knjigor 169 Napisano pre 3 sati (promenjeno) U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, DENiRO77 said: naravno, ovo je cisto kao ideja, ako je suvisna, nek moderator obrise... no hard feelings Uz veliki rizik da i ovde budem nateran da izađem iz zajednice ili budem banovan, i da onda budem zaista solo rider i totalni gerilac, moram reći nešto. Hajde da mi neko objasni kako možete da slušate studente kako da se organizujete, koliko od tih studenata zna šta je Jugoslavija i rat, koliko njih je bilo gladno '90, koliko njih je bilo proterano iz okolnih zemalja sa kesom u ruci, ta deca ne znaju ni šta je bombardovanje, a svi se kunete u njih. Deca su lepo pozvala pre neki dan na samoorganizaciju na lokalnim nivoima. Slušamo studente, a niko ih zapravo ne sluša. Srudenti organizuju, studenti planiraju, ne može neiskustvo da organizuje 1000000 ljudi koliko će se skupiti. Njihova organizacija je do sada bila dobra toliko koliko je vlast i policija bila tolerantna prema njima i nama, a to u subotu, po svemu sudeći, neće biti situacija. Ja sam juče u NS bio napadnut, 1m od policajca koji je samo spustio glavu i okrenuo na drugu stranu. Dobro, ako je tako ok, znam na čemu sam, mogu sam. Nisam ni bot niti podanik, u prvim redovima sam uvek i ne bojim se, ali mi se čini da dok bagra sprema udar i nasilje, mi se spremamo za žurku i kao ovce sami sebe vodimo na klanje. Da se razumemo, niti sam za nasilje niti pozivam na nasilje, ali vidim da je to njihov cilj i taktika. Molim admine da me, ukoliko obrišu post, slobodno i banuju sa foruma i zabrane dalji pristup. Promenio pre 3 sati član knjigor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1021 Napisano pre 3 sati BJB Maxi Scooter Club, 465 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: AA500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, knjigor said: Hajde da mi neko objasni kako možete da slušate studente kako da se organizujete, koliko od tih studenata zna šta je Jugoslavija i rat, koliko njih je bilo gladno '90, koliko njih je bilo proterano iz okolnih zemalja sa kesom u ruci, ta deca ne znaju ni šta je bombardovanje, a svi se kunete u njih. Pa baš zbog toga. Svi koji znaju šta je sve to nisu mrdnuli 35 godina On Topic: Kolege iz BG-a, gde bi bilo najbolje ostaviti auto u subotu, "s ove strane"? Nije problem ni sat-dva šetnje posle, samo da se ne penjemo po drveću i bankinama 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20244 Napisano pre 3 sati Integrisan, 8638 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, knjigor je napisao: Molim admine da me, ukoliko obrišu post, slobodno i banuju sa foruma i zabrane dalji pristup. Nisam admin, ali sam SIGURAN da ti niko neće obrisati post, izneo si on topic razmišljanje. Potpuno legitiman pogled na stvar. Mnogo se mesetari sa tim "studenti su tražili" i svašta se potura pod tim, lične ideje, istrcavanja, možda i neka agenda tu i tamo... Ja mogu da kažem iz prve ruke, nikada studenti nisu zaista tražili detalje i vrlo, vrlo su razumni da poslušaju kada se argumentuje, bar stvari vezane za nas. Za drugo ne znam. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5883 Napisano pre 3 sati Drug član, 1449 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Очигледно је да нико већ 20-30 година ништа не мења и да је све ово што се тиче студената, по многима, последња шанса. До сас није било ни најмањег инцидента, мишљења сам да ће тако и остати. Павијан ће свакако довести својих 4-5.000 павијанчића, али треба их пустити да се међусобно шибају и искулирати причу. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlesimiR 222 Napisano pre 3 sati U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-STROM, Honda RR, Yamaha N, MZ Prijavi odgovor kao problematičan Dobro jutro dobri ljudi. Svi smo već shvatili da ce ubaceni elementi medju nama (misli se na ulicu) da prave probleme kako bi nastala pobuna i razlog za gašenje "demonstracija i nereda". Zapravo ovo sto je bilo do sada iskljucivo mirni protesti. Ono sto žele da prikažu da bi opravdali silu su demonstracije koje iz nereda prerastaju u nemire uz suzavac i kordonsko razbijanje mase. Svi smo ljuti, neki više, neki manje ali moramo biti dovoljno pametni u svakom trenutku. Možemo zajednickom silom i delovanjem da osujetimo ovaj bizaran plan da se uništi miran protest i pretvori u onaj leta 2021. kada je razbijen grad. Niko tamo ne ide da leči frustracije iako je istina da bi značilo, elem, elan koji više ne mogu da podnesu ove buba švabe koje navlače ovaj put tehniku raznu i vijaju borbena vozila po celoj SRB da plaše narod da ne izlazi. I dalje smo u 2025. god i niko neće nikoga da gazi, era telefona i kamera, logičnih rešenja. Kako sve počinje, tako sto manje grupe unapred pripremljene prvo počnu da dobacuju u vreme naredbe za to, sa sobom ce imati podesni predmet i baklju koju ce bacati na policiju (valja ih snimiti da mogu biti identifikovani). Ono sto u startu možemo da ih izolujemo, krug oko njih i potisnemo gradjanski sto je potpuno legitimno. To su ljudi sa dosijeima kojima je to posao i spremni su da se biju. Kako imamo dve opcije da nas biju s ciljem razbijanja jer nece gledati da li smo mirni i fini ili pokazujemo na izgrednike, nego ko je ispred njih. Odbrana od kordona u potiskivanju, povlacenje i podignutim rukama u vis ili klečeći, neće niko krenuti na nas 100%. Drugo, neko je već pominjao suzavac ako ga bude ne dirajte rukama, ali kada ga bace i pocne da izbacuje moze im se vratiti nazad (bitno je da je detoniran-aktivan) biber sprej je manjeg intenziteta a postoje dve vrste suzavca jedan sabija kiseonik i dezorjentiše, drugi kiseonik i jako peče. Ispiranje vodom bez trljanja jedina opcija da ublaži dejstvo ali to je najbolje baznim kiselinama limunom itd sto sve otpada jer necemo imati. Studenti i njihova pratnja nemaju nikakav divljacko radikalni plan, samo deo studenata sa jedno 5 fakulteta najmanje koji vrse podelu sve vreme i rade na tome da se za racun vlasti predvidivi koraci ispune i sve preraste u metež. Ovo nije komentar za raspravu ili poziv na bilo kakvu agresiju, cilj je da se okupimo kao porodica, tako da se bezbedni vratimo kućama. Ali moralna obaveza mi je da skrenem paznju na mogućnost razvoja, jer ipak ne idemo kod komsije na dečiji rodjendan, ali ipak da ostanemo dosledni zdravom razumu i da se nadamo da ce i tamo da ga bude! Živela Srbija 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjigor 169 Napisano pre 2 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, studenti od prvog dana traže pravdu i očekuju da će odrasli raditi svoj posao, a ne da ćemo čekati da oni rade naš posao. Uz izvinjenje mlađima, studenti su većina mlađi od 2000. godišta, znači ništa što je dotaklo nas starije nije dotaklo njih. Ne pozivam ni namkakvu odmazdu, niti želim da unosim raskol, ali hajde samo jedan primer, ajde da dete od 20 godina koje nikada nije vozilo motor ili vozilo u koloni organizuje defile kroz grad, pa ne može to tako. 21 minutes ago, andrej. said: Pa baš zbog toga. Svi koji znaju šta je sve to nisu mrdnuli 35 godina On Topic: Kolege iz BG-a, gde bi bilo najbolje ostaviti auto u subotu, "s ove strane"? Nije problem ni sat-dva šetnje posle, samo da se ne penjemo po drveću i bankinama Nisi u pravu, mrdalo se i pre studenata, samo su rizici da isti ti studenti nemju šta da jedu i da ni ne budu studenti bili preveliki, nisu studenti izašli kada je pala nadstrešnica nego građani, a studenti su posle toga odlučili da je vreme da daju energiju i hrabrost i vear u leđa. Nemoj misliti da zato što je neko bio tih ili prisiljen da ćuti da ne bi popio otkaz i nemao čime da hrani istu tu decu nije bio protiv vlasti, kao što se vidi iz priloženog (broja ljudi koji izlaze na proteste), velika većina jeste protiv vlasti, ali je i protiv ove nepostojeće opozicije. Ja sam prvi i protiv vlasti, ali da se raspišu izbori, mogao bih samo da precrtam listić pošto nema nikoga kome verujem i za koga bih glasao. Ja nikada nisam imao problema da kažem da sam protiv, i njima i onima koji su protiv njih. No, da ne ulazimo sad u off. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20244 Napisano pre 2 sati Integrisan, 8638 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je apsolutno najvažnije da ne upadamo u narativ uplašenog čoveka. Molim vas da više ne pričamo o varijantama sukoba. JEDINI RAZLOG SVIH PRETNJI JE DA SE DEO LJUDI UPLAŠI I NE DODJE NA PROTEST. Priča o pretnjama i sukobu je upravo ono što žele. Jedini nas zadatak je da budemo sto brojniji. Brojnost resava sve. Hajde da vise ne upadamo u zamku! Pa vec 10 strana pišemo o sukobu. Sta nam je? Ne nasedajte na temu jbt... Mirno i odlučno. Ko izda pi* 11 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjigor 169 Napisano pre 2 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, BlesimiR said: Dobro jutro dobri ljudi. Svi smo već shvatili da ce ubaceni elementi medju nama (misli se na ulicu) da prave probleme kako bi nastala pobuna i razlog za gašenje "demonstracija i nereda". Zapravo ovo sto je bilo do sada iskljucivo mirni protesti. Ono sto žele da prikažu da bi opravdali silu su demonstracije koje iz nereda prerastaju u nemire uz suzavac i kordonsko razbijanje mase. Svi smo ljuti, neki više, neki manje ali moramo biti dovoljno pametni u svakom trenutku. Možemo zajednickom silom i delovanjem da osujetimo ovaj bizaran plan da se uništi miran protest i pretvori u onaj leta 2021. kada je razbijen grad. Niko tamo ne ide da leči frustracije iako je istina da bi značilo, elem, elan koji više ne mogu da podnesu ove buba švabe koje navlače ovaj put tehniku raznu i vijaju borbena vozila po celoj SRB da plaše narod da ne izlazi. I dalje smo u 2025. god i niko neće nikoga da gazi, era telefona i kamera, logičnih rešenja. Kako sve počinje, tako sto manje grupe unapred pripremljene prvo počnu da dobacuju u vreme naredbe za to, sa sobom ce imati podesni predmet i baklju koju ce bacati na policiju (valja ih snimiti da mogu biti identifikovani). Ono sto u startu možemo da ih izolujemo, krug oko njih i potisnemo gradjanski sto je potpuno legitimno. To su ljudi sa dosijeima kojima je to posao i spremni su da se biju. Kako imamo dve opcije da nas biju s ciljem razbijanja jer nece gledati da li smo mirni i fini ili pokazujemo na izgrednike, nego ko je ispred njih. Odbrana od kordona u potiskivanju, povlacenje i podignutim rukama u vis ili klečeći, neće niko krenuti na nas 100%. Drugo, neko je već pominjao suzavac ako ga bude ne dirajte rukama, ali kada ga bace i pocne da izbacuje moze im se vratiti nazad (bitno je da je detoniran-aktivan) biber sprej je manjeg intenziteta a postoje dve vrste suzavca jedan sabija kiseonik i dezorjentiše, drugi kiseonik i jako peče. Ispiranje vodom bez trljanja jedina opcija da ublaži dejstvo ali to je najbolje baznim kiselinama limunom itd sto sve otpada jer necemo imati. Studenti i njihova pratnja nemaju nikakav divljacko radikalni plan, samo deo studenata sa jedno 5 fakulteta najmanje koji vrse podelu sve vreme i rade na tome da se za racun vlasti predvidivi koraci ispune i sve preraste u metež. Ovo nije komentar za raspravu ili poziv na bilo kakvu agresiju, cilj je da se okupimo kao porodica, tako da se bezbedni vratimo kućama. Ali moralna obaveza mi je da skrenem paznju na mogućnost razvoja, jer ipak ne idemo kod komsije na dečiji rodjendan, ali ipak da ostanemo dosledni zdravom razumu i da se nadamo da ce i tamo da ga bude! Živela Srbija Slažem se sa svime, ja sam isključivo za tužbe, sud i robiju, ne za nasilje. Hvala na informaciji za suzavac, to nisam znao. Onda lepo treba u malim flašicama, onima od dečjih vodica napraviti rastvor sode bikarbone ili limuntusa/limuna, svakako, i jedno i drugo će dobro doći i za okrepljenje, ne zauzima mnogo mesta i nije teško. E sad, molio bih te da mi objasniš da li je svejedno da li i bazni i kiseli rastvor neutrališu ili samo jedan od njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 481 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je tacna info? palata_0c141f12-dec2-40dd-873a-6987365b915f_53d40c_250312_190129_0980595d-85ce-4737-9d1f-5193c89861bb_3f2933fe-3527-4d63-9276-e4eccc68291c_07179574-298d-4176-9c02-aa35fd754b9c_7e58ab1e-a203-4e2b-868b-9408db9adca0_565e29b5-c7b5-48b5-881d-b4c42b3e0cfb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20244 Napisano pre 2 sati Integrisan, 8638 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije. To je bio samo predlog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlesimiR 222 Napisano pre 2 sati U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-STROM, Honda RR, Yamaha N, MZ Prijavi odgovor kao problematičan Just now, knjigor said: E sad, molio bih te da mi objasniš da li je svejedno da li i bazni i kiseli rastvor neutrališu ili samo jedan od njih. Samo ublazuju obe varijante, ne postoji zastita od aplikovanja suzavca osim gas maske sa filterom. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 92 Napisano pre 2 sati U prolazu, 78 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno resenje su i kapi za oci borne kiselineSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjigor 169 Napisano pre 2 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, severian said: Mislim da je apsolutno najvažnije da ne upadamo u narativ uplašenog čoveka. Molim vas da više ne pričamo o varijantama sukoba. JEDINI RAZLOG SVIH PRETNJI JE DA SE DEO LJUDI UPLAŠI I NE DODJE NA PROTEST. Priča o pretnjama i sukobu je upravo ono što žele. Jedini nas zadatak je da budemo sto brojniji. Brojnost resava sve. Hajde da vise ne upadamo u zamku! Pa vec 10 strana pišemo o sukobu. Sta nam je? Ne nasedajte na temu jbt... Mirno i odlučno. Ko izda pi* Ako misliš da sam uplašen, nisam, ovo nije narativ već nešto što je odavno viđeno, mnogo puta, a i sam sam juče isto iskusio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjigor 169 Napisano pre 2 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, BlesimiR said: Samo ublazuju obe varijante, ne postoji zastita od aplikovanja suzavca osim gas maske sa filterom. 1 minute ago, Antuljeskov.011 said: Odlicno resenje su i kapi za oci borne kiseline Sent from my iPhone using Tapatalk Hvala obojici. Vidimo se u subotu. PUMPAMO DO POBEDE!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 481 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 650 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, severian said: Nije. To je bio samo predlog. "Ovo nam je stiglo iz izvora FDU, kažu da će danas do 12h doneti finalnu odluku, da čekaju odgovor Ivice Dačića o pomeranju Ćacilenda, ali imaju info da neće odobriti, tako da će da aktiviraju plan B" Sa neke od lokalnih viber grupa ljudi koji su u kontaktu sa studentima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlesimiR 222 Napisano pre 2 sati U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-STROM, Honda RR, Yamaha N, MZ Prijavi odgovor kao problematičan 46 minutes ago, knjigor said: Hajde da mi neko objasni kako možete da slušate studente kako da se organizujete. Ovo je odlicno pitanje i cela konstatacija. Zapravo gradjani su izasli pa uz njih i studenti. Studenti se obracaju za zahteve i logisticku podrsku, u strahu su velikom i pitaju, prave planove i traže oslonac. Ono sto je kao problem to sto se od njih očekuje da budu preveliki i prezreli, da su upuceno, ali to nije tako. Pokusao sam vise puta da ovde masi stavim do znanja, radim logistiku za studentaki plenum BU od pocetka, pun mi je telefon pitanja i svakodnevnih poziva. S tim da ih pustam da razmisljaju. Prijave im korigujem koje salju dalje u policiju. Od njih se ocekuje zaista previše u ovom trenutku i podrska nije samo sto stanemo pored njih. Vecina misli da oni planiraju sve, pa to nije tačno, postoji veći broj ljudi kao sto sam i ja jedan od, profesori i ostali koji razradjuju planove koje nikada do sada nisu pravili. Tako da se od nas očekukuje da kažemo naš plan i pružimo sigurnost a ne od njih da ocekujemo resenja na poljima oko kojih pojma nemaju. To su mladi divni ljudi zbunjeni situacijom koju nose na prsima, to ce ih izgraditi u buduce lidere prve klase. Samo na tom putu smo mi od kojih treba da uče i da osete potpunu zaštitu u smislu svakog vida podrske. 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjigor 169 Napisano pre 2 sati (promenjeno) U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, BlesimiR said: Ovo je odlicno pitanje i cela konstatacija. Zapravo gradjani su izasli pa uz njih i studenti. Studenti se obracaju za zahteve i logisticku podrsku, u strahu su velikom i pitaju, prave planove i traže oslonac. Ono sto je kao problem to sto se od njih očekuje da budu preveliki i prezreli, da su upuceno, ali to nije tako. Pokusao sam vise puta da ovde masi stavim do znanja, radim logistiku za studentaki plenum BU od pocetka, pun mi je telefon pitanja i svakodnevnih poziva. S tim da ih pustam da razmisljaju. Prijave im korigujem koje salju dalje u policiju. Od njih se ocekuje zaista previše u ovom trenutku i podrska nije samo sto stanemo pored njih. Vecina misli da oni planiraju sve, pa to nije tačno, postoji veći broj ljudi kao sto sam i ja jedan od, profesori i ostali koji razradjuju planove koje nikada do sada nisu pravili. Tako da se od nas očekukuje da kažemo naš plan i pružimo sigurnost a ne od njih da ocekujemo resenja na poljima oko kojih pojma nemaju. To su mladi divni ljudi zbunjeni situacijom koju nose na prsima, to ce ih izgraditi u buduce lidere prve klase. Samo na tom putu smo mi od kojih treba da uče i da osete potpunu zaštitu u smislu svakog vida podrske. Svaka čast, potpuno si u pravu. I ja to govorim već mesecima u mnogim grupama u kojima se bavim takođe logistikom i kopanjem i pružanjem informacija, a koje nisu vezane za moto zajednicu već za lokalno organizovanje i sve se uvek svede na šetnje, umesto na tužbe i prijave. Dosta sada offtopic teme, izbaciće me. Čekamo finalni plan i vidimo se u subotu gde bude trebalo. Promenio pre 2 sati član knjigor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1347 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Zemun, Srbija, Jugoslavija Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo da dodam.... Mi nikoga ne slusamo nego radimo zajedno. Zna se sa koje strane su poslušnici.Zato, zajedno do pobede. Pumpaaaj.Sent from my Mi 9T using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 6029 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Drug član, 873 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, knjigor je napisao: Ako misliš da sam uplašen, nisam, ovo nije narativ već nešto što je odavno viđeno, mnogo puta, a i sam sam juče isto iskusio. Kolega Severian nije mislio na tvoj narativ nego na narativ kukavice na vlasti. Tvoj stav je legitiman i nema razloga da budeš brisan ili banovan. Ovo sve do sada je studentski protest pa je onda logično i da ga oni organizuju. Ko hoće po njihovom neka se pridruži, a ko neće neka taj dan radi šta mu volja. Oni trenutno nemaju nikakvih političkih zahteva, a to što su u narodu preterano porasla takva očekivanja nije njihov problem. U Srbiji trenutno nema nijedne organizacije ili političke stranke koja može da okupi ni desetinu mase kakvu su oni pokrenuli tako da oni očito imaju najveće poverenje u narodu. Nedavno je jedna stranka organizovala blokadu radova na Expu pa su okupili par desetina svojih članova (bolje da se sakriju). Poverenje je ključni faktor na društvenoj i političkoj sceni kao i za štednju u nekoj banci.... Promenio pre 1 sat član ZoraNS 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*DukE* 22 Napisano pre 2 sati U prolazu, 28 postova Lokacija: Bg-Va Motocikl: bmw f800r Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, knjigor said: 1. Severian 2. Tumbe 3. Skittles 4. Bobni 5. DuleTs 6. piki 7. Sashac 8. Marko05 9. DonKihot 10. Peconibc 11. Drazenye 12. Čo i žena 13. Deda54 14. There is no spoon 15. mick 16. Nenadbg88 17. Ilijax 18. Navajo 19. BokyBoy 20. Sale_XT 21. mare_x. t 22. Sharky 23. Duck 24. azlatic 25. Lukaimasa 26. House 27. Dule Sebeški 28. Marijo 29. Jelena 30. Milos81 31. Salem 32. Skundra 33. Koja 34. Draki 35. BlesimiR 36. Sara 37. Nebica933 38. MrD + saputnica 39. GrujaTS 40. Vencule 41. Tasa BG 42. Robert S. 43. Vaske4s 44. Vojkan 45. Atorn 46. Dijana i Nikola 47. Moma 48. mare94 49. deda54 50. Ujkafirga 51. Niksha 52. Robi 53. Sinclair 54. Nikola 1 55. partlov 56. Пера 57. dule2812 58. Fikabg 59. Antuljeskov.011 60. Mirorab 61. Пеђа1971 62. Nian + gospoja 63. Павловићи 64. Deda54 65. milovan001 65. Nesasavage + lepša polovina 66. RISTA TRAKTORISTA 67. Bajaga 68. Kingdrom 69. Ibivan 70. pajja 71. Knjigor ... 4778. vladogoogle 73.Duke Samo jako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjigor 169 Napisano pre 2 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad, Sremska Kamenica Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1231 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 267 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, nemojte se osvratati na zastrašivanje, to postoji od samog početka, sećam se i teme za autokomandu gde su pisane informacije iz prve ruke da stižu huligani u sred noći da izazovu nerede. Sve i da dođu njihovi huligani, koje nerede će izazvati, eventualno mogu da izazovu nerede između sebe, ali će i to biti raskrinkano kao i sve što je raskrinkano kroz ova poslednja 132. dana. Pogledajte tu moć studenata, tu strpljivost i istrajnost, pogledajte samo kako reaguju na bilo kakve provokacije. Postavljaju odmah redare da sklone potencijalne užarene glave, konstantno se ponavlja i priča da niko ne sme da nasedne na provokacije i da nema mesta nikakvom nasilju. A sa čim su sve bili suočeni, sa provokacijama, vređanjem, napadanjem, pljuvanjem, gaženjem... Prošli su sve ono gde bi mi stariji (često mislimo i pametniji – iako sam nisam mnogo stariji od njih) popustili... Ne kaže se bez razloga čuvajte se besa strpljivog čoveka. Takvu energiju morate da upijete, ako i budu postojale provokacije vi se samo nasmejte i nastavite svojim putem. Ukoliko bude izvodljivo, u subotu se vidimo i vozimo zajedno. Ako ne, biću sa vama, i na vašoj strani, emocijom, mislima, srcem i dušom, pa makar to bilo i putem ekrana. Svaka vam čast, sa svih strana čujem priče o vama/nama. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1207 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan svima. Par komentara bih želeo da dam. Studenti ne odlučuju sve, u detalje. Ali daju okvire kako po njima treba da izgleda određena stvar. Svim ovim protestima su rukovodili oni, i oni su bili organizatori. A svi ostali su im se priključivali. Ili nisu. Ne postoji ni jedan drugi faktor u ovoj zemlji koji bi nas sve okupio, u istu kolonu, sem te dece. A okupili su nas. I do sada nije bilo ni jedne greške. (kako su (smo) sve do sada radili mi stariji i iskusniji u poslednjih 30-ak godina, pokazalo se). Sa obzirom da su oni organizatori svega, red je i da vode glavnu reč. Jer u subotu će sav svet i biti zbog njih (oni su najzaslužniji) u Beogradu. Ni zbog poljoprivrednika, ni zbog traktora, ni zbog prosvetara, ni IT-evaca, a najmanje zbog bajkera (mada smo ovu poslednju kazaljku debelo pomerili). Doduše, ova vlast jeste bitan faktor dolaska u Bgd :-). Parking Ikee se već pokazao kao dobro rešenje. Em je velik, em ima pumpa, em je komunikaciono odlično pozicioniran. A treba bajkeri cele Srbije da se sliju tu. Danas, večeras je zajednički sastanak predstavnika svih bajkera i pravi se konačan (ili barem približan konačnom) dogovor. Ako se večeras odluči da nije bezbedno praviti defile, neće ga biti. Molim vas sve da imamo poverenja u našu organizaciju i da će sigurno dati sve od sebe da se donese najbolji, najsvrsishodniji i na kraju najbezbedniji plan. Svi oni su već učestvovali i organizovali sve naše zajedničke akcije koje smo imali od zajedničke vožnje za Sonju, NS, KG, NI i pokazali su jako dobro da umeju da organizuju sve. Verujte, nije im nimalo lako i ulažu ogromnu energiju. I ne samo energiju. Još jednom, sačekajmo do večeras zajednički dogovor, i imajmo poverenja u naše kolege,saborce i prijatelje! Razmišljanja i predlozi su dobri. Prekori i navođenje šta ne valja, uglavnom nisu konstruktivni. Emocije i adrenalin su svakim danom bliže suboti sve veći i veći. Što je i razumljivo. Ali budimo maksimalno tolerantni i kooperativni. Niko ne može nikom od nas reći da moramo ovo ili ono. Odrasli smo ljudi. Ali ako smo pripadnici neke grupe, i tako nastupamo (mislim na nas bajkere), onda moramo da se potrudimo da pratimo dogovor te grupe. Veliki pozdrav svima! SVI ZAJEDNO I VIDIMO SE U SUBOTU !!! 8 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
White0 4 Napisano pre 1 sat U prolazu, 2 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, cofi29 je napisao: nas nekoliko krecemo iz Svilajnca, mozes da nas sacekas i onda idemo zajedno Moze, gde vam odgovara da vas sacekam i u koje vreme otprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20244 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Integrisan, 8638 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, knjigor je napisao: Čekamo finalni plan i vidimo se u subotu gde bude trebalo. Ovako stoji stvar, kao i uvek 100% transparentno: večeras imamo sastanak na kome želimo da usaglasimo razne ideje i planove, koji su plasirani okolo. U tom smislu i plan objavljen na ovoj bjb moto zajednici, za koji sam siguran da je vrlo razuman, podložan je promeni. Sve u želji i veri da se bude jedinstven i da niko nije najpametniji. Svi planovi koji se trenutno objavljuju okolo kao "zajednički" nisu usaglašeni i nisu zajednički plan moto zajednice. Ako ništa, zato što da bi finalno planirali bilo šta, najpre moramo sačekati finalni input od strane studenata. Kako izgleda njihov protest. Sve ovo nije idealno, znam, mnogo bolje je da se unapred sve zna, ali prosto na ovom protestu nije situacija kao do sada. Uzorpator(i) vlasti su se ozbiljno uplašili. Izistinski. I znam da zahtevamo mnogo poverenja i strpljenja od svih vas, nadam se da nam verujete dovoljno kako dobro znamo zašto smo svi izašli i da znamo šta hoćemo. Kao i da smo dovoljno ozbiljni ljudi da na efeketan način postignemo cilj, sa minimumom rizika za sve. Navući se sigurno nećemo, na burgije. Pri tome, mi smo samo jedan delić protesta, daleko od najbitnijeg! Ovo je istinski borba celog društva za elementarnu pravdu. Javljamo finalno. edit: eto preteče me kolega Takođe, drugi kolega rekao je vrlo koncizno ono što ustvari hoću da kažem: "čuvajte se besa strpljivog čoveka". Tačno tako. Strpljivo i odlučno!! Promenio pre 1 sat član severian 12 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...