Rale-Ča 526 Napisano Januar 17, 2009 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da zamenim antifriz u mojoj hondi pa me interesuje kako to da uradim da ne ostane vazduha u sistemu ili ne daj boze da nesto shebem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 17, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Skini levi i donji deo oklopa. Otvori chep na hladnjaku (pazi da ne bude vruc motor da ti ne izleti technost) i otkachi crevo sa vodene pumpe ili najnizhe crevo u sistemu i ispusti rashladnu technost (pazi da ne isprljash ceo motor, chim ga skinesh odmah u posudu). Pomeshaj antifriz i destilovanu vodu 50:50 u flashi (ne ide ti sigurno vishe od 1.5l). Vrati crevo i sipaj technost. To ti je to. Ja sam tako menjao i nisam imao problema sa vazduhom. Kod auta imash onu sisicu na hladnjaku i eventualno pozadi josh jednu na koju ispushtash vazduh kad zagrejesh auto. Zagrej motor i vidi da li dizhe temperaturu, ako ne dizhe ne diraj nishta, ako dizhe onda vidi da li imash ovu sisicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Januar 17, 2009 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pomoci sutra cu to da uradim sad mi mrak u garazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 470 Napisano Januar 17, 2009 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Pored napisanog, promeni i antifriz u plasticnom prelivlom sudu. Antifriz sipaj dok nedodje skoro do vrha cepa( 2-3cm manje od vrha) i ne zatvaraj cep. Onda upali motor i videces male mehurice vazduha da izlaze, posle 1-2min ce poceti tecnost da se zagreva i da se siri i priblizava vrhu cepa. Tad ugasi motor i zatvori cep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22668 Napisano Januar 17, 2009 Integrisan, 9705 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sraf za ispustanje tecnosti nalazi se pri dnu vodene pumpe sa leve strane motocikla(tako je na 1000f,verujem da je isto i kod tebe) , ja praktikujem da po ispustanju stare tecnosti nalijem u sistem destilovanu vodu, provozam 20-ak minuta pa ispustim ponovo cisto da isperem sistem. Antifriz kada kupujes trazi za aluminijumski motor. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 17, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Sraf za ispustanje tecnosti nalazi se pri dnu vodene pumpe sa leve strane motocikla(tako je na 1000f,verujem da je isto i kod tebe) , ja praktikujem da po ispustanju stare tecnosti nalijem u sistem destilovanu vodu, provozam 20-ak minuta pa ispustim ponovo cisto da isperem sistem. Antifriz kada kupujes trazi za aluminijumski motor. Pozdrav Nenad. Za aluminijumski hladnjak. Shtamparska greshka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Januar 17, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan za aluminijumski motor...aluminijumski je blok i glava...neke vrste antifriza nagrizaju aluminijum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 18, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan za aluminijumski motor...aluminijumski je blok i glava...neke vrste antifriza nagrizaju aluminijum... Teshko da ce blok da bude aluminijumski. Glava jeste. Kad kupujesh antifriz na njemu pishe za aluminijumski hladnjak a ne za aluminijumski motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22668 Napisano Januar 18, 2009 Integrisan, 9705 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U njegovom (i mom) slucaju blok je aluminijumski,hilzne nisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 18, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan U njegovom (i mom) slucaju blok je aluminijumski,hilzne nisu... Nisam se joshuvek susreo sa aluminijumskim blokom (na starijim motorima), tj. nisam znao da stari CBR-ovi imaju aluminijumski blok. Hvala za info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Evo zamenio sam antifriz,stari sam ispustio na crevu hladnjaka sa donje desne strane mora da se skine desni deo oklopa a cep hladnjaka se nalazi ispod rezervoara sada sve radi kako treba sto se tice temperature ali kad sam skinuo rezervoar nasao sam neka tri kabla koja idu iz deklija sa desne strane(gde ide sajla kvacila) i dva su prekinuta.Od cega su ti kablovi?Izvinjavam se za off ali da ne otvaram drugu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22668 Napisano Januar 18, 2009 Integrisan, 9705 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Koje je god. ta cbr? cudi me da je kvacilo na sajlu. Sto se tice kablova ako idu iz rezervoara onda su od meraca goriva. Najbolje je da okacis sliku da nepricamo napamet. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan [quote author=N.F.S. link=topic=29316.msg411743#msg411743 date=1232293302 Koje je god. ta cbr? cudi me da je kvacilo na sajlu. Sto se tice kablova ako idu iz rezervoara onda su od meraca goriva. Najbolje je da okacis sliku da nepricamo napamet. Pozdrav Nenad. Ne idu kablovi iz rezervoara nego ispod u onaj dekli sa desne strane gde je sajla kvacila a Honda je 90.god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22668 Napisano Januar 18, 2009 Integrisan, 9705 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moraces da skines user manual za svoj motor...ocigledno je kod mene drugacije(cbr1000f) sa desne strane imam samo sondu za pritisak ulja. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...