Jump to content

Moto Zajednica

Dusek - Podloga za spavanje

Recommended Posts

• Solo Rider, 3290 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 2 minuta, miki je napisao:

Daj link za ovu ručku.

npr ... a može i na Ali ako ti se ne daje za min uplatu 1.700 din.....jedino se duže čeka 

https://www.temu.com/rs-en/aluminum-alloy-anti-scalding-clip-universal-bowl-gripper-pot-pan-handle-holder-camping-kitchen-accessory-durable-metal-construction-no-flint-included-g-601099602254261.html?_oak_mp_inf=ELWzkcKm1ogBGiA2MmJiZjRlNzk2NzQ0NjcxODM0N2Y1MDkxZTk0MWVmNSCUmJ%2Bc3TI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Fopen%2F2024-06-28%2F1719569455315-64f21f5236c845f596fc0cf4abfcf770-goods.jpeg&spec_gallery_id=601099602254261&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=MjUxMDA&_oak_gallery_order=107259267%2C1715845044%2C1338684993%2C1555101188%2C973054944&search_key=camp handle cooking&refer_page_el_sn=200049&_x_vst_scene=adg&_x_ads_channel=google&_x_ads_sub_channel=search&_x_ads_account=8960635352&_x_ads_set=21293945009&_x_ads_id=169209419744&_x_ads_creative_id=699633191219&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=Cj0KCQjwh7K1BhCZARIsAKOrVqEHH8gBwOLjV-VOkXHhCTK65h01Aq9cci3-BZ1Y05rfMe4k8yz7Q0YaAiGeEALw_wcB&_x_ns_placement=&_x_ns_match_type=e&_x_ns_ad_position=&_x_ns_product_id=&_x_ns_target=&_x_ns_devicemodel=&_x_ns_wbraid=Cj4KCAjw5Ky1BhAdEi4ABLeU53NP7Z9mXxcTKiGmR40jQMb6UKhBkGtaLd6JJj8v6ZTrRbgphPWL8JjUGgJApA&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICH771hRDEEwxurIF-EuuWdSt&_x_ns_keyword=temu&_x_ns_targetid=kwd-4583699489&_x_ns_extensionid=&_x_sessn_id=86aam800xy&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1743010645798_0gkyi6tvok

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 2175 postova
  • Motocikl: -

Ma bre kod kineza 200-300 din džezva-lonče sa metalnom drškom.

I još super-tanak lim, čas posla provri voda :D 

• Sviđa mi se 1

Pre 1 sat, zaludan je napisao:

Ma bre kod kineza 200-300 din džezva-lonče sa metalnom drškom.

I još super-tanak lim, čas posla provri voda :D 

Ko se na to opeče .....i u sladoled duva 😉😂......da te čovek ne spominje bez veze 😂🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2175 postova
  • Motocikl: -
Upravo sada, BaneVuk58 je napisao:

Ko se na to opeče .....i u sladoled duva 😉😂......da te čovek ne spominje bez veze 😂🤣

Pa dobro, ja podrazumevam da pričam sa odraslim ljudima :lol3:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

pre 4 minuta, zaludan je napisao:

Pa dobro, ja podrazumevam da pričam sa odraslim ljudima :lol3:

Odrastao i pametan nekad ne idu zajedno.......zato se uputstva pišu tako.... kao za debile......npr ....ne pipati peglu dok je uključena....i koliko se ljudi opeklo na vruću pegle 😂😂😂😂😂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

Ja sam pobao i vrsi posao,samo treba obratiti paznju na debljinu ima ih vise.

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Kawasaki EN500

Ja sam naručio jedan random 200x69x10, pa ćemo da vidimo, valjda neće puno da slažu u dimenzijama.

• Drug član, 1269 postova

Mali savet, pre par godina sam na  kampovanja (camcem) nosio obicne duseke na naduvavanje i relativno je to ok, osimmkad je malo hladnije, onda vazduh u dusu ubija kako te hladi. E sad, zanima me da li je bolji izbor za dve osobe dva posebna ili jedna veliki samonaduvavajuci dusek sa dobrim R-om ili onaj kao krevet vojnicki za kamp ukoliko sator to dozvoljava?

Znaci ne sta biste nosili na Midzor na ledjima, nego sta je bolji izbor za uredjeni kamp gde ti je auto dostupan pa ne brines za gabarite? Hvala

https://www.decathlon.rs/p/337635-66489-samonaduvavajuci-dusek-za-kampovanje-comfort-132-cm-2-osobe.html

ili ovako nesto

WWW.DECATHLON.RS

Naši dizajneri za kampovanje dizajnirali su ovaj Camp Bed Second kamp krevet za kampere koji žele da...

Promenio član Zille-nbg
  • Sviđa mi se 1

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 447 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Zbog fleksibilnosti, ja bih pre uzimao odvojeno. A i sama sirina od 130cm koliko su uglavnom dupli samonaduvavajuci duseci je relativno mala za komforno spavanje u dvoje.

Moja preporuka za najbolji kompromis cene i udobnosti bi bila kombinacija ovog kreveta i tanjeg samonaduvavajuceg duseka (3cm), koji bi obezbedio termoizolaciju i dodatnu udobnost. Bolje i 5cm ako usteda nije cilj, bice udobniji kad uslovi ne dozvoljavaju da se ponese krevet (pakuje na motor).

Moje iskustvo je da spavati samo na debljem duseku (5cm) nije ni upola udobno koliko je kad se isti iskombinuje sa krevetom.

EDIT: Ovi Quechua single duseci od 5cm imaju cipzere sa strane, pa se mogu spajati po potrebi. Ja sam uzeo one Air krevete sa platformom, koji se takodje spajaju. Ali u praksi nisam imao potrebe za spajanjem.

Promenio član Slammer

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere
Pre 8 sati, Zille-nbg je napisao:

WWW.DECATHLON.RS

Naši dizajneri za kampovanje dizajnirali su ovaj Camp Bed Second kamp krevet za kampere koji žele da...

конструкција је тежа и гломазна за леђа, ако за ауто - лепо се спава, удобна. Узео самонадувавајући душек, знајући где постављам шатор неће потрајати дуго, слабији материјал, места заузима као мања летња врећа

удобне су обе узео би душек :)

webp

Promenio član тене рас

Meni vise znaci u ovom slucaju udobnost, nego tezina. U principu koristio sam ja duseke obicne i ove termoizolacione, ali me ubija spavanje na strani. Bole kukovi, kolena, ramena. Zato i gledam da li je mozda bolja varijanta krevet, iako nikad nisam spavao na njima. Videcu jos.

@Slammer koja je prednost ili mana tih air kreveta u odnosu na ove sa sipkama? ovako tvoj neki utisak.

I ja spavam na stranu, pa razumem problem. Prednost je ta sto se moze naduvati na zeljenoj tvrdoci (preporuka 0.4 bara), pa su nesto udobniji. Spavam kao kod kuce. Takodje su malo manji spakovani. Mana je sto treba pumpa. I sto su duplo skuplji (ja sam ih ulovio upola cene), a nisu duplo bolji od ovog sa sipkama. 
U svakom slucaju, krevet drasticno menja pricu koji god da je od ovih. Ali evo cetiri kombinacije koje bih poredjao po udobnosti.
Za optimum, dobra je i prva. 

Krevet sa sipkama + dusek od 3cm = 8.000 dinara
Krevet sa sipkama + dusek od 5cm = 10.000 dinara
Vazdusni krevet + dusek od 3cm = 13.500 dinara
Vazdusni krevet + dusek od 5cm = 16.500 dinara

A ja sam mislio da ne kombinujem krevete i duseke, nego kao ili jedno ili drugo. Mada mi se svidja opcija spajanja ovih vazdusnih. Istrazicu jos malo, jer ovo sve pripremam za kampovanje sa cerkicom, da joj ne presedne prvi put.

Ja kad idem sam, tj kada sam isao i kampovao po planinama, to je satorcic, ona mala podloga i vreca, pa ujutru kuku majko.

Ovi vazdusni nisu predvidjeni za koriscenje bez duseka.
Svakako mislim da je dusek dobar pre svega zbog termoizolacije.
Prosli vikend sam kampovao i u jednom momentu nam je svuda bilo hladnjikavo osim ispod. Upravo zbog duseka.
Da ponovo kupujem, ne bih bacao novac na debele duseke, vec bih uzeo krevet sa sipkama i tanju podlogu od 3cm.

Uglavnom su izlozeni u Decathlonu, pa se moze isprobati.
Za airbed treba pumpa koja moze naduvati 0.4 bara. Ja koristim auto kompresor sa adapterom koji se koristi za SUP daske, ima ga na Aliexpressu, a i na nasim oglasima. Ona nozna pumpa za duseke sa mehurom takodje radi posao.

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09 Tracer 2017

Ja koristim ovu kobinaciju i nema greske, spavanje na Žabljaku gde je nocu temperatura oko 10 stepeni.
Lagano da se spakuje na motor, jedan na jednu stranu bocnog kofera drugi na drugu.07d6b6c9b107d6a493ffc2c281ee2268.jpg8420b390e9fb53181fc49238c2459021.jpg

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja