Jump to content

Moto Zajednica

CB600F Hornet secka na manjim rpm

Recommended Posts

• 8-bit, 1896 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Glavna dizna ne bi trebalo da utiče toliko u normalnoj vožnji. Dolazi do izražaja pri većem gasu. Jedino ako nisu baš preterali sa dimenzijom. Obrati pažnju i na iglice, možda su i one promenjene ili su emuzione tube istrošene.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4977 postova
Sada si me podsetio ... Zaboravio sam da kažem da Hornet (po mojim proračunima ) troši nešto , tek ispod 10 l na 100 km . Taj podatak sam bezobzirno zapostavio da navedem a sigurno je mnogo bitan 
Колко на 100???

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cb600f Hornet
23 hours ago, Krokodilo said:

Колко на 100???

Sad ću precizno .  Poslednji put sam sipao 16.5l do čepa . Vozio sam dok nije stao sa namerom da preračunam tačnu potrošnju (imao sam flašu goriva sa sobom) . 

Stao je na tačno 194 pređena kilometra ( naravno , i međuvremenu sam slavinu prebacio na rezervu )  Znači

16,5 l ÷194 km = 0,085 l po kilometru 

Što znači 0.085 l  × 100 km = 8,5 l na 100 km 

Troši 8,5 l na 100 km

Znači da sam preterao kada sam rekao malo ispod 10l . Izvinjavam se na dezinformaciji. 

Ali opet 8,5 l je ogromna potrošnja za ovaj motocikl 

Još da dodam da sam siguran da je kod ovog merenja potrošen ceo tank jer sam odmah zatim napunio pun tank 16,8l  je stalo .

Promenio član zLAYA-pSYCHO

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Da karburatori imaju u sebi sve originalno, to bi zaista bila preterana potrošnja. Ovako, kako kažeš, unutra je neki kit ili ko zna šta, pa nije ni čudo što ima problema sa radom i te brojke za gorivo

• U prolazu, 46 postova

Pričao sam danas sa majstorom iz Velike plane . Kaže da imam opciju da skinem karbose i pošaljem mu pa da ih očisti reparira i vrati na fabriku , pa da mi onda neko ovde našteluje kad ih vratim na motor , što po meni i nije naj idealnije rešenje . Ili da doteram motor pa da on i kolega urade celokupan servis karbosa , montiraju , sinhronizacija, štelovanje smeše ... što je po meni naj bolje rešenje . 

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7382 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

To ti je definitivno najbolja varijanta, oteraš mu motor da uradi sve komplet, a ne da jedan deo posla on uradi a drugi deo neko drugi pa posle ako nešto ne valja ne znaš ko je zasro, ovaj krivi onog, onaj krivi ovog i sve se lomi preko tvojih leđa to jest novčanika...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 648 postova

Smrdi li benzin iz auspuha, puca li ikad na auspuh?Koliki je napon punjenja, kakve su flanse/gume izmedju karbova i glave?od bobine do svecice sve ok?mora se sve proveriti...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• U prolazu, 46 postova
On 7/7/2024 at 11:19 PM, Ivanrsvb said:

Smrdi li benzin iz auspuha, puca li ikad na auspuh?Koliki je napon punjenja, kakve su flanse/gume izmedju karbova i glave?od bobine do svecice sve ok?mora se sve proveriti...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ne smrdi , ne puca nikad . Napon punjenja  na 5000 rpm 14.5 , gumene flanšne na oko izgledaju skoro kao nove ali ne mogu da tvrdim da negde , bilo gde u sistemu ,nema curenja vazduha jer to nisam proveravao . Od bobine do svećice ne znam ni šta ni kako to da proverim. 

• U prolazu, 46 postova
On 4/29/2024 at 7:16 PM, zLAYA-pSYCHO said:

Sad ću precizno .  Poslednji put sam sipao 16.5l do čepa . Vozio sam dok nije stao sa namerom da preračunam tačnu potrošnju (imao sam flašu goriva sa sobom) . 

Stao je na tačno 194 pređena kilometra ( naravno , i međuvremenu sam slavinu prebacio na rezervu )  Znači

16,5 l ÷194 km = 0,085 l po kilometru 

Što znači 0.085 l  × 100 km = 8,5 l na 100 km 

Troši 8,5 l na 100 km

Znači da sam preterao kada sam rekao malo ispod 10l . Izvinjavam se na dezinformaciji. 

Ali opet 8,5 l je ogromna potrošnja za ovaj motocikl 

Još da dodam da sam siguran da je kod ovog merenja potrošen ceo tank jer sam odmah zatim napunio pun tank 16,8l  je stalo .

Zdravo svima . Ako nekoga zanima , rešio sam potrošnju . Kada sam skidao tank , rukom sam uhvatio veliku maticu holender koja šrafi slavinu na tank . Primetio sam da je labava , rukom sam mogao da je odvijam .  Zategao sam ti maticu i napunio tank pun 16,5 l  , napunio sam flašu 2l i spakovao je u torbu da imam kad stane , i krenuo na put . Prešao sam tačno 200 km po autoputu gde sam išao između 120 i 220km/h pa sam zatim prešao još 61km  gradske vožnje . Znači prešao  261km  Onda se motor ugasio bez goriva . 

Znači da sada troši 6,3l na 100km kombinovane vožnje . 

Kada sam primetio da slavina nije dobro pričvršćena , uočio sam i tragove slivanja benzina po cilindru  tačno ispod slavine.  Video sam taj trag i ranije i pokušao da obrišem ali nije se skidalo . Mislio sam da je linija od kamenaca od vode , kiše , tako nešto . Zanimljivo je da gorivo nije tu curelo dok je motor ugašen niti dok je upaljen ali stojii u mestu na ler gasu . Samo u toku vožnje , ali tada ja nisam to primećivao . 

Eto , možda to moje loše iskustvo nekome može da pomogne . 

Seckanje pri nižim obrtajima motora još nisam sredio . 

• U prolazu, 46 postova
9 hours ago, Disko Nindža said:

Proveri sauh da li se vraca do kraja, ako zaglavljuje to remeti rad motora

Vraća se . S vremena na vreme očistim one polugice i blago ih podmažem . Sve vraća 

• U prolazu, 46 postova
10 hours ago, Motorcyclist said:

Throttle position senzor. Senzor pozicije gasa.

Ali ovo su karburatori . Da li imam ja tps ? 

Promenio član zLAYA-pSYCHO

• Hronični Motociklopata, 7382 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Imaš, skroz sa leve strane karburatora je zašarafljen crni plastični džek iz kojeg idu žice, to je tps, mnogi karburatorski motori ga imaju, prikačen je na leptire i komunicira sa cdi radi boljeg rada...

• U prolazu, 46 postova
12 hours ago, Ivanrsvb said:

Jesi proverio punjenje tj napon?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Na 5000 rpm  varira 14.5 v do 14,7    . Na ler gasu varira 13.8v  i 14,2v

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
13 hours ago, Disko Nindža said:

Imaš, skroz sa leve strane karburatora je zašarafljen crni plastični džek iz kojeg idu žice, to je tps, mnogi karburatorski motori ga imaju, prikačen je na leptire i komunicira sa cdi radi boljeg rada...

Da da da ... kod mene je na dva šrafa i podešavanjem njegovog polożaja , t..j. ugla , estepodešava se paljenje ... ne utiče nešto prererano na rad motora , koloko na paljenje sa i bez sauga .. pokuśavali smo da ga štelujemo . Kada ga  pomerim u zadnju levu poziciju ,  pri paljenju pod saugom , odmah diže obrtaje , kao kada pališ pa posle minut , dva rada na saugu kad zagreje , podigne onrtaje pa ti spuštaš saug . 

• U prolazu, 46 postova
13 hours ago, Motorcyclist said:

Ima i na karburatorima.

Jeste , evo sad me je Disko Nindža podsetio . Rasejan sam , ne funkcionišem ni ja  u ravnomernom taktu kao ni moja hondica . Molim te pogledaj quote na Nindžinu poruku . 

• Zainteresovan, 565 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
On 4/29/2024 at 10:39 PM, zLAYA-pSYCHO said:

Pričao sam danas sa majstorom iz Velike plane . Kaže da imam opciju da skinem karbose i pošaljem mu pa da ih očisti reparira i vrati na fabriku , pa da mi onda neko ovde našteluje kad ih vratim na motor , što po meni i nije naj idealnije rešenje . Ili da doteram motor pa da on i kolega urade celokupan servis karbosa , montiraju , sinhronizacija, štelovanje smeše ... što je po meni naj bolje rešenje . 

to slanje karburatora postom pa posle da sam stelujes ili neko drugi preskoci.
Moze tako  kod karburatora za auto gde imas jedan karb i jedan sraf.

• U prolazu, 46 postova
On 9/13/2024 at 11:07 AM, JoeD said:

to slanje karburatora postom pa posle da sam stelujes ili neko drugi preskoci.
Moze tako  kod karburatora za auto gde imas jedan karb i jedan sraf.

Istog sam mišljenja . Nemam nameru da šaljem . Trenutno nemam 400 e za taj zahvat pa će to malo da sačeka , ali kada bude , samo ceo motor pa ceo posao .  

• Ne silazi, 4977 postova

То може ако је установљено да је агрегат у нормално стање. Чишчење ултразвуком, штеловање клапни шпиунком, шрафове за смесу на одреџени број кругова и муштерија треба само да монтира и подеси лер. Али 400€ за поступак, то је веома аристократска цена

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja