Jump to content

Moto Zajednica

Uključite se u organizaciju BJB akcija, postanite redar!

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6097 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@Bratislav 1973

Opet kažem: ovo je tema da se forumaši prijave ko želi da bude redar. Prijavljivanjem u ovoj temi ne znači da se postaje redar automatski. 

Ne znam o kakvoj transparentnosti pričaš. Svakako kada počnemo sa sastancima - dogovorima to će biti obnarodovano na forumu ali neće biti nikakvi on-line kursevi gde bi oni koji to pročitaju postajali redari.

Sama dinamika dogovora - sastanaka će biti regulisana izmedju jednog broja ljudi koji su dugo u toj ulozi. Nakon toga će se uključiti nešto širi krug forumaša koji već imaju iskustva u redarisanju i kad se iskristališe dalji rad biće predstavljeno zainteresovanima. To opet ne znači da oni koji se u prvoj turi nisu prijavili da to neće moći naknadno, opet posle odluka ljudi koji će rukovoditi redarskom službom.

Jel' to dovoljno transparentno?

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6097 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
pre 11 minuta, miki je napisao:

Jel ima neko linkove za te stare teme, da sad ne jurim po čitavom forumu?

Postoji odeljak na forumu koji je vidljiv samo redarskoj službi. Za neke druge "javne" teme nisam siguran.

• Svrati ponekad, 431 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
1 minute ago, alexanto said:

@Bratislav 1973

Opet kažem: ovo je tema da se forumaši prijave ko želi da bude redar. Prijavljivanjem u ovoj temi ne znači da se postaje redar automatski. 

Ne znam o kakvoj transparentnosti pričaš. Svakako kada počnemo sa sastancima - dogovorima to će biti obnarodovano na forumu ali neće biti nikakvi on-line kursevi gde bi oni koji to pročitaju postajali redari.

Sama dinamika dogovora - sastanaka će biti regulisana izmedju jednog broja ljudi koji su dugo u toj ulozi. Nakon toga će se uključiti nešto širi krug forumaša koji već imaju iskustva u redarisanju i kad se iskristališe dalji rad biće predstavljeno zainteresovanima. To opet ne znači da oni koji se u prvoj turi nisu prijavili da to neće moći naknadno, opet posle odluka ljudi koji će rukovoditi redarskom službom.

Jel' to dovoljno transparentno?

Transparento znaci: Ko organizuje redare,ko daje instrukcije, da li je to jedna osoba koja radi obuku redara ili vise , duznosti redara, da li ko zeli da bude redar treba da ima dugogodisnje iskustvo voznje motora samostalno ili s suvozacem, sve tehnicke detalje vezane za voznju na autoputu ili po gradu. Posto je kolega napisao da postoji dugogodisnje iskustvo u organizaciji pretpostavljam da vec postoje kolege koje su tu vec s iskustvom i koji su vec kontaktirani u vezi ove teme, da znamo ko je sve u ovoj organizaciji jer smo citajuci zadnja tri dana citali svasta u drugoj temi a i sami znate kojoj. Znaci da se znaju osobe koje ce biti odgovorni za organizaciju, instrukcije i da se ovde objavi ko su te osobe. Posto tezimo transparentnosti i da ne bude posle da nismo znali kad smo se prijavljivali a niko nam nije rekao. Postujem sve kolege s foruma, mogu da prosudim ko je ko s postovima koje postavljaju zato bi bilo posteno da se objavi ko je redar bro 1 koga svi slusamo a ko je redar br 2 ako redar br 1 ne moze da se pojavi i slicno. Posto ste vi kao admini ovde duze pretpostavljam da znate vec te detalje pa bi bilo fer da se ovde objavi ta informacija i da mi svi na osnovu svih gore informacija se odlucimo da li zelimo ili mozemo biti redari. Kao sto rekoh svi zelimo da ucestvujemo kako je kolega napisao u narednim protestnim voznjama a mozda kolege i ne zele da budu u tim voznjama vise s nama.

• Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
2 minutes ago, alexanto said:

Već napisah da će sve biti obnarodovano kad se steknu uslovi.

Kad se steknu uslovi ? Zasto je problem obnarodovati odgovore na pitanja koja sam postavio a vezani su za tehnicke,organizacione detalje? Mogu da razumem sto necete da obnarodujete imena redara br 1, redara br 2,...... Hvala na odgovoru.  

56 minutes ago, miki said:

Jel ima neko linkove za te stare teme, da sad ne jurim po čitavom forumu?

Kolega kad nadjes teme molim te objavi ovde jer i mene interesuje.

• Integrisan, 8690 postova

Bratislave, sve je ok, odgovoreno je sve, u meri koliko umemo, jasno mi je da ti nije dovoljno.

Ne umemo bolje od toga. Kome je to dovoljno, prijaviće se, kome nije neće i to je to. Mi smo samo nesavršeni ljudi i ne možemo da dostignemo nivo transparentnosti koji bi tebi prijao, potpuno shvatam. Šteta, ali to je realnost.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3
  • Podržavam 2

• Vlasnik sajta, 5383 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR
pre 26 minuta, Bratislav 1973 je napisao:

Transparento znaci: Ko organizuje redare,ko daje instrukcije, da li je to jedna osoba koja radi obuku redara ili vise , duznosti redara, da li ko zeli da bude redar treba da ima dugogodisnje iskustvo voznje motora samostalno ili s suvozacem, sve tehnicke detalje vezane za voznju na autoputu ili po gradu. Posto je kolega napisao da postoji dugogodisnje iskustvo u organizaciji pretpostavljam da vec postoje kolege koje su tu vec s iskustvom i koji su vec kontaktirani u vezi ove teme, da znamo ko je sve u ovoj organizaciji jer smo citajuci zadnja tri dana citali svasta u drugoj temi a i sami znate kojoj. Znaci da se znaju osobe koje ce biti odgovorni za organizaciju, instrukcije i da se ovde objavi ko su te osobe. Posto tezimo transparentnosti i da ne bude posle da nismo znali kad smo se prijavljivali a niko nam nije rekao. Postujem sve kolege s foruma, mogu da prosudim ko je ko s postovima koje postavljaju zato bi bilo posteno da se objavi ko je redar bro 1 koga svi slusamo a ko je redar br 2 ako redar br 1 ne moze da se pojavi i slicno. Posto ste vi kao admini ovde duze pretpostavljam da znate vec te detalje pa bi bilo fer da se ovde objavi ta informacija i da mi svi na osnovu svih gore informacija se odlucimo da li zelimo ili mozemo biti redari. Kao sto rekoh svi zelimo da ucestvujemo kako je kolega napisao u narednim protestnim voznjama a mozda kolege i ne zele da budu u tim voznjama vise s nama.

Druže, evo da skratimo muke i tebi i nama, molim te nemoj dalje da se interesuješ za redarisanje. Snaćićemo se i bez tebe nekako.  :neznam:

• Sviđa mi se 4
  • Haha 4
  • Podržavam 3

3 minutes ago, severian said:

Bratislave, sve je ok, odgovoreno je sve, u meri koliko umemo, jasno mi je da ti nije dovoljno.

Ne umemo bolje od toga. Kome je to dovoljno, prijaviće se, kome nije neće i to je to. Mi smo samo nesavršeni ljudi i ne možemo da dostignemo nivo transparentnosti koji bi tebi prijao, potpuno shvatam. Šteta, ali to je realnost.

Hvala na diplomatskom odgovoru, znamo da citamo izmedju redova. 

7 minutes ago, Pablo said:

Druže, evo da skratimo muke i tebi i nama, molim te nemoj dalje da se interesuješ za redarisanje. Snaćićemo se i bez tebe nekako.  :neznam:

Hvala na odgovoru, nisam ja superman i verujem da ce te se snaci bez mene. Postavio sam pitanja na koja nisam dobio odgovore a sad zelite da me iskljucite s ove teme. 🤘

Promenio član Bratislav 1973

• Drug član, 766 postova
  • Motocikl: -
pre 8 minuta, Bratislav 1973 je napisao:

Kad se steknu uslovi ? Zasto je problem obnarodovati odgovore na pitanja koja sam postavio a vezani su za tehnicke,organizacione detalje? Mogu da razumem sto necete da obnarodujete imena redara br 1, redara br 2,...... Hvala na odgovoru.  

Probaću ja da ti odgovorim iz mojih iskustava iz drugih oblasti.

Možda zato što i oni još nisu iskristalisali sve detalje?

OK, postoji ideja da se novi ljudi uvedu u tu priču, ali sad treba prvo da se vidi koliko ljudi je zainteresovano, da se popriča sa tim ljudima i da se vidi da li uopšte odgovaraju toj ideji (na žalost, nismo svi stvoreni za sve), pa da se na osnovu toga odluči da li će se raditi kao jedna grupa ili će morati da se podijele zbog broja "slušalaca", pa ko će da vodi sve to, lokacija, termini.

To sve traži vremena, ne izgledaju mi kao ljudi koji ovakve stvari shvataju olako.

I ako se sad prijaviš, niko te neće prisiljavati da nastaviš ako odlučiš da se povučeš kad budeš znao sve detalje.

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Upravo sada, Bratislav 1973 je napisao:

Hvala na odgovoru, nisam ja superman i verujem da ce te se snaci bez mene. Postavio sam pitanja na koja nisam dobio odgovore a sad zelite da me iskljucite s ove teme. 🤘

a sto sve vreme negativno ?

kakva transparentnost sada ?

jednostavno - treba novi redari !

za sta ?

za sve buduce akcije na dalje !

kad dodje vreme za neku akciju tad ce biti transparento 100%

+ niko te uslovljava da tad i tad na tu i tu akciju moras da budes . ako budes mogao - tu si , ako ne - neka sledeca ...

ovo nije ta faza organizacije gde se ide u sitna crevca

opusteno 

• Podržavam 1

1 minute ago, miki said:

Probaću ja da ti odgovorim iz mojih iskustava iz drugih oblasti.

Možda zato što i oni još nisu iskristalisali sve detalje?

OK, postoji ideja da se novi ljudi uvedu u tu priču, ali sad treba prvo da se vidi koliko ljudi je zainteresovano, da se popriča sa tim ljudima i da se vidi da li uopšte odgovaraju toj ideji (na žalost, nismo svi stvoreni za sve), pa da se na osnovu toga odluči da li će se raditi kao jedna grupa ili će morati da se podijele zbog broja "slušalaca", pa ko će da vodi sve to, lokacija, termini.

To sve traži vremena, ne izgledaju mi kao ljudi koji ovakve stvari shvataju olako.

I ako se sad prijaviš, niko te neće prisiljavati da nastaviš ako odlučiš da se povučeš kad budeš znao sve detalje.

Kolega , prosta pitanja sam postavio u vezi organizacionih i tehnickih detalja i profila ljudi sto se tice iskustva u voznji sto solo sto s suvozacem kao i da li je neko vozio u grupi vecoj od 5 motora, ovo sad pisem) i ne dobijam odgovore, koji zakljucak da imam? To sto nece da se objavi ko je glavni za organizaciju mogu donekle da shvatim ali se krije ta informacija a pricamo o transparentnosti ovde na forumu da smo svi jednaki a ocigledno nismo. Dosta kolega ce se prjaviti cista srca kao sto su se vec prijavili i sami rekli da nemaju iskustva a po meni treba sve koji zele da se prijave prethodno ovde informisati sta znaci biti redar i odgovornosti sta ta pozicija znaci. 

• Zainteresovan, 478 postova
  • Motocikl: R1150GS

Kao neko ko ima jako puno iskustva sa tim stvarima prijavljujem se,ali sa velikom rezervom,posao i obaveze kad mi dozvole tu sam. U prevodu ne bih voleo da se obavezem na nesto sto ne mogu da ispunim,posto izuzetno postujem ovu zajednicu....nadam se da je koliko tolilko jasno 🤣

• Sviđa mi se 1

@Bratislav 1973Pretpostavljam da organizacija,pravila i postavke zavise od ljudi koje imas na raspolaganjue.Nema postavljenih pravila i uslova pa samim tim se mora biti fleksibilan. Moje misljenje

Promenio član Patriota

1 hour ago, Darko Mihajlovic said:

a sto sve vreme negativno ?

kakva transparentnost sada ?

jednostavno - treba novi redari !

za sta ?

za sve buduce akcije na dalje !

kad dodje vreme za neku akciju tad ce biti transparento 100%

+ niko te uslovljava da tad i tad na tu i tu akciju moras da budes . ako budes mogao - tu si , ako ne - neka sledeca ...

ovo nije ta faza organizacije gde se ide u sitna crevca

opusteno 

Nije negativno, ja sam tehnicko lice i kao takav zelim da znam sve detalje, ko me vodi, organizuje , ali ovde postoji ocigledno strah da se to napise ili jednostavno se ne zeli napisati iz nekih razloga koji su poznati postavljacu teme. 

• Drug član, 766 postova
pre 1 minut, Bratislav 1973 je napisao:

Kolega , prosta pitanja sam postavio u vezi organizacionih i tehnickih detalja i profila ljudi sto se tice iskustva u voznji sto solo sto s suvozacem kao i da li je neko vozio u grupi vecoj od 5 motora, ovo sad pisem) i ne dobijam odgovore, koji zakljucak da imam? To sto nece da se objavi ko je glavni za organizaciju mogu donekle da shvatim ali se krije ta informacija a pricamo o transparentnosti ovde na forumu da smo svi jednaki a ocigledno nismo. Dosta kolega ce se prjaviti cista srca kao sto su se vec prijavili i sami rekli da nemaju iskustva a po meni treba sve koji zele da se prijave prethodno ovde informisati sta znaci biti redar i odgovornosti sta ta pozicija znaci. 

OK, kako bi ti definisao koliko i kakvog iskustva je potrebno?

Nekad je bolji totalni početnik koji je voljan da sluša i uči, nego neko ko je iskusan, ali totalni debil. I ovo kažem iz ličnog iskustva.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

1 minute ago, Patriota said:

@Bratislav 1973Pretpostavljam da organizacija,pravila i postavke zavise od ljudi koje imas na raspolaganju,bar je to moje mmisljenje.Nema postavljenih pravila i uslova pa samim tim se mora biti fleksibilan. Moje misljenje

Poziv je bio za nove redare, znaci nove redare informisati ovde javno sta znaci redar , duznosti,odgovornosti, ko je sve ukljucen za instrukcije ili ti obuku novih redara, malo vise profesionalnosti jer ovo nije poziv na livadu i da igramo fudbal

• Sviđa mi se 1

3 minutes ago, miki said:

Nekad je bolji totalni početnik koji je voljan da sluša i uči, nego neko ko je iskusan, ali totalni debil. I ovo kažem iz ličnog iskustva.

Amin

Just now, Bratislav 1973 said:

Poziv je bio za nove redare, znaci nove redare informisati ovde javno sta znaci redar , duznosti,odgovornosti, ko je sve ukljucen za instrukcije ili ti obuku novih redara, malo vise profesionalnosti jer ovo nije poziv na livadu i da igramo fudbal

Ma razumem sta hoces da kazes,ali za NS skup je bilo nas mislim 9 ili 10 na preko 2000 motora,vecina nas se taj dan prvi put videla,nema tu nadleznog,seli,dogovorili se kako i sta,izneli svoja misljenja.Demokratski odlucili sta mislimo da je najpametnije i tako uradili

4 minutes ago, miki said:

OK, kako bi ti definisao koliko i kakvog iskustva je potrebno?

Hvala pocetniku na zelji i volji i sto zeli da slusa ali nije ta osoba spremna da bude redar, kad mislim pocetnik mislim na godine iskustva voznji motocikla i grupnih voznji. 

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Upravo sada, Bratislav 1973 je napisao:

Nije negativno, ja sam tehnicko lice i kao takav zelim da znam sve detalje, ko me vodi, organizuje , ali ovde postoji ocigledno strah da se to napise ili jednostavno se ne zeli napisati iz nelih razloga koji su poznati postavljacu teme. 

ok , evo na primer... sve jasno , transparento , zna se ko organijzuje , ko vodi , trasa , nacin skupljana donacija... SVE se zna

i tako ... raznorazne akocije neke

oko ovoga , svi smo isti a ipak nismo isti..

ja mislim da i ne treba da budemo isti svi na forumu ...to se zasluzuje , iskustvom i "radnim stazom"

ne moze mene da savetuje za voznju neko kome je glavna tema domaci but i asocijacije , nego neko ko je proputovao pola evrope...

ne mogu da prihvatim isti savet od ovde priznatih majstora isto kao od nekog ko ima jedan post i ne poznajem ga...

a ti bi sad sve odmah...

polako ...sve ce biti na vreme

• Podržavam 1

• Drug član, 766 postova
pre 2 minuta, Bratislav 1973 je napisao:

Hvala pocetniku na zelji i volji i sto zeli da slusa ali nije ta osoba spremna da bude redar, kad mislim pocetnik mislim na godine iskustva voznji motocikla i grupnih voznji. 

A jel može da bude redar na parkingu i da npr. pokazuje novopridošlim gdje da stanu, i time rastereti iskusne redare koji će obavljati tu funkciju tokom vožnje? Kad krene vožnja, bude običan vozač, pa kako stiče iskustvo "napredovati" u punokrvnog redara.

pre 3 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

ne mogu da prihvatim isti savet od ovde priznatih majstora isto kao od nekog ko ima jedan post i ne poznajem ga...

Sad si mi srušio snješka.

• Haha 2

5 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

ok , evo na primer... sve jasno , transparento , zna se ko organijzuje , ko vodi , trasa , nacin skupljana donacija... SVE se zna

i tako ... raznorazne akocije neke

oko ovoga , svi smo isti a ipak nismo isti..

ja mislim da i ne treba da budemo isti svi na forumu ...to se zasluzuje , iskustvom i "radnim stazom"

ne moze mene da savetuje za voznju neko kome je glavna tema domaci but i asocijacije , nego neko ko je proputovao pola evrope...

a ti bi sad sve odmah...

polako ...sve ce biti na vreme

Ovde su napisane protestne setnje , ne moze se porediti s Dedamrazijadom gde smo svi opusteni ili voznja do Kote,jebga ipak vozim GS-a 😆

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja