RaS 2507 Napisano Februar 9 Drug član, 760 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan On 2/7/2025 at 4:37 PM, kingdrom said: Carinjenje preko DhL, zna da bude noćna mora Brate, morao sam da pišem izjavu za jbn nosač motora za fijata da je za ličnu upotrebu. Nigde ovde nije mogao da se kupi pa sam morao iz HU da poručujem. I naravno poslali dhlom, što nigde nije bilo navedeno i što sam saznao tek kad je ušao u SRB. 3500 dinara su govnari naplatili "usluge carinjenja" plus 20 evra koliko sam platio shipment&handling prilikom poručivanja. Za stvar koja je koštala 100usd. Pa onda ovi naši majmuni ocarinili 20%, a zatim lopovski pdv od 10% na ZBIR cena+carina!!! Mamu im *ebem, da im *ebem. Ispao na kraju običan hidro nosač kao plivajući zamajac. I na kraju preko svega toga dhl šamar od 3500 dinara i pisanje jbn izjave, da ga slučajno ne bi preprodao i masno zaradio. Nikada više dhl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11419 Napisano Februar 9 Ne silazi, 2342 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Skoro da ti je bilo jeftinije da odes licno u HU i kupis. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2301 Napisano Februar 9 (promenjeno) Drug član, 852 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, RaS je napisao: Brate, morao sam da pišem izjavu za jbn nosač motora za fijata da je za ličnu upotrebu. Nigde ovde nije mogao da se kupi pa sam morao iz HU da poručujem. I naravno poslali dhlom, što nigde nije bilo navedeno i što sam saznao tek kad je ušao u SRB. 3500 dinara su govnari naplatili "usluge carinjenja" plus 20 evra koliko sam platio shipment&handling prilikom poručivanja. Za stvar koja je koštala 100usd. Pa onda ovi naši majmuni ocarinili 20%, a zatim lopovski pdv od 10% na ZBIR cena+carina!!! Mamu im *ebem, da im *ebem. Ispao na kraju običan hidro nosač kao plivajući zamajac. I na kraju preko svega toga dhl šamar od 3500 dinara i pisanje jbn izjave, da ga slučajno ne bi preprodao i masno zaradio. Nikada više dhl. Upravo zbog toga sam im i napisao ovo što sam napisao. Naravno da mi nije jeftinije da kupim novi dron, ali će ovako DHL ostati bez provizije. Imbecilna carina će ostati bez svojih par desetina evra, a ja ću ga sačekati samo malo duže dok ne odem u Nemačku sledeći put. Promenio Februar 9 član Mr_Wolf 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6799 Napisano Februar 9 Drug član, 1943 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice cuvanje pametnih dji baterija i onoga sto sam pisao u nekom prethodnom postu. Napravio sam test, dron je dji mini 4k: Napunio sam sve tri baterije na 100%, izvadio sve tri iz hub-a i ostavio, posle 4 dana sam ih ubacio u hub da proverim koliko su pune sve su pokazivale 3 od 4 diodice, znaci ispraznile se. Pre nedelju dana napunim opet sve tri na 100%. Dve ostavim u hub-u jednu ubacim u drona, danas posle 7 dana proverim sve su i dalje pune 4 od 4 lampice. S obzirom da te litijumske baterije ne valja da dugo stoje skroz napunjene ili ispraznjene, ako planirate skoro da letite ostavite ih u hub-u ili dronu, ako ne planirate onda ih izvadite. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11419 Napisano Februar 10 Ne silazi, 2342 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Danas je moglo da se leti,prihvatljiv vetar.Iskoristio sam za jedan krug. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2301 Napisano Februar 11 Drug član, 852 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan DHL je, neraspoložen da ostane bez svoje provizije, kontaktirao DJI koji je dostavio još dokumentacije i promenio uslove pošiljke iz DAP u DDP. DAP - Delivered At Place znači da oni plaćaju pošiljku a ja uvozne troškove DDP - Delivery Duties Paid - znači da oni snose sve troškove. U međuvremenu me je DJI kontaktirao i zamolio da pošaljem ponovo DHL-u dokumentaciju koju sam već dostavio. A onda su me zvali i iz DHL-a da me ubede da ne vraćam robu u Nemačku... oni će časkom da završe sve, samo da im pošaljem dokumentaciju. Videćemo kako se dalje kreće ova španska serija, ali moram da istaknem da DJI za sada pruža podršku kakvu nikada nisam ni od koga dobio. A pogotovo od tako velikog proizvođača. 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1846 Napisano Februar 13 Drug član, 918 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Karadjordje, al kara i Mr. Wolf. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1846 Napisano Februar 13 Drug član, 918 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Pronadji Gila na fotki. Samo oni sa najvisim IQ su uspeli to za manje od 10 sekundi. Testirajte sebe. Resenje na linku ispod. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2301 Napisano Februar 13 (promenjeno) Drug član, 852 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Što bi se reklo - ne jebe lep već uporan. Kao bonus sam dobio zadovoljstvo da DHL-u kažem sve što mislim o njima, a preneo sam i vaše pozdrave. I hemijsku olovku od DJI-ja Promenio Februar 13 član Mr_Wolf 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6799 Napisano Februar 13 Drug član, 1943 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je drago sto si dobio nov dron, dji pokazao da je ozbiljna firma, svaka im cast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 402 Napisano Februar 13 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Dji je vrhunski organizovana firma i verovatno najbolja moguća podrška kupcima. Klinac je izgubio kontrolu nad mini 3 pro, crno beli ekran i pad. Nadje ga posle 2 dana skršenog skroz i …. posle mesec dana uz doplatu dobije novi pro 4 i daljinac. Podrška neverovatna i za svaku preporuku 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...