Jump to content

Moto Zajednica

BJB enduro fanovi

Recommended Posts

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Никад нисам пробао да је издувам толико. Отприлике ми је на око 1.5 кад сам ван пута.

Све у свему, ја сам презадовољан како ме служе Т63 и више него свестан да мој мотор није за блатњописе без озбиљне физикалије! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

ja vozim na 1 bar. Huji kada je suva zemlja, ali po blatu odlicno drzi. Pogotovo me iznenadila razlika u drzanju prednje gume.

Da ali to pije vode samo ako imaš rim-lock iliti kandžu. Ja to na Tenerki nemam ( imam rupe doduše )

pa nisam išao ispod 1.3 prednju, no i to je velika razlika u odnosu na cestovni pritisak. Altogether

vozim nonstop na 1.5 bara obje i po asfaltu i po terenu. ;D

Никад нисам пробао да је издувам толико. Отприлике ми је на око 1.5 кад сам ван пута.

Све у свему, ја сам презадовољан како ме служе Т63 и више него свестан да мој мотор није за блатњописе без озбиљне физикалије! :)

Je, T63 su generalno vrlo upotrebljive gume!

• Svrati ponekad, 293 postova
  • Motocikl: 450 EXC

ma ok kolege nije ona toliko loša al  po vlažnoj šumi jeste i to još kad naletiš na deonicu sa lišćem ccc+ moj klx ima ~ 163 kg i još 17ku pozadi

uletim ja u bare ,vagaše  sa vodom  pa bibera mu dam izađe ali jedvaaa

po suvoj korektno drže sa malim zanošenjima

ili jednostavno nisu za moje uslove vožnje

prednja 1.2  a zadnja 1,3

sve u svemu nisam zadovoljan za te pare 

sad  mitas    C o2 , stim da bih  stavio 18 ku  ,čini mi se da će to biti dobra kombinacija.

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Da ali to pije vode samo ako imaš rim-lock iliti kandžu.

Ja pre neki dan skidao neku prednju kros gumu i vidim ima nesto. Predpostavljam da je to ta kandza. Koju tacno svrhu ima to?

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

@bagi

juce sam vozio 2/3 potosenu Mitas C02 zadnju po blatu i jos uvek je upotrebljiva za blato. Na sredini ima mozda 5 mm krampona. Kad je bila nova, probao sam da se zaglavim po svakakvom blatu, nisam uspeo.  Ako volis blato i teze terene, bices sigurno zadovoljan.

@muljaz

Ima svrhu kad se vozi guma na malom pritisku da ne okrene gumu i pokida ventil unutrasnje.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Ozbiljno razmishljam o ovom paru Bridzstonki (Trail Wing TW302 66S TT):

http://www.internet-prodaja-guma.com/moto-gume/bridgestone-130-80-18-trail-wing-tw302-66s-tt-77246

Kao i o Hajdesad k60 (heidenau by Popsy ;D).

heidenau_k60.jpg

Iskustva za heidenau sam prochitao i izgleda da su gume vrlo dobrog kvaliteta. Shta mislite o ovim bridzstonkama gore?

PS. Da li se kod Mate iz Mladenovca mozhe naruchiti bilo koja guma?

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ako tražiš haidenau vidi da budu K60 Scout to su ove dorađene sa popravljenom šarom  :D

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Pirelli MT90 S/T i Pirelli trail u blatu

MK3pg_pireli.jpg

I neke Kyoto u istom tom blatu. Rekoa bih da su se ove Kyoto pokazale kao dobre za lose terene

MIASS_ktm.jpg

Ozbiljno razmishljam o ovom paru Bridzstonki (Trail Wing TW302 66S TT):

http://www.internet-prodaja-guma.com/moto-gume/bridgestone-130-80-18-trail-wing-tw302-66s-tt-77246

Iskustva za heidenau sam prochitao i izgleda da su gume vrlo dobrog kvaliteta. Shta mislite o ovim bridzstonkama gore?

Prvo i osnovno, za što trebaš gume? Ako misliš ići po blatu i šumi, zaboravi te bridgestone TW302.

Ja sam ih vozio, super su za cestu i makadam, tvrdu zemlju ok, lišće, trava i blato jok. Naravno

da se možeš voziti i mučiti, ali nije to to. T63 su generalno bolje dual-purpose gume. Ili MT21.

Ili Karoo. Sve ovisi što očekuješ od guma. Dobro kod TW302 je što je dvokomponentna, po sredini

tvrđa a rubovi mekši, pa navodno duže traje.

post-227-1287910188972_thumb.jpg

post-227-1287910189412_thumb.jpg

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Prvo i osnovno, za što trebaš gume? Ako misliš ići po blatu i šumi, zaboravi te bridgestone TW302.

Ja sam ih vozio, super su za cestu i makadam, tvrdu zemlju ok, lišće, trava i blato jok. Naravno

da se možeš voziti i mučiti, ali nije to to. T63 su generalno bolje dual-purpose gume. Ili MT21.

Ili Karoo. Sve ovisi što očekuješ od guma. Dobro kod TW302 je što je dvokomponentna, po sredini

tvrđa a rubovi mekši, pa navodno duže traje.

Poz Antek! :)

Vozim druzhe mnogo vishe asfalt nego makadam. Recimo da je procenat 80/20 na strani asfalta, ali volim jednom nedeljno i da se popnem na planinu i da oprzhim. ;D Znachi treba mi tvrdi makadam/asfalt guma. U blatu se kupam na samo jednoj deonici s' Gocha ka Vrnjachkoj Banji, tako da mi blato nije prioritet (zajebi potpis ispod avatara :D).

Nije mi preterano bitno ponashanje potencijalne makadam gume po asfaltu jer motor ne vozim nekim svemirskim brzinama. Bitnije mi je kako se ponasha po tvrdom makadamu. Takodje mi je bitno da se ne potroshi ochas posla po asfaltu.

To bi ukratko bilo to. Imash li dijagnozu? ;D

Vozim druzhe mnogo vishe asfalt nego makadam. Recimo da je procenat 80/20 na strani asfalta, ali volim jednom nedeljno i da se popnem na planinu i da oprzhim. ;D Znachi treba mi tvrdi makadam/asfalt guma. U blatu se kupam na samo jednoj deonici s' Gocha ka Vrnjachkoj Banji, tako da mi blato nije prioritet (zajebi potpis ispod avatara :D).

Nije mi preterano bitno ponashanje potencijalne makadam gume po asfaltu jer motor ne vozim nekim svemirskim brzinama. Bitnije mi je kako se ponasha po tvrdom makadamu. Takodje mi je bitno da se ne potroshi ochas posla po asfaltu.

To bi ukratko bilo to. Imash li dijagnozu? ;D

Onda će ti TW 301/302 biti sasvim OK! ;)

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

@bagi

juce sam vozio 2/3 potosenu Mitas C02 zadnju po blatu i jos uvek je upotrebljiva za blato. Na sredini ima mozda 5 mm krampona. Kad je bila nova, probao sam da se zaglavim po svakakvom blatu, nisam uspeo.  Ako volis blato i teze terene, bices sigurno zadovoljan.

@muljaz

Ima svrhu kad se vozi guma na malom pritisku da ne okrene gumu i pokida ventil unutrasnje.

Prije par dana sam stavio nove Mitas C04 ,gume su za moju voznju i predobre ,inace sam razgovarao sa prodavcem ,kaze da se C04 najbolje pokazala u sumi i da 80% vozaca se odluci za nju iako ima skoro citavu paletu Mitas-a.Sa proslom C04 sam presao oko 2000km  mjesovite podloge (nemam putne gume pa sam sa ovim presao sigurno 1000km po asfaltu) ,mislim da to nije malo kada se uzme u obzir sta je sve prezivila i da se nije stedila ni jedne sekunde ;D!!

• U prolazu, 75 postova
  • Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125

Kod nas na vecini  motora je C04  i u poredjenju sa C02  je bolja ijedino sto nevoli bas po asfaltu da se vozi jer se posle svakog km vidi da je  fali  ;D

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Kako sam dobar deo meseca proveo lezeci :), a za Subotu najavljuju pretezno suncano rado bi otisao do Bojcinske sume. Suma je ravnicarska tako da se moze ocekivati blata i blata. Suma je udaljena od Zemuna oko 35km, od Sremske Mitrovice oko 70km, od Obrenovca oko 40km, od Sabca oko 50km, od Vrsca 130km :P. Umesto Bojcinska suma moze i poseta manastiru Fenek pa onda suma Gibavac takodje u opstini Surcin samo blize Beogradu.

Sama ideja je ono mesni narezak u ranac, leba, vode pa da se iskoristi ovaj kratak suncan dan, pa ako oce neko ...

3246003968_7a2c7d4813.jpg

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Jedno pitanje  ;D

Najveca dimenzija t63 za zadnju je 130 ..

Mislio sam da stavim to na Africu 07 gde je fabricki 140 ..

Index brzine i tezine  je skoro na granici, dakle ok ..

Probao sam broj vece gume na raznoranim motorima, ali nikad broj manje ?

Sta da ocekujem ?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Jedno pitanje  ;D

Najveca dimenzija t63 za zadnju je 130 ..

Mislio sam da stavim to na Africu 07 gde je fabricki 140 ..

Index brzine i tezine  je skoro na granici, dakle ok ..

Probao sam broj vece gume na raznoranim motorima, ali nikad broj manje ?

Sta da ocekujem ?

Ako nista drugo, a ono brze trosenje zbog tog indeksa tezine na granici, a i same pozamasne tezine afrike.

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

HAHAHHAHAHAHHAHQA PA STA JE TO BREE SRBIJANCI SAMO NEKE NJIVE KOD VAS NIGJE KAMENA ODAKLE TOLIKO BLATO BREEE

Ne znam kako vas dole uche, verovatno da vam zito u moru raste?  ;D

• Svrati ponekad, 210 postova

HAHAHHAHAHAHHAHQA PA STA JE TO BREE SRBIJANCI SAMO NEKE NJIVE KOD VAS NIGJE KAMENA ODAKLE TOLIKO BLATO BREEE

Ovako je pravilnije: HAHAHHAHAHAHHAHQA PA STA JE TO BREE SRBI SAMO NEKE NJIVE KOD VAS NIGJE KAMENA ODAKLE TOLIKO BLATO BREEE

Bez ljutnje, ali ja sam SRBIN!!!

A evo i mali tekst sa vukajlije, teorija o srbijancu:

Srbijanac

Jednan od stanovnika Balkana.

Najbolji drugovi su mu Hrvatijanac, Bosnijanac, Crnogorijanac i Slovenijanac.

U jeziku Srbijanca nalazi se dosta Englezijanskih reci, mada kao nacija Srbijanci se retko druže sa Englezijancima.

Bili su pod Turcijancima 500 godina, zajedno sa Grcijancima, Bugarijancima i ostalom družinom.

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

a sto ste ljubomorni u p m ... sigurno vam vec snijeg pada.. ili je previse hladno tako da ne vozite , pa kao i uvjek , varnice sijevaju ... sta li vec drugoo , pozdrav od brace srba iz hercehovine srpske.....

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

;D ;D stevo, prijatelju, zakljucaj ovu temu ( ti si je otvorio ) pa imas pravo i da je zatvoris  ;)

Salim se, nediraj nista, i drago mi je da si se ponovo ukljucio ( nesto te nisam odavno video u ovoj temi koju najvise posecujem )

• Svrati ponekad, 354 postova

a sto ste ljubomorni u p m ... sigurno vam vec snijeg pada.. ili je previse hladno tako da ne vozite , pa kao i uvjek , varnice sijevaju ... sta li vec drugoo , pozdrav od brace srba iz hercehovine srpske.....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA,samo cu jedno reci Stevo(Stivi),tacnije citiracu te."Majko Srbijo,nidje kamena nema!"

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja