ZGS 48 Napisano pre 3 sati U prolazu, 32 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW R1200RT, Benelli TRK502X Prijavi odgovor kao problematičan Slučajno otvorio neki topik o putovanju do Korčule preko Žabljaka. Posle vidim da je prošlogodišnji. Pošto sam iz Korčule i celog života putujem tamo svim mogućim i nemogućim putevima, rešio sam da napravim topi "Sve o Korčuli". Ako ne bude sve, slobodno pitajte. 1. KOJIM PUTEM Preporuke se menjaju kako se grade novi ili popravljaju stari putevi. Staviću nekoliko kurentnih varijanti. NAJKRAĆE, NAJBRŽE I NAJLAKŠE VARIJANTE A) Beograd - autoput za ZG - AP za Šabac - brzi put do Loznice - ULAZ U BH Šepak (inače idem uvek na Karakaj kod Zvornika, navika, ali most se još radi i gužve su neviđene) - Karakaj - Caparde - Kalesija - Dubrave - LEVO za Ciljuge - LEVO uključenje na magistralu TZ-SA - Kladanj - Olovo - Vogošća - uključenje na autoput - Konjic isključenje sa AP - Mostar - Buna - LEVO za Stolac - Neum - ULAZ U HR - Klek - Pelješki most - DESNO na prvom isključenju (znak šalje pravo) - Brijesta - Orebić (TRAJEKT). A0) ... Mostar - magistrala prema Metkoviću - ULAZ u HR - Opuzen - LEVO smer Dubrovnik/Korčula - Pelješki most... NE PREPORUČUJEM iako je nešto kraći zbog granice kod Metkovića koja je uvek zagušena, posebno leti, posebno petkom i vikendom. A1) ... - Caparde LEVO - Šekovići - Tišča - LEVO - Kladanj itd. Neki km kraće ali Caparde - Tišća lošiji put A2) ... Karakaj - Zvornik - Milići - Vlasenica - Kladanj... A3) Beograd - Valjevo - Osečina - Pecka - Ljubovija - ULAZ U BIH - Bratunac - Konjevići - LEVO - Milići - Vlasenica - Kladanj ... Ima i varijanta Valjevo - Pecka - Ljubovija preko Stave ali taj deo puta je baš loš A4) ...Mostar - smer Metković do uključenja na autoput u Ševaš njivama - ULAZ U HR - Ploče... Po meni ovo se isplati samo ako ste umorni i hoćete da uhvatite trajekt Ploče - Trpanj (Jadrolinija) ali mislim da sa mostom to nema preterano smisla. Doduše, sat odmora na trajektu Teoretski postoji još varijanti (preko Sremske Rače i Bijeljine itd) ali ni jedna se ne isplati. Posebno ne varijanta sa ulaskom u HR na Batrovcima (čist mazohizam) pa isključenjem i prelaskom u Bosnu na mostu Svilaj pa Doboj - zenica itd. To je varijanta samo kad kolima voziš trudnicu, ako i tada. Nastavlja se... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 300 Napisano pre 46 minuta Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Zašto je preko Batrovaca čist mazohizam? Samo jedna granica, AP preko ZG ubedljivo najbrže Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...