Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Neko je negde napisao, ne mogu sada da nadjem, da ne moze da se otvori sediste dok motor radi. Kod mene moze ali treba 2-3 puta zaredom dugme za otvaranje da se pritisne. 

Druga stvar, uspeo sam 1 token (keyless kljuc) da izgubim. Situacija je sledeca: postoje 2 vrste tokena- tanji i deblji. Tanji je otprilike debljine narukvice, a deblji je ovaj sto ima budzu gore iznad narukvice. Ako se izgubi tanji onda mora cela centrala da se menja, sto je poskupo. Ako se izgubi deblji token onda moze da se ukodira novi, kao na autu. Ali mora prvo da se naruci ako ga nemaju na stanju. Deblji token kosta 6810 dinara + rad 2000 din. Ovo su informacije od servisera iz Autoprometa na Bezaniji.

Inace sinoc sam imao i peh da mi skuter padne u mestu. Bio je na blagoj nizbrdici, rucna je bila zategnuta na drugi zub ali je ipak polako mm po mm klizio nizbrdo dok se copava nije vratila i pade u stranu na neki betonski stepenik. Blago je napukla prednja bocna plastika, ova velika glatka ispred levog kolena, zadnja bocna plastika, sajtna i malo rukohvat. Nije nista specijalno ali vidi se steta, nije neprimetno. Srecom imam kasko pa cu to gledati da resim preko njega tokom zimske sezone. Videcemo kako ce to ici, kad budem imao neki info podelicu.

BTW, da li je neko nabavio Termoscud? Gledao sam na Tucano Urbano sajtu, imaju neki polu-univerzalni model E29 koji odgovara za Zontes, Voge i jos jednu marku, ali nije bas namenski 100%.

Promenio član Zigi011
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3610 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Polako ali sigurno, pokazuje se da su fensi noviteti na skuterima veća komplikacija nego korist.

Keyless - muka ako se pokvari, skupo ako se izgubi privezak.

Senzori pritiska, znaju da se razkalibrišu, lažno upozoravaju.

Grejači ručica - kvare se.

Ručna kočnica - nepouzdana.

Šta je sledeće :stabre:

• Podržavam 1

U pravu si 100%. Isto kao i sa modernim kolima, sve plastikaneri i polu-smece, stop vise opreme veca muka posle kad protekne neki period. Al opet svi nesto trcimo za tim novotarijama, valjda to tako prosto mora. A ovde je jos dodatna komplikacija sto su kinezi, nemaju toliko razvijenu tu modulnu proizvodnju nego je sve u jednom sklopu. Tu su nemci tipa BMW neprikosnoveni. Svaki modul moze posebno, sve moze da se iskodira, ukodira...to mi se dopada, doduse cene su surove.

Mada me keyless na Zontesu odusevio, bojao sam se da ce da zeza tipa domet, vidi ga-ne vidi ga medjutim radi potpuno besprekorno, ni najmanji problem nisam imao za sad. Ali zato rucna....realno je izdala. Mozda sam trebao da je potegnem do kraja, al kao necu da rastezem sajlu bespotrebno, nije veliki nagib. Kad ono cvrc...pao ko kruska, mozak me zaboleo kad sam cuo lomljavu iza sebe.

Promenio član Zigi011
  • Sviđa mi se 1

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 179 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Au brate @Zigi011 koji smor za pad, al bolje i tako ako je vec moralo... 

I meni su rekli za tanji kljuc da mora cela centrala, potpuno neverovatno al ajde... Hteo sam da porucim jos jedan 'deblji' kljuc(pored dva mala koja imam) ali kao ne moze, u sta ja nisam bas skroz siguran tj nije mi logicno al ajde nek bude da je tako. 

Podeli Zigi sa nama molim te koliko izadje kasko godisnje za masinu i jel preko Grawe-a? 

@boza_kg nemoj pobratime tako, bolje da imam opreme pa nek crkava nego da bude klot zato sto se plasim dal ce da crkne... Za rucnu jbg, ovo jeste jednostavan mehanizam ali koji se mora koristiti sa razumevanjem, realno ako je nizbrdica treba da se stegne do kraja... 

E sad kakvu sajlu Zigi spominje za rucnu nije mi poznato... to si se nesto preracunao sa prosle masine... 

Promenio član Vujke1

Nije bolje kad imaš opremu koja se kvari. Sreća pa nisi imao loša iskustva, inače bi odmah zaključio da se može i bez keylessa i bez tih silnih svetiljki i dugmića, samo da ti je mirnija glava.

@Zigi011 mene je zabolelo dok sam čitao, mogu misliti kako je tebi :(

• Podržavam 1

Pa jbg, nije moralo ali eto, trenutak nepaznje.

Fora je sto su drugacije centrale za stari i novi token. Prve serije su imale taj tanji token i drugu centralu. Posle su se prebacili na deblji token i tu centralu koja moze da se kodira, tako sam skapirao servisera.

Tako je, Grawe je u pitanju, jedino oni za sada nude kasko za motor. Bilo je tu nekog natezanja prvo, kao moraju jos u salonu oni da ga uslikaju al posto je motor bio preuzet par dana pre toga nisu hteli da zakljuce polisu. Medjutim posle sam ipak uspeo da zavrsim. Godisnji kasko sa ukljucenim rizikom od kradje kosta 224e kad se plati odjednom. Ucesce u steti je 150e. Videcemo kako ce ici realizacija, mada cu verovatno konsultovati advokata kojeg inace imam za naplatu steta da mi pomogne oko svega, da me ne izvacare iako imam iskustva u osiguranju.

Rucna da, jbg, obicna sajla koja nateze pozadi kocnicu. Ali recimo na Silver Wingu ta sajla se potezala pomocu poluge koja je bila oooozbiljna, pre bi pukla sajla nego poluga. A ovo resenje na 350E je bas niskobudzetno, sve se bojim slomice se ovaj sraf sto drzi polugicu tu za palac. Ide mi treci servis za 400 km pa cu traziti da se dotegne rucna i rucica gasa.

@boza_kg Ma ono, ko ga j.... Nije mi pravo nimalo jer je bas glupost nevidjena ali sta da se radi, popravice se i idemo dalje. Naravno bacene pare al sto kaze narod "ko nista nema nema ni problema", to je jedini lek izgleda- nemati nista 🙄 

Promenio član Zigi011

Ceo zivotni vek sam vozio bez toga, tek sad na zontesu imam ta sranja i mogu reci da mi se svidjaju pa makar i po cenu kvarenja, nesto slicno je kao kad ulazim sa ljudima u raspravu oko automatskih menjaca na kolima... kvari se i preskupo je... apsolutno jeste tako ali da li bi nekad u zivotu vise kupio manuelca... Nikad! Po svaku cenu nikad vise kvacilo...

Sve dodatno sto se dodaje na vozila je potencijalni problem to je apsolutno tako i sve ce da crkne u nekom trenutku(mozda a mozda i ne) ali mislim da vise trebamo da uzivamo u trenutcima dok rade nego da se stresiramo sa tim potencijalnim problemima. 

@Zigi011 bravo, lepo si to rekao! Rucna na Zontesu je daleko od sretnog resenja ali daleko bolje od nemanja nikakve rucne. 
Iskreno bas mi je zao sto ti se desilo to tako al nek je sva steta u tome... Javi detalje kad krene borba sa osiguranjem, pogotovo cene novih delova... Nadam se da nece biti u fazonu krpljenja i farbanja...

• Sviđa mi se 1

pre 8 minuta, Vujke1 je napisao:

Nikad! Po svaku cenu nikad vise kvacilo...

Mjock, ako bi ti crkao automatik, i ako bi to morao da platiš bogaoca, da juriš i moliš majstore od nemila do nedraga, kao da ti oni prave neku uslugu... da viš kako bi se vratio na manuelca :)

Tehnologija ima smisla kada je zrela. A, po ugledu na IT, sve više turaju neproverene i nepotvrđene stvari, da kupac bude beta tester i da su sve posledice na njemu.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Da ne trujemo temu @boza_kg...

Nego @Zigi011 molim te (ako ti nije mnogo mucno) da slikas malo kako izgledaju ostecenja cisto da vidimo kako puca kineska plastika? 

• Podržavam 1

Slikacu, samo da se snadjem oko postavljanja slika.

Koja gradacija ulja ide u 350E? Vidim i 5w40 i 10w40.

Edit: Sam sebi da odgovorim....u Autoprometu sipaju 10W40.

Promenio član Zigi011

SHOP.POGLIANI.COM

Waterproof leg cover, Termoscud Easy E29N for KL Brera / Voge SR4 / Zontes 350

Krece vec hladno vreme ujutru i uvece tako da sam porucio TUCANO URBANO Termoscud. Ovde je ubedljivo najjeftiniji. Nazalost za 350E ne postoji tipski samo za njega kao sto imaju za ove popularnije skutere vec je neka polu-univerzalna varijanta koja odgovara za ova 3 modela. I nije onaj fensi sto ima ono protiv klepetanja prilikom voznje na vecim brzinama ali sta da se radi, to je to sto se nudi. Stici ce mi za jedno 10ak dana pa kad namontiram podelicu iskustvo. Inace samo po sebi je izuzetan izum. Trazi privikavanje jer smeta malo nogama ali zato kad je suvo moze i u decembru da se vozi ako nije neki mraz, bas bas znaci. Sezona od marta do decembra lagano.

Promenio član Zigi011
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 96 postova

Ja sam prosle godine uzeo nesto slicno iz domace radinosti..oko 50e je bio i na Apriliju Atlantic 125 je pasao bas lepo..jer ona ima onu zakackicu ispod volana za kesu sa pijace pa zakacis to ..i ima ojacanja i dzepove dole da ako klepece, imas mogucnost da stavis nesto unutra teze pa da stoji.

• U prolazu, 96 postova

Mislim da sam sreo pre neki dan bas ovaj E na semaforu u Bul.Zor.Djindjica. . Covek mi rekao tom prilikom, bas ti lep skuter hahaha

• U prolazu, 5 postova

Danas napravio turu nekih 350km.

Kotor-Žabljak i Žabljak-Kotor. Svjetla su brutalna, kad voziš uspravno. A pošto živim u Crnoj Gori više se vozi pod uglom nego ravno, pa su i svjetla i iznad i ispod puta. Za nas iz brdovitih zemalja trebaju one lampe da budu na neke žiroskope, da kad legneš motor u krivini svijetla stoje ravno. To kad neko napravi kupujem!

• Svrati ponekad, 101 postova

@Zigi011...cuo sam da ti kajsevi napred mogu da puste boju na plastici kada su izlozeni kisi neko vreme...da li znas nesto o tome ili je to samo "trac"? 🙂 pozdrav 👋

Promenio član CuleBG

Imao sam na Silveru kecelju, nikada nisam imao takav problem. Mozda posle nekoliko godina bas heavy upotrebe i przenja na suncu ali u mom slucaju nista slicno se nije desavalo. Isto je bila Tucano Urbano.

Btw, nisam zadovoljan ovom keceljom. Jeste da pasuje lepo i da moze lepo da se utegne ali stranice previse leprsaju jer nema taj neki sistem protiv toga koji imaju kecelje za popularne modele. Krilo je lepo zasticeno i ne smeta nogama da se uvuku brzo ali previse leprsa i ne stiti bas puno potkolenice jer je nekako kratka. Bolje ista nego nista ali nije to to, fali da bude dublja i da ne leprsa. 

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Nije se Tucano bas nesto proslavio u dizajniranju kecelje za ovaj model...nadam se da ce popraviti to...

Sto se tice pustanja boje....nisam imao problem ni na jednom skuteru do sada...

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

@Zigi011 deluje kao da ima dzep predvidjen za nesto sto bi ublazilo leprsanje u voznji ...

Pogledaj sa unutrasnje strane....ako ima ubacis onu sundjerastu izolaciju za cevi i resio si taj problem ...

Promenio član Loshmi82
  • Sviđa mi se 1

350E sad košta 5.190€ ?

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Zontes E 350 maxi scooter TCS, 2024. godište, Scooter, Novi Sad. Cena 5.190 € - Motori - Polovni Automobili

Ovi se zezaju sa cenama, majke mi. Danas ovolko, sutra onolko...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja