Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha MT-07 i MT-07 Y-AMT 2025

Recommended Posts

• Ne silazi, 4976 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Pretprošlog vikenda bio sam na evropskoj prezentaciji nove MT-07 i MT-07 Y-AMT.

MT-07 za 2025. godinu je potpuno redizajniran. Agregat nije puno diran, osim što je menjač pretrpeo manje izmene kako bi se prilagodio Y-AMT sistemu. Napokon je MT-07 dobio "ride-by-wire" ili ti YCC-T. 

Ono što raduje je nova obrnuta prednja viljuška i radijalno postavljene kočione tečljusti. Prednji trougao je lakši za preko 400 grama, šasija je redizajnirana i MT-07 deluje još kompaktnije, ali ima mesta i za više vozače, jer su spustili nogostupe za 10 mm, ali ne kače od asfalt jer su bliže ka unutrašnjosti motocikla.

Nova instrument tabla sa tri režima vožnje, podešavanje kontrole proklizavanja i podešavanje isporuke snage na dve mape, "turn - by - turn" garmin navigacija (besplatna), automatsko gašenje pokazivača pravca, tempomat.

Jedina zamerka je zadnji amortizer koji je bio premekan i pri prebacivanju iz krivine u krivinu zna da zaljulja, ali je prednji kraj perfektan.

Y-AMT

Iako više volim klasičan menjač preko poluge, moram priznati da Y-AMT sistem u manuelnom režimu radi odlično. Šaltanje preko polugice na ručici upravljača olakšava posao, a osećaj je kao da se šalta preko šiftera i blipera. 

Automatski režim mi se nije toliko dopao, bilo da sam vozio u D ili D+ režimu. Na 90 km/h zna da dođe do 6. stepena prenosa i oseti se da se motor malo muči. Ono što je recimo bolje nego na NC750 je kad se vozi agresivnije, ne spusti sam u sred krivine stepen prenosa niže, nego treba obrtaji više da padnu. 

Probao sam da šaltam u manuelnom režimu da u sred krivine naglo spustim stepen prenosa niže da vidim šta će se dogoditi - ništa se nije dogodilo. Proklizavajuće kvačilo i mapa rada ispeglaju prenos snage ka zadnjem točku i motor ostaje stabilan. Tako da mogu pohvaliti Y-AMT, ali u manuelnom režimu.

Cena za MT-07 je generalno veća, što je i logično zbog novina koje su ugradili:

MT-07 sa klasičnim menjačem košta 8.790 EUR

MT-07 Y-AMT košta 9.440 EUR

Prvi servis se radi na 1.000 km, svaki sledeći servis na 5.000 pređenih km. Cena servisa iznosi 16.000 RSD

Detaljan tekst:

BJBIKERS.COM

Novi MT-07 i MT-07 Y-AMT koje je Yamaha pripremila za 2025. godinu dolaze sa klasičnim i u verziji sa automatskim menjačem.

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja