dubaibike 0 Napisano Septembar 13, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: dubai Prijavi odgovor kao problematičan stigoh ja u Bg 3. septembra i do mog jucerasnjeg povratka u Dubai poginulo 4-5 motorista,zaista strasno i tuzno Takodje sam ostao zaprepascen tolikim brojem motorista bez ikakve zastitne opreme...znao sam da se ne nosi,ali bas u tolikoj meri... Videh veliki broj motora i skutera zbog lepog vremena i bukvalno ali bukvalno dve kacige (Nemacke slemove ne racunam),vrhunac su mi klinci na skuterima koji nataknu po dve cice iza sebe pa se tako jure kroz grad.Znam da su u vecini nesreca krivci za udese vozaci automobila,ali velika odgovornost lezi i na strani takvih motorista ako uopste zasluzuju takav naziv. Gledam ovde u Dubaiu gde tokom jula i augusta przi preko 50C na suncu,ali nema sansi da neko vozi barem bez kacige i rukavica.To objasnjavam time sto ovde mozete provozati bolid formule 1 kroz grad i niko se nece okrenuti za vama,pa cemu onda kurcenje i pokazivanje bez kacige...dok je kod nas ocigledno druga prica,faca si na motoru samo ako se vidi ko ga vozi! Eto tako,morao sam malo javno da se prokenjam :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Septembar 13, 2006 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan :? :?: :?: :?: :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 215 Napisano Septembar 13, 2006 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Srbija nema dovoljno love da se kocka u pare, ali kada je život u pitanju, onda je kocka normalna stvar. Ja pomislio ti stvarno neæeš više dolaziti. :shock: najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dubaibike 0 Napisano Septembar 13, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: dubai Prijavi odgovor kao problematičan naslovom sam mislio da kazem da je maltene vise motorista poginulo za vreme mog boravka,nego tokom citave sezone,bas sam baksuz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 13, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mlad si po godinama, al pravo zboriš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Septembar 13, 2006 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan naslovom sam mislio da kazem da je maltene vise motorista poginulo za vreme mog boravka' date='nego tokom citave sezone,bas sam baksuz[/quote']Ne. Nisi baksuz. Sinoc sam gledao statistiku: ove godine do sada 33 motociklista izgubilo zivot u Srbiji, sto je za 35 % vise nego cele predhodne godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Septembar 13, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Srbija nema dovoljno love da se kocka u pare, ali kada je život u pitanju, onda je kocka normalna stvar 10 points Najzli... as always! Primetio si ono najgore... ali nadam se da si primetio i ono dobro - a to je da se povecava broj motora i skutera, da postajemo "primetniji" sto ce sigurno dovesti do nekih promena na bolje pre ili kasnije, da se otvaraju predstavnistva i servisi, da sada ima i prodavnica opreme, da je ove godine bio prvi moto show (dosta korektno odradjen) u Beogradu... Ja uvek kazem da je casa polupuna a ne poluprazna - stvar vidjenja stvari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1898 Napisano Septembar 13, 2006 Drug član, 945 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan ovde mozete provozati bolid formule 1 kroz grad i niko se nece okrenuti za vama E, da... Sada bi te 98% Srba pitalo: Pa kako bre mozes da zivis u takvoj zemlji? Salu na stranu, u pravu si, ali nije problem samo u nama sto vozimo dva tocka, nego u svim ucesnicima u saobracaju, pocev od pesaka koji pretrcavaju ulicu na par metara od tebe, pa do kamiondzija koji voze po principu "bas me briga, nece mene da boli". U ovoj zemlji se svakodnevno u svim situacijama primenjuje "zakon jaceg" i sto je najgore ne vidim da ce skoro biti bolje... A po mom misljenju resenje je vrlo jednostavno - kazne i samo kazne, pa dok se ne opametimo. Pocev od izbacivanja sa posla nadrndane salteruse, pa do bacanja papirica na ulici! Verovatno se mnogi nece sloziti sa mnom, ali svaki narod je razularena banda sve dok mu to neko ne brani, tj. dok ga to nista ne kosta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Septembar 14, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ne vidim shta je sve cudno u svemu ovome ?????? tako je 10 15 godina do sad bi i mrtac oguglao na sve ehhehehhhhe kakva glupost rechena upravo. uzivajte ljudi opustite se shta vam je zacrtano zacrtano je znate sve to cuvajte se ne izazivajte i kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Septembar 14, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ja sam poodavno izgradio teoriju da pojas u kolima i kaciga na motoru nemaju samo neposredan znacaj koji moze biti diskutabilan kao nekakav kljucni faktor tragedije ili ne. Moj je stav da prevashodna znacaj imaju kao podsetnik na disciplinu u saobracaju. Svako opustanje u tom smislu prvo skida kacigu i pojas, zatim vodi u prekoracenje brzine (mislim na ona ozbiljna prekoracenja, zatim kroz crveno i na kraju...znamo gde uglavnom nazalost. Ovaj redosled uopste nije bitan ni precizan vec samo ilustrativan. Naravno, kaciga sluzi i za postizanje najvecih brzina tako da ne treba sve bukvalno shvatati ali ako imamo u vidu skutere koji su pomenuti, tu se daleko lakse da primeniti ova moja teorija. Maxi skuteri (sa vecim kubikazama i vecim ciframa) po mom utisku nose sa sobom i veci procenat kaciga na glavama i moguce je da tu treba potraziti i neku vezu izmedju samog motora i odnosa njegovog gazde prema disciplini u saobracaju, barem sa stanovista cene izdvojene za svog ljubimca. Sa druhe strane, neko pomenu ostale ucesnike u saobracaju, izmedju ostalih i kamiondzije i njihove navodne stavove. Ja bih se osvrnuo i na nacin voznje samih motociklista bas sa aspekta tih kamiondzija ili kakve slicne cetvorotockaske kategorije. Svako "ludiranje" motorom/skuterom a posebno bez kacige definitivno iritira ostale ucesnike u saobracaju, mislim da se svi mozemo sloziti sa time. Iritira mene na motoru a kamoli nekoga ko ne razume uopste filozofiju zivota na dva tocka. Lako je moguce da iritantnost doseze povremeno do granica kada prestaju da za vozaca cetvorotockasa vaze standardni pojmovi tipa socijalan, pazljiv, kolegijalan, disciplinovan i za tamna strana preraste u minimalno ma zabole me... E onda imamo crnu hroniku na dva tocka uglavnom. Ipak, koliko je za tragati za uzrocima u nasoj voznji, a pocev od pomenute kacige a koliko za statisticko svaljivanje krivice na vozace koji su ponekad samo nominalno krivi (koliko je realno apsolutno kriv sofer koji nije primetio pok. mladjeg Trefa sa njegovih 150 km/h?), to je pitanje za koje svako od nas treba u sebi da se odluci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garabin 6 Napisano Septembar 16, 2006 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM450EXC Prijavi odgovor kao problematičan I tako smo svi na kraju rekli jedno te isto.Ja polazim od toga da "ko se cuva,i bog ga cuva". Neko je pomenuo da ljudi hoce da se vide na motoru pa zato ne nose kacigu,to je potpuno u pravu.I meni je muka od takvih likova a bgd ih je pun a to su na kraju sve neki mamini i tatini sinovi kojima tatice kupe motorice i posle par dana,nedelja,meseci smirglaju po betonu. Ja licno nekada ne stavim kacigu i brate iskreno mi smeta i pri 20km/h pa se lepo vratim i uzmem je. A vozaci automobila u vecini slucajeva ludaci. Svaki drugi dan mi izleti bar po jedan deda sa teglama na glavi i nekim krsem i kao se ljuti kada mu sviram.Samo ne znam ko im daje dozvole sa 80 god. zivota.Zbog jednog takvog sam pocetkom sezone pravio salto.J*bote nisam znao da umem da letim. Pozz svima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoneconnery 2 Napisano Novembar 19, 2006 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma mi smo lepa nacija,pa je greota da nam kaciga zaklanja lica hehehe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...