zogu 45 Napisano Januar 25, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naleteo sam pre 10-ak dana na www.tazmotorcycles.co.uk, oni su uvoznik aprilie za UK i tamo nova aprilia Pegaso 650 kada se odbije PDV ispada oko 3300 funti, sto mu po danasnjem kursu (1.07) ispada 3530 eura + dovoz (do 400) + carina i porez (1500 max), sve zajedno oko 5500 eur-a. Kod nas je nova 6800 za proslogodisnje modele. Ja sam sebi narucio jednu, ali ako ima jos zainteresovanih mozda bi mogli da se jave ovde ili da mi posalju PP, ako nas se skupi dovoljno transport ce biti jos jeftiniji, a mozda dobijemo od "uvoznika" jos neki popust. Naravno ovo vazi i za polovne, i one su jako jeftine. Pozzz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 25, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan @Zogu Koliko je PDV (VAT) i da li se odbija i za polovne motore ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 25, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Zogu Koloko je PDV (VAT) i da li se odbija i za polovne motore ? VAT 15%, za nove motore veliki dileri odbijaju, a manji nece, isto vazi i za polovne. Ako kupujes od privatnog lica nema odbijanja, znaci treba gledati kod dilera. Ako diler nece da odbije (uglavnom kazu da nemaju sluzbu koja se time bavi), da ti papir pa onda sam odbijas kada iznosis iz EU. Tu ti madjari drpe par procenata, pa ispadne vat 10%, mozda malo vise ne znam ni ja preciznu informaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Januar 25, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Naleteo sam pre 10-ak dana na www.tazmotorcycles.com, oni su uvoznik aprilie za UK ... jesi li ti siguran u ovaj link koji se postavio. ja vidim da je to domain za prodaju i javni pretrazivac - nema tu nikakve firme ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 25, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Naleteo sam pre 10-ak dana na www.tazmotorcycles.com, oni su uvoznik aprilie za UK ... jesi li ti siguran u ovaj link koji se postavio. ja vidim da je to domain za prodaju i javni pretrazivac - nema tu nikakve firme ? www.tazmotorcycles.co.uk ... ovo je pravi link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 26, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naleteo sam pre 10-ak dana na www.tazmotorcycles.com, oni su uvoznik aprilie za UK ... jesi li ti siguran u ovaj link koji se postavio. ja vidim da je to domain za prodaju i javni pretrazivac - nema tu nikakve firme ? www.tazmotorcycles.co.uk ... ovo je pravi link Pogresio sam, a nisam proverio posle, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Januar 27, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja vec imam motor gore ,ceka me..od burazera Z750 2006, ali ni on ni ja neznamo sta on treba da uradi od papira da bi mi ga poslao,,a posto imam i HR papire mozda bi ga vozio i kao stranca ili ga carinio.. E sad ako je neko nekad kupovao motor u engleskoj sta je dobio od papira uz njega.. on kaze ..ja ti upisem ime i prezime :Du neku knjizicu i to je to a sve ostalo je na nalepnici na motoru.. mos misliti radosti na carini da im dodjes sa nalepnicom ??? ??? ..nikad ga nebi regostrovao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Januar 27, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bar neko iskustvo sa uvozom iz U.K..??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Januar 27, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj nekog ko se bavi uvozom. Sigurno ces dobiti precizne informacije. Imas ovde na forumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa izgleda da niko od nas forumasa nije otisao u U.K kupio motor i doterao na carinu...pa da objasni kojim redom i koje papire je dobio od engleza sa kojima je mogao cariniti ovde.,. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 28, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa izgleda da niko od nas forumasa nije otisao u U.K kupio motor i doterao na carinu...pa da objasni kojim redom i koje papire je dobio od engleza sa kojima je mogao cariniti ovde.,. Ja jedino mogu da te spojim sa mojim drugom koji je uvozio motore iz UK, ako hoces on moze i prevoz da ti organizuje. Javi se na PP ako ti je to zanimljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ma za par meseci stize sa ostrva, pa kako god mnogo je povoljnije sigurnije i novije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari Interesuje me da li ima neko od ljudi koji uvoze motore iz Engleske da moze i da odveze na slep prikolici motor u Englesku, za koje novce otprilike? Sta je sve potrebno za tako nesto od papirologije (motor je registrovan na engleske table)? Naime prijatelj iz Engleske koji je dosao ovde na par nedelja se povredio, noga mu je zavrsila u gipsu pa je osudjen na to da se vrati avionom nazad. Po motor bi morao da dodje kasnije kad skine gips, ili na ovako neki nacin da organizujemo transport motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Septembar 23, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Suvlasnik Pegaz Moto-a je Englez i dolazio je na svom motoru(Varadero), pa vidi mozda mozes da se dogovoris nekako sa njima da ga on vrati. Pegaz je takodje radio i uvoz motora iz Engleske, a i vecina opreme im dolazi odatle pa se raspitaj mozda mogu da ti pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Octobar 8, 2011 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Imali ko zainteresovan da ide u Englesku po motor? Ja idem naj verovatnije drugom polovinom Januara pa ko voli nek izvoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Avgust 13, 2020 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Tema je stara ali da ne bih otvarao novu, zna li neko kakva je danas procedura za uvoz? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...