hellena 60 Napisano Januar 27, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Na zahtev profesionalnih fotografa našeg foruma otvaram prvo profi photo takmičenje na temu "TEKSTURA". Pravo na učešće u ovom okršaju imaju samo oni koji fotografisanjem zarađuju pare za život. Ostali imaju pravo na glasanje i komentarisanje. Teme će biti malo teže nego u amaterskom takmičenju. Ista pravila važe ovde kao i na amaterskom takmičenju, s tim što je OBAVEZNO dati naziv fotografiji ili je već objasniti na neki način ( poruka ). Format fotografije mora biti 650px po dužoj strani. Obrada u photoshopu u dozvoljenim granicama ( pogledaj pravila ). Fotografiju šaljete na bjb.photo@gmail.com sa subject-om: profi photo. Ne zaboravite subject! Rok za slanje 3. februar do 20:00h. KRENITE SAD! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 27, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Jeee, bice slikaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 27, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Amateri su se precutno slozili sa opaskom spredraga "...slika mora da govori sama inace odosmo u knjizevnost...", a majstorima se daje komfor propratnog teksta ispod slike. Negde se pogresilo. Jedva cekam 4. februar. Spremio sam svesku i olovku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 27, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Niko se nije slozio, to je samo bilo njegovo misljenje i komentar, pravila to ne zabranjuju sto znaci da je to skroz ok. Svako ko zeli ima pravo da da naziv svojoj fotografiji, naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 28, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Pravo na učešće u ovom okršaju imaju samo oni koji fotografisanjem zarađuju pare za život. A jel' mogu i oni koji pored fotografisanja i pisanjem zaradjuju za zivot Ma salim se mala sam ja beba za profije... Jedva cekam slike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 29, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Bice bash bash, jedva cekam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Januar 29, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan ajde malo da definisemo pojam profesionalac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 29, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Pravo na učešće u ovom okršaju imaju samo oni koji fotografisanjem zarađuju pare za život.... Dakle, svi koji zaradjuju od fotografisanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Januar 29, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan ...Pravo na učešće u ovom okršaju imaju samo oni koji fotografisanjem zarađuju pare za život.... Dakle, svi koji zaradjuju od fotografisanja Dodao bih i cije se fotke aktivno objavljuju u print medijima .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Januar 29, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...Pravo na učešće u ovom okršaju imaju samo oni koji fotografisanjem zarađuju pare za život.... Dakle, svi koji zaradjuju od fotografisanja zaradjuju za zivot od fotografije ... a ne za zvake Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 29, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Amateri su se precutno slozili sa opaskom spredraga "...slika mora da govori sama inace odosmo u knjizevnost...", a majstorima se daje komfor propratnog teksta ispod slike. Negde se pogresilo. Jedva cekam 4. februar. Spremio sam svesku i olovku. Fotografija priča priču, a naslov je imenuje. Ako otvoriš istoriju umetnosti videćeš da je svakoj slici, grafici, skulpturi umetnik nadenuo ime, a za to ima razloga, da bi mogla biti lakše upamćena. Nećeš reći kad nekom budeš opisivao prisećajući se: "...znaš ona slika sa dve devojke i matorcem u plavičastim bojama...". Reći ćeš Renoarov "Mulen De La Galette". Nisam mislila da se opisuje šta je fotograf hteo reći... Amaterima je oduvek dozvoljeno da napišu, ako žele, propratni tekst, ne moraju ako ne žele, ide na njihovu štetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 29, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Naziv, naslov fotografije je normalna stvar. Kao i tehnički podaci. Ali nije obavezno. Poznat je davnašnji Ezenštajnov eksperiment sa kadriranjem.Posle kadra bezizražajnog glumčevog lica ubacio je tanjir tople supe. Utisak gledalaca je bio da se radi o izgladnelom čoveku. Kada je kadar sa istim licem pratio kadar sa bebom u kolevci posmatrači su bili oduševljeni odglumljenom nežnošću. Analogno Ejzenštajnovom kadriranju autor je svojoj fotografiji povodom koje sam postovao citirani deo (odosmo u književnost) dodao tanjir supe. Čovek se, naime, dosetio da za temu čokolada upotrebi tehnički, a i svakom drugom pogledu prilično slabu fotografiju sa letovanja. Ona prikazuje mušku glavu okrenutu ka torzu jedne veoma razvijene žene u bikiniju. Duhovito je dodao tekst, otprilike, a možda i citiram: "Nikad više čokolada ....majke mi". Njegovo pravo. Mene je iznenadio broj glasova koje je dobio. Pretpostavljam da su ljudi glasali za tekst, odnosno vezu slika-tekst. Ali ova igra se zove fotografija a ne duhovita visprenost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 29, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ako stvar razvijemo dalje, sa ovom istom fotografijom autor može da učestvuje u bilo kojoj temi. Treba samo da menja propratni tekst. U temi put to bi moglo da bude:" Kako ćemo na put....odoše amortizeri". Ili sada ( i uvek) aktuelnoj temi ljubav ili zaljubljenost:"Za ljubav nema prepreke" ili " Tek sad' vidim kol'ko volem moju dragu... od 50 kila", itd i tsl..... Ove stvari su u istoriji fotografije kao umetnosti verovatno davno razrešene. Ali to će nam reći profesionalci čiji je ovo teren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 30, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Naziv, naslov fotografije je normalna stvar. Kao i tehnički podaci. Ali nije obavezno. Poznat je davnašnji Ezenštajnov eksperiment sa kadriranjem.Posle kadra bezizražajnog glumčevog lica ubacio je tanjir tople supe. Utisak gledalaca je bio da se radi o izgladnelom čoveku. Kada je kadar sa istim licem pratio kadar sa bebom u kolevci posmatrači su bili oduševljeni odglumljenom nežnošću. Analogno Ejzenštajnovom kadriranju autor je svojoj fotografiji povodom koje sam postovao citirani deo (odosmo u književnost) dodao tanjir supe. Čovek se, naime, dosetio da za temu čokolada upotrebi tehnički, a i svakom drugom pogledu prilično slabu fotografiju sa letovanja. Ona prikazuje mušku glavu okrenutu ka torzu jedne veoma razvijene žene u bikiniju. Duhovito je dodao tekst otprilike, a možda i citiram: "Nikad više čokolada ....majke mi". Njegovo pravo. Mene je iznenadio broj glasova koje je dobio. Pretpostavljam da su ljudi glasali za tekst, odnosno vezu slika-tekst. Ali ova igra se zove fotografija a ne duhovita visprenost. U svakom slučaju hvala, ja se skoro potpuno slažem s tobom. Meni je to prvo učestvovanje na foto takmičenju i doživeo sam ga kao igru. Broj glasova nije zaslužila moja fotografija već jako oskudan odziv na zadatu temu. Nikad više supa ... rešio sam. Izvinjavam se na off-u, morah da se ispovedim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Januar 30, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Naziv, naslov fotografije je normalna stvar. Kao i tehnički podaci. Ali nije obavezno. Da, to i govorim sve vreme... ...Duhovito je dodao tekst, otprilike, a možda i citiram: "Nikad više čokolada ....majke mi". Njegovo pravo. Mene je iznenadio broj glasova koje je dobio. Pretpostavljam da su ljudi glasali za tekst, odnosno vezu slika-tekst. Ali ova igra se zove fotografija a ne duhovita visprenost. Jeste, ali zato je to amaterska fotografija. "Takmičenje" je zapravo IGRA, kao što si i sam rekao, koja nas razonodi na ovom forumu i "duhovita visprenost" je dozvoljena u određenoj meri. Molim vas samo da ne idemo previše u off, nego da čujemo jel spremaju nešto naši fotografi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Februar 3, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Spremili .. Poslali .. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 3, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uh, sve je napetije iscekivanje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 3, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Helenaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan reload,reload,reload... ali jok ??? Samo hrabro Hellenice, mi smo svi tu !! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Februar 3, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan I chekamo, chekamo, chekamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShukS 1 Napisano Februar 4, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 4, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Jos cekamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShukS 1 Napisano Februar 4, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tap...tap...tap... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 4, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan I "prepodnevna smena" ceka, ceka, ceka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Februar 4, 2009 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan ja sam spreman da vidim sta su nam spremili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...