Jump to content

Moto Zajednica

Korčula - sve informacije

Recommended Posts

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT, Benelli TRK502X

Slučajno otvorio neki topik o putovanju do Korčule preko Žabljaka. Posle vidim da je prošlogodišnji.

Pošto sam iz Korčule i celog života putujem tamo svim mogućim i nemogućim putevima, rešio sam da napravim topi "Sve o Korčuli". Ako ne bude sve, slobodno pitajte.

1. KOJIM PUTEM

Preporuke se menjaju kako se grade novi ili popravljaju stari putevi. Staviću nekoliko kurentnih varijanti.

NAJKRAĆE, NAJBRŽE I NAJLAKŠE VARIJANTE

A) Beograd - autoput za ZG - AP za Šabac - brzi put do Loznice - ULAZ U BH Šepak (inače idem uvek na Karakaj kod Zvornika, navika, ali most se još radi i gužve su neviđene) - Karakaj - Caparde - Kalesija - Dubrave - LEVO za Ciljuge - LEVO uključenje na magistralu TZ-SA  - Kladanj - Olovo - Vogošća - uključenje na autoput - Konjic isključenje sa AP - Mostar - Buna - LEVO za Stolac - Neum - ULAZ U HR - Klek - Pelješki most - DESNO na prvom isključenju (znak šalje pravo) - Brijesta - Orebić (TRAJEKT).

Screenshot_19-7-2025_143857_mapy_com.thumb.jpeg.b3e394cbe8065af51fd54758b948b5e0.jpeg
A0) ... Mostar - magistrala prema Metkoviću - ULAZ u HR - Opuzen - LEVO smer Dubrovnik/Korčula - Pelješki most...
NE PREPORUČUJEM iako je nešto kraći zbog granice kod Metkovića koja je uvek zagušena, posebno leti, posebno petkom i vikendom.

A1) ... - Caparde LEVO - Šekovići - Tišča - LEVO - Kladanj itd. 
Neki km kraće ali Caparde - Tišća lošiji put

A2) ... Karakaj - Zvornik - Milići - Vlasenica - Kladanj...

A3) Beograd - Valjevo - Osečina - Pecka - Ljubovija - ULAZ U BIH - Bratunac - Konjevići - LEVO - Milići - Vlasenica - Kladanj ...
Ima i varijanta Valjevo - Pecka - Ljubovija preko Stave ali taj deo puta je baš loš

A4) ...Mostar - smer Metković do uključenja na autoput u Ševaš njivama - ULAZ U HR - Ploče...
Po meni ovo se isplati samo ako ste umorni i hoćete da uhvatite trajekt Ploče - Trpanj (Jadrolinija) ali mislim da sa mostom to nema preterano smisla. Doduše, sat odmora na trajektu

Teoretski postoji još varijanti (preko Sremske Rače i Bijeljine itd) ali ni jedna se ne isplati. Posebno ne varijanta sa ulaskom u HR na Batrovcima (čist mazohizam) pa isključenjem i prelaskom u Bosnu na mostu Svilaj pa Doboj - zenica itd. To je varijanta samo kad kolima voziš trudnicu, ako i tada.

Nastavlja se...

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja