Jump to content

Moto Zajednica

Novo ili gresim?

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Pozdrav svima,

Nov sam  u svetu motora i kao takav resih da kupim neki polovni sportski motor "R"kako ih zovu:o) do 300ccm cisto zbog izgleda nista drugo.

Medjutim prelistavajuci oglase ukapiram da je razlika u ceni izmedju 10 godina starog motora(bilo kog) i potpuno novog vrlo vrlo mala

nekih 30% nekad ni toliko, sto je smesno jer sam ocekivao bar priblizan odnos cena kao kod automobila.

E sad meni kao laiku je najnormalnije da odem i kupim nov motor, sto je i najverovatnije, jer mi nije jasno zasto bih slicno placao nesto sto je 10 godina 

staro skoro slicno kao novo. U pocetku sam mislio da polovni motori imaju brdo neke dodatne i aftermarket opreme pa se time pravda cena, ali ispade da ni to nije slucaj,

pa bih zamolio da mi neko iskusniji objasni  zasto stariji motori toliko drze cenu do te mere da ne postoji logicno(finansijsko) objasnjenje zasto bi bilo ko kupio polovni motor umesto novog.

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Street Triple RS '24

Pozdrav drugar, nemoj da trazis nikakva objasnjenja i slicno jer je to van svake pameti kad pogledas sta se sve prodaje i za kakve pare.

Ono sto ce svako da ti kaze je to da prvi motor treba da ti posluzi da se ucis na njemu i samim tim je negde najbolje uzeti neku polovnu masinu, GS500 je superiska, mozda da se nadje i neki hyosung ili slicno, znaci nesto sto ces da vozikas i ako ga ispustis dok budes vezbao osmice, neces suze da lijes 7 dana.

Bice vremena za novo :)

• Podržavam 3

• Ne silazi, 2300 postova
  • Motocikl: Benelli

Stariji su skupi zato sto su prodavci bezobrazni.A bilo je i zastoja u snabdevanju novim motorima.

Suzuki gs 500 je ok ,samo kad bi nasao neki mladji.

• Podržavam 1

• U prolazu, 56 postova

Dodao bih na primer jos jednu stavku, ne odnosi se na svaki takav oglas, al obrati paznju recimo i na opremu. Kupis motor, ok, al onda dodaj na to recimo i rucice sa grejacima, kofere, amortizer volana, slip on... I takodje ukoliko gledamo starije modele negde oko '10, tu razliku u ceni isto pravi i ABS, koji je u to vreme bio opciona stavka, a u to vreme ako si hteo da ga imas, morao si da doturis otprilike jos 300€ na osnovnu cenu... E sad sto kolega iznad kaze, ima tu i bezobrazluka u smislu neobjektivnosti, zamisli kupis motor i stoji ti u garazi, i nakon 5 godina ocekujes da ga prodas po istoj ceni samo zato jer je "nov".

Svega ima u Bozijoj basti

• Svrati ponekad, 87 postova
  • Motocikl: BMW K1200s

Najbolje je novo, imaš garanciju nema potrebe da razmišlj o bilo čemu da li treba da se zameni ili popravi,samo se skoncetrišeš na vožnju i uživaš.........

• Ne silazi, 2300 postova
  • Motocikl: Benelli

Garancija u Srbiji nije sigurna,uvek nesto izmisle.Ali predivno je kad uzmes novo i sve radi.

Promenio član cezarpa
  • Podržavam 1

• U prolazu, 56 postova

Mislim da Ducati daje negde oko 4 godine garancije, i znam za slucaj gde su izasli u susret, iako je vlasnik napravio kurcslus. Naravno nije da ih reklamiram nego eto, znam da su korektni s tim. A cini mi se da npr Honda daje 2 godine il slicno, za druge ne znam.

• Mr., 567 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

BMW 2 godina opciono uz doplatu od 180 Eura ide na 5 (provjereno za GS)

image.png.0cc1587ea400528bc09dc3e658cc7859.png

Promenio član Pirotehnicar
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 695 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

Novo isključivo ako sa kupovinom novog motora dobijate i adekvatnu post-prodajnu i servisnu podršku, što je nešto o čemu retko ko od nas razmišlja, jer računamo da smo kupili nov motor sa kojim neće biti problema, a ukoliko ih i bude, pokriveni smo garancijom. Nažalost, garancija često služi samo da vas natera da plaćate preskupo održavanje u ovlašćenim servisima i prilikom pojave prvog problema, dobijate potvrdu moje (i verovatno ne samo moje) konstatacije da ste u Srbiji kupac samo do onog trenutka dok prodavcu novac ne legne na račun. Čast izuzecima naravno...

Promenio član Urban Rider

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja