Jump to content

Moto Zajednica

Karike Aprilia Atlantic 200

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675

Pozdrav narode, pošto mi atlantic poceo da cvakoce, rasturio sam blok, otisla klipnjača u velikoj pesnici, t.j. u radilici, e sad sve sam delove kupio drugu radilicu, polublok, uljnu pumpu, gumice ventila, glava ide na proveru-obradu sutra, cilindar nikasilov kao nov, klip dobar... 

Uglavnom sve spremno za sklapanje uskoro, samo karike nigde ne mogu da nadjem. Ja sta sam i koga znao zvao sam, nemaju ni u pgs-u. Klip standardnih dimenzija po ovome sto sam ja izmerio 71.97mm. 

Sve sugestije prihvatam, razmisljam čak ako ne nadjem karike da uzmem meteorov klip pošto tu idu i karike....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4807 postova
Pozdrav narode, pošto mi atlantic poceo da cvakoce, rasturio sam blok, otisla klipnjača u velikoj pesnici, t.j. u radilici, e sad sve sam delove kupio drugu radilicu, polublok, uljnu pumpu, gumice ventila, glava ide na proveru-obradu sutra, cilindar nikasilov kao nov, klip dobar... 
Uglavnom sve spremno za sklapanje uskoro, samo karike nigde ne mogu da nadjem. Ja sta sam i koga znao zvao sam, nemaju ni u pgs-u. Klip standardnih dimenzija po ovome sto sam ja izmerio 71.97mm. 
Sve sugestije prihvatam, razmisljam čak ako ne nadjem karike da uzmem meteorov klip pošto tu idu i karike....
Зашто само један блок а не оба?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

23 minutes ago, Krokodilo said:

Зашто само један блок а не оба?

Pukao ćošak polubloka (ne steti radu i slicno) pa sam resio i njega da zamenim, moglo je da prodje i bez toga, al kad sam već video ne mogu da zažmurim. Evo i slika

Screenshot_2022-07-21-23-45-27-731_com.miui.videoplayer.jpg

Screenshot_2022-07-21-23-45-45-398_com.miui.videoplayer.jpg

Screenshot_2022-07-21-23-46-42-164_com.miui.gallery.jpg

IMG_20220721_122457.jpg

Блокови су упарени(трновани), не иде то тако. Уопште није безазлена репарација овог агрегата, јеси ли мерио лежече лежајеве. Клипњача пропада само када се луфт на лежечим повеча вон нормалног. На слици много силикона и лоша боја лежечег лежаја.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

И не бих да те разочарaм али ови лежајеви нису оригинал, овај блок на слици је буџан. Код овог агрегата кежајеви су уливени у самом блоку.

@Krokodilo

Ma iskreno ne radim ja ovo sam, radi majstor-poznanik i ja sa njim, gledam što više sam, ali što više sam pokusavam da shvatim to me već zamara , prevelik je ovo zalogaj za mene, on bi trebalo da zna sta radi, on ce ga sklapati. Moj top level su 2t agregati, ovo sa 4t malo veca nauka, nisam hteo sam da otvaram sobzirom da mi je prvi put, a nije mi ni interesovalo mnogo al rekoj aj da se oprobam. 

Uzeli smo i druge lezajeve uz radilicu, rece on ide neki poseban alat da ovaj jedan stari izvadimo, pa mi objasnjavao da ima tacno mesto kako treba novi lezaj da udje, ima otvor unutra gde naleze lezaj u blok... Tu sam se vec pogubio, rekoh aj bate radi ti dalje svoj posao, ja cu ipak svog da se drzim. :Joska:

Što se mnogo silikona tiče, da, ima bas mnogo i svuda i ležeći je pocrveneo dosta. 

Krokodilo hvala na informacijama, kao i za to što ih nesebično deliš sa nama :)

IMG_20220722_034329.thumb.jpg.3ae068465c593e5929d63b41c4bcf547.jpg

Sam ležeći je prsten samo koji sam oznacio narandzasto (ako sam dobro razumeo), ovo sto sam označio plavim je bocni neki nalezući sloj bloka do radilice koji ima riseve i rekao je da to nije ok, da mora da vidi zbog cega je doslo do toga da radilica ode u stranu toliko. 

@abarth_maniacprihvatam kritiku, što bi se reklo, žurio sam :neznam:

Evo i slike tog polubloka što sam kupio

Screenshot_2022-07-22-03-56-59-936_com_miui.gallery.thumb.jpg.5c35e00b142a119226d589fb74904cbc.jpg

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure

Polutke bloka idu u paru. Karike mogu da se naprave u Vojvode Stepe ,na pocetku sa desne strane,masinska obrada. Ja sam uradio na desetine vanbrodskih motora kod njih,nikada nisam imao reklamaciju na karike. 

• Hvala 1

@Krokodilo
Ma iskreno ne radim ja ovo sam, radi majstor-poznanik i ja sa njim, gledam što više sam, ali što više sam pokusavam da shvatim to me već zamara , prevelik je ovo zalogaj za mene, on bi trebalo da zna sta radi, on ce ga sklapati. Moj top level su 2t agregati, ovo sa 4t malo veca nauka, nisam hteo sam da otvaram sobzirom da mi je prvi put, a nije mi ni interesovalo mnogo al rekoj aj da se oprobam. 

Uzeli smo i druge lezajeve uz radilicu, rece on ide neki poseban alat da ovaj jedan stari izvadimo, pa mi objasnjavao da ima tacno mesto kako treba novi lezaj da udje, ima otvor unutra gde naleze lezaj u blok... Tu sam se vec pogubio, rekoh aj bate radi ti dalje svoj posao, ja cu ipak svog da se drzim. :Joska:
Što se mnogo silikona tiče, da, ima bas mnogo i svuda i ležeći je pocrveneo dosta. 

Krokodilo hvala na informacijama, kao i za to što ih nesebično deliš sa nama 

IMG_20220722_034329.thumb.jpg.3ae068465c593e5929d63b41c4bcf547.jpg
Sam ležeći je prsten samo koji sam oznacio narandzasto (ako sam dobro razumeo), ovo sto sam označio plavim je bocni neki nalezući sloj bloka do radilice koji ima riseve i rekao je da to nije ok, da mora da vidi zbog cega je doslo do toga da radilica ode u stranu toliko. 

@abarth_maniacprihvatam kritiku, što bi se reklo, žurio sam :neznam:

Evo i slike tog polubloka što sam kupio
Screenshot_2022-07-22-03-56-59-936_com_miui.gallery.thumb.jpg.5c35e00b142a119226d589fb74904cbc.jpg
То обележено плавим стрелицама се зове аксијални лежај, рецимо код много аута се мења али у овом случају не. Због овог проблема овај агрегат је екстремно скуп за ремонт по књизи јер по правило кад се ово деси иду нови блокови и нова радилица(што је за наш стандард "врло веома"). У Бугарској - Дупница имаш све и свашта за моторцикле па и цео агрегат за око 350€. Толико је само нова оригинална радилица.

• Integrisan, 9295 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Skupa i jedino isplativa igranka je sa novim delovima, sve po redu sta sledi da bi zaista trajalo. Tu se od babe pravi devojka, nazalost mnogi misle (jer ima ljudi koji to rade) da za 200-400e mogu da urade generalnu a da je dobro.

Takava lomina zavrsi vrlo brzo na oglasu kao ugladjen i fin.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Ја репарирам ово и мислим да сам негде и објашњавао поступак у кратким цртама и траје. АЛИ, мора се тачно знати шта и како, и врхунски/марљиви мајстори који ми "испуњавају жеље"(а то исто кошта).

• Hvala 1

Nova original radilica u PGS-u je mislim 86.000, ne mogu da se setim tacne cifre kad sam ih zvao, ali tu je negde par hiljada gore dole. Mislim iskreno bezobrazno, nije mi prvi put da ganjam neki deo preko njih i da se frapiram sa cenom.

@Satelis vidi da se ne lažemo naravno da novac igra ulogu u popravci, ali opet ne volim da skarabudzujem stvari, nisam ni blesav da ulozim tipa 1.000€ u skuter koji vredi max 1.500€. jbg ocigledno pogresna kupovina. Ali svakako sam rekao majstoru da sve sto treba da se menja da se menja. Opet mene generalna ni na 2t nije izlazila ispod 200€, tako da ne znam koji mađioničar može da je uradi za 200€, u svakom slucaju ovo je do sad prešlo 400€ + ruke majstora. 

A sto se tiče oglasa, bio je atlantic na oglasu, odlučio sam ovu sezonu zameniti skuter za neki drugi, ali kao za baksuz počeo da čvakoće i iskreno sam napisao u opisu oglasa da treba agregat da se uradi, i nisam dobio ponudu veću od 600€, te sam se odlučio da ga popravim i da ga izvozam i ovu sezonu pa ce verovatno sledece sezone u oglas dok se opet nakupi nešto para. 

Čak mislim da ti je jedan kupac slao rad agregata :Joska:

Исто се веома греши код градације уља, на почетку до првих 30 000 се тера 5 - 40, преко 30... се тера 10 - 40 и када се доџе на 80/90 000 15 - 50. Имам муштерију који тера 300ку веч 160 000 и тера 20 - 50, обишо целу Европу уздуж и попреко, агрегат је шкљоцавии али све је у граници нормале у односу на преџену километражу.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja