Jump to content

Moto Zajednica

Odabir fazer 600,xj6,tdm 900 ili v strom 650?

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav svima. Planiram kupovinu motora budzet mi je oko 3000e i interesuju me modeli navedeni u naslovu. Visok sam 183, tezak 110kg ne planiram neka duga putovanja(vozanje oko 200km) i solo cu da se vozam. Hteo bih da bude udoban i da moze da povuce moju kilazu kad je to potrebno. Sta me savetujete kao najbolji izbor za mene od navedenih modela i prednosti i mane modela koje sam naveo. Svima unapred hvala i ako ima jos koji primerak kao touring, enduro sto bi mogao da zadovolji moje uslove slobodno preporucite. 

Promenio član Krosadzija
Ispravljanje teksta

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 1 post

Zavisi od godišta, ali za te pare teško da ćeš naći nešto od navedenih modela u dobrom i očuvanom stanju. Suzuki mi je na prvom mestu zbog održavanja, ali oluja je oko +-4000e

1. V Storm 650

2. Fazer posle od 2004.

3. tdm 900

4. Diversion

• Podržavam 1

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600ccm

Posle 8 godina posedovanja Yamahe FZ6s (2006) i slicne fizicke gradje (malo sam i jaci) mogu samo da kazem da ne razmisljas previse, udjes na oglase i pregrmis 500-tinak evra razlike izmedju tvog budzeta i cene u oglasima. 

Salu na stranu, motor se stvarno besprekorno pokazao, nikakve probleme za 8 godina nisam imao, samo redovno odrzavanje i teraj!!

Nek ti je srecna kupovina i bezbroj bezbednih kilometara!

ps: jeste 600ccm, ali definitivno nije za pocetnika (ne znam koliko dugo vozis)

• Drug član, 998 postova
  • Motocikl: NEMAM

Zavisi kakvu vožnju tražiš.

Fazer ima više snage i bolji je za agresivniju vožnju od Stroma.

Strom je V agregat, milina za vožnju ali nije trkač. Malo uspravnije sedenje.

Ja sam 181 imam oko 90kg i Fazer mi je ok. Doduše jako kratko sam ga probao.

Sa Stromovima sam svaki dan i za mene je kao saliven.

3000€ je cifra sa najviše motora u pretrazi i cifra za koju se može naleteti na krš pa 3x meri jednom seci. Koji god uzmeš nemaš greške samo prelomi šta ti treba jer to nisu isti motori tj. ni toliko slični.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 88 postova
  • Motocikl: ...u potrazi za novim ljubimcem

Ovako, posedovao sam Fazer 600 S2 I Vstrom 650 XT ...

Yamaha:

Dobre strane: Dizajn, kočnice, zvuk( uz male prepravke ), oštrina agregata pri većim obrtajima

Loše strane: Izduvi ispod sedišta znaju da greju prilikom gradske vožnje, ergonomija( u direktnom  poređenju sa 650), zaštita od vetra sa fabričkim vizirom, moraš da ga držiš iznad 6k rpm da bi imao kakve takve performanse ispod toga je tanak a sve preko 6k je pesma :)

Suzuki:

Dobre strane: konfor( fizički je veći motor pa samim tim ima i više mesta za manevrisanje u sedištu ), udobnost, 19" prednji točak ( odličan za naše KRŠ puteve ), V2 agregat povlači iz podruma...odličan menjač, veliki izbor dodatne opreme

Loše strane: nedostaje desetak konja prilikom dinamične vožnje opterećenog motora u brdu, kočnice ( lošije u odnosu na redizajnirani Fazer S2, bolje nego na inicijalnom modelu ), malo se šta dešava preko 7k rpm ( nije ti bitno ukoliko voziš lagano ), težina...bez opreme je 213kg+roll bar, koferi, maglenke...( oseti se prilikom manevrisanja u garaži ), žbice na felnama umeju da koroziraju ma kako održavao motor( samo XT varijanta )

Nadam se da sam pomogao,

Srećna kupovina  

Promenio član easy and slow
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja