marcos 467 Napisano Jul 5, 2023 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Posedujem Kawasaki Ninja ZX6R 636 2005. Naime, sve je radilo normalno, primetio sam ponekad da kada ga upalim i malo dodam gas snop svetla postane jači, takodje kad upalim dugo svetlo vidim da kratko postane malo slabije. Pre neki dan ugasim motor prvi put na kill switch i posle toga ni da čuje da upali. Zavregla pola kruga i kraj, kao da je crkao akumulator. Upalim ga na gurku i vozim i nako par dana ponovo ugasim na kill switch kad ono ponovo moram da palim na guranje jer je mrtav bukvalno. Jutros kad sam hteo da ga upalim zavrti jedan krug i ponovo utihne, prazan akumulator. Nije hteo ni na gurku da upali a ja nisam imao vremena da predugo pokušavam. Šta mi predlažete, da li da odmah kupim novi akumulator ili da nekako napunim ovaj i testiram punjenje? Ne znam šta sve može biti, da li je to regler, namotaji ili nešto treće Hvala vam unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukavb 25 Napisano Jul 5, 2023 U prolazu, 66 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Honda NSR125, Honda CBR600F2 Prijavi odgovor kao problematičan A kad ga ugasis na kljuc, jel pali normalno? Ja bih na tvom mestu prvo probao da napunim akumulator pa ispitao punjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5619 Napisano Jul 5, 2023 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan i nadam se da nisi dugo vozio tako , jer eno ima jedna tema o ECU u kojoj glava zaboli ne pitaj kako znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4621 Napisano Jul 5, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: i nadam se da nisi dugo vozio tako , jer eno ima jedna tema o ECU u kojoj glava zaboli ne pitaj kako znam Kad god se priča o reglerima setim se tvojih muka sa ECU... Ne poželeti ni najgorem neprijatelju, ono je noćna mora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5619 Napisano Jul 5, 2023 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Paljevina je napisao: Otišao regler ili namotaji, ali najverovatnije namotaji, ispitaj ih. Ja bih rekao regler , jer je napisao da mu svetla menjaju intenzitet na gas ...to je siguran znak da je regler cao... E sad , raduje me sto mu se prazni aku , vrv zato sto nedovoljno puni ... Ali ako prepunjava - ceo sistem je u problemu , pa i namotaji ... Ecu , tabla , namotaji.. Jezim se dok pisem o tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2707 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1017 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Imao je CBR bez HISS-a, mislim da je bio za američko tržište. Zveknuo ECU zbog neispravnog reglera.Pa agonija traženja ECU ili zamena kompletne instalacije.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4621 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Paljevina je napisao: Nisam u toku, niti sam ispratio, a temu da tražim mi je mrsko, šta ti se to dogodilo s ECU tačno, živo me zanima Imaš ovde, pa listaj ako te ne mrzi... Trenutno ja održavam temu u životu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4621 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1185 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Paljevina je napisao: Pročitao, hvala! Gadan problem, izgleda da je motor dobio poveću voltažu čim je zveknuo ECU, jer ECU može da istrpi lagano do 15v (probao ja)... Generalno, da znate, ako se ne daj bože opet nekom desi, kupite samo polovan ECU bez brave i pošaljete kod mene da ugasim Hiss iliti Immobilizer i rešen problem, jeftinije varijanta puno nego kupovina novog ECU s ključevima i bravama... Ja sam istraumirana od čitanja oko ovog problema ugradila voltmetar, zlu ne trebalo... Mada ne znam, verovatno je trenutak kad naleti višak voltaže u ECU... "Samo sam osetio bao i gotovo"... Hvala ti na ponudi. Nego @marcos jesi šta proveravao? Zašto za početak ne skineš regler i pošalješ kod @zika56 na proveru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2047 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan možda @marcos voli miris spaljene gume... dok se topi izolacija žica na instalaciji @Alexandra995 nikad ne komentariši tuđe fetiše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 467 Napisano Jul 6, 2023 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam servis Markos ovde iz NS i dogovorio se da dovezem motor danas, što sam i uradio... Medjutim, pokušao sam da ga upalim na guranje par puta jer mi se ideja od guranja motora 1.5km po trotoarima nije učinila kao najlakša opcija. Ni da čuje...Zaletim ga, pustim kvačilo i on krene da okreće radilicu ali ne reaguje na dodavanje gasa kao da sam ga kill switchovao, a nisam jer je nekako traljavo uspevao da zavrgla tih pola kruga kad sam ga palio na dugme. Nadam se da nisu namotaji jer nisu jeftini...U servisu će sutra da ispitaju o čemu se radi Najbolje od svega je što sam za vikend planirao vožnju PS. Volim miris spaljene gume, naročito kad treba da je menjam pa je malo zapalim u mestu Ali ne volim miris instalacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5619 Napisano Jul 6, 2023 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Alexandra995 je napisao: Imaš ovde, pa listaj ako te ne mrzi... Trenutno ja održavam temu u životu. Ovo je samo pola teme ! Pola je sa Satelisom dok smo se kucali u temi Kupujem ECU .... ECU-i za cbr sa hiss-om na tone , za 100ak evra , a ovaj bez hiss-a ? Pakao ... Pakao. Iz amerike sam ga nabavio , ne pitajte kako ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...