mradomir 3075 Napisano April 28, 2024 8-bit, 1896 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Glavna dizna ne bi trebalo da utiče toliko u normalnoj vožnji. Dolazi do izražaja pri većem gasu. Jedino ako nisu baš preterali sa dimenzijom. Obrati pažnju i na iglice, možda su i one promenjene ili su emuzione tube istrošene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano April 28, 2024 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sada si me podsetio ... Zaboravio sam da kažem da Hornet (po mojim proračunima ) troši nešto , tek ispod 10 l na 100 km . Taj podatak sam bezobzirno zapostavio da navedem a sigurno je mnogo bitan Колко на 100???Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano April 29, 2024 (promenjeno) U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, Krokodilo said: Колко на 100??? Sent from my SM-G998B using Tapatalk Sad ću precizno . Poslednji put sam sipao 16.5l do čepa . Vozio sam dok nije stao sa namerom da preračunam tačnu potrošnju (imao sam flašu goriva sa sobom) . Stao je na tačno 194 pređena kilometra ( naravno , i međuvremenu sam slavinu prebacio na rezervu ) Znači 16,5 l ÷194 km = 0,085 l po kilometru Što znači 0.085 l × 100 km = 8,5 l na 100 km Troši 8,5 l na 100 km Znači da sam preterao kada sam rekao malo ispod 10l . Izvinjavam se na dezinformaciji. Ali opet 8,5 l je ogromna potrošnja za ovaj motocikl Još da dodam da sam siguran da je kod ovog merenja potrošen ceo tank jer sam odmah zatim napunio pun tank 16,8l je stalo . Promenio April 29, 2024 član zLAYA-pSYCHO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano April 29, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da karburatori imaju u sebi sve originalno, to bi zaista bila preterana potrošnja. Ovako, kako kažeš, unutra je neki kit ili ko zna šta, pa nije ni čudo što ima problema sa radom i te brojke za gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano April 29, 2024 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Toliko ni Hornet 900 ne troši, samo kad ga ganjaš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano April 29, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Pričao sam danas sa majstorom iz Velike plane . Kaže da imam opciju da skinem karbose i pošaljem mu pa da ih očisti reparira i vrati na fabriku , pa da mi onda neko ovde našteluje kad ih vratim na motor , što po meni i nije naj idealnije rešenje . Ili da doteram motor pa da on i kolega urade celokupan servis karbosa , montiraju , sinhronizacija, štelovanje smeše ... što je po meni naj bolje rešenje . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano April 29, 2024 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan To ti je definitivno najbolja varijanta, oteraš mu motor da uradi sve komplet, a ne da jedan deo posla on uradi a drugi deo neko drugi pa posle ako nešto ne valja ne znaš ko je zasro, ovaj krivi onog, onaj krivi ovog i sve se lomi preko tvojih leđa to jest novčanika... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jexy07 0 Napisano Jul 7, 2024 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan TPS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jul 7, 2024 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Smrdi li benzin iz auspuha, puca li ikad na auspuh?Koliki je napon punjenja, kakve su flanse/gume izmedju karbova i glave?od bobine do svecice sve ok?mora se sve proveriti...Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 24, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan On 7/7/2024 at 11:19 PM, Ivanrsvb said: Smrdi li benzin iz auspuha, puca li ikad na auspuh?Koliki je napon punjenja, kakve su flanse/gume izmedju karbova i glave?od bobine do svecice sve ok?mora se sve proveriti... Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Ne smrdi , ne puca nikad . Napon punjenja na 5000 rpm 14.5 , gumene flanšne na oko izgledaju skoro kao nove ali ne mogu da tvrdim da negde , bilo gde u sistemu ,nema curenja vazduha jer to nisam proveravao . Od bobine do svećice ne znam ni šta ni kako to da proverim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 24, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan On 7/7/2024 at 10:58 PM, Jexy07 said: TPS? TPS? Šta bi to značilo , molim objasni . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17809 Napisano Avgust 24, 2024 Integrisan, 5255 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, zLAYA-pSYCHO said: TPS? Šta bi to značilo , molim objasni . Throttle position senzor. Senzor pozicije gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 24, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan On 4/29/2024 at 7:16 PM, zLAYA-pSYCHO said: Sad ću precizno . Poslednji put sam sipao 16.5l do čepa . Vozio sam dok nije stao sa namerom da preračunam tačnu potrošnju (imao sam flašu goriva sa sobom) . Stao je na tačno 194 pređena kilometra ( naravno , i međuvremenu sam slavinu prebacio na rezervu ) Znači 16,5 l ÷194 km = 0,085 l po kilometru Što znači 0.085 l × 100 km = 8,5 l na 100 km Troši 8,5 l na 100 km Znači da sam preterao kada sam rekao malo ispod 10l . Izvinjavam se na dezinformaciji. Ali opet 8,5 l je ogromna potrošnja za ovaj motocikl Još da dodam da sam siguran da je kod ovog merenja potrošen ceo tank jer sam odmah zatim napunio pun tank 16,8l je stalo . Zdravo svima . Ako nekoga zanima , rešio sam potrošnju . Kada sam skidao tank , rukom sam uhvatio veliku maticu holender koja šrafi slavinu na tank . Primetio sam da je labava , rukom sam mogao da je odvijam . Zategao sam ti maticu i napunio tank pun 16,5 l , napunio sam flašu 2l i spakovao je u torbu da imam kad stane , i krenuo na put . Prešao sam tačno 200 km po autoputu gde sam išao između 120 i 220km/h pa sam zatim prešao još 61km gradske vožnje . Znači prešao 261km Onda se motor ugasio bez goriva . Znači da sada troši 6,3l na 100km kombinovane vožnje . Kada sam primetio da slavina nije dobro pričvršćena , uočio sam i tragove slivanja benzina po cilindru tačno ispod slavine. Video sam taj trag i ranije i pokušao da obrišem ali nije se skidalo . Mislio sam da je linija od kamenaca od vode , kiše , tako nešto . Zanimljivo je da gorivo nije tu curelo dok je motor ugašen niti dok je upaljen ali stojii u mestu na ler gasu . Samo u toku vožnje , ali tada ja nisam to primećivao . Eto , možda to moje loše iskustvo nekome može da pomogne . Seckanje pri nižim obrtajima motora još nisam sredio . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Avgust 24, 2024 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Proveri sauh da li se vraca do kraja, ako zaglavljuje to remeti rad motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 25, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Disko Nindža said: Proveri sauh da li se vraca do kraja, ako zaglavljuje to remeti rad motora Vraća se . S vremena na vreme očistim one polugice i blago ih podmažem . Sve vraća Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 25, 2024 (promenjeno) U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Motorcyclist said: Throttle position senzor. Senzor pozicije gasa. Ali ovo su karburatori . Da li imam ja tps ? Promenio Avgust 25, 2024 član zLAYA-pSYCHO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17809 Napisano Avgust 25, 2024 Integrisan, 5255 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, zLAYA-pSYCHO said: Ali ovo su karburatori . Da li imam ja tps ? Ima i na karburatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Avgust 25, 2024 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Imaš, skroz sa leve strane karburatora je zašarafljen crni plastični džek iz kojeg idu žice, to je tps, mnogi karburatorski motori ga imaju, prikačen je na leptire i komunicira sa cdi radi boljeg rada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Avgust 25, 2024 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi proverio punjenje tj napon?Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 25, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Ivanrsvb said: Jesi proverio punjenje tj napon? Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Na 5000 rpm varira 14.5 v do 14,7 . Na ler gasu varira 13.8v i 14,2v 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 25, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Disko Nindža said: Imaš, skroz sa leve strane karburatora je zašarafljen crni plastični džek iz kojeg idu žice, to je tps, mnogi karburatorski motori ga imaju, prikačen je na leptire i komunicira sa cdi radi boljeg rada... Da da da ... kod mene je na dva šrafa i podešavanjem njegovog polożaja , t..j. ugla , estepodešava se paljenje ... ne utiče nešto prererano na rad motora , koloko na paljenje sa i bez sauga .. pokuśavali smo da ga štelujemo . Kada ga pomerim u zadnju levu poziciju , pri paljenju pod saugom , odmah diže obrtaje , kao kada pališ pa posle minut , dva rada na saugu kad zagreje , podigne onrtaje pa ti spuštaš saug . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 25, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Motorcyclist said: Ima i na karburatorima. Jeste , evo sad me je Disko Nindža podsetio . Rasejan sam , ne funkcionišem ni ja u ravnomernom taktu kao ni moja hondica . Molim te pogledaj quote na Nindžinu poruku . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 597 Napisano Septembar 13, 2024 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 4/29/2024 at 10:39 PM, zLAYA-pSYCHO said: Pričao sam danas sa majstorom iz Velike plane . Kaže da imam opciju da skinem karbose i pošaljem mu pa da ih očisti reparira i vrati na fabriku , pa da mi onda neko ovde našteluje kad ih vratim na motor , što po meni i nije naj idealnije rešenje . Ili da doteram motor pa da on i kolega urade celokupan servis karbosa , montiraju , sinhronizacija, štelovanje smeše ... što je po meni naj bolje rešenje . to slanje karburatora postom pa posle da sam stelujes ili neko drugi preskoci. Moze tako kod karburatora za auto gde imas jedan karb i jedan sraf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Septembar 22, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan On 9/13/2024 at 11:07 AM, JoeD said: to slanje karburatora postom pa posle da sam stelujes ili neko drugi preskoci. Moze tako kod karburatora za auto gde imas jedan karb i jedan sraf. Istog sam mišljenja . Nemam nameru da šaljem . Trenutno nemam 400 e za taj zahvat pa će to malo da sačeka , ali kada bude , samo ceo motor pa ceo posao . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Septembar 22, 2024 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan То може ако је установљено да је агрегат у нормално стање. Чишчење ултразвуком, штеловање клапни шпиунком, шрафове за смесу на одреџени број кругова и муштерија треба само да монтира и подеси лер. Али 400€ за поступак, то је веома аристократска ценаSent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...