Jovke_ 3 Napisano Maj 2, 2023 U prolazu, 29 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Potreban mi je savet oko generalke... Yamaha majesty 250 2002g oko 50.000km Skuter super radi, na ravno odlicno vuce, ali poceo je da dimi, i uz brdo nema snage kao pre. Ulje je poceo da trosi, oko 500ml na 350-400km Posto je kod mene skoro 10god, zadnjih par godina sam dosta ulozio u njega, gume, kocnice, namotaje..sve sam radio, i ne dizu mi se ruke tek tako od njega Po nekom "pravilu" sta bi sve trebalo do delova i posla za generalnu posto jos 2-3 godine nebih sigurno da ga menjam. Dok ne nadjem majstora posto sam sve sam do sad radio, rekoh mozda mozete da mi pomognete. hvala unpred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 814 Napisano Maj 2, 2023 Zainteresovan, 499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko nije cukao nego je samo potrosnja ulja problem ne moras mu raditi full generalnu. Treba ti ovo(specijala klip, sa meteorom licno nikad nisam imao problema): Klip Yamaha Majesty 250cc 4T fi 69.5x17 Meteor kpl MOTOBIKESHOP.RS Ovo: Dihtunzi cilindra Aprilia,Yamaha,Malaguty minarelli 4T 250cc H2O RMS MOTOBIKESHOP.RS Masinska obrada, gumice ventila(poliranje/obrada) ali to vec prepusti majstoru kad ne radis sam, verovatno da ima nekog svog. Sve skupa po mojoj slobodnoj proceni oko 300e za to osvezavanje i kompresiju vracas na fabriku, kao i potrosnju ulja. Ponavljam, pod uslovom da je ostalo u korektnom stanju i da ne klapara(onda blok nema potreba rasturati uopste). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2950 Napisano Maj 2, 2023 Ne silazi, 5038 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја рецимо не поштујем Метеор, то је прескуп клип за његов ниво квалитета. Препоручујем Сукоки, Нарита, Вернал, Про - X, Нараку. Код Метеора су проблем карике које су лошег квалитета. Мажести генерално има проблем са филтром за ваздух који пропушта прашину и иста проструга карике и стубљину, и за то има решењаSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 814 Napisano Maj 2, 2023 Zainteresovan, 499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nekad su to bili best buy klipovi. Duplo jeftiniji od konkurencije a nisu zaostajali bitno sa kvalitetom, medjutim sad pocinju polako i sa cenom da prate renomirane proizvodjace. Ali meni su ostali u navici, kad vidim meteor u ponudi stavljam i ne mislim, nikad nisam imao neka negativna iskustva. U svakom slucaju slusaj krokodila Koji god da stavis bice bolje nego sad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...