Jump to content

Moto Zajednica

Zanimljivi primerci iz oglasa

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova

Ne postoji VFR to godište koji je prešao 50 hiljada. U to vreme taj motor se kupovao kao touring i 50 hiljada je prelazio za 2, 3 godine. Svaki taj agregat je prešao 200+ hiljada.

Ako i postoji, to nije ovaj.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1257 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, sumo suzuki
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Aprilia rs4 125, 2013. godište, Sport / Super sport, vozilo prešlo 35000 km, Mladenovac. Cena 3.000 € - Motori - Polovni Automobili

KTM rc 125 rc125, 2016. godište, Sport / Super sport, vozilo prešlo 26000 km, Novi Sad. Cena 3.190 € - Motori - Polovni Automobili

Yamaha r125, 2011. godište, Sport / Super sport, vozilo prešlo 34646 km, Apatin. Cena 3.000 € - Motori - Polovni Automobili

Da li neko zna nešto o ova tri motora ili modela? Tražim klincu prvi motor

• Drug član, 2849 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...
Pre 10 sati, pronto je napisao:

Istina.

Baš me zanima ova stavka "veliki servis"...ko je radio, gde, kako i šta konkretno. Nema tu veliki, mali..radi se šta i kad fabrika kaže...samo što ima puno onih koji bolje znaju.

Kod ovih motora je izuzetno važna redovna promena ulja, jer ima u glavi V-tec sistem. Upravo zbog toga, potrebno je po fabričkoj preporuci pregledati ventile na 48000km. Istina je da se često nađe situacija da bude sve kao kada je izašla iz fabrike, pa se čovek pita zašto raditi...ali to pravi razliku u kasnijem životu (njenom). Pod tim izgovorom i kako je "to Honda", ljudi to izbegavaju jer je ozbiljna zajebancija.

Pregled ventila na tom modelu je preko jako skup, a i kod nas nije jeftin.

Jer i kad je sve ok, skidaju se bregaste, ubacuju alati, vrate bregaste. Pa merenje. I onda opet skidanje pa vracanje.

Znaci u startu ima posla za pregled/podesavanje kao da se radi na 2 motora podesavanje.

Na obicnom ako je sve ok, ne skida se nista, jel...

• Sviđa mi se 3

• Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, sumo suzuki
10 hours ago, pronto said:

Istina.

Baš me zanima ova stavka "veliki servis"...ko je radio, gde, kako i šta konkretno. Nema tu veliki, mali..radi se šta i kad fabrika kaže...samo što ima puno onih koji bolje znaju.

Kod ovih motora je izuzetno važna redovna promena ulja, jer ima u glavi V-tec sistem. Upravo zbog toga, potrebno je po fabričkoj preporuci pregledati ventile na 48000km. Istina je da se često nađe situacija da bude sve kao kada je izašla iz fabrike, pa se čovek pita zašto raditi...ali to pravi razliku u kasnijem životu (njenom). Pod tim izgovorom i kako je "to Honda", ljudi to izbegavaju jer je ozbiljna zajebancija.

Napisa lik uradio je veliki servis i eto slika prva šta je zamenio, kad tamo.... ulje, filteri, svećice i akumulator.... alaj mu veliki servis...

Lance u agregatu, španere i klizače malo zaboravio... a i štelovanje ventila🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Ne silazi, 6734 postova
  • Motocikl: konzerviran

U celoj moto priči, otprilike je najlakša kupovina motocikla. Mislim to sad, da ne teramo mak na konac, nije ni to jednostavno...ali ono, ponese te emOcija, uzNeš nešto što ti pravi leptiriće (najgora varijanta, poslednji dinar pa koliko god da je)...i dočeka te stativa, da plačeš. Da se razumemo, apsolutno ne tvrdim da će se na ovom konkretnom primerku nešto tako dogoditi...ali malo kuckanja, onako kao ilustracija kako ne treba. Često se ljudi bave krajnje ne bitnim stvarima, koje im naravno čine gušt...pa trakice, gelovi, poliranja, gomila elektro džidža, silni neki okovi, viziri..trte mrte...da i otvoreni lonci...a za ono važnije ponekad nešto sitno i to najjeftinije. Dokle god se hvalimo kako smo malo dali (uopšte za bilo šta) i prodavali jedni drugima punoletne sprave sa 32000...nema tu ništa. Kao po običaju, kako se kome zalomi.

• Sviđa mi se 4

• Integrisan, 6987 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Da li je po vama ok pitati servisera da uslika koju sliku radova? Ne zbog toga sto ce vas nesto zajebati nego da imate slike zbog buducih prodaja da ste uradili to sto tvrdite.

Promenio član Motorcyclist
  • Podržavam 1

• Drug član, 2849 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Ja bombardujem musterije fotkama.

I Laki i ja fotkamo sve, retko nesto promasim da skljocnem.

I stare delove dobijete na uvid. Od starih bakarnih podloski, o ringa, semeringa i lezajeva tockova. Sve spakujem, pa ako musterija nece, zavrsi u centralnom magacinu (kontejneru).

Ako zeli, nosi, njegovo je.

• Sviđa mi se 10
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 6734 postova
  • Motocikl: konzerviran

Imao sam izuzetnog majstora - učitelja, koji ne samo da je bio poznavalac tehnike, već i ljudi...što je otprilike za jednog zanatliju jednako važno koliko i samo poznavanje konkretnog posla....a ljudi k'o ljudi, večito im po glavama ono što ih čini takvima kakvi su. Ne kaže se za džabe da dosta toga iz glave kreće, pa je tako upravo i u ovakvim situacijama stav koji mušterija ima, vrlo često projekcija iz njegove glave...bude jednako često i to tanko poverenje u majstorovo "poštenje". Znali su ljudi da uđu gde im nije mesto, pa nam praktično stoje iznad glava dok radimo...neko iz iskrene znatiželje, neko iz dosade, neko da možda malo ukrade zanat (ili nešto konkretno)...a neko i zbog tankog poverenja. Nije to "vario" moj majstor Velja, pa bi nakon ljubaznog poziva da pređu u deo predviđen za klijente, za slučaj da ovi izvrdavaju da se sklone...prelazio u "safe" mod. Prvo bi ostavljao to što radi. Uzeo bi nešto drugo, a najčešće prvog sledećeg na radu (dolazili su ljudi iz daleka i čekali ako treba ceo dan da im se posao završi, samo da ne dolaze opet). Svako ko čeka, to primeti...i ne bude mu baš pravo. Posle manje ili više vremena, pitao bi dotični o čemu se radi, a Velja bi ponovio da će nastaviti onda kada se dotični skloni. Uh, onda već nastaje tenzija, ali se kod nekih i dodatno tanji poverenje. Neki bi konačno skapirali šta im je činiti, a dešavalo se i da u ekstremnom nepoverenju ljudi pokupe svoje pinkle i odu. Za one željne rasprave i uz skoro pa insistiranje da budu prisutni, jer je već očigledno u pitanju sumnjičavost, sledilo je otprilike ukratko..."meni treba prostor za rad, a vi me u tome ometate. Pride, postoji mogućnost da se povredite. Ako je možda nepoverenje u pitanju, onda nemojte ovde ni dolaziti i verujte mi da me na taj način samo stimulišete da vas prevarim na vaše oči, jer to izgleda zaista i želite"...a znanja je imao da učini tako nešto, bez ikakvog problema, nonšalantno. Na njegov rad je jako, jako retko bilo ikakvih reklamacija.

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Ne teram motor kod majstora kom ne verujem

Stari delovi mi ne trebaju ni zasta

Kao ni slike

Motor sredjujem za sebe ne za prodaju...kad dodje do prodaje uvek prodajem ispravan,ne lep

Ko to razume,kupi-ko ne razume i ne mora,ja to tako gledam

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500

Zivim od popravki i prodaje neke druge vrste masina i istu filozofiju odvracanja koristim.

Da, mogu da napravim koju sliku radova, naravno da vracam stare delove, ali da idemo u drugu krajnost ne ide.

Jel ti treba dadiljanje i psihoterapija ili usluga popravke/odrzavanja/cega god, nismo deca i nije ovo restauracija notrdama ili borkov yt kanal (inace njega dobrim delom krivim sto je trziste otislo u q i svi su sad odjednom viler dilers) 

A tu postoji i paralela izmedju digitalnog sadrzaja sa yt i cuvenog chat gpt, ako se malo bolje analizira, oba izvora su jako obmanjujuca i neko ko se povrsno razume u tematiku lako donosi pogresne zakljucke. Ne mislim nista lose o Borku i slicnim kanalima, nego o tom tipu sadrzaja, previse je lako serviran gledaocima itd a naravno iza kamere je druga prica, to je sve film.

Digitalno doba i drustvene mreze su doneli jako puno problema koje ce se tek izucavati izgleda.

Onaj crveni vfr gore, ode se uzivo pogleda se, ima dobru fabricku opremu, lepo izgleda preko slika, ko se razume uzivo ce odma proceniti odnos cena/stanje, da ponudu trgovcu i tera ili se vrati bez motora, i to je takodje sasvim ok.

Ko se ne razume povede nekoga ko se razume.

Kao sto za te masine nije bitno dal je 150k na satu nije ni bitno dal pise 50k nego je bitno da kupac bude psihicki stabilan i da ima rezon da kupuje polovan motor star 20god.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Vfr 800 Vtec nije na ceni zbog jako skupog pravog velikog servisa kako ga ovde zovu tj zamene lanaca, španera i klizača. Sam materijal je, makar kada sam se raspitivao bio relativno skup a ni ruke majstora jer mora ozbljno da se naradi nisu bile mala stavka. I tih razloga se po evropi gde su ruke majstora još puno veća stavka prodaju veoma povoljno očuvani primerci.

E sada da li lance (jer ih je dva) treba ili ne treba menjati kada proizvodjač propiše (ako se dobro sećam na 50000km) khm, ne znam, ali onaj kog to dočeka će imati ozbiljan trošak a mislim da se dobro sećam da je taj model znao da ima manu da se čuju lanci....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja