Jump to content

Moto Zajednica

ZZR 1100 1993 - 2001.

Recommended Posts

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Kawasaki ZZR 1100 1993 - 2001

9eL9k_kawasakizzr1100kt6.jpg

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motocikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:

[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]

[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]

[b]3. Sta mi se dopada:[/b]

[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]

[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

1994

druga sezona 18000km

3. Sta mi se dopada:

Udobnost, dimenzije, razvoj snage maximalno linearan, minimalna potrošnja, oko 6l kombinovane vožnje, t.j. oko 7 po gradu, idealan za duže vožnje po auto putu ( koje zahvaljujući sposobnostima održavanja visokih putnih brzina traju začudjujuće kratko :D) i po boljim deonicama regionalnih puteva. Lak za održavanje, pouzdan. Izuzetno stabilan na velikim brzinama , dobra zaštita od vetra.

Motor je suv težak 275 kg pa traži pažnju pri parkiranju jer mali nagib na pogrešnu stranu može kod sitnijeg vozača napraviti velike muke, zaštita od čeonog vetra bi mogla biti bolja ( u slučaju višeg vozača) ali je lako rešiva touring vizirom.

5. Moj utisak:

Motor o kom sam maštao još kad se pojavio, 152ks i danas vredni i radni, idealan sport - turer za ljude koji vole da im i na auto putu bude zabavno, za super sport u kom se segmentu pojavio davne 93 nije ali je kao turer u mojim očima idealan. Veliki rezervoar omogućava solidnu autonomiju oko 380km izmedju 2 rezerve na otvorenom. Kratke pravce i krivine od 180 stepeni ne obožava ali dok je podloga ok bez problema savladjuje i masa motora se ne oseća ali zato dugački pravci i krivine otvorenog tipa su njegovo polje rada. Ako planirate duga putovanja po lošim putevima zaobidjite ovaj model. Suvozaču je položaj udoban i može da izdrži dugo jer položaj nije toliko na rukama kao kod modernih R-ova. Završna obrada je takva kakva jeste ali i ovako ovaj tip motora ne gledaju kicoši (bez želje da uvredim ikoga) jer nema kao bih opisao "visok rep" već ljudi koji ka njemu gaje poseban respekt jer je ipak on bio taj koji je prvi probio granicu od 300km/h i koji traže snažnog sport turera za malu količinu para.

Naglasio bih da ovaj ima bolje rešenu i kompletniju instrument tablu od prethodnika i pojačane kočnice , ostale razlike u odnosu na prethodni model su mislim estetske priprode.

Što se tiče trajnosti agregata u normalnim exploatacionim uslovima veoma trajan po američkim i australiskim forumima sam nailazio na mišljenja da prelaze i po 150000-200000 bez ikakvih problema ( što bi rekao balašević : ako su oni lagali mene i ja lažem vas :))

Za 18000 predjenih a motor je kupljen sa 48000km na satu na motoru sam promenio set disk pločica, ujle i filtere na svakih 5000km i dva seta svećica, 1 set guma i to je to lanac je još uvek isti kao što je bio onog dana kada sam ga kupio, i motor još uvek ne troši ulje ide ko zmaj i uvek pali iz prve  :-*.

Moja žena ga zove mojom japanskom švalerkom........................ :D

• Svrati ponekad, 369 postova

93_2001

42 000 km

3. Sta mi se dopada:

SVE

NISTA

5. Moj utisak:

Ne planiram ga menjati...

P.S.

Ispravka G_Grofa, motor tezak suv 236kg standard, snaga 146ks standard.

Pozzx11.

• U prolazu, 4 postova

'95 vozim jos uvek

oko 15000 km druga sezona kod mene

3. Sta mi se dopada:

Udobnost, dimenzije, razvoj snage maximalno linearan, minimalna potrošnja, oko 6l kombinovane vožnje, t.j. oko 7 po gradu, idealan za duže vožnje po auto putu ( koje zahvaljujući sposobnostima održavanja visokih putnih brzina) i po boljim deonicama regionalnih puteva. Lak za održavanje, pouzdan. Izuzetno stabilan na velikim brzinama , dobra zaštita od vetra,na motoru imam tourin vizir tako da vetar nije problem.

Nemam puno isustva sa drugim motorima .Sa ovim sam sasvim zadovoljan.

5. Moj utisak:

Motor udoban kako za vozaca tako i za suvozaca. Moj na satu ima oko 93000 radi odlicno! motor nije otvaran,lako pali, redovno radim servis,nisam menjao neke vaznije delove uglavnom sitnice(termo davac na hladnjaku,semeringe na prednjim amortizerima,lanac,svecice,...).

Motor jeste tezak ali lepo lezi na putu.

img0435.jpg

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja