maza1 1883 Napisano Septembar 2, 2006 Drug član, 672 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je na NSR-u 125,jednocilindricnoj dvotaktnoj (za manje upucenje) masini.Ponekad,posle zesceg teranja,kada se zaustavim,nece da mi spusti obrtaje na normalnih 1400 ob/min,vec ga drzi,kako kad,na 3-5000 ob/min,pa onda posle desetak sekundi se spusti na normalu. Da li je nekom poznata problematika? Ja sumnjam na gumu koja spaja (razdvaja) karburator i usis na cilindar.Pri ciscenju karb-a,pre neki mesec,video sam da je spolja malo ispucala guma (godine su to-16 god.),pa sam posumnjao da je porozna i iznutra.Medjutim,ne znam kako i zasto se nisam setio da barem izlepim izolir trakom!? Da li bi moglo biti ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Snake 06 7 Napisano Septembar 3, 2006 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Velika Krsna Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti. Takodje moze biti da ti je sajla za gas negde zaglawljena,pa se sporije wraca u pochetno stanje. Inache,ler gas na dwotaktnim mashinama je 1300ob/min,a ne 1400. Moja cwaja radi na 1000 :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Septembar 4, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan I ja tako mislim, da ti je sajla nevalja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1883 Napisano Septembar 4, 2006 Drug član, 672 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Nije sajla.Lepo se vraca,i siber naleze do kraja,luft u rucki je regularno namesten. Ovakav isti problem sam imao i sa MZ-om 251,da napomenem. Snake-ne znam zasto mislis da sve dvotaktne masine rade bas na 1300 ob.Eto vidis,prvo tvoja cvaja radi na 1000.A sto se tice NSR,lepo kazu "mali zuti":1400 rpm plus-minus 200 rpm! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Septembar 4, 2006 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tacno, ne moraju da rade na istim obrtajima. Evo npr. upravo gledam user manuale za tri Aprilijina 2T motorcica: Rally 50: 1800±100 MX 125: 1500±100 RS 125: 1250±100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Snake 06 7 Napisano Septembar 9, 2006 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Velika Krsna Prijavi odgovor kao problematičan Nije sajla.Lepo se vraca' date='i siber naleze do kraja,luft u rucki je regularno namesten.Ovakav isti problem sam imao i sa MZ-om 251,da napomenem. Snake-ne znam zasto mislis da sve dvotaktne masine rade bas na 1300 ob.Eto vidis,prvo tvoja cvaja radi na 1000.A sto se tice NSR,lepo kazu "mali zuti":1400 rpm plus-minus 200 rpm![/quote'] Ja sam ga nashtelowao da tako radi. Ali u prawu si,swaki model za sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...