Iron_Floyd 408 Napisano Maj 30, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljam da u skorije vreme zbrdžim neke kofere za XT pa se malo poigrah skicom. Takodje, ali od obaveza nikako da stigne na red... Jedno pitanje samo, taj spoljasnji deo tj ta zatamnjena skoljka, jel si to mislio od gvozdja da pravis? Mnogo lepo izlega skica, u cemu si crtao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Maj 30, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Nosim se mišlju da glavni kofer bude od aluminiuma debljine 1 mm (ovo "belo"), a ova zaštitna obloga (crna) bude od 1,5-2 mm aluminiuma. Tako bi dobio kofer koji bi imao težinu kao da je ceo od 1.5 mm, ali opet dosta jači. PS. Crtano u google sketchup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jun 6, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Danas na vojnom otpadu nalete na ovaj kofer i kupi ga za 1400 kinti. Problem je taj što su na stanju imali samo jedan. Planiram da probam da ih udesim kao Duki, ali mi treba vaša pomoć da nabavim još jedan. Aj javite ako neko ima i pritom bi ga prodao, ili dajte brojeve telefona vojnih otpada. Unapred zahvalan. Evo i oglasa: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/82061-kupujem-specifican-vojni-alu-kofer/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 15, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudovi, ima li negde po BGu ovih ili sličnih kopči sa ključem? Ili kako se ovo zove na nemačkom da probam na e-bayu da nađem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 15, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio te bravice u "Uradi sam". Imas u onoj mojoj temi napisano gde, sta i posto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 15, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Daj link, ali čini mi se da si ti stavio kopče sa alkom za katanac. Te sam našao ovde, ali bih probao da nađem ove sa ključićem. PS. Jel trese taj katančić? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 15, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma, nikad nisam stavio katanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 17, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bisage "na izvolte" već imam. Inače, konačno pronađoh ozbiljnu proizvodnju kopči: http://www.protex.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja pokazem moje kucne radinosti. Danas sam poceo sa pravljenjem alu kofera po nekoj svojoj ideji. Danas je lim isecen. isavijan i nitnama spojen. Poklopac sam vario. Tako da su za danas dobijene samo klot kutije. Ovih dana nastavljam. Inace koristio sam lim od 2 milimetra, ali mislim da je od 1.5 milimetara sasvim dovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Octobar 16, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koferi su ti iste velicine? Kako ces da resis kacenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Koferi su ti iste velicine? Kako ces da resis kacenje? Naravno racunao sam na to, nadam se da nisam pogresio. Pravicu nosac kofera simetricne udaljenosti spram motora. Bice nesto vise istureniji, ali tako da ce biti ok , meni nece smetati. Lepse mi je tako nego da bude jedan uzi , drugi siri kofer. Ili da ima onaj ,,stepenik,, za auspuh , ni to mi se ne dopada. Cak necu morati ni zmigavce da izmestim, sto bih inace morao da sam pravio tipicnih dimenzija gde je duzina 44 cm. Ukupna sirina kofera na motoru ce izaci negde oko 103-104 cm, nadam se da je to ok ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Kofere sam danas ofarbao, pa konacno sklopio. Evo kako je ispalo. Sledeci su u planu nosaci , nadam se za vikend bice gotovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Suma sumarum , ako neko zeli da pravi slicne ili iste kofere evo orijentaciono cene pravljenja. Lim tabla 2 mm aluminijumski - 5.200 dinara (moze i tanji 1.5mm 4.050) Popnitne 100 kom. - 90 dinara Diht traka za poklopac 4 metra - 220 dinara Bravice sa preklopnicima za zakljucavanje 4 komada - 600 dinara Coskovi za zvucne kutije 8 komada - 320 dinara Zakacke na poklopcu 8 komada - 480 dinara Farba i prajmer za aluminijum - oko 1.500 dinara Silikon, smirglu, srafove, matice, secenje i savijanje lima ..... odnosno sav svoj rad nisam racunao, a navedenih sitnica sam vec imao pa nisam kupovao. Dakle sve ukupno 8.410 dinara. U planu mi je da na zadnje spoljne ivice kofera stavim neku refletujucu traku. Pa eto bice to jos troska za par stotina dinara. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 24, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li sam pravio ili negde naručio ove zakačke na poklopcu? Kako su vezane? Može slika odozdo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Rucke su metalne, pa plastificirane u sivu boju. Kupio sam ih u prodavnici koja prodaje razne okove i rucke za namestaj (police, kuhinjski elementi, fioke...) One na sebi imaju vec urezan navoj, tako da se samo zasrafe za poklopac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Branko N 57 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika ... Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...