Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7364 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Sto se tice lepote, od ta 4 motora
1. Kawa ER-5

2. Suza GS 500E

3. CB 500

GPZ ima masku, pa mi ga glupo uporedjivati sa golacima, ali meni je lep, pogotovo noviji model 94<

Sto se tice GPZ-VFR nedoumice, neznam kolko imas godina, ali nemoj zuriti, bolje prvo 500 sezonu-dve, malo da udjes u stos, pa  ces posle lako preci na 750,

jer VFR ne oprasta greske koje bi GPZ oprostio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 336 postova

Ma to i ja govorim ovim mojim mangupima... Oće VFR, pa oće! Te nećeš ti to brzo, te trte-mrte...

Samo da nađem neki od 500 u lepom stanju, pa kad provozam mangupe šeset-80-100,pa nek onda kažu nešto

500-tka, koju god uzeo je sasvim dovoljna da ih izvozas ko male majmune, samo nadji neki vijugav planinski put, sa puno krivina, tu ti jak motor od 100-150ks nista ne znaci, samo znanje.

• Podržavam 1

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Mnoge postove koje kuca BikerBoy - kao da ja kuckam. Samo se ne slažem za poređenje petstotki po estetici, CB mi je daleko ispred, GS poslednji :)

Prošle godine sam posedovao VFR750F RC36, prijatelj se odlučio za kupovinu motora pa mu nađoh solidan GPZ za korektne novce. Prvih par dana se mučio sa njim, ipak prvi motor, nije da je APN u pitanju. Ok, taman se navikao i rekoh mu da provoza VFR-a, plašio se poprilično al' hajde. Seo, provozao, izneverovao kakva je razlika između ta dva motora, kaže "brate, ovo stabilno, mirno, ne leluja, kako odvrnem gas, tako ubrzava, kao da je direktno povezana sajla na točak :) ". Ja sam u tom trenutku prodavao VFR-a, hteo da se vratim na enduro (kupiću opet VFR-a jednom, uz enduro) i društvo predloži da se on i ja zamenimo motorima pa da ja điram GPZ-a dok se ne nakupi keš za ono što želim.

Tako i bude, uzmem ja naravno finu doplatu, taman da niko ne bude oštećen... Ortak se i dan-danas, par meseci kasnije, muči sa gabaritima motora. Nije klinac, normalan je, ja ga čak i guram da malo vežba krivine, opušta se polako... Da je ostao na GPZ-u, sada bi bio daleeeeeko bolji vozač. Al' dobro, VFR mu je san i neka ga. Dva puta mu je ispao u mestu. Kad sam sa GPZ-a, posle par hiljada kilometara seo opet na VFR-a, iscimao sam se u trenutku kolika je razlika, baš sam se odvikao. VFR je znatno teži od GPZ-a a i većine drugih motora, n'o navikne se čovek, posle mesec dana aktivne vožnje sam ga bacakao kao bicikl.

Inače sam GPZ-om na vožnji za Bajk Rok misiju 2015. bukvalno odrao neke motocikliste na GSXR-ovima 750 i 1000, sve mlađe od 10 godina, tako da je BikerBoy potpuno u pravu :)

Moja preporuka GPZ ako već voliš tu klasu motora ali samo da je mlađi od 1993. čini mi se, stariji su problematični (imao sam stariji, znam sedam vlasnika i ja sam jedini koji se navozao i nije imao probleme, otišao sam do mora itd). U sport touring klasi starijih motora su mi favorit VFR i CBR600F2, VFR dosta teži ali po mom mišljenju udobniji, lakše trpi saputnika, vuče iz podruma dok CBR traži obrtaje ali ima "vriskaviji" zvuk što se nekima više sviđa od brundanja V4 mašine, ima hidraulično kvačilo, nema lance bregastih, mono viljuška pozadi... Prava poslastica :)

U klasi dvocilindričnih petstotica mi je favorit CB500, najlepši, sa najjačim kočnicama, druge ne bih ni razmatrao. Ali opet, to sam ja i to je moje subjektivno mišljenje. Iz posta bi neko zaključio da favorizujem Hondu, to nije slučaj, sve volim da probam i otvoren sam za sve ali moje dosadašnje iskustvo sa pomenutim motorima je najpozitivnije moguće.

Predlog, uzmi GPZ, ćeraj sezonu-dve (pa i pet ako ti je dovoljan), sledeći korak VFR ili CBR; ako se odlučiš za drugi tip motora, pitaj a kolege će ti izaći u susret, za to vreme ćeš upoznati i dosta ljudi, čuti dosta mišljenja, skontati koga treba slušati a ko samo trabunja u prazno (možda sam i ja od tih :D ). Da dodam za XJ600, promašen motor, previše cilindara i kubika za premalo snage... Ne osporavam da je jako kvalitetan i da je velika šansa da nađeš jako očuvan primerak, paljevine i divljaci ne voze takve motore uglavnom.

Srećno :)

• Podržavam 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

hajde da se i ja ubacim kao dugogodišnji, skoro decenijski vlasnik GPZ i sada vlasnik ZZR-a. Ovde mu poredite totalno različite klase motora. Andreja je lepo napisao, to vam je kao da poredite Punta i BMW325, oba možeš da kupiš za dva soma evra u "dobrom" stanju, ali šta posle?

Porediti GPZ sa VFR, CBR, ZZR... nije za upoređivanje.

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s

Koje tek treba da stičem

Nije fora za VFR bila zbog konjaže, već zbog veličine, da se ne guramo.

Što bi rekao pesnik iz Cvijićeve: "Poslušaj savet što će ti čiča dati..."  :jee:  Šalim se malo,nismo mi čiče,možda smo malo stariji ili ne toliko od tebe, samo smo jednostavno počeli ranije da se zanimamo sa moto svetom  :)

A sad ti ozbiljno preporučujem ,bez šale,pusti ti šta drugi hoće...bitno je za sad da kreneš lagano i koliko-toliko jeftino u moto svet pa ćeš vremenom saznati i doći do toga šta zaista želiš. Znači,batali drugare,ti plaćaš,ti biraš ! A to da li će se oni voziti na ovoj ili onoj plastici.....apsolutno je bespredmetno raspravljati.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

ja sam kupio dobar primerak od naše Mine. Vozio sam ga svuda, maltretirao sam ga, palio gume, putovao sa njim... Sem magneta i štelovanja kod Bokilića nisam imao troškove održavanja za 8-9 godina. Prodao sam ga sa preko 70.000 na satu, a samo meni dve sezone nije radio cajger. Ne bih ga prodavao, ali je trebalo da se srede karbovi, regler, akumulator, gume, estetika... a bio mi je i gabaritno mali, skoro 190cm i 120kg. Prodam ga lepo za 400e, registrovanog, pali, radi , ide. Kupio ga lik iz DeWeelsa iz Debeljače, došao Jano kamionom po njega. Tamo ga klupski podržali, stavio gume, aku, uradili mu karbove, otvorili mašinu. Lik prezadovoljan. Sve je to radio natenane, a meni se pak nije ispatilo, već sam kintu koju bih morao da uložim u GPZ uložio u višu klasu, ZZR600.

I kolege koje ti porede dve različite klase, to ne treba da rade, jer su različiti u mnogo čemu. Početna cena može da bude približna, ali je kasnije sve skuplje, od registracije, guma, servisa... O snazi i karakteristikama da ne pišem, dva različita sveta.

Mada je GPZ za ulična ubrzavanja odličan, nema koga nisam drao na semaforu. GTIjevi, TDIjevi, pičke materine... mogu samo pogledom da te isprate.

• Podržavam 1

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: GPZ 500S 1998

Kod mene je zavrsio gpz drBaneta poznao sam ga po nosacu kofera . Dosta toga je za zamenu plus je imao i klizanje po desnoj strani tako da nije u bog zna kakvom stanju,na kilometar satu ima 100000. A ja planiram da ga malo sredim i da se vozim izgurace valjda jos toliko :)

Moze to jos da se vozi, ako neces na trke s njima posluzice sigurno  :takoje:   ma bre u oglasima ljudi prodaju gume stare po 10-15 godina i  TRAZE PARE za njih...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja