Jump to content

Moto Zajednica

CBR 919 grub menjač

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Cbr 919

Pozdrav kolege, od nedavno sam vlasnik cbr 919 i motor je utegnut i sve fin, ali menjač mu je grub ko da uopšte nije honda u pitanju. Naime nekada i tokom vožnje i u mesto da ubaciš u prvu bude ko kroz puter ali u 80% slučaja menjač lupa ko lud posebno iz prve u drugu, Mada i ostale brzine lupaju. Ima neko iskustva ili se razume sta moze biti glavni osumnjičeni jer apsolutno shvatam da problem moze biti u svemu maltene 🙂hvala kolege za odgovore 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: Nemam

Vozio sam prvu generaciju 900RR. Lupa u prve 3. Mislim da je to normalno jer je menjač bio jako mekan i precizan. Zapravo bolji menjač nisam imao prilike da probam. Mada ta bučnost mi je jako smetala. Lupne jako "clunk".

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
10 hours ago, Dušan PN said:

Vozio sam prvu generaciju 900RR. Lupa u prve 3. Mislim da je to normalno jer je menjač bio jako mekan i precizan. Zapravo bolji menjač nisam imao prilike da probam. Mada ta bučnost mi je jako smetala. Lupne jako "clunk".

Juce probao od kolege njegov menjač kao kroz sir, savršeno radi. Cak sam i razmišljao da možda lamelice ne odvajaju dobro jer kažem nekada je mekan ali uglavnom nije. Bez kvacila kada se šalta mnogo tiši. Zato i sumnjam da nesto kvačilo ne radi posao kako treba. 

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: SV650A

Neko moje iskustvo, nevezano za brend/model motora.

Pravilno zategnut lanac

Nastelovano kvacilo/rucica

Promena/izbor ulja

I opet se desi da lupa, nekad je jednostavno tako. Naviknes, kao da vozis BMW :) .

Promenio član Petre
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 3022 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ja bih prvo ulje zamjenio sa kvalitetnijim jer sam svasta sipao i razlika u saltanju ogromna

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• -, 1811 postova
  • Motocikl: /

Moras odlucnije da menjas, narocito iz 1 u 2.

Desavalo se to cesto i meni kad menjam brzine preko kurca. I na 919 i na 893... I sa motulom i sa elfom i bardahlom i silkolenom i sa 10w40 i 10w50 i 15w50...

Probaj malo podesi sajlu, al generalno stvar je samo u tvom stopalu. Pocni cesce da praktikujes menjanje u visu bez kvacila.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
39 minutes ago, Bigor said:

Ja bih prvo ulje zamjenio sa kvalitetnijim jer sam svasta sipao i razlika u saltanju ogromna

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

To se slažem na prethodnom motoru suzukiju sam primeti da je sa motorex lepše radio menjač. Dobiće i ovaj pa da probamo, to mi najlakše za sada. Da se ne rastura nepotrebno

Promenio član Kristian_2023
Gramatika

• U prolazu, 10 postova
34 minutes ago, ser said:

Moras odlucnije da menjas, narocito iz 1 u 2.

Desavalo se to cesto i meni kad menjam brzine preko kurca. I na 919 i na 893... I sa motulom i sa elfom i bardahlom i silkolenom i sa 10w40 i 10w50 i 15w50...

Probaj malo podesi sajlu, al generalno stvar je samo u tvom stopalu. Pocni cesce da praktikujes menjanje u visu bez kvacila.

Bez kvacila sam probao ali još mu nisam našao žicu tačno, relativno kratko je kod mene. Ali da, to sam primetio da bez kvacila radi mnogo bolje. Hvala svima na savetu, a ovo za odlucnije šaltanje, probacemo pa da vidimo 

Promenio član Kristian_2023

• U prolazu, 10 postova

Pozdrav kolege ako još pratite temu, samo da vam se zahvalim na savetima, sipano je danas motorex ful sintetika 10w50, i totalno je drugi motor. Menjač ko iz fabrike. Doduše i kolega koji je rekao da mora odlučnije da se menja je istina nema kod njega hoću necu. Ali ulje ipak radi posao tako da sam sada apsolutno zadovoljan. Inače bilo je sipano Eneos 10w40 "sintetika"(verovatno je bilo polu a prodali mi kao ful ili sam naleteo na neku kopiju bog ce ga znati). Motorex kupljen u motoland-u! 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja