pronto 6705 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 6567 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je truda, znanja i rada potrebno da se od Tomosa napravi malo brži moped. Recepata ima X, ali ono što je meni bilo uvek najvažnije, to se obično "pokvari" bilo kakvim ekstremnim zahvatima. Bio mi je osnovni prevoz dugo, pa sam se trudio da sve to što radim i potraje. Da skratim, kada dobro razmislim, najdugovečnije je blaaago čačnuti osnovnu postavku APNa 6. Delovi su već dugo takvi kakvi su, ko zna šta radi može od toga da napravi pristojan prevoz od kojeg neće tražiti nemoguće. Tada sam naučio popularnu krilaticu..."leteo je kao 'tica, al' mu crče radilica" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, pronto je napisao: Mnogo je truda, znanja i rada potrebno da se od Tomosa napravi malo brži moped. Recepata ima X, ali ono što je meni bilo uvek najvažnije, to se obično "pokvari" bilo kakvim ekstremnim zahvatima. Bio mi je osnovni prevoz dugo, pa sam se trudio da sve to što radim i potraje. Da skratim, kada dobro razmislim, najdugovečnije je blaaago čačnuti osnovnu postavku APNa 6. Delovi su već dugo takvi kakvi su, ko zna šta radi može od toga da napravi pristojan prevoz od kojeg neće tražiti nemoguće. Tada sam naučio popularnu krilaticu..."leteo je kao 'tica, al' mu crče radilica" Istina, pokvari se ali ti kao i svako ko je vozio tomosa ili vozi to mu je bio pocetak i zelja iz mladjih dana da vozi tomosa, ja to radim zbog sebe vozim i jace motore ali tomos je nesto drugo to je za mene najjaci motor i ako je 50cc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Novembar 29 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Krokodilo je napisao: Ма хајдееееее Sent from my SM-G998B using Tapatalk Mozda kod vas GPS pokazuje drugacije, kod nas nece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Havarisan je napisao: Mozda kod vas GPS pokazuje drugacije, kod nas nece. Ma ne moze se to izmeriti dok se ne namesti brzinometar na motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2692 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 4810 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda kod vas GPS pokazuje drugacije, kod nas nece.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2692 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 4810 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina, pokvari se ali ti kao i svako ko je vozio tomosa ili vozi to mu je bio pocetak i zelja iz mladjih dana da vozi tomosa, ja to radim zbog sebe vozim i jace motore ali tomos je nesto drugo to je za mene najjaci motor i ako je 50ccНије истина, не поквари се ако ступањ компресије буде запажен. Ако се претера да, и предпаљење, веома важна ставка.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11113 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 2226 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Komplet od t15 ili klip 42 i teraj sa dobrim uljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Krokodilo je napisao: Није истина, не поквари се ако ступањ компресије буде запажен. Ако се претера да, и предпаљење, веома важна ставка. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Gledao sam video od jednog koji je ovde poslao kako se po PS steluje predpaljenje na T15/14 dosta zajebavanja ima tu pola nisam pohvatao i nemam taj djavo za oznacavanje klipa taj neki sat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, cezarpa je napisao: Komplet od t15 ili klip 42 i teraj sa dobrim uljem Da ali onda moram rastaviti masinu da stavim jacu radilicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6705 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 6567 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, M1l2nov1c je napisao: Istina, pokvari se ali ti kao i svako ko je vozio tomosa ili vozi to mu je bio pocetak i zelja iz mladjih dana da vozi tomosa, ja to radim zbog sebe vozim i jace motore ali tomos je nesto drugo to je za mene najjaci motor i ako je 50cc Sve ja to razumem. Tomos je svakako važna epizoda u moto životu velike većine nas. Ja sam se eto profesionalno obreo u tom svetu. Zanat učio u Tomosovom servisu (kompletan program)...i odgovorno tvrdim da je danas za koliko toliko kvalitetnu popravku ili pripremu, potrebno mnogo više od puke zamene delova...jer oni nisu, jednostavno nisu ni prići po kvalitetu, merama, materijalima..onima od pre. Ni oni nisu bili vrhunski, ali je postojao ipak neki kriterijum. Pazi kada se jedno vreme prodavala radilica sa rupom za kajlu na pogrešnom mestu....to čisto kao ilustracija. To se onda ne šteluje kao i obično. Od poliranja, olakšavanja, kupovine bespotrebno skupih klipova (Vertex), preko modifikacija cilindra po svakakvim receptima, širenja, pomeranja, skraćivanja, drugih glava...čega sve ne, pa do ručno rađenih auspuha (sopstveni proračuni)...dođeš do zaključka da je najbolje da ne diraš ništa (ili jako malo). Ali valjao je taj put. Od svega otprilike najvredniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, pronto je napisao: Sve ja to razumem. Tomos je svakako važna epizoda u moto životu velike većine nas. Ja sam se eto profesionalno obreo u tom svetu. Zanat učio u Tomosovom servisu (kompletan program)...i odgovorno tvrdim da je danas za koliko toliko kvalitetnu popravku ili pripremu, potrebno mnogo više od puke zamene delova...jer oni nisu, jednostavno nisu ni prići po kvalitetu, merama, materijalima..onima od pre. Ni oni nisu bili vrhunski, ali je postojao ipak neki kriterijum. Pazi kada se jedno vreme prodavala radilica sa rupom za kajlu na pogrešnom mestu....to čisto kao ilustracija. To se onda ne šteluje kao i obično. Od poliranja, olakšavanja, kupovine bespotrebno skupih klipova (Vertex), preko modifikacija cilindra po svakakvim receptima, širenja, pomeranja, skraćivanja, drugih glava...čega sve ne, pa do ručno rađenih auspuha (sopstveni proračuni)...dođeš do zaključka da je najbolje da ne diraš ništa (ili jako malo). Ali valjao je taj put. Od svega otprilike najvredniji. Ja radim samo ono sto znam i sto mi ne grebe novcanik toliko za delove si u pravu mnogo su skupi za taj kvalitet npr. kupio sam cilindar za T14 nov kad sam stavio materijal je toliko los da mogu rukom da slomim rebro na cilindru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2692 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 4810 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ali onda moram rastaviti masinu da stavim jacu radilicuНајодговорније тврдим да је клипњача иста од А3 до Т15 на све Томосе. Код CTXа и 90 Електроник је веч масивнија. Нове клипњаче Кинеског порекла су чак и боље од некадашњег оригинала.Свакако Пронто је у праву да "стандард" је најбоља одлука ако ниси спреман за главобоље јер у принципу не постоји искључиво монтаж - демонтаж варијанта.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Krokodilo je napisao: Најодговорније тврдим да је клипњача иста од А3 до Т15 на све Томосе. Код CTXа и 90 Електроник је веч масивнија. Нове клипњаче Кинеског порекла су чак и боље од некадашњег оригинала. Свакако Пронто је у праву да "стандард" је најбоља одлука ако ниси спреман за главобоље јер у принципу не постоји искључиво монтаж - демонтаж варијанта. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Pa ja imam 2 opcije, da vratim kolko tolko na fabricko ili da napravim budzevinu ali mi se vise svidja da vratim na fabricko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11113 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 2226 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Nastelovati predpaljenje na Tomosu nije tesko.Svaki amater to moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5524 Napisano Novembar 29 Drug član, 1981 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jako mi je drago što ima puno poznavalaca na forumu, jer treba će mi dosta pomoći uskoro. Konačno planiram da počnem da sređujem svoj 14V . Otvoriću naravno posebnu temu, pa polako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, cezarpa je napisao: Nastelovati predpaljenje na Tomosu nije tesko.Svaki amater to moze. Nije tesko ali nemam taj sat sto se zavija u glavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6705 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 6567 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nije potreban sat. Možeš i uz pomoć šublera...onom centralnom šipkicom po kojoj šubler kliza...snađi se. Pre toga se uveri da je sve ispravno i čisto...auspuh na primer. Ispravno se šteluje, ne ispravno prvo popravi pa se onda šteluje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1871 Napisano Novembar 29 Drug član, 2864 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre bilo kojih radova na unapređenju mašine urade se Kočnice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, JevtaNS je napisao: Pre bilo kojih radova na unapređenju mašine urade se Kočnice Ma moze da se vozi i bez kocnica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5524 Napisano Novembar 29 Drug član, 1981 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Al ne može da se stane na vreme 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1302 Napisano Novembar 29 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, M1l2nov1c je napisao: Nije tesko ali nemam taj sat sto se zavija u glavu Ako nađem stari alat koji sam koristio za štelovanje, šaljem slike. Krajnje jednostavno, bez komparatera. Svakako, ako misliš da ga sam sređuješ nije loše da investiraš u poneku alatku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Novembar 29 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre bilo kojih radova na unapređenju mašine urade se Kočnice Moze ali nije nuzno, pojaca sirenu i to je to Jbg dok ja udjem na forum 100 postova bilo.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Novembar 29 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije potreban sat. Možeš i uz pomoć šublera...onom centralnom šipkicom po kojoj šubler kliza...snađi se. Pre toga se uveri da je sve ispravno i čisto...auspuh na primer. Ispravno se šteluje, ne ispravno prvo popravi pa se onda šteluje.Tako je i kada se trazi predpaljenje stavi se parce papira u platine, okrece de paljenje dok ne popusti i to je to.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11113 Napisano Novembar 29 Ne silazi, 2226 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam cigaret papir za u platine i neki imbus kljuc koji je imao neka slova ispisana.Izmerio razmak izmedju slova . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 4 Napisano Novembar 29 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, živke je napisao: Al ne može da se stane na vreme Nema veze dalje od poda neces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...