Jovan Ristic 5484 Napisano Jun 29, 2024 Ne silazi, 4889 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha videla da Honda razbija sa DCT menjačem, te su razvili svoj poluautomatski menjač. Doduše, za razliku od Hondinog koji je prilično potežak, Yamahin će težiti svega 2,8 kg. Yamaha predstavila novi Y-AMT poluautomatski menjač - BJBikers.com BJBIKERS.COM Yamaha će izgleda biti ne samo prva koja je uspela da parira Hondi na ovom polju, već je otišla i korak napred u odnosu na robusni DCT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PetraBG 213 Napisano Jun 29, 2024 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT-07 , super soco ts1200r Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda jako primamljivo, volela bih da moze da se nakaci na starije modele ali to verovatno nije moguce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7407 Napisano Jun 29, 2024 (promenjeno) Drug član, 3080 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Nešto slično na ovu temu postoji i u kombijima, Iveco Daily ima "automatik" koji je zapravo isti manuelni menjač sa prikačenim aktuatorima... I sve je to lepo kad radi. Posle bude skupa igranka.. DCT nije običan manual sa aktuatorima, ali novi Hondi E-clutch mi se čini da je pandan ovom. Kao pobornik automatskih menjača, mogu reći da mi se sviđa što su počeli i drugi da nude nova rešenja Promenio Jun 29, 2024 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2059 Napisano Jun 29, 2024 (promenjeno) Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je ustvari Jamahina verzija BMW-ovog nedavno predstavljenog ASA sistema. Inače, mislim da imaš grešku u tekstu: Y-AMT je u principu klasičan poluautomatski menjač sa aktuatorima koji vrše promenu stepena prenosa na izvršenu komandu. U ovom slučaju Y-AMT sistem se aktivira putem dve polugice koje se nalaze na desnoj strani upravljača. I logički, a i po slici su polugice za menjanje brzina na levoj strani upraljača, kao i kod Honde. Koliko vidim režim rada se bira na desnoj strani, pa je tu verovatno došlo do zabune. Promenio Jun 29, 2024 član Mr_Wolf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8140 Napisano Jun 29, 2024 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije na levoj strani poluga za "-" a na desnoj "+"? Ja sam mislio da se levim palcem spušta stepen prenosa a desnim se šalta u viši stepen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5484 Napisano Jun 30, 2024 Ne silazi, 4889 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Mr_Wolf je napisao: I logički, a i po slici su polugice za menjanje brzina na levoj strani upraljača, kao i kod Honde. Koliko vidim režim rada se bira na desnoj strani, pa je tu verovatno došlo do zabune. U pravu si, permutovao sam dok sam kuckao, a lepo se vidi na slici. Hvala! Pre 14 sati, DraganNS je napisao: Zar nije na levoj strani poluga za "-" a na desnoj "+"? Ja sam mislio da se levim palcem spušta stepen prenosa a desnim se šalta u viši stepen. Na levoj strani su polugice za naviše i naniže, na desnoj za ubacivanje u automatski režim. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8140 Napisano Jun 30, 2024 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Aha, skontao sam gde sam se zeznuo: prva slika gde se vidi "-" taster je napravljena iz perspektive vozača, a druga iz suprotne perspektive, slikana je spreda da tako kažem.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17242 Napisano Octobar 8, 2024 Integrisan, 5104 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 321 Napisano Octobar 20, 2024 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Fina stvar svakako. Podržavam automatske/poluautomatske menjače svakako. Ko ne voli ne mora, ko voli neka vozi. A ima ljudi koji bi vozili ali ne mogu zbog artritisa, noge, šta god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...