Jump to content

Moto Zajednica

CBR600F4i vs SV650S

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Posle svih skutera i manjih gluposti cu da kupim nesto normalno, nesto sto zelim vec dugo vremena ;)

Malo sam researchovao i ova dva su veoma dobra pocetnicka motocikla i nijesu skupa.

Pa ako neko moze da kaze nesto ili preporuci koji je bolji  i sl...

2003+ suzuki, 2001+ honda, krecu se 2500+ navise u Italiji. Imam kuma pa kupi preko firme, pa bi se 18% pdv maklo ( valjda i za motore vazi ko za kola), pa jos nesto i ispane manje od toga :)

Pictures:

http://www.squirrelhead.com/albums/Newbike/2003_sv650s_001.sized.jpg

http://www.sportbikez.net/bikepics/109/medium/1091052940.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1372 postova

Posle svih skutera i manjih gluposti cu da kupim nesto normalno, nesto sto zelim vec dugo vremena ;)

Malo sam researchovao i ova dva su veoma dobra pocetnicka motocikla i nijesu skupa.

2003+ suzuki, 2001+ honda, krecu se 2500+ navise u Italiji. Imam kuma pa kupi preko firme, pa bi se 18% pdv maklo ( valjda i za motore vazi ko za kola), pa jos nesto i ispane manje od toga :)

Pictures:

Ne bih se nikako slozio da su to pocetnicki motocikli!

Za pocetnike GS 500, ER 5, CB 500...

Pictures:

Mozda, al da dodam da nijesam potpuno clueless i da znam vozit i imam iskustva u saobracaju i sigurno necu ici preko mojih sposobnosti pa sta god vozio :)

Za kilometre nijesam siguran, par hiljada mozda?

Bilo je svega, uglavnom sam imao skutere od 50/100 kad sam bio mladji a prosle godine suzuki burgman(skuter, ali veci malo) od 125 i 400cc, a inace vozio po malo od svega (dirt bikes, sport bikes).

Nemam pretjerano znanje, mada naucit ce se sve sto treba. Znam osnovne stvari i kako se vozi(oba od gore pomenutih npr), pravila saobracaja i tako to, neke situacione stvari kao sta da uradis ako se ovo desi i sl.

Siguran sam cu moci fino da se naucim na ovome :)

Mada znam ljude sto su pocinjali sa kawa zx10 i slicno pa su jos zivi. Ali ja vecinu opreme odma, crash cage/frame slidere i gogo polako pa za par godina nesto novo, samo da odlucim sad za jedan od ova dva(ili mozda nesto trece?) i da sakupim pare.

Mada iako bi ispao jeftino i ucio se i sve, ne zelim nesto previse "slabo" da uzmem jer cu opet to voziti par godina pa ne zelim da dosadi kroz par mjeseci kad se ustosam potpuno

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

I ja se slazem da su oba modela daleko od pocetnickih. Suvise je to jako i brzo da bi se na njima ucilo.

Nijedan od njih ti nece biti previse slab,veruj mi.

Oba su jako kvalitetna i  pokazala su se odlicno.

Ipak,malo im je drugacija konstrukcija.

SV ima V mashinu sto znaci da je prilicno nervozan na gasu(jako startan motor),to zna da bude zamorno u gradskoj voznji ali  zato ide na zadnji prilicno lako. Ima i malo nezgodan polozaj rucica,pa u duzoj gradskoj voznji hoce  da bole ruke. U isto vreme je i jako zabavan za voznju,naravno zavisi sta ti zelis od motora.

CBR 600 F je mozda i najpoznatiji motor u toj klasi,i jedan od najkvalitetnijih koje je honda proizvodila. Polozaj sedenja je dosta prijatniji nego na SV-u.

Moze se lako pitovati sa njim a opet ima dovoljno snage za agresivnu voznju.

Ja sam se zbog V motora godinama lozio na SV,ali sada bih bez razmisljanja uzeo Hondu.

Svestraniji je motor a i uvek ce se lakse prodati nego SV. + Ima i pun oklop.

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

No_LiMiT:"necu ici preko mojih sposobnosti pa sta god vozio"  !!!!!!!!

Svi smo mi to sebi rekli kad smo pocinjali,a onda uhvatis sebe kako posle mesec dana vozis 200+ jer si kao sad vec usao u fazon...

Nemoj da me shvatis pogresno,to u vecini slucajeva tako ide.

Da, znam da cu tesko ovako odlucit ali ovo je kao preliminarno istrazivanje or something, citam o oba, gledam mane i dobre strane i slicno. A i znam da dok ih ne probam necu znat koji je bolji, no kad ih probat bit ce u zadnji momenat odluka ocu ili necu :)

@Mario Marko, hvala na odgovoru, volim hondu i planiram uzet 600rr jednog dana, a do tada taman bih mogao f4i da ne idem daleko od favorite marke hehe

Jos malo cu da citam i gledam pa se nadam da cu do Rima/Barija uskoro otici ( pocetkom februara vjerovatno)

A za 200 haha, sumnjam, mozda nakon 2 mjeseca  ;D nego ovdje srecom nemam puteva da idem 200

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Ja sam samo probao i jedan i drugi motor, od prilike po 20 km na svakom, tako da ne mogu da ti kazem mnogo. Znam samo da se dvoumim izmedju ova 2 motora, ja bih uzeo Hondu. Mislim da je kvalitetnija, bolji polozaj sedenja i laksa za voznju. U svakom slucaju bi trebao da makar sednes, ako ne mozes da ih probas, pa onda napravi paralelu. Oba motora su super, samo vidi koji ti vise lezi.

• Drug član, 2265 postova

cbr svakako nije ali sv vec moze.tu je negde

Ne bih se slozio sa tobom. Honda mozda razvija vecu KS na limitima i omogucava vecu maksimalnu brzinu, ali Suzuki ima V masinu i razvoj snage koja se "otima" vec od najnizih obrtaja i na mnogo laganije dodavanje gasa od honde.

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

cbr svakako nije ali sv vec moze.tu je negde

Ne bih se slozio sa tobom. Honda mozda razvija vecu KS na limitima i omogucava vecu maksimalnu brzinu, ali Suzuki ima V masinu i razvoj snage koja se "otima" vec od najnizih obrtaja i na mnogo laganije dodavanje gasa od honde.

Upravo tako.  ;)

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

takdje sam cuo da je tkzv 'oil starvation' na suzukiju ozbiljan problem ako planiras da ga cepas na tocak... znaci ceo agregat mozes da sjebes ako ga budes cepao zestoko na tocak... iako obozavam zvuk 2 cilindra u V .+1 za hondu :)

• Zainteresovan, 730 postova

Ja bih uzeo Hondu...Ljepsa, honda je, a i ne volim zvuk V2 masine...Meni je na motoru najbitniji zvuk...Sad ce neko odmah komentarisati, ali izem ti motor ako prdi i ako ti se ne dize kosa na glavi kad proturiras...Ne kazem ja da suzuki nema dobar zvuk V2 se fino cuje, ali redni ipak...

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja bih uzeo Hondu...Ljepsa, honda je, a i ne volim zvuk V2 masine...Meni je na motoru najbitniji zvuk...Sad ce neko odmah komentarisati, ali izem ti motor ako prdi i ako ti se ne dize kosa na glavi kad proturiras...Ne kazem ja da suzuki nema dobar zvuk V2 se fino cuje, ali redni ipak...

V2 itekako dize kosu na glavi kad izturiras  :)

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Oba motora su odlicna..kupi onaj koji ti se vise svidja i koji ti bolje lezi..a posto kupujes polovan,koji nadjes u boljem stanju ;)

• Zainteresovan, 730 postova

Ne kazem da ne dize, respect za V2, ali ipak vise volim cuti redni...On to bas fino slozi  :)

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ne kazem da ne dize, respect za V2, ali ipak vise volim cuti redni...On to bas fino slozi  :)

Ja nishta bolje od TLR-a 1000 sa otvorenim izduvima nisam chuo. Meni je bash bio dozhivljaj da ga slusham.

• Drug član, 1261 postova

Pošto sam imao prilike da ubijem dosta km i sa jednim i sa drugim motorom, a i inače održavam par komada, moram da priznam da se ne bih složio sa većinom postova. Niti je SV650 nervozan na gasu niti cbr ima bolju poziciju sedenja.

Uglavnom , ako neko misli da koristi motorcikl u niskom i srednjem režimu broja obrtaja onda SV, a ako misli da ga koristi u srednjem i visokom onda cbr. Lično meni se cbr ne svidja iz glupe mehaničarske perspektive (koleno na radilici samo 30mm), ali to ne utiče na upotrebljivost motora, uz poslovičan Hondin kvalitet. Suzukijev agregat je drastično kompaktniji i zahtava manje održavanje, mada im finiš nije tako dobar. Ovo se posebno odnosi na kvalitet plastika. Takodje mislim da kočnice na SVu nisu adekvatne.

Kao što rekoh sve zavisi od režima u kojem ćeš voziti ;D ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja