M1l2nov1c 32 Napisano Maj 14 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, zanima me da li sa A2 kategorijom mogu voziti motore kojima u saobraćajnoj piše 35kW i 58kS ali su jači od navedenog u saobraćajnoj. Čuo sam da ljudi uvoze takve motore iz inostranstva i da nemaju nikakvih problema sa zakonom, ali mi nije jasno što se tiče carinjenja koji je postupak svega toga da bih motor mogao legalno da vozim bez problema sa zakonom. Tačnije zanima me koliko carinjenje i ostalo košta kako se radi itd... Ako je neko ovde to radio ili zna kako i šta bio bih zahvalan da mi objasni jer hoću da uvezem motor tražio sam Hondu CB 500 po oglasima i nisam ih puno našao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11695 Napisano Maj 14 Ne silazi, 2590 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zakon kaze do 50ks i 500ccm?Sa A2? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 14 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, cezarpa je napisao: Zakon kaze do 50ks i 500ccm?Sa A2? Pa kolko znam i kolko sam pročitao u zakonu stoji 35kW "Možete voziti motore koji imaju preko 600cm3 ukoliko im snaga ne prelazi 35kw." (sajt Auto Škola Pavlin). Meni se svidela ta Honda CB 500 raspitao sam se ima ih preko, mali potrošač, razvija punu snagu... ali mi nije jasno to što se tiče carine i "prevoda" na naše tablice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 37 Napisano Maj 14 U prolazu, 58 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Beverly S 300HPE Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanima ali kompletna prica kako otprilike ide i koliko bi sve otprilike koštalo za cifru od 5k neto evra. Mašina u DE i šta bi sve trebalo ako se ode po nju i doveze npr ili varijanta 2 kada neko dovozi na prikolici... Ajmo sigurno ima iskustva a moguce i otvorena tema na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11695 Napisano Maj 14 (promenjeno) Ne silazi, 2590 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije Honda cb500 35kw? https://www.polovniautomobili.com/motori/26318620/honda-cb-500-fa-cb500fa? Promenio Maj 14 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 14 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan čisto sumnjam da sve to košta 5000e, možda je to za auto ili neku drugu vrstu vozila ali za motor nema šanse. npr. našao sam motor u Hrvatskoj, čuo se sa čovekom preko poruka i pitao ga za to sve on meni kaže da ne bi trebalo da bude više od 500-1000e. ali on nije imao prilike da radi tako nešto i ne zna proces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 14 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, cezarpa je napisao: Zar nije Honda cb500 35kw? Ima i jačih i drže cenu od 2500-3500e, ja znam da su motori za A2 nenormalno skupi. Pokušavam da nađem Hondu CBR 600 isto za A2 kategoriju ali nema ih nigde a znam da postoje, ili ako neko od vas zna nekog ko može da mi sredi saobraćajnu za neki jači motor ali u njoj da piše 35kW i da nemam problem sa zakonom, to bi bilo lakše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 32 Napisano Maj 15 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow Prijavi odgovor kao problematičan Proces je sledeći: kupuješ motor u inostranstvu. Ukoliko već nije, prodavac odjavljuje saobraćajnu dozvolu i sastavljate kupoprodajni ugovor / fakturu. Ukoliko je prodavac fizičko lice, ugovor se overava kod notara. Ukoliko je pravno lice, dovoljna je samo faktura (i odjavljena saobraćajna naravno) Vadiš T1 dokument koji odjavljuješ kad izađeš iz EU Na našoj granici prijavljuješ da imaš motor za carinjenje i kod kog špeditera ćeš ga cariniti. Ideš kod tog špeditera, dobijaš dokumentaciju koja ti je potrebna i nakon toga si spreman za tehnički i registraciju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2800 Napisano Maj 15 Drug član, 909 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, M1l2nov1c je napisao: ili ako neko od vas zna nekog ko može da mi sredi saobraćajnu za neki jači motor Ne, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru, npr. ako ja ne idem preko po motor nego se dogovorim sa prodavcom da ga on doveze do granice, da li on može da uradi kupo-prodajni ugovor bez mene i koliko bi sve to koštalo bez cene kupljenog motora? Samo carinjenje, papiri, i taj T1 (šta god to bilo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, miki je napisao: Ne, hvala. Nema na čemu i drugi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 32 Napisano Maj 15 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, M1l2nov1c je napisao: Hvala na odgovoru, npr. ako ja ne idem preko po motor nego se dogovorim sa prodavcom da ga on doveze do granice, da li on može da uradi kupo-prodajni ugovor bez mene i koliko bi sve to koštalo bez cene kupljenog motora? Samo carinjenje, papiri, i taj T1 (šta god to bilo) Ne može bez tebe da overi ugovor. I drugo, da bi uvezao motor, saobraćajna mora biti odjavljena, a on ne može da vozi motor sa odjavljenom saobraćajnom. Koju zemlju ciljaš za kupovinu motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, JovanV je napisao: Ne može bez tebe da overi ugovor. I drugo, da bi uvezao motor, saobraćajna mora biti odjavljena, a on ne može da vozi motor sa odjavljenom saobraćajnom. Koju zemlju ciljaš za kupovinu motora? Pa što se mene tiče što je bliže to je bolje, znam da ne može da vozi (može ali nije za preporuku) on bi to u kombiju doneo. Našao sam jedan u Hrvatskoj i Nemačkoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 32 Napisano Maj 15 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jedino da ga on uveze u Srbiju, jer na T1 obrazcu je upisano vozilo na kom se transportuje motor. Ja ti mogu uvesti motor iz Švajcarske. To tržište znam, za ostalo ne mogu sa sigurnošću da pričam. I preporučio bih ti da ne "sređuješ" saobraćajne i komplikuješ sebi stvari, nego da lepo nađeš motor ispod 35kw i voziš se mirno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, JovanV je napisao: Jedino da ga on uveze u Srbiju, jer na T1 obrazcu je upisano vozilo na kom se transportuje motor. Ja ti mogu uvesti motor iz Švajcarske. To tržište znam, za ostalo ne mogu sa sigurnošću da pričam. I preporučio bih ti da ne "sređuješ" saobraćajne i komplikuješ sebi stvari, nego da lepo nađeš motor ispod 35kw i voziš se mirno. Koliko bi koštalo da mi ti uvezeš motor ako bude bilo potrebno, bar do negde ja bih posle drugim prevozom preuzeo motor a što se tiče sređivanja pre par minuta sam dobio kontakt od čoveka koji to radi koštalo bi me oko 500e. Ako budem uspeo da sredim saobraćajnu onda bih kupio Hondu CBR 600RR, ili bih sačekao 21 godinu pa bih upisao A kategoriju i odma prešao na Hondu CBR 1000RR fireblade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 799 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Što ne uzmeš odmah 1000RR? 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1840 Napisano Maj 15 Drug član, 1138 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Sa Honde 500 na 1000 rr, mašala... Dečko da ti pređeš odmah na Mig 29 i to ovaj modernizovani da se ne zamaraš do 21 godine! Hajde ti lepo kreni postupno, od slabijih kubikaža, pa kad prođe jedno 20-30 000 km pod guzicom uzmi nešto jače, pa kad prođe još jedno 50 000 km probaj tu tvoju hondu od 1000. A do tad da budes čitave glave i da se družiš na moto skupovima i forumima. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Zarkela je napisao: Sa Honde 500 na 1000 rr, mašala... Dečko da ti pređeš odmah na Mig 29 i to ovaj modernizovani da se ne zamaraš do 21 godine! Hajde ti lepo kreni postupno, od slabijih kubikaža, pa kad prođe jedno 20-30 000 km pod guzicom uzmi nešto jače, pa kad prođe još jedno 50 000 km probaj tu tvoju hondu od 1000. A do tad da budes čitave glave i da se družiš na moto skupovima i forumima. Nismo se razumeli, ja sam počeo sa 49cc Tomos T14M koji je trenutno u stanici, pa sam prešao na Keeway Speed 125, posle toga sam vozio Kawasaki ZZR 500 i sad sam dobio Suzuki Srad 600 od drugara da mu uradim servis i da se poslužim dok on ne izađe iz bolnice. Vozim već 4 godine motore i naučio sam većinu toga što mi je potrebno da bih vozio normalno i bez smetnji... ali ako imaš neki Mig - 29 u ponudi možemo se čuti pa da ga probam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 32 Napisano Maj 15 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj biti usijana glava. S obzirom na to da vidim kakve su ti namere, možemo da pričamo jedino o uvozu motora do 35kw Cena transporta zavisi od toga koji je motor u pitanju (gabariti) i gde se nalazi u CH. Kreće se od 300e do 400-450e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 799 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan 4 godine je taman vremena za 1000RR, nemoj da se zezaš i uzimaš džabe 600, vidi se da znaš da voziš i da ćeš brzo da je prerasteš. Odmah 1000 i lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, JovanV je napisao: Nemoj biti usijana glava. S obzirom na to da vidim kakve su ti namere, možemo da pričamo jedino o uvozu motora do 35kw Cena transporta zavisi od toga koji je motor u pitanju (gabariti) i gde se nalazi u CH. Kreće se od 300e do 400-450e Šalim se ja malo što se tiče 1000rr, već sam naj*bao od strane policije zbog motora koji je prestao sa proizvodnjom mnogo pre nego što sam se ja rodio. idem postepeno sad sam stigao do 125cc a ovo što sam naveo za 600cc i ostalo to je samo na probi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, House je napisao: 4 godine je taman vremena za 1000RR, nemoj da se zezaš i uzimaš džabe 600, vidi se da znaš da voziš i da ćeš brzo da je prerasteš. Odmah 1000 i lagano. Pa ipak bih hteo postepeno da idem da ne bih završio kao moj drugar koji je sa Tomos Automatika seo na Suzuki Srad 600 zavrnuo gas na hladnom asfaltu proklizao i jedva živ ostao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 405 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, M1l2nov1c je napisao: Pozdrav svima, zanima me da li sa A2 kategorijom mogu voziti motore kojima u saobraćajnoj piše 35kW i 58kS ali su jači od navedenog u saobraćajnoj. Čuo sam da ljudi uvoze takve motore iz inostranstva i da nemaju nikakvih problema sa zakonom, ali mi nije jasno što se tiče carinjenja koji je postupak svega toga da bih motor mogao legalno da vozim bez problema sa zakonom. Tačnije zanima me koliko carinjenje i ostalo košta kako se radi itd... Ako je neko ovde to radio ili zna kako i šta bio bih zahvalan da mi objasni jer hoću da uvezem motor tražio sam Hondu CB 500 po oglasima i nisam ih puno našao. Pozdrav, kao što si i napisao, ti sa A2 kategorijom možes da voziš sve one motore koji u saobraćajnoj dozvoli imaju do 35kw ne ovisno o cm3. Postoje kod nas motori kojima je odrađena blokada na 35kw i voze se na A2 kategoriju a fabički su daleko jači. Ti su motori tako blokirani i uvezeni od preko, ali kako su ocarinjrni tj. kako su dobili AMS potvrdu nebih znao?! Carinjenje se vrši po kataloškoj vrednosti vozila zavisno od toga je i cena carinjenja. To možeš lako da proveriš na bilo kojoj špediciji koja se bavi uvozom vozila. ja sam prošle godine pitao za Fazera 6S, 2006 god. i sračunali su mi negde oko 500e. Da li je sada skuplje ne znam. Dovoz motora od preko je isto od 400 do 600e zavisno iz koje zemlje. Ali i dalje stojim pri stavu da vozač A2 kategorije ne treba da vozi motor jači od 35kw jer nije to džaba tako deklarisano! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 32 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 138 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Саша je napisao: Pozdrav, kao što si i napisao, ti sa A2 kategorijom možes da voziš sve one motore koji u saobraćajnoj dozvoli imaju do 35kw ne ovisno o cm3. Postoje kod nas motori kojima je odrađena blokada na 35kw i voze se na A2 kategoriju a fabički su daleko jači. Ti su motori tako blokirani i uvezeni od preko, ali kako su ocarinjrni tj. kako su dobili AMS potvrdu nebih znao?! Carinjenje se vrši po kataloškoj vrednosti vozila zavisno od toga je i cena carinjenja. To možeš lako da proveriš na bilo kojoj špediciji koja se bavi uvozom vozila. ja sam prošle godine pitao za Fazera 6S, 2006 god. i sračunali su mi negde oko 500e. Da li je sada skuplje ne znam. Dovoz motora od preko je isto od 400 do 600e zavisno iz koje zemlje. Ali i dalje stojim pri stavu da vozač A2 kategorije ne treba da vozi motor jači od 35kw jer nije to džaba tako deklarisano! Pa što se tiče uopšteno početnika koji nikad nisu vozili pre toga (pre nego što su dobili A2 kategoriju) i ja se slažem da ne treba voziti preko 35kW, ali za mene je to malo slabo jer imam iskustva u vožnji naravno nije to uvek do vozača, ali za nas koji imamo iskustva i koji smo vozili motore pre A2 dozvole to je besmisleno da je dozvoljeno samo do 35kW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 67 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva i znanja u voznji motora nikad nije dosta,uvek ih je malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...