Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Pre neki dan mi je zastucao na 5km od pumpe,do cepa je stalo 14.19 litara.Od cepa do rezerve prelazi od 290 do 310 km,kako kad.

znaci voznja u lokalu bgd vs temerin 50km-70km u korist temerina  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

Po mom iskustvu, meni motor trosi na otvorenom od 4,9 do 5,1 l/100km. U jednom intervalu sam ga vozio od punog rezervoara do totalno praznog (znaci da sam stao na putu  ::)) i presao sam 315 km. To znaci da rezervoar moze da primi 16 litara ( ja sam posle toga na pumpi sipao ukupno 17 litara jer je moralo da stigne i do karburatora gorivo). Rezerva mi se najcesce palila na 260 km (gore dole 5 km) sto znaci da se rezerva pali negde oko 13 l.

Ovo je moje iskustvo, a motor je 1994 godiste.

;)

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Pre neki dan mi je zastucao na 5km od pumpe,do cepa je stalo 14.19 litara.Od cepa do rezerve prelazi od 290 do 310 km,kako kad.

znaci voznja u lokalu bgd vs temerin 50km-70km u korist temerina   ;)

Tako izgleda!  :-\ :-\ :o

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Po mom iskustvu, meni motor trosi na otvorenom od 4,9 do 5,1 l/100km. U jednom intervalu sam ga vozio od punog rezervoara do totalno praznog (znaci da sam stao na putu  ::)) i presao sam 315 km. To znaci da rezervoar moze da primi 16 litara ( ja sam posle toga na pumpi sipao ukupno 17 litara jer je moralo da stigne i do karburatora gorivo). Rezerva mi se najcesce palila na 260 km (gore dole 5 km) sto znaci da se rezerva pali negde oko 13 l.

Ovo je moje iskustvo, a motor je 1994 godiste.

;)

Kolika ti to creva i karburatore imas kad u njih litra goriva stane!!!! Ko sto rekoh, uvek tu negde jos jedna litrica ostane zarobljena po dnu rezervuara i da hebe rak raka

nemos i dovatiti!

• Svakom po zasluzi, 12424 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Joška, dođi ti malo u Bgd pa se vozaj po "špicevima" pa da vidiš kako guta gorivo... :D

• Drug član, 1826 postova

uh, kako su ostri nasi spicevi. Sreca pa radim i zivim na NBG pa nisam prisiljen da cesto idem do grada u spicu, ali da smara - smara. Potrosnja u spicu je najmanji problem.

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Joška, dođi ti malo u Bgd pa se vozaj po "špicevima" pa da vidiš kako guta gorivo... :D

U Beogradu bi trebao da trosi manje, vazduh je pun benz(i)ena, a mi u Pancevo se vozimo samo na vazduh  :D

• Podržavam 1

• Drug član, 1826 postova

koji je problem voziti po guzvi? nikakav jer zato i vozimo enduro, malo izmedju kola, malo po trotoaru, malo po zemlji i eto te na cilju

Tehnicki nije problem, ali mene gradska guzva smara. Stvarno se trudim da ne vozim po trotoarima, ostrvima i sl. povrsinama. Bas jako retko u gradu sidjem sa ceste. Sto se tice izbora enduro motora, nikako ga nisam birao da bih u gradu mogao lakse da vozim gde se inace ne vozi, vec prvenstveno da mogu da odem i u prirodu, u neki laksi offroad. Da je efikasna gradska voznja bila kriterijum, uzeo bih neki 125-200cc skuter sa vecim tockovima.

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

koji je problem voziti po guzvi? nikakav jer zato i vozimo enduro, malo izmedju kola, malo po trotoaru, malo po zemlji i eto te na cilju

:) to jeste ta filozofija ali ponekad stvarno zhelim manji motor za grad... neshto od 100 kila i 60 konja... lakshe bih se provlachio i izbegavao ostatak saobracaja...

• U prolazu, 73 postova

:) to jeste ta filozofija ali ponekad stvarno zhelim manji motor za grad... neshto od 100 kila i 60 konja... lakshe bih se provlachio i izbegavao ostatak saobracaja...

i vozio bi na zadnjem non stop  ;D

jesi ti bre lud  ;D  znas ti kolko je 60ks na 100kg, mozda 30ks na 100kg i to je mnogo, ako bas hoces da se ubijes tu ti je husquarna SMR510, jedan cilindar, vrti se do 11k i non stop se vozi na zadnjem jer drugacije ne moze da ide kad das gas

nego pazario sam teflonsko crevo pa bi da ga zamenim, gde treba da ispustim vazduh kad sipam novo ulje i koje ventile treba na cilindru da otvorim?

jesi ti bre lud  ;D  znas ti kolko je 60ks na 100kg, mozda 30ks na 100kg i to je mnogo, ako bas hoces da se ubijes tu ti je husquarna SMR510, jedan cilindar, vrti se do 11k i non stop se vozi na zadnjem jer drugacije ne moze da ide kad das gas

merak! ;D

ok, ok, 30-50... neki CR 250... ili KLX... slatke bi to muke bile da imam za x2 u shtali :D

• U prolazu, 73 postova

merak! ;D

ok, ok, 30-50... neki CR 250... ili KLX... slatke bi to muke bile da imam za x2 u shtali :D

pa gde nadje da mesas 2t i 4t, nije to isto pa makar imali i isto snage, ali recimo yamaha WR250 bi ti bila sasvim dovoljna, pogledaj po youtubu kako ide

istina, pomeshah taktove :) mada iskreno, za grad ni ne treba imati mnogo brz motor... samo manji od TA i AT.. a za njive i brda mozhe sa malo vishe snage, lakshe se leti :)

• U prolazu, 73 postova

lepo si rekao, treba malo vise snage ali ne i kilaze, za off ti treba neki kros 2t od 125ccm i zavrsio bi posao a za grad ti treba 4t od recimo 250ccm da bi mogao da imas i neku brzinu i snagu za obilazenje

nego ako ima neko dokon sada za vikend da mi pomogne da promenim crevo prednje kocnice neka se javi slobodno, necu mu nista  ;D

• Svrati ponekad, 217 postova

Brate Joska pa kako mozes da predjes toliko sa 14 litara. Jedino da vozis 80 kmh na 3500 o/m i to minimalno 15ak minuta i bez vise od 2 promene brzina.....mnogo je kume. Meni recimo izuzetno malo trosi i predjem sa 14l 250km po gradu, na otvorenom izvucem do cak i 300

• Zainteresovan, 695 postova

Brate Joska pa kako mozes da predjes toliko sa 14 litara. Jedino da vozis 80 kmh na 3500 o/m i to minimalno 15ak minuta i bez vise od 2 promene brzina.....mnogo je kume. Meni recimo izuzetno malo trosi i predjem sa 14l 250km po gradu, na otvorenom izvucem do cak i 300

4 dana beograda, 50-50 sa suvozacem, na 5 - 7 k obrtaja prosek, sipao 12 okruglo na 200 okruglo ... dakle 6l ... (otvoreni izduv)

pišem utiske sa otvorenog puta najsvežije posle vikenda :)

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Pa ne znam kako mi to uspeva,ali tako je.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Veoma jednostavno ako se zna da trosi oko 5l/100km... to daje 15l/300km

Tako i moj TA trosi. U zavisnosti od toga koliko su me iznervirali na poslu ili koliko me opustilo putovanje zavisi i br. obrtaja na koje ga teram. Potrosnja mi se krece od 4.5 - 5.5l

A malko pre toga pocinje rezerva sa kojom se prelazi jos oko 70-80km

• Svrati ponekad, 217 postova

Evo upravo dodjoh sa jedne vikend ture od oko 600+ km. Isli smo za Uzice preko Mionice i Divcibara,pa onda tamo po Zlatiboru, Mokroj gor, Sirogojnu i nazad Ibarskom za Bg. Drugar i ja, ukupne telesne mase 170kg plus nesto stvari i vrlo visoki obrataji (ispod dva sata Uzice-Bg i to je bila velika guzva) trosio mi je izmedju 5 i 6 litara.

Uh, kako je bila dobra tura a i vreme posluzilo. Sreo sam gomilu endurasa, sto nasih sto stranaca. Ako sam nekoga tamo sreo od vas ovde evo jos jedan pozdrav.

Jel zna neko gde i koju zadnju gumu da kupim sada. Ova je totalno gotova.

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Варадеро

Pozdrav

Prvih par meseci vožnje TA mi je trošio neverovatno precizno 5l u svim uslovima.

Sad prelazi 5l ali maksimalno 5,5l.

Valjda malo više zavrćem gas  ;D.

Uzgred jedno pitanjce, stigao mi je crash bar Kappa (neka kopija Givi-ja) da li neko

poseduje isti, koliko je komplikovano namontirati ga.

Pozdrav

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Pozdrav

Prvih par meseci vožnje TA mi je trošio neverovatno precizno 5l u svim uslovima.

Sad prelazi 5l ali maksimalno 5,5l.

Valjda malo više zavrćem gas  ;D.

Uzgred jedno pitanjce, stigao mi je crash bar Kappa (neka kopija Givi-ja) da li neko

Pozdrav

Postoji vise verzija jer su vremenom menjali neke detalje u gornjem kacenju. U principu ne bi trebalo da bude velikih problema za montažu.

http://tecnica.transalp.it/faidate.php?id=149

• U prolazu, 73 postova

Pozdrav

koja je mogucnost da mi pozajmis na koji dan da mi neki majstor napravi posto je na mom motoru kriv?

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Pozdrav

Pozdrav

Posto je bio i gde si ga uzeo, ako nije tajna?

Pozdrav

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Варадеро
koja je mogucnost da mi pozajmis na koji dan da mi neki majstor napravi posto je na mom motoru kriv?

Ugradih ga pre pola sata, možemo da odemo kod majstora da vidi.

Posto je bio i gde si ga uzeo, ako nije tajna?

Kupljeno u Moto Land-u 6700 rsd sa fiskalnim računom (javi se korisniku Aleksandar_ML).

Crash bar je super montira se bez velikih problema, jedino me je malo zezao nosač sirene.

Skratio sam ga pa je sve leglo na svoje mesto.

uUPc5_78237649.jpg

Sa "ORGINAL" GIVI nalepnicom. ;D

ujFLM_42127975.jpg

Crash Bar lepo stoji prati linije motora.

Pozdrav svima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja