Jump to content

Moto Zajednica

Trocilindrasi?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 577 postova

Pozdrav,

Pre neko vece udjosmo u debatu, (umalo se ne pobismo :twisted: ) oko toga kako rade trocilindrasi.

Tek sa Guzzonjom sam provalio da njegov V2 ne pali ravnomerno, pa me interesuje, kakav je slucaj kod trocilindrasa, rednih. Da li su kolena radilice u ravni, ili 3D i koji je redosled paljenja kod cetvorotaktnih? A cvaje? One tuku redom kako god okrenes.

Koga ne mrzi nek ukratko baci par reci, da ne kopam po netu (ko da forum nije na netu :wink: )

Jbg kad svi koje znamo teraju 1,2 ili 4 cilindra. Da znamo nekoga sa 3, pa da mu otvorimo masinu :twisted:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4416 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
Pozdrav' date='

Pre neko vece udjosmo u debatu, (umalo se ne pobismo :twisted: ) oko toga kako rade trocilindrasi.

Tek sa Guzzonjom sam provalio da njegov V2 ne pali ravnomerno, pa me interesuje, kakav je slucaj kod trocilindrasa, rednih. Da li su kolena radilice u ravni, ili 3D i koji je redosled paljenja kod cetvorotaktnih? A cvaje? One tuku redom kako god okrenes.

Koga ne mrzi nek ukratko baci par reci, da ne kopam po netu (ko da forum nije na netu :wink: )

Jbg kad svi koje znamo teraju 1,2 ili 4 cilindra. Da znamo nekoga sa 3, pa da mu otvorimo masinu :twisted:[/quote']

kod trocilindrasa mislin na triumpha sve od 1968 pa do danasnjega dana je radilica tj. kolina za klipnjace 120 stepeni u odnosu na drugu klipnjacu.Tako da svaki cilindar pali 120 stepeni poslin drugoga.ako mozes da stvoris sliku u glavi onda ces razuniti o cemu prican.

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
ha ' date=' Mali Caca ima Triumpha ... samo ces morati da skoknes do Kanade da mu rasturis masinu... :D[/quote']

da da moga bi doci dam i nabudji motor za daytonu 675 koji cu spremati sljedece godine za trke :wink:

• Zainteresovan, 577 postova

To Caca, znao sam. Nisam bas znao, al sam pretpostavljao. Ipak sam bio u pravu!

A sad da odstampam ovo, pa da ocukam za pivo dripce sto su mi protivrecili! :baeh: :jos_piva:

A ti Caca imas od mene pivo kad sledeci put dodjes! :pivo:

A i taj sto je konstruiso Trijumfa '68. :kul:

To Caca' date=' znao sam. Nisam bas znao, al sam pretpostavljao. Ipak sam bio u pravu!

A sad da odstampam ovo, pa da ocukam za pivo dripce sto su mi protivrecili! :baeh: :jos_piva:

A ti Caca imas od mene pivo kad sledeci put dodjes! :pivo:

A i taj sto je konstruiso Trijumfa '68. :kul:[/quote']

eto tako je meni svaki put kad dodjen u BGD.Svi sve znaju,a ja ispadnen glup ili ki ja se tu nesto pravin pametan.Oni vozaju motore od pamtivjeka i sada da in ja sloin pamet.........popi i jednu ili dvi pive za mene isto :wink:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja