Arakis 5956 Napisano Januar 4, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Još sam u razradi "akcije"...kad nađem ili smislim, javiću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Januar 4, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve ce to gospon Arakis ovde lepo da okaci, a i gospon Joska, pa kome se svidja plati i svi srecni. Sto se tog meraca goriva tice, sve to lepo zvuci al je izvedba komplikovana, a i u realnim uslovima to je potpuno nepotrebno. Sipas lepo na oko 200km pun i nema da brines jer uvek imas podosta rezerve cak i ako je potrosnja bila enormna na nekim bas zahtevnim rutama. 4 migavca, lagana izvedba i korisna stvar, ako nadjes lep prekidac kupi i meni. 2 uticnice jako korisna stvar. Ja imam jednu, jako kvalitetnu onu iz Louisa, trpi struje do 10A, ali bi mogla jos jedna ili neki razvodnik ako to postoji. Sat, merač spoljne temperature, napona... - izvodljivo, uskoro- ovo me jako zanima kako ce da izgleda. Bilo bi lepo da bude sto manje. Nekih mozda 2x4 cm, jer je mesto dragocena stvar. Kad dodje gps, 12V uticnice, potenciometar za grejace rucica, i jos hiljadu cudesa ne znas vise gde da stavis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 5, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu da koristim ovaj display.Ima zeleno pozadinsko osvetljenje. DEM16127 2x16 lcd.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Januar 5, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu da koristim ovaj display.Ima zeleno pozadinsko osvetljenje. Joska, u ovom dokumentu ima svega sem onoga sto ljude najvise interesuje - SLIKA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Januar 5, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu da koristim ovaj display.Ima zeleno pozadinsko osvetljenje. Joska, u ovom dokumentu ima svega sem onoga sto ljude najvise interesuje - SLIKA! da ustvari glupi smo ... ovo je obican lcd panel lepo je napisao joska ili ti može da izgleda kako oćeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 5, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to mu je datasheet,znaci najdetaljniji moguci opis.Na petoj stranici su mu fizicke dimenzije.Bilo je reci o tome da bi display trebao biti sto manji. Manji od ovoga tesko da se moze naci kod nas.Jedino da koristimo display iz nekog nokia 5110 telefona.Mladji ce jos nekako da vide slova i brojeve sa otprilike 1m udaljenosti(na motoru),ali mi malo stariji? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Januar 5, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mozda bi mogao da koristis displej kao na onim prastarim digitronima sto im brojevi svetle zeleno (ne znam kako drugacije da objasnim ) Tako bi se resilo osvetljenje displeja u mraku, ne bi bilo potrebno pozadinsko osvetljenje, a mislim da bi se bolje videlo i pod suncem. I ja sam zainteresovan za ovaj gadget i to bas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 5, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi valjalo da je sa tim displejom iz tih starih digitrona,iz vise razloga: 1.Staklenu su,pa im smeta vibracija. 2.Potreban im je visoki napon da bi prikazali brojeve(to je u stvari elekronska cev). 3.Nemogucnost prikazivanja slova(nisu alfanumericki) 4.Na suncevoj svetlosti se ne vide prikazani brojevi. 5.Gde ih nabavit?Datiraju iz doba pocetka digitalne tehnike. Najbolje resenje je lcd sa pozadinskim osvetljenjem,jer se vidi lepo i danju i nocu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 5, 2009 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mimovrste.com/artikel/3420111416/12v-vticnica-za-motorje http://www.navtikasport.com/index.php?categoryID=124 http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_2694_CO851795_Vticnica_12_24V_ http://www.batterystuff.com/battery-products/SAC102.html Ja sam "feder" produžetku odseko utikač (muški) i priključio ga preko osigurača direktno na akumulator. Utičnica ima poklopac ali nije ni potreban, jer sam sve smestio ispod sedišta. Praktično je zbog mogučeg natezanja do cca 2 m. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa to mu je datasheet,znaci najdetaljniji moguci opis.Na petoj stranici su mu fizicke dimenzije.Bilo je reci o tome da bi display trebao biti sto manji. Manji od ovoga tesko da se moze naci kod nas.Jedino da koristimo display iz nekog nokia 5110 telefona.Mladji ce jos nekako da vide slova i brojeve sa otprilike 1m udaljenosti(na motoru),ali mi malo stariji? ;D Ma za mene ima da tražim što veći, nema šanse da vidim na onom malom šta piše, još uz sva treskanja i drmanja po motoru ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Januar 5, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislite o ovom uredjaju, mislim da bi se dobro uklopio na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kupio moj kum i stavio u auto...meri broj obrtaja, napon i temperaturu rashladne tecnosti u motoru. Ma i jedno i drugo mi na TA ne treba, vec imam to isto, fabricki ;D (osim voltmetra) Sat i temp vazduha bi bilo sasvim dovoljno, a razmisljam da stavim i onaj merac brzine i predjenog puta, kao na biciklima, i sve to u jedno kuciste sa izvedenim tasterima za manipulaciju i pozadinskim osvetlenjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan a da to sve ne pocne da lici na gold ving-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 6, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj ljubimac je pokriven, sa izvedjenim akumulatorom ceka prolece. Treba da zamenim ulje i filter ulja pre sledece sezone, planiram da ubacim night breaker sijalicu, nekoliko releja i da promenim zadnju unutrasnju gumu, jer je puna spreja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 6, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio obe nove Mitas gume, treba da me zovu kad dobiju i unutrašnje, samo čekam proleće da odem u Mladenovac kod Mate da on sve to promeni i balansira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako bi stajali na TA ovi hromirani retrovizori, šta mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Januar 8, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Kako bi stajali na TA ovi hromirani retrovizori, šta mislite? Ja ih ne bi stavljao kod mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Onda neću ni ja Ima li neko da prodaje jedan (desni) retrovizor za TA, crni, fabrički? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 8, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko bi mogao imati ogledalo,ali ono hromirano ni ja ne bih stavljao da ne moram. Gadget polako napreduje,i prikaz na display-u ce izgledati ovako: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 8, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih reci,da je izgled donjeg reda uradjen u saradnji sa Lalajkom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Januar 8, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Ovo izgleda bas odlicno... Jos u neku kutijicu da se smesti i extra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Januar 8, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko bi mogao imati ogledalo,ali ono hromirano ni ja ne bih stavljao da ne moram. Gadget polako napreduje,i prikaz na display-u ce izgledati ovako: jel mozes da biras boju pozadinskog osvetljenja? (mozda naivno pitanje al mi laici za tech. u ovakvim temama odmah razmisljamo na bazi vizuelnog inputa ) to cisto radi uskladjivanja boja sa ostatkom instrumenata na cockpit-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5956 Napisano Januar 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko bi mogao imati ogledalo,ali ono hromirano ni ja ne bih stavljao da ne moram. Gadget polako napreduje,i prikaz na display-u ce izgledati ovako: Meni lično se čini malo nepregledno, Joška. U stvari, ja bih voleo da gore bude temperatura i napon, a donji red da bude određen za vreme i datum, možda bez onoga 2009, dovoljno je 09? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Januar 8, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo lepo, bas lepo!!! Mozda je malo guzva na displeju ali mislim da je to stvar navike, kad naviknes gde da gledas bice kul! Koliko bi to novaca trebalo da kosta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Januar 8, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo pristojno mi izgleda. Ako je moguce izvesti i nocni rezim, gde bi cifre bile svetle na tamnoj podlozi a bez pozadinskog osvetljenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...