Jump to content

Moto Zajednica

CarPlay/Android Auto navigacije za motor

Recommended Posts

• Drug član, 999 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT
39 minutes ago, igogitar said:

@mali_veseljakkoju si uzeo,može li link? Nisam baš glup za ove gedžete ali kod ovih uređaja mi nije jasno da li mogu nešto da instaliram na sam uređaj ili samo vuče s telefona sve. Recimo da li mogu da instaliram neku navigaciju na ovaj uređaj i koristim bez telefona?

Uzeo sam sa njemackih malih oglasa.

Ovo je klasicni android auto

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Ja ne znam da postoje ovakvi uređaji na koji se mogu instalirati npr. Google Maps koje uvek koristim za navigaciju i na koje sam navikao. Ako neko zna neka postavi link...

• Drug član, 4182 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Povežeš smartfon s ovim uređajem i koristiš Google maps sa smartfona, tako ti sve pokazuje i sve vidiš.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Drug član, 2884 postova
  • Motocikl: strom 650

Meni se lično bolje pokazala fabrička multimedija za navigaciju Android auto probao i nesviđa mi se.Muzika se pušta sa uređaja ne treba sa telefona.Telefon pse poveže preko BT i rade pozivi.Jedino što AA više pruža to su poruke ali mi to nije bitno.

Inače mene  sve košta u Duteru oko 130 evropskih

IMG_20250302_105404.jpg

IMG-20250302-105413.jpg

Promenio član JevtaNS

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

@el classico Joooj, pa znam to...

Ta opcija troši bateriju sa telefona u isto vreme, pa se time otvara novi problem. Znam, može powerbank. :)

Promenio član DraganNS

• Drug član, 2040 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
On 29. 3. 2025. at 13:50, DraganNS je napisao:

@el classico Joooj, pa znam to...

Ta opcija troši bateriju sa telefona u isto vreme, pa se time otvara novi problem. Znam, može powerbank. :)

Onda opcija tableta ili telefona bez sim-a, popularni demo uređaji.
Ne greju se kao uređaji sa sim karticom, možeš im po potrebi sherovati internet sa svog telefona.

Kupih ovo:

Ostaje da vidimo da li sam bacio 180e ili će biti ok. Inace i ja koristima Waze preko, zbog upozorenja na radar, radove, sudare, skoro pa u realnom vremenu. Pokrivenost bi trebala da mu je ista kao na GMaps..
A kad je internet problem, onda Sygic, meni se bar najbolje pokazao i najvise mi se svidja.

Promenio član ProMaster

• Drug član, 1745 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 53 minuta, ProMaster je napisao:

Onda opcija tableta ili telefona bez sim-a, popularni demo uređaji.
Ne greju se kao uređaji sa sim karticom, možeš im po potrebi sherovati internet sa svog telefona.

Kupih ovo:

Ostaje da vidimo da li sam bacio 180e ili će biti ok. Inace i ja koristima Waze preko, zbog upozorenja na radar, radove, sudare, skoro pa u realnom vremenu. Pokrivenost bi trebala da mu je ista kao na GMaps..
A kad je internet problem, onda Sygic, meni se bar najbolje pokazao i najvise mi se svidja.

Koliko te ne razumem s ovim , nerealno...

Jbt, imas tomu 450... Uz doplatu od to sto si platio tog kineza , mogo si uzeti tomu 550 i da resis sve probleme ...

Video si ono vece ... Ne znam trenutno sta ima da je lose ili lose reseno na tomi ?!!

Napravis rutu bukvalno u dlaku i instant ti je na uredjaju na motoru.   

Kad planiras putovanja , imas mape na kompu , za brzinske ove adrese po gradu - app na tel ( ne trosi net niti jede bateriju ) , pri tom imas sve na navigaciji , guzve , radove , pumpe , radare ..

Nikako da shvatim sto bi neko uzimao ista drugo sem moto navigacije , kao navigaciju ?!?!!

• Podržavam 1

Valjda iz istog razloga što bi umesto pouzdanog GTR pre vozio nenormalnog Ducatia.. 😂

Ringišpila ima raznih.

Ako ovo bude radilo ono što hocu, pojasnicu ti...

• Haha 1

• Svrati ponekad, 244 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS

Ma ovo sa monitorom, i transverom ekrana na njega je lagana, jeftina i brza varijanta. Poslednji put kada sam gledao sve te Tomtom i Garmin varijante sposobne za pravim rutu na kompu, povezujem se na klaud, on zna i vodi me, su bile cca 500eur. 

Telefone imaju svi i ovo ako te kinez ubode prodjes sa 50-60€ 

Ja prvi pravim male kilometraze godisnje a nekeko volem da imam navi pod vizirom

pre 3 minuta, kingdrom je napisao:

Ma ovo sa monitorom, i transverom ekrana na njega je lagana, jeftina i brza varijanta. Poslednji put kada sam gledao sve te Tomtom i Garmin varijante sposobne za pravim rutu na kompu, povezujem se na klaud, on zna i vodi me, su bile cca 500eur. 

Telefone imaju svi i ovo ako te kinez ubode prodjes sa 50-60€ 

Ja prvi pravim male kilometraze godisnje a nekeko volem da imam navi pod vizirom

Pazi .

1. @balkanlover70 cesto ima uredjaje o kojima pises za daleko manje od 500e. Par puta sam ih "hvatao" i na po 350e

2. Znam barem 3 drugara ( jedan mi je dobar ) , kome su kinezi crkavali, ili radili usporeno i lose ... U dva auta kineska medija "jeftinija" je bagovala....kod cere u fiatu 500 ne radi ekran , bukvalno posle mesec dana ...

Da ne bude , ono , most-cuprija itd

Ma znam to sve, ali ovo je jedna od onih "uspeo sam da zajebem sistem" varijanti.

Ja lično imam baš pozitivna iskustva, ali da se razumemo placao sam ih 2x više nego one prve izbore i preporuke. U GLK sam ugradio multimediju, koja je tipski pravljena i povezana sa svim komandama ali je sa dostavom kostala 300e, 8gb rama, najbolji kineski procesor, i tako to. I evo je radi vec 4 godine koliko je auto kod nas, izgleda kao da je fabricka. Moze da tera youtube, i GMaps istovremeno.

IMG-d7bafa71d62b49aa5f2c343b0d3fdc75-V.jpg

• Podržavam 1

2 hours ago, ProMaster said:

Ostaje da vidimo da li sam bacio 180e ili će biti ok. 

Ma radice to 100%, ja recimo imam zamerku na kycanje u voznji ili nesto, i bacim pogled i vidim da sad ima varijanta kineza sa mini dzojstikom :). Ja sam iz vremena kada su se telefoni otkljucavali, krekovali, procesori crtali grafitom da bi se klokovali, pa nekako u svim tim novotarijama vidim neku draz.

Verovatno sam jedan od retkih koji se posle 3 godine koriscenja Iphonea vratio Androidu.

Ma znam da hoće, ja isto dugo već tražim na XDA  ROM koji je neko pravio za neki uređaj a koji ima predefinisan launcher za tu namenu, i da kupim takav uređaj pa da se igram.

Najviše me brine osvetljene, pritom ovo je Interphone, nije Kinez neki no name, deluje prilično ozbiljno...

Aaaaa bravoo, mene su sa XDA banovali 2002-3. :) jer sam pitao stvari koje su me zanimale a nisu bile bas legalne. Kad stigne taj interfon zovi sa bacim pogled. I pogledaj mobilism.org ima li čega

• Podržavam 1

Tu se baš ne zna koji je više iz Rakovice, ja sa Jagodinac... :) od utorka sam u Srb pa se javljam. Gooood najt

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja