Jump to content

Moto Zajednica

Honda xl 600r

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel

Planiram da kupim Hondu xl 600r (u pitanju je motor 88 god), ali se jos dvoumim... Razlog zbog koga se dvoumim je najvise kurbla. Nikada nisam imao motor sa kurblom i neki ljudi me odvracaju od nje, mada nije mi veliki budzet ali ali.. Postavio sam ovu temu iz razloga da cujem vasa iskustva, misljenja, njegove mane, vrline itd itd..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 560 postova

Xl imas u dve varijante-Xl600r i Xl600lm...

Xl600r-ima manji rezervoar,pali se samo na kurblu-zbog cega je dosta laksi...

Xl600lm-ima el.starter i kurblu ali je svinjce...

Tako je i kod Xr modela-L varianta je inferiorna u svim aspektima zarad el.starta...

Ja licno ne bih kupovao tako mator motor ali ako ti finansije ne dozvoljavaju nista novije-drzi se R verzije...

P.S.Obrati paznju na rad motora-ako cujes zveckanje ili nesto slicno u agregatu,zaobidji...Obicno se prodavaci ovog modela pozivaju na spaner i lanac bregaste ali se lako moze ispostaviti da je agregat zreo za generalnu...

Takodje-nemoj gledati kako motor izgleda vizuelno,vec u kakvom je tehnickom stanju...Znam momka koji je kupio Xl-a u perfektnom vizuelnom stanju i posle mesec dana ga je cekala generalna. ;

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

Xl imas u dve varijante-Xl600r i Xl600lm...

Имаш и трећу вријанту Rm (као моју) која има и анласер и мањи резервоар. Код мог модела курбла има аутоматски декомпресор, повезан преко сајле са курблом и углавном лакше пали преко ње (анласер користим кад се сморим ;)). То ти је и последња верзија XL-а која се правила (да не помињем Pharaoh модел који је изашао у само 300 комада  :o).

Мане овог мотора су:

- Слабо хлађење мотора у градским условима (значи њива, шума, планина и то без стајања  ;D), највише страда глава - појаве се напуклине које иду до испод сица вентила, али им то не смета него цепају ли цепају (нема воду па нема шта да меша). Због овога је потребно сипати квалитетно полусинт уље, и добро (10 минута) загрејати мотор пре било каквог форсирања...

- Слаба предња кочница у оригиналној изведби (диск који није перфориран)

Погледај моје раније постове...

Што се тиче врлина... Па већ сам ти рек'о: њива, шума, планина  ;D

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

od skora sam vlasnik xl600r i prezadovoljan sam, ima kurblu , ali kad je naucis nije problem uopste, uvek pali na prvu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja