Jump to content

Moto Zajednica

Peda PRO XT 125cc, iskustva (Prezadovoljan)

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

Pozdrav svima. Kao sto pise u naslovu, dajem moje uskustvo kao vlasnik Pede Pro XT 125 kubika sa obzirom da nisam nasao neki post I nekog ko ce objaviti sve o ovom motoru. Kupljen je pre 4 meseci, nov iz radnje za 2000e. U pitanju je sportak od 125 kubika I 6.7 KW (ili ti oko 10ks). Po meni najvise me je ocaralo sto je dobra kopija Kawasaki Ninje. Nisam imao u planu da uzimam nov motor ali mi je ovo iskocilo za tako nisku cenu, prvo sam bio skeptican. Premisljao sam se jedno mesec dana, raspitivao se I usudio se. Posle 3000km prezadovoljan sam.

Potrosnja mu je oko 2.8L/100KM (da, toliko niska), sa maksimalnom brzinom koju sam Ja licno uspeo da dostignem (kada sam kombiju usao u dupe I legao na rezervoar) je bila 129km/h. Sa devojkom sam isao najvise oko 120, oboje zajedno imamo oko 140kg. U gradskoj voznji nema problema, okretan motor, lako skrece, moralo je malo kvacilo da se steluje posto visoko hvata doduse. Brzinu od 110kmh postize na oko 10 hiljada obrtaja, motor ima oko 14. Brzinu od 80kmh postize na oko 7-8k obrtaja. Nikad problem sa pregrejavanjem. Vazdusno hladjenje, znaci odrzavanje nista I jeftini delovi. Uz motor sam dobio 2 godine garanciju.

Kada sam ga kupio prvi servis je uradjen na 200km, pa drugi na 1200 pa sledeci bi trebao na 4200 predjenih km. Cena servisa je smesna, ispod 5000 dinara. Doduse, ajde da pocnemo malo i sa negativnim. Zamerka je bila sto tokom razradjivanja se desavalo da se motor gasio kada sam stao u leru, pa sam morao da vrtim starter da ga palim. Doduse kad se agregat razradio, to se Jako retko desavalo. Jedino kada sam kocio naglo pri brzini od 100kmh ili slicno. Desavalo se nekada da skripe prednje vile kao I prednja I zadnja kocnica, retko ali nekada.  Kocnice koce poprilicno dobro, mislim nove su, bilo bi cudno. Motor poseduje LED farove koji su poprilicno jaki, nekada smetaju vozacima iz suprotnog smera, nocu, moram da skontam kako se spustaju. Sraf koji mi je drzao DB Killer fabricki mi je tokom voznje jednom prilikom ispao a da nisam primetio, ne znam kako. Nisu mi pravili problem na servisu ali su mi napomenuli.

Mislim da motor poseduje neku fabricku blokadu, jako tesko prelazi 11k obrataja, gotovo da ne zeli da udje u crveno.

Nisam imao nikakvih kvarova, malo tih cudnih iskustva zbog gasenja I skripenja ali sve u svemu za te pare odlican motor, mali potrosac, prihvatljiva maksimalna brzina za 6.7kw, I najbitnije lep model. Ako sam nesto zaboravio pitajte, odgovoricu I zeleo bih da podelim iskustvo, kao I ostali vlasnici da podele svoje

IMG_20250411_125244.jpg

IMG_20250411_125255.jpg

IMG_20250411_125301.jpg

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja