Nisević07 0 Napisano Jun 3 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima na forumu,imam problem sa keewayom,motor kad se vohi 40-50Kmh motor normalno radi,čim idem 60-70Kmh i vozim nekih 10 minuta motor sam se ugasi i moram stati sa strane pogledam i malo se dimi iz namotaja,i moram sacekati par minuta i opet nastaviti.Zamjeno sam regler i opet isto.Svaki savjet je dobro došo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
selembai 6 Napisano Jun 3 U prolazu, 10 postova Lokacija: Ada Motocikl: Kinroad Xintian 250-16 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je regler zamenjen, verovatno se pregrevaju namotaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nisević07 0 Napisano Jun 3 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta moze da dovodi do pregrevanja namotaja,oni se tako lako nebi trebali pregrijavat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 3 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Jel voziš uvek sa upaljenim svetlom i da li su sijalice standardne (halogene) ili LED? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nisević07 0 Napisano Jun 3 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, zika56 je napisao: Jel voziš uvek sa upaljenim svetlom i da li su sijalice standardne (halogene) ili LED? Svjetla su uvjek upaljena,probo sam ugasit svjetla ali opet isto,Led sijalice ali nisu one jake nego nek kineske od 5€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 4 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Nisević07 said: Svjetla su uvjek upaljena,probo sam ugasit svjetla ali opet isto,Led sijalice ali nisu one jake nego nek kineske od 5€ Zbog tih sijalica ti se greju namotaji. Vrati standardne sijalice jer ćeš u protivnom da spališ ili namotaje, ili regler, ili i jedno i drugo (ukoliko ih već nisi spalio). Promenio Jun 4 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 527 Napisano Jun 4 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, nije bitno da li su upaljene te LED sijalice ili ne, mogu da prave problem u oba slucaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 4 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Miroslav91 said: Znaci, nije bitno da li su upaljene te LED sijalice ili ne, mogu da prave problem u oba slucaja? Ne prave problem same led sijalice, već je problem u tome što je mala potrošnja energije sa ovim sijalicama, (a još je gore ukoliko su svetla ugašena). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 4 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako sam dobro razumeo uvek treba voziti sa upaljenim svetlima-Imam 2t skuter minareli 50 ccm kinez i da li onda treba da vozim obavezno sa svetlima.Mislim tehnički ne o propisima. Malo mi je čudno nekad smo svi vozili bez svetala sve motore ,automobile i ostalo- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nisević07 0 Napisano Jun 4 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam gledao koliko mi puni akumulator kad je motor na leru stalno se pomjera voltaža nekad 10,pa 12,pa skoči čak i na 16V,kad dodam gas ko da piše da je 18V,to me čudi a stavio sam novi regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 4 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Nisević07 said: Danas sam gledao koliko mi puni akumulator kad je motor na leru stalno se pomjera voltaža nekad 10,pa 12,pa skoči čak i na 16V,kad dodam gas ko da piše da je 18V,to me čudi a stavio sam novi regler Očigledno da si stavio neispravan regler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 4 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, sasa ns 1 said: ako sam dobro razumeo uvek treba voziti sa upaljenim svetlima-Imam 2t skuter minareli 50 ccm kinez i da li onda treba da vozim obavezno sa svetlima.Mislim tehnički ne o propisima. Malo mi je čudno nekad smo svi vozili bez svetala sve motore ,automobile i ostalo- Ne znam šta podrazumevaš pod "nekad". Stariji modeli motora imali su drugačiji sistem napajanja strujom. Većina sadašnjih (zadnjih tridesetak godina) motora imaju alternator sa stalnim magnetima u pobudi i sa reglerima koji regulaciju vrše u paralelnom režimu (praktično prespajaju faze sa masom), a kod starijih modela je to bilo kao kod automobila (alternator sa četkicama, ili dinama). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nisević07 0 Napisano Jun 6 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 6. 2024. at 23:31, zika56 je napisao: Ne znam šta podrazumevaš pod "nekad". Stariji modeli motora imali su drugačiji sistem napajanja strujom. Većina sadašnjih (zadnjih tridesetak godina) motora imaju alternator sa stalnim magnetima u pobudi i sa reglerima koji regulaciju vrše u paralelnom režimu (praktično prespajaju faze sa masom), a kod starijih modela je to bilo kao kod automobila (alternator sa četkicama, ili dinama). Danas sam gledo nešto i kada sam skino regler on je punio akumulator oko 18V ali struja stalno varira kada uključim regler isto bude faktički ko da nisam ni uključio regler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 6 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Nisević07 said: Danas sam gledo nešto i kada sam skino regler on je punio akumulator oko 18V ali struja stalno varira kada uključim regler isto bude faktički ko da nisam ni uključio regler. Nije mi jasno kako je regler punio akumulator sa 18V ako si ga skinuo? I Bog me ubio ako mi je jasno šta (i gde) meriš sa uključenim i isključenim reglerom? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nisević07 0 Napisano Jun 6 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zika56 je napisao: Nije mi jasno kako je regler punio akumulator sa 18V ako si ga skinuo? I Bog me ubio ako mi je jasno šta (i gde) meriš sa uključenim i isključenim reglerom? Mjeri na + i - što se spajaju na akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16865 Napisano Jun 6 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Nisević07 said: Mjeri na + i - što se spajaju na akumulator 1 hour ago, Nisević07 said: Mjeri na + i - što se spajaju na akumulator Pa šta meriš kada je regler isključen? Merenje napona se vrši na klemama akumulatora kada je regler priključen, kada su uključena svetla i kada je broj obrtaja preko 2-2500 obrtaja. Napon (u tim uslovima) treba da bude 13,8-14,5V (idealno 14-14,4V). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nisević07 0 Napisano Jun 14 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 6. 2024. at 1:34, zika56 je napisao: Pa šta meriš kada je regler isključen? Merenje napona se vrši na klemama akumulatora kada je regler priključen, kada su uključena svetla i kada je broj obrtaja preko 2-2500 obrtaja. Napon (u tim uslovima) treba da bude 13,8-14,5V (idealno 14-14,4V). Evo danas samo probo stavio sam os druga regler koji je isti kod njega normalno radi kod mene opet visok napon punjenja,samo sam skonto kada sam njegov stavio jače mi rade svjetla na motoru i tjt,Dali moze nesto drugo biti pa dolazi do opterećenja namotaja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...