wulfy 196 Napisano Septembar 15, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Kome ova oznaka ne znaci nista, evo kako izgleda moj motocikl. Jeftin je, i video sam da ih ima kroz Beograd. Posto u knjizi koju dobijes uz njega nema skoro nista skupio sam podatke o njemu, nekome moze i da bude od koristi. Ako ima neko jos podataka koristilo bi mi. Hvala MOTOR Karakteristike : Tip vazdušno hladjenje Broj cilindara 1 Takta 4 Precnik cilindra mm 56,5 Hod klipa mm 49,5 Zapremina cm3 124,5 Kompresija 9,0 : 1 Ventila 2 Napajanje karburator Preformase : Maksimalna snaga KW(KS) 8 (10,7) Pri rezimu o/min. 8500 Obrtni momenat Nm(Kgm) 8,5 (0, Pri rezimu o/min. 7000 PRENOS Mjenjac sa pet brzina. KOCNICE Naprjed disk precnika 270mm na koji djeluje celjust sa dva klipa. Nazad doboš precnika 130mm. FELGE Dimenzije felgi su VJESANJE Vjesanje napred dvostrukim uljnim amortizerom. Klasicna vilica precnika 41mm i hoda 110mm. Nazad dvije spiralne opruge i uljni amortizer hoda 75mm. GUME Standardne prednja 3.00 – 18 4PR bar 1,75 kpa 175 zadnja 3.25 – 18 6PR bar 2,25 kpa 225 Opcione prednja 90/90 – 18 zadnja 110/90 – 18 PERFORMANSE Maksimalna buka dB(A) 80 Maksimalni uspon o 18 Maksimalna brzina km/h 85 Prosjecna potrošnja l / 100km 3,0 ELEKTRICNE INSTALACIJE Akumulator 12 V 7 Ah Sijalice Dugo i oboreno svjetlo W 35 / 35 Poziciono svjetlo naprijed Zmigavaci W 10 Poziciono i stop svjetlo nazad W 5 / 12 Osvetljavanje brzinometra W 2 Osvetljavanje okretometra W 2 Indikatori (neutral, lijevi i desni zmigavac, dugo svjetlo) W 2 DIMENZIJE ZAPREMINE I MASE VOZILA Duzina mm 1975 Sirina mm 720 Visina mm 1160 Medjuosovinski razmak mm 1295 Visina sjedista od tla mm 855 Okret volana od do krajnje tacke o 42 Tezina praznog vozila kg 120 Max. dozvoljena ukupna tezina kg 260 Nosivost kg 140 Rezervoar za gorivo l 14 Rezerva l 1,6 TABELA TEKUCINA U VOZILU Motor mjenac i diferencijal SAE 10W – 40 Kocnice SAE J1703 Rezervoar Bezolovni 95 l 14 SERVISI Podmazivanja Lanac sprej svakih 1.000 km Sajla gasa mehanicko ulje svakih 6.000 km ili 6 mjeseci Sajla kvacila mehanicko ulje svakih 6.000 km ili 6 mjeseci Sajla kocnice mehanicko ulje svakih 6.000 km ili 6 mjeseci Pedala kocnice tovatna mast svakih 6.000 km ili 6 mjeseci Rucka kocnice tovatna mast svakih 12.000 km ili 12 mjeseci Opruga na sajli brzinometra tovatna mast svakih 12.000 km ili 12 mjeseci Opruga na sajli obrtometra tovatna mast svakih 12.000 km ili 12 mjeseci Upravljac tovatna mast svakih 20.000 km 2 godine Zamjene Ulje svakih 6.000 km ili 12 mjeseci Svjecica svakih 6.000 km ili 2 godine Filter za gorivo svakih 10.000 km ili 3 godine Filter za vazduh svakih 10.000 km ili 3 godine Crijevo za gorivo svake 4 godine Povremeno (svakih 5.000 km) zateci glavu cilindra i izduvnu granu. Da ponovim QINGQI QM 125 - 10V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 15, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidiš da imaš pravi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2668 Napisano Septembar 15, 2006 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan PERFORMANSE Maksimalna buka dB(A) 80 Maksimalni uspon o 18 Maksimalna brzina km/h 85 Prosjecna potrošnja l / 100km 3,0 :shock: Hmm 125 cc a moze max da ide 85km/h nesto nestima ovde :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 15, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Prije neku noc sam htio da provjerim maksimalnu brzinu. Znaci druga do 9000 o/min, treca, cetvrta, peta... Nagnut preko rezervoara... kazaljka brzinomjera je dosla blizu 100 km/h ali 100 nije dodirnula. Inace visok sam preko 190 cm i tezak 95 kg. Ovo su bili idealni uslovi, pravac pored Tivatskog aerodroma i blaga nizbrdica. Dakle u redovnom saobracaju jedva da moze da uhvati preko 80 km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Septembar 15, 2006 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Lici mi jako na yamahu ybr 125... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
POP 6 Napisano Septembar 16, 2006 U prolazu, 44 postova Lokacija: BGD,Bezanijska kosa Prijavi odgovor kao problematičan Ugodna ti vožnja junaèe! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 16, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Lici mi jako na yamahu ybr 125... Pa i ta Yamaha se sklapa negde na Taiwanu, ljuti korejanci bre oba.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 16, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Sklapa se u Kini i Qingqi jeste kopija YBR i to i ne pokusava da sakrije. Sa carinom i PDV kod nas u Crnu Goru je: QINGQI QM 125 - 10V: 1350,00 € YAMAHA YBR 125: 2100,00 € Osim po cijeni razlikuju se i po kvalitetu ugradjenih dijelova. Vozio sam i Yamahu i otprilike vrijedi razliku u cijeni, na oko su indeticni motori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano Septembar 16, 2006 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Aj brate tu ti nesto nestima da ide 85km/h ja sam polagao na tom cudu. kad sam ga malo stisnuo isao je 80km/h u trecoj brzini na nekih 9/10 hiljada obrtaja pa ti gledaj pored toga imao je oko 100km u sebi bio je glanc nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 16, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Vozio si bas Qingqija ili Yamahu? Opet kazem, po mom brzinomjeru je tako, a koliko je precizan brzinomjer to nisam provjeravao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Septembar 16, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju i veselju da ga vozis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Septembar 17, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, u pitanju je proizvodnja jedne od svega 13 (od preko 1250) fabrika u Kini koja ima podrsku kineske Vlade (Velika komisija iz 2004.) pri cemu iza svakog izvoznog posla ovih 13 fabrika stoje trgovinska odeljenja konzularnih predstavnistava ove drzave u bilo kojoj zemlji. U praksi to podrazumeva da svako nepostovanje normativa iz ugovora ovih firmi direktno nadoknadjuje kineska Vlada ostecenom (pritom se misli na uvoznike, ne na krajnje korisnike koji svoja prava ostvaruju kod onoga ko im je prodao motor). Ne znam koliko je ko i sta pokusao da koprira Yamahu ali ova fabrika je suvlasnistvo Suzukija koji diktira koji ce se modeli izbaciti na trziste ili ne. Prema mojim saznanjima, kao i ostale dve japanske firme, oni osavremenjuju manje uspele ranije razvijene tehnologije shodno savremenim eko standardima uglavnom i kao takve ih guraju pod kineskim "brendovima". Naravno, i dozvoljavaju da se brenduje za sebe tako da kod nas imamo primer Keeway-a za koji uglavnom radi kineska firma Jincheng koja je delom u vlasnistvu Honde. Moguce da ima jos primera ali ja za njih kod nas barem ne znam. Licno poznantsvo sa mojim imenjakom iz Novog Sada koji uvozi ove motor mi je potvrdilo i ovo sve sto sada pisem na tu temu a licna iskustva (ne treba me uzeti zdravo za gotovo za ovaj bas model) govore da su ovi motori uglavnom pod blokadom ukoliko te brzine razvijaju kao maksimalne pod tim uslovima. Nacelno, ni skinuta blokada na u pravilu nejakim masinama ne donosi performanse pod znacajnijim opterecenjima ili uzbrdicama ali po ravnom je slika unekoliko drugacija od ove koju sam procitao. Iz Budve teze ali iz Beceja se moze doterati motor do Beograda bas kod beogradskog dilera na Zvezdari, sam vlasnik je veliki strucnjak za ove motore u smislu poznavanja njihove mehanike iz moguce je da on moze otkloniti ove nedoumice izmedju mojih i Vasih saznanja o ovim motorima, nadam se u Vasu korist u konacnom rezultatu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 17, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Licno ne poznajem kinesku industriju, prodavac mi je rekao da je u Qingqija Suzukijeva masina i nista drugo nije znao da mi kaze. Kasnije sam vidio YBR i kada sam parkiro pored indeticna, osim par detalja. U voznji isti polozaj tijela i osjecaj samo sto je Yamaha nesto bolje isla. Ne puno, ali opet jedva primjetno. Svaka dodatna informacija bi koristila, HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kosta 0 Napisano Septembar 18, 2006 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Moja ybr ima slicne performanse do 80 opusteno do 90 tesko a do 100 nikako,ko je vozio 100km/h u fabrickom stanju slobodno mu recite da laze!ja bih verovatno kupio kineza da ga je bilo u vreme kad sam kupovao motor ali pojavio se tek kasnije!inace u papirima moje ybr pise made in japan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano Septembar 19, 2006 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio si bas Qingqija ili Yamahu? Opet kazem' date=' po mom brzinomjeru je tako, a koliko je precizan brzinomjer to nisam provjeravao.[/quote'] Ja sam vozio bas tog kineza kazem ti kako je isla ne zezam se .Bas sam se iznenadio za to cudo a i udobno sedi na njemu suštini nije loš motor za kineza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Septembar 20, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan motor je jako lijep i nek je sa srecom , gledam te ja cesto dok se vozam taman cu te skrajnem nedje da oladimo po koje nikovo gold Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 24, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi rekli Cetinjani: VAZDA BATE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 24, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Sklapa se u Kini i Qingqi jeste kopija YBR i to i ne pokusava da sakrije. Ili je mozda kopija Suzukija EN 125 ' date=' taj model se u Evropi ne prodaje , pa nam je zato nepoznat . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 24, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan :-k slicno, slicno, lancia88 je objasnio kako radi Qingqi, tako da je vjerovatno taj suzuki osnova. Sto se dizajna tice identican je samo prednji blatobran. Sjediste, rezervoar, izduvna grana, nosac prtljage, prednja viljuska pa i tockovi (felge), disk kocnice ideticno je Yamahinom modelu YBR. Zato sam ja mislio da je to kopija Yamahe Qingqi se inace u ceskoj prodaje pod imenom YUKI 125 Sport evo ga licem u lice sa YAMAHOM YBR 125 Uglavnom, sada jos manje znam o porjeklu mog motocikla.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Septembar 25, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan alo kina je zakon provazj se do w&r companyja na magistralu put aerodroma pa cesh vidjet ufo kineski dzipovi kopije toyote al znash kakvi su bioli glava unutra da se useresh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2668 Napisano Septembar 25, 2006 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan alo kina je zakon provazj se do w&r companyja na magistralu put aerodroma pa cesh vidjet ufo kineski dzipovi kopije toyote al znash kakvi su bioli glava unutra da se useresh Tako ti je slicno i u bg kinezi pojeli ove sa buvljaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Septembar 26, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pa japanci su vecinski vlasnici i nekih proizvodnja automobila/dzipova u Kini. Ja konkretno znam za Mitsubishi i jednu njihovu fabriku, na ovogodisnjem Sajmu automobila u Beogradu je predstavljen njihov dzip (onaj sto jedini nije prosao crash-test). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Septembar 26, 2006 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to je neshto slichno ovom mom indijcu koeg sam dobio pre nekih mesec dana... mada ovaj bash kida vozio sam ga 110km/h... s obzirom da je nov i da se motor josh uvek razradjuje sasvim dovoljno ovo su jedine dve slike koe trenutno imam... samo ove dve slike imam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zero_Cool 0 Napisano Septembar 26, 2006 U prolazu, 54 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja moj isti takav prodajem za 1000e ,pa ko hoce neka izvoli. Sa moje strane sto se tice motora sve naj naj,ja sam sa svojih 70 kila navukao motor na citavih 110 km/h kontakt 062/563780 ako nekog interesuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Septembar 26, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan 2 enone: Ni priblizno slicno, taj indijac je mnogo vise nabrijan, ima vise opreme (podesavanje pritiska u zadnjem amortizeru, poluoklop,...) Dizajn je savim drugaciji, Indijac je ljepsi. A i djeluje bolje i kvalitetnije na fotkama od mog Kineza. E sada, ime motocikla, volio bih da ih uporedim... Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...