Astrea 6 Napisano Septembar 26 U prolazu, 5 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Znači da se vezujem za neku firmu i da vozim samo njihova vozila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 26 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ne ... Samo se ne vezes za PUG ... Ostalo djene - djene ...rapitas se sta je dobro a sta ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VECTRA 54 Napisano Septembar 26 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx1100r Prijavi odgovor kao problematičan Zasto ovde nema gif facepalm ?! ( Ps - znas li ciji je taj menjac ? )Znam, sa dalekog istoka Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 6 Napisano Septembar 26 U prolazu, 5 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ama ne vezujem se baš ni za šta nego samo gledam šta je u tom trenutku najpovoljnije u svakom smislu. Kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 26 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Jugo 45 u svakom trenutku najpovoljnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 26 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, VECTRA said: Znam, sa dalekog istoka Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka Jedina svetla tacka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Septembar 26 nekrunisani kralj moto cigana, 3188 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao: Jugo 45 u svakom trenutku najpovoljnije Nije. Ja sam skoro imao situaciju servis Juga 100e, auspuh 100e, registracija sve 33.000din. I sedneš i kutiju za cipele, zanimljiv dva dana, posle razmišljam još dva dana šta smo svi mi vozili, užas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 26 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Jbt, i ja se danas izuo za regu posteno... Premijski stepen nizi za jedan a osiguranje skuplje nego prosle godine... Ne znam koji im je vise sa cenama... 33k din za jugo... Jebem ti zeno majku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 6 Napisano Septembar 26 U prolazu, 5 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Najpovoljnije ne znači uvek i najjeftinije. Barem ne za mene. Neki kažu, a i sa njima se slažem, da nisu dovoljno bogati da kupuju jeftine stvari. Tako da, momci, izgleda da se nismo razumeli … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Septembar 27 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znam, sa dalekog istoka Poslato sa ELE-L29 pomoću TapatokaTi menjači traže redovno i kvalitetno održavanje i sve 5. Često ćeš kod nas čuti da se ne održavaju (večno ulje, bla truć), što je greška, beži od takvih mastora. Ne znam konkretno koji model menjača imaš ali zamena ulja i čišćenje filtera na 60.000 su sigurna preporuka. Zamena menjača kad rikne, cca 5000, remont 2000. Redovan servis tih menjača 300-500 evra, zavisi od menjača i ko servisira. U zdravlje da te služi!Dodao bih da ako prethodni vlasnik (vlasnici) nisu radili servis menjača i auto ima preko 250.000 očekuj na tom redovnom servisu remont menjača u nekom obimu. Ako ima do 150.000 nije kasno da se spasi bez remonta.E sad, moje iskustvo s tim menjačima je na jačim motorima, 2.0 najviše, možda ga 1.6 malo više štedi.Srećno svakako!Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 27 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Gordak985 said: Ti menjači traže redovno i kvalitetno održavanje i sve 5. Često ćeš kod nas čuti da se ne održavaju (večno ulje, bla truć), što je greška, beži od takvih mastora. Ne znam konkretno koji model menjača imaš ali zamena ulja i čišćenje filtera na 60.000 su sigurna preporuka. Pazi vamo ! U pravu si za servis menjaca ! Treba ga raditi na 60k km... To , bezi od takvih majstora...nisu ljudi krivi. Sad da okrenes Dipem ,.zvanicni ovlasceni servis Mazdin i pitas za servis menjaca - reci ce ti da ne rade jer nema servisnog intervala za cx5. Dok sam vozio 508 - pitas za servis - nema ! Svakako ima servisera koji rade ,nego, shvatas sta hocu da ti kazem. Dalje , taj servis menjaca od 500e je bla bla truc , i zato ljudi i ne rade. Servis menjaca kosta 50e ( 6 litara ulja , filter , i dijagnostika ) . Licno sam dva puta radio servis menjaca , sam , sa pokojnim nam Milosem na passatu b6 ... Zbog toga sto se naplacuje 500e za servis menjaca slao bih u zatvor ljude. Koliki je taj radni sat ? Jel sipaju u menjac sok iz ribice nevine crnkinje , nije mi jasno ? Cena redovnog servisa menjaca ne bi trebalo da kosta vise od 150e za tri zivota 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Septembar 27 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi vamo ! U pravu si za servis menjaca ! Treba ga raditi na 60k km... To , bezi od takvih majstora...nisu ljudi krivi. Sad da okrenes Dipem ,.zvanicni ovlasceni servis Mazdin i pitas za servis menjaca - reci ce ti da ne rade jer nema servisnog intervala za cx5. Dok sam vozio 508 - pitas za servis - nema ! Svakako ima servisera koji rade ,nego, shvatas sta hocu da ti kazem. Dalje , taj servis menjaca od 500e je bla bla truc , i zato ljudi i ne rade. Servis menjaca kosta 50e ( 6 litara ulja , filter , i dijagnostika ) . Licno sam dva puta radio servis menjaca , sam , sa pokojnim nam Milosem na passatu b6 ... Zbog toga sto se naplacuje 500e za servis menjaca slao bih u zatvor ljude. Koliki je taj radni sat ? Jel sipaju u menjac sok iz ribice nevine crnkinje , nije mi jasno ? Cena redovnog servisa menjaca ne bi trebalo da kosta vise od 150e za tri zivotaNisam majstor al mogu da pogledam :-) Znam samo da bi trebalo ceo menjač da se skida pa kao to opravdava cenu... Inače se slažem za cifru.Izvini za majstore, trebao sam da kažem da beži od takvih servisa.Volvo ima istu politiku u pogledu tih menjača, verujem većina uvoznika kod nas.Da imam majstora da mi taj servis radi za 150e... Verovatno i dalje ne bih vozio auto s tim menjačem, meni ne leži.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 27 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj , mozda ne pricamo onda o istim stvarima ! Zasto mora da se skida menjac ?! Za koju intervenciju ?! Za servis ne mora... evo , konkretno sada za ovaj cx5 sto vozim momci iz east mazda servisa traze 21.000 din za servis menjaca... Za passata trazili 250e , pa sam zato i popizdeo i radio sam ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Septembar 27 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj , mozda ne pricamo onda o istim stvarima ! Zasto mora da se skida menjac ?! Za koju intervenciju ?! Za servis ne mora... evo , konkretno sada za ovaj cx5 sto vozim momci iz east mazda servisa traze 21.000 din za servis menjaca... Za passata trazili 250e , pa sam zato i popizdeo i radio sam ... Aisin automatski menjači, a zašto mora skidanje, zato što kao ne može da se priđe filteru jer nije ni namenjen ha redovno održavanje... Mislim, znam i ja da ima majstora koji to rade bez skidanja i naplaćuju razumnije, ali ovo ti je procedura kod Slavka i u ACM-u, možda i grešim, zadnjih par meseci imam druge muke s menjačima i ovo je u dalekoj izmaglici prošlostiSent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14144 Napisano Septembar 27 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne kontam sto bi skidao menjac da dodje do filtera, nece ga kroz spojnicku menjati? Na Aisin (bar starijim) je filter u menjacu, plasticni ulozak, skida se dekla i ispusta ulje a na dekli zavrnut nosac, ima posla ali... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VECTRA 54 Napisano Septembar 27 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zrx1100r Prijavi odgovor kao problematičan sok iz ribice nevine crnkinjeGde to ima da se kupi Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9630 Napisano Septembar 27 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan E, to treba probati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 266 Napisano Septembar 28 Zainteresovan, 727 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/26/2024 at 11:18 PM, mrle said: Ja sam skoro imao situaciju servis Juga 100e, auspuh 100e... Jel moze malo podataka, koje ulje, koji filter ulja i vazduha...? Gde si to sve kupio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Septembar 28 nekrunisani kralj moto cigana, 3188 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, zec je napisao: Jel moze malo podataka, koje ulje, koji filter ulja i vazduha...? Gde si to sve kupio? Nije servis samo ulje i filteri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4448 Napisano Septembar 28 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, zec said: Jel moze malo podataka, koje ulje, koji filter ulja i vazduha...? Gde si to sve kupio? Ako se dobro secam ( odavno sam imao passata ) , na autokomandi , vojvode stepe , mislim da je ono kit komerc... 6 litara ulja i filter za menjac... Nista , ispustis ulje , zamenis filter ... Sipas svo ulje koje imas , upalis auto da radi , izmenjas brzine ...na dijagnostici pratis temperatutru ulja ..kad dostigne odredjenu temperaturu , imas jednu lulicu ( ili sa strane , ili bas tu gde se ispusta ulje , kad iz nje prestane da curi - toeto ... Mi nismo imali onu pumpu za upumpavanje ulja pa smo sipali odozgo , i bas sporo ide .. ali sve ostalo laganica... Taj passat je bio kod mene bas dosta , i uradili smo dva takva servisa, menjac radio kao sat ... 4 minutes ago, mrle said: Nije servis samo ulje i filteri. Ako pricamo o menjacu - sta jos ? Neko posle uradi i kalibraciju preko dijagnostike , ali ja nisam .. nije neophodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...