Jump to content

Moto Zajednica

AMSOIL ulje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Vidim da je siromašno pomenuto na par mesta na BJB, na stranim forumima sam našao puno reči hvale (u kontekstu mog motora).

Da li iko ima iskustva sa ovim uljima? Da li ga je moguće kupiti kod nas?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Prvi put cujem za njega - al to ne znaci da nije dobro.  Ako imas neke podatke stavi pa da se malo edukujemo .

Jednom prilikom sam pazario neko americko ulje - u nekoj radnji, bio sam na putu a nisu imali drugo. Kasnije sam saznao da je vrlo kvalitetno, i da je firma poznata u SAD.  Kad sam naleteo na njihovo ulje za tel;eskopske amortizere ( Fork oil ) - nisam se dvoumio da ga uzmem. Jos uvek mi je u prednjoj viljusci i zadovoljan sam . Zao mi samo sto nisam uzeo jos koju bocu , cena je bila povoljna.

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Da, ime je praktično nepoznato, par puta se provuklo po forumu u kontekstu ulja za viljuške i stabilizatora za gorivo, koje takođe proizvode. Međutim, sama ulja za motocikle, koja su mi prvenstveno na pameti, predmet su hvale vozača lociranih u Americi. Verovatno jer je i sama fabrika tamo. Čitajući VFR world, zaključak je da je ovo ulje u samom vrhu izbora, i da su gazde motora prezadovoljne performansama!

http://www.amsoil.com/company.aspx

Takođe, pre nekog vremena je kolega RSVMillenian postavio link do jedne uporedne studije ulja (koju je finansirao sam Amsoil)- http://www.amsoil.com/lit/g2156.pdf, gde su se pokazala odličnim.

Zbog same činjenica da se proizvodi u Americi, pretpostavljam da nije previše zastupljeno na našem kontinentu, ali pretpostavka nije obavezno i istina... Možda je do ovog ulja moguće doći i kod nas? Gde si naleteo na to konkretno ulje za vile, možda ta radnja ima u asortimanu i ulja za mašine?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ovo ulje za viljusku sam slucajno naleteo na najlon pijaci u Novom Sadu.  Tip koji je prodavao je bio iz Beograda ili okoline, i trgovao je samo uljima. Pakovanje ulja je bilo od 1 litre, bela flasa, sa zuto - zelenom nalepnicom. Firma je isto imala ime koje pocinje sa A, al nije ovo tvoje. 

• Drug član, 1450 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Nisam video da ga ovde iko nudi, video sam npr u Grčkoj.

Inače ulje se dosta koristi na američkom kontinentu, vidim po forumima da ga neki sipaju.

Kod nas nema Amsoil ali ima drugih robnih marki koje su sigurno sasvim ok za naše ulične motoriće ja bih preporučio Motul, Silkolene i Marley što ne znači da ova druga ne valjaju i ne treba ih voziti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja