Bosi72 4 Napisano Decembar 24, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Melburn, Australija Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.nikolic.com.au/moto-ham-2/ Pozdrav svima ---------------------------------- AUSTRALIJSKI ALPI, DVA DANA, 1074km Tema: Kombinacija amaterskog radija i motociklizma. DAN NULTI Priprema kod kuma Mikija u garazi. Lemimo koaksijalne kablove i konektore. Izvlacimo 12v sa akumulatora Prethodni dan Miki na poslu ojacava (vari) postolje za antenu. Miki stavlja osigurac 10amp. Tu je i radio-stanica Yaesu ft100d i swr metar Kumovi Kao i svaki veliki posao zavrsava se u 5 do 12:) DAN PRVI Lep dan za voznju. Puni se corba, naduvavaju gume i krece se Prva pauza nekih 100km od kuce Druga pauza kod Benale. Ima se vremena pa sve ide laganica i opusteno Kod Vangarate se puni benzin i krece ka planinama Na ovu (Mt. Buffalo - 1724m.n.v.) tek treba da se popnemo. Inace priroda je manje-vise ista. Sprzena zemlja, brezuljaksto... Jak ovaj blic Nakon 5-6 sati lagane voznje stize se na vrh "The Horn" Pogledi pucaju na sve strane A tu je i objasnjenje kako je sve to nastalo Na moju veliku zalost antena za kratke talase nije funkcionisala kako treba, iako je dan ranije na pripremama sve uredno testirano i radilo. Pomalo razocaran, pakujem se i produzavam dalje. Obzirom da mi je prednja guma skoro celava, a koliko sam lenj da je promenim, ovaj put me frka hvata samo da ne pukne guma. Ovo sivilo nije ni mraz ni inje, nego je posledica nedavnih pozara U pocetku sam pomislio da je ovo orao ili neka ptica grabljivica ali tek kada sam dosao kuci zena kaze pa to je covek u beloj kacigi! Dvadesetak metara dole desno moze se videti jos jedan covek. Obzirom da nema nista u pozadini tesko je proceniti koliko je velika ova kamencina. "Lake Catani" jezero na 1300m.n.v. Pauza za rucak. Pogled na Mt. Bogong u daljini. Najvisocija planina u Viktoriji. Dole ispod je gradic Brajt(Bright). Provalija Sa ove litice polecu jedrilicari Vodopad Centar Brajta Pogled na Mt. Bogong (1986m.n.v.) Bogong Na putu za Falls Creek 17:25. Hocu li stici sve da odradim pre mraka Jezero u Bogong selu. Pre dve godine ovo jezero je bilo puno vode ali susa i vremena cine svoje. Falls Creek - skijaski centar. Kratki odmor na parkingu Put prelazi u makadam Vestacko jezero "Rocky Valley Dam" na 1600m.n.v. Krajnje odrediste Mt. McKay na 1830m.n.v. Inace, ovo je najvisa tacka ucrtana u karte na GPS uredjajima. Put postaje sve gori i gori, ali nema povratka. I konacno na vrhu Cela oblast Alpi je jedna velika visoravan na kojima se nalaze (brezuljci) vrhovi Ovo kamenje sigurno nije za sportske gume, a posebno ne za celave Hvala Bogu pa je vreme posluzilo Planinska kucica - skloniste u slucaju nevremena. Inace samo jedan oblacak na nebu ucini da se oseti hladnoca i promena vremena. Cela oblast se na aboridzanskom zove Jaithmathang Krecem nazad ka Tawongi South gde se kampuje Par fotografija usput Ponovicu, ovo sivilo nije mraz/inje, nego je izgorelo drvece Stigao u Tawongu. Sator razapet, pred spavanje DAN DRUGI Ustajanje oko 6 ujutro. Dorucak, pakovanje Kampovanje inace tik uz potok. Krenuo ka Brajtu i na putu naletim na ovaj noz/klesta/makaze/itd.... Izgravirano Steven Sandra i jos jedan datum Bas steta, pretpostavljam da im je uspomena, tako da ako znate nekog Stivena i Sandru a da su izgubili ovo, samo neka kazu datum i noz je njihov. Ovo ispred je Mt. Hotham (1860m. n.v.). Prizori su manje-vise isti kao i na drugim planinama Putevi su generalno govoreci idealni za voznju motorom (krivudavi, pregledni) ...i koliko-toliko bezbedni Put kojim smo prosli "Danny's Lookout" - ovo ce biti mesto gde ce da se ponovo isproba radio-stanica Mt. Buffalo u daljini Idealno za odvrtanje gasa Vestacko jezerce za pravljenje vestackog snega Ulazak u Mt. Hotham skijaski centar Nista bolje ne moze da sacuva glavu od UV zracenja od Drizabone sesira Pravi se pauza za kafu, sok Vracam se na Denijev vidikovac, i pocinjem sa eksperimentima ali sa 144/432MHz antenom (ona manja) Nazalost za rad preko Meseca (EME) potrebna je mnogo bolja antena i mnogo vise snage A tu se i buba-mara usetala u kadar Eksperimentisanje je gotovo (sada mnogo uspesnije nego od prethodnog dana) Krece se kuci. Prolazi se kroz Dinner Plain visoravan i spusta se ka Omeu - centar koride, rodea... Nazalost sada je vec nedelja oko 1 popodne, uz nekih 450km do Melburna Ovo su antene pretpostavljam za AM radio Opomena Radovi na putu Stize se u Bairnsdale i jede se fish'n'chips (grilled zbog posta) Bairnsdale Benzinska pumpa na oko sat vremena od kuce. Da li zbog tezine motora ili zbog kvaliteta asfalta, ili zbog visoke temperature kada sam podizao motor ostala je rupa u istom:) I za kraj cestitka od policije za brzu voznju Sledece nedelje ide se ponovo, ali ovaj put porodicno, kolima. 73s de Stjepan vk3wf -------------------------------------- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Pristojna kilometraza za dva dana. Drago mi je da je prosla zima u tvojim krajevima i da ste vas dvoje malo "protegli" gume. Ipak, menjaj tu prednju sto pre. ps. Kolika antena !! :o Sta joj bi? Jel proradila na posletku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BladesEyeZ 15 Napisano Decembar 25, 2008 DR.Mr, 214 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis i slicice ...bas sam uzivao gledajuci sto se tice datuma da krenemo da pogadjamo ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Milina, a moglo je i bez cestitke na kraju puta Kum i ti ste od motora bezmalo napravili space shutle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno putovanje, samo kratko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Decembar 25, 2008 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan bas lepa voznja ,steta samo za onu kaznu na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Decembar 25, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Steta za onoliku sumu sto je izgorela. Prelepe su vam Alpe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Decembar 25, 2008 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepa je voznja kao i predeli!!! Sta je trebalo da se radi sa onolikom antenom? ??? Jel to ona prica radio amateri? Koliko kosta cestitka od policije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 25, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Bosi, ovo je u South Australia? U kojem gradu zivis tamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Decembar 25, 2008 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast, nije to mala kilometraza ... i narucito mi se svideo onaj bilbord 'RIDE RESPONSIBLY' - i onda nastavim dole, kazna za prebrzu voznju :D ... u svakom slucaju, bravo! pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosi72 4 Napisano Decembar 26, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Melburn, Australija Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006 Prijavi odgovor kao problematičan -------------------------------------- >ps. Kolika antena !! Sta joj bi? Jel proradila na posletku? Rade, nazalost nije proradila, a nisam imao vremena da je ponovo testiram. Trenutno sam u nekim drugim planovima pa je to ostavljeno za drugi put. >Sta je trebalo da se radi sa onolikom antenom? Trebalo je da se pokusa uspostaviti kontakt sa stanicom iz Evrope. >Jel to ona prica radio amateri? Jeste. Hobi koji je bio preteca Interneta. Hobi koji dolazi do izrazaja uglavnom u nesrecnim vremenima, kada telefoni prestanu da rade, a nekome treba pomoc. >Koliko kosta cestitka od policije? Kao sto pise na kazni, 227 au$ i 3 poena. U dinarima je to oko 10 hiljada. Bosi, ovo je u South Australia? Iako je juznije od Juzne Australije, ipak nije. Viktorija je u pitanju. U kojem gradu zivis tamo? Melburn (predgradja). Prva fotografija putopisa je ustvari mapa/plan puta. Jos jedanput hvala na gledanju, Pozdrav svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Decembar 26, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesanntno i za nas daleko putovanje , ako budes u prilici pusti nam slike i za neko sledece . Mi ako budemo u prolazu tuda navraticemo na pice . P.S. Jel ima sanse da castis tamo policajca da nepise kaznu. ??? ??? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Decembar 28, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Kratko ali slatko, hvala za divne slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...