Koskeneger 2 Napisano Avgust 25, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari,ako neko ima resenje ili predlog sta da radim bio bih mu jako zahvalan. U pitanju je Keeway Focus 2T. Radio perfektno,u sred voznje mi se ugasio,i ne daje nikakav kontakt,ne radi mi daljinsko paljenje,alarm,nema zivota u skuteru. Primecujem da mi crkava stalno.onaj stakleni osigurac od 8A kada dam kontakt. Probao sam da raskacim CDI dam kontakt osigurac crkne,vratim CDI skinem regler,isto.se desi,osigurac crkne. Danas sam rasklopio ceo skuter ispratio vizuelno sve zice su na okondobre,nema nagorelih,oguljenih,ustinutih,dzekove sam sve probao dobro su ucvrsceni. Akumulator mi pokazuje 12,16V to je ok ja mislim,jer tako je do sada uvek pokazivao 12,16-12,20V. Ne znam sta da radim,sta bi moglo da mu bude,iz cista mira u sred voznje i onda je potpuno mrtav. Da li.moze da bude ako je crkao regler da zbog toga ne daje kontakt i zato se ugasio u voznji?! Ili mozda ako se to desilo CDI-u?! Da nisu namotaji sto se ugasio u voznji?! Ali nikako mi nije jasno zasto nema kontakta i zasto mi crkavaju osiguraci,5 sam ih stavio jedan za drugim svi su odmah na davanje kontakta pocrkali. Svaka pomoc.ili savet bi bili dobrodosli,jer sam ja laik ,znam neke osnovne stvari,a skuter mi je bas neophodan,radim dostavu hrane preko platforme Wolt sa njim,nisam sad ni nesto finansijski.dok mi ne bude plata pa da ga odslepam u servis neki. Jako bi mi znacilo ako bi mogao sam to da resim,jer kazem opet radio je kao Svajcarac pre ovoga. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6117 Napisano Avgust 25, 2023 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavan kvar ali tesko ga je pronaci Prvo, umesto osiguraca stavi ampermetar ili sijalicu od fara. Kada das kontakt ako sijalica jako zasvetli, zaci imas kratak spoj. Prvo skini - izvadi sve sijalice, one hoce da se kratkospoje. Zatim dobro pregledaj kablove uz guvernal, od pomeranja levo - desno moguce da se negde skinula izolacija pa bakar dodiruje masu. Raskaci konektor po konektor i kad ta dodatna sijalica prestane da svetli, nasao si u kom kolu je kvar. Otkaci obavezno i regler i CDI pa daj kontakt. Srecno i budi uporan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11320 Napisano Avgust 25, 2023 Ne silazi, 2297 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Imas kratak spoj u nekom potrosacu.Ako si nesto cackao pre toga pocni od datle.Zar ne bi trebao akumulator da daje vise od 12,16? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koskeneger 2 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima ljudi,danas cu ga ponovo rasturiti da pogledam guvernal ,i da poskidam sve sijalice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koskeneger 2 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Reseno!!! Hvala dobri ljudi!!! Poskidam sijalice sve ,prekontrolisem sve dzekove i instalaciju na guvernalu. Posle krenem redom,i nadjem kad sam dao kontakt,pocne da dimi,tad vidim...raskacio sam pumpu l,izvadio cantru,ali onu sondu nisam raskacio,samo sam je vezicom oko rama stavio. Danima sam vozio tako...gledam sad ono.je neki mesing cini mi se?! Uglavnom skinem je totalno i sad je sve ok! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6117 Napisano Avgust 26, 2023 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...