Ivanrsvb 347 Napisano Jun 14, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam moram malo kad izadjem iz posla sa rasturim )pa sta prezivi):-) i onda da jurim ima i kod nas Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Jun 14, 2020 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan I kacige iste boje i motori. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3717 Napisano Jun 14, 2020 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Rade koenig je napisao: I kacige iste boje i motori. Ooooo bata Rade, pa di si bre ? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 14, 2020 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje sipate? Ja sam prošli put sipao Ipone sintetiku, ali nisam trebao. Koju polusintetiku preporučujete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 14, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam motul 5100 10/40 ester naravno ali cu menjam najverovantije Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3717 Napisano Jun 14, 2020 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma koje ulje je unutra, a bilo bi dobro da znam koje da sipam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 14, 2020 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba polusintetika. Delimično me zezao frajlauf i zbog sintetickog ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano Jun 14, 2020 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan Polusintetika braco. Silkolene Pro comp mozda najbolje. ELF mi se dobro pokazao takodje. ---- Uvek sipam 15-50 ili 10-50 od prvog dana. Lose su mi se pokazali Bardahl i Ipone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Jun 14, 2020 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Atorn je napisao: Ooooo bata Rade, pa di si bre ? Evo u vrnjackoj banji :-) borba sa klincima :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 15, 2020 (promenjeno) Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Motorcyclist said: Polusintetika braco. Silkolene Pro comp mozda najbolje. ELF mi se dobro pokazao takodje. ---- Uvek sipam 15-50 ili 10-50 od prvog dana. Lose su mi se pokazali Bardahl i Ipone. Gledam sad prema manualu, treba mi SAE Sa ili Sf, sto znaci mineralno ulje, i nadjoh Elf Moto4 Cruise 20w50. A i kad razmislim, frajlauf me poceo zezati kad sam sipao Ipone sintetiku. Promenio Jun 15, 2020 član xpetronije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 15, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu sledece da probam motul msm da je 3000 mineralno Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 15, 2020 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan I ja cu sad da uzmem mineralno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano Jun 15, 2020 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako zelite. U manualu tada novi standardi nisu ni postojali zato je stari API. Ja samo polusintetika, 15-50, 10-50 vec 13.godina na gpz u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 15, 2020 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeću polusintetiku Elf 10w40 u Profako doo, uvoznici su Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Jun 15, 2020 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam u uvek sipao polusintetiku, a uvek sam vozao starudije od 20 i kusur godina i nikad problema, generalno za sve te starije motore iz 80ih i 90ih godina komotno može da se sipa polusintetika i nema da brineš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 15, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze polusintetika rcm Motul 5100 koji kosta 1500din/l sto i nije bas priznacete jeftino za konstrukciju motora koja se nije menjala i stara je preko cetvrt vekaPoslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Jun 15, 2020 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao: Kako zelite. U manualu tada novi standardi nisu ni postojali zato je stari API. Upravo je to i razlog da se sipa ulje koje je i predviđeno kada je motor napravljen. Nisu isti zazori kod starijih i novih motora. Ako je mašina konstruisana za kako se kaže stari API, onda treba takvo ulje i koristiti. Naravno sadašnja ulja imaju boboljšane karakteristike ali je veoma bitno da nema aditiva za koje i nije predviđena mašina. Znači mineralno ulje, i ne bacajte pare za moto ulja, to nije ni postojalo kada su ove mašine napravljene. Kvalitetno mineralno auto ulje sasvim odlično završava posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 15, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam bas za auto ulja ali mineralna predvidjena za taj tip masina i opterecenja ce da zavrse posaoPoslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano Jun 15, 2020 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, drtommy said: Upravo je to i razlog da se sipa ulje koje je i predviđeno kada je motor napravljen. Nisu isti zazori kod starijih i novih motora. Ako je mašina konstruisana za kako se kaže stari API, onda treba takvo ulje i koristiti. Naravno sadašnja ulja imaju boboljšane karakteristike ali je veoma bitno da nema aditiva za koje i nije predviđena mašina. Znači mineralno ulje, i ne bacajte pare za moto ulja, to nije ni postojalo kada su ove mašine napravljene. Kvalitetno mineralno auto ulje sasvim odlično završava posao Pa sipam jeftiniju polusintetiku. Ako ja nisam primer od 13 godina da mu nije nista onda ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano Jun 15, 2020 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam malo stiva. Masine su istehttps://faq.ninja250.org/wiki/Preferred_Brands Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Jun 15, 2020 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Motorcyclist je napisao: Pa sipam jeftiniju polusintetiku. Ako ja nisam primer od 13 godina da mu nije nista onda ne znam Nije se odnosilo na tebe drug moj, polusintetika i nekako, ali čista sintetika više spere i ono malo što je bilo ulja nego što ostavi sloj gde treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam sipao Eneos, pa videćemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 18, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kolko Enos kosta i koji tip,oznaka?Imas neke prve rezultate kako se salta i sl:-)?Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 64 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan 3800din kanta od 4 litra. 10w40. Sad sam obišao krug, šalta odlično. Prodavca poznajem, tvrdi da je odlično za naše motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 18, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hm...zanimljivo uzecu u obzir i to uljePoslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...