Jump to content

Moto Zajednica

JJ2S X4 500 - ekscentrični model motocikla

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 271 postova

Au, chitao sam o owom motoru pre par meseci, ne znam ni sam kako sam naleteo na njega ali znam da bi JAAAKO woleo da ga widim i chujem uzhiwo! Mislim da bi se ponowo zaljubio!  :-*

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

klap, klap, klap,klap,klap,klap,klap. Ja bredlažem "BRATA SHESTIa" da na sajtu bude zadužen za edukaciju mladih naraštaja, odnosno da bude admin za  maloletnike, jer mu mnogo dobro ide ;D ;D ;D ;D ;D ;D I za zasluge u obrazovanju ( a bogami je i mene poštedeo muke da objašnjavam, a i nikada ne bih pregledavao onako detaljno tudje postove) da mu se dodeli jedan par pristojnih SM guma da može da vozi kao čovek ;D ;D ;D ;D

Hahha... :D :D :D...evo smejem se i pisem...nekako me tvoji postovi uvek razvesele :D...gledam sta je ovo..klap, klap (nesto sam izgubljen trenutno pa sporo kapiram :D)...

Ne treba nista, evo, ako jednog izvedem na pravi put, ja sam zadovoljan..."ako me se sete na Dan Drzavnosti, sete" (ko zna odakle je ovaj citat, razumece)... :D :D :D

JA IMAM cerku od chetrnest godina i upravo sve komentarishe na ovakav nachin sa :ruzno,cool i slicno tako da sam i pre nego si ga brate shesti dobro "naucio pameti"znao da se radi o deranu koji jos i nezna sta bi napisao i izrazava samo svoja decija zapazanja. Meni je drago da ovaj klinac prati ovakve sadrzaje umesto nekih drugih "edukativnih foruma" i uopste mi ne smeta njegovih par povrsnih zapazanja u vezi nashih OZBILJNIH i nadasve vaznih zivotnih tema kao sto je neobicni koncept motocikl...jbte kao da smo svi inzenjeri na forumu!!! POzdrav klinac pishi sinko sta god pomislis kad tad ce tu ispasti i po nesto pametno i zrelo! Ako vozis skuter chuvaj se !! toliko. ;)

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Djole, obratio sam mu se direktno samo zato sto sam vec u jednoj temi pre ovoga naglasio da  takav komentar nema nikakvu poentu, ne obracajuci se direktno njemu (radi se o temi sa Trayal motorima, pogledaj), ali on ocigledno nije reagovao na indirektno obracanje, pa sam mu se obratio direktno (pogledao sam poslednje teme u kojima je postovao, i video da mu je to ustaljena praksa).

Nemoj potcenjivati decka, ako ima 14 godina, ne znaci da je debil. Ja sam mu se obratio kao sebi ravnopravnom (naravno da sam pogledao koliko ima godina na profilu pre nego sto sam postovao).  Neko ko ima 14 godina je vec formiran covek, i svasta moze znati...nije to dete od 4-5 godina pa da ne obracas paznju sta prica i lupeta i samo mu tapses jer si srecan sto je nesto reklo... Sigurno ima dovoljno godina da moze da proceni kada treba nesto da postuje, a kada ne.

Sto pre nauci da cita i uci, bolje za njega. Komentari nisu bili na mestu i totalno van konteksta. Po tome sam zakljucio da NE PRATI SADRZAJE (a ne da ih prati, kao sto ti kazes), jer ako u temi postujes nesto totalno van konteksta, onda sigurno ne pratis sadrzaj. Dakle ne radi se o tome da neko mora da bude inzenjer da bi postovao, vec o tome da zna kada, gde i sta treba da postuje, a kada ne. Ako svi budemo tako postovali, onda ovaj forum nema poentu. Siguran sam da ima tema u kojima on moze da ucestvuje, ali ja nisam primetio da on postavlja ovde neka pitanja...

• Zainteresovan, 730 postova

Sta ste skocili na dijete, postuje ovo, postuje ono...E ljudi ovo je forum nije KPZ pa da je sve zabranjeno...Rekao je da je ruzno, mi smo mu rekli da nam ne kvari temu i ok...Ajde sad da se vratimo temi otisli smo u off u P.M.....

Ja cu reci da je zanimljiv...To ne znaci da ja ne znam nistaa....Naime, zvjezdasti motori su se koristili u starih aviona, imali su po milion kubika (nemojte me shvatiti bukvalno) mnogo su veliki bili..Uglavnom dizelski a kasnije i benzinski...Nisam siguran, ali mislim da se nije 2T koristio puno...

Za ove motore je karakteristicno da se sve klipnjace vezu na jedno koljenasto...Neko je spomenuo 2klipa ne jedno koleno, nije nego svi klipovi tj. klipnjace se vecu u jedan kako da vam pojasnim, kao jedna velika pesnica klipnjace pa iz nje izlaze sve druge klipnjace, a ova se nalazi s jedne strane koljenastog koje je takodje karakteristicno, slicno kao u vankel motora...Probacu naci sliku pa da postujem...

Nasao.......

Radial_engine_large.gif

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

Ne verujem da ovo uopste postoji fizicki. Sve ove "fotografije" su uradjene kompjuterski tipa SolidWorks, ProEngineer...

Jel si pogledao i poljski sajt? Evo galerije:

http://www.jjsdesign.net/jj2sx4500/galeria.html

Pogledao sam sve, radim u tim programima tako da znam njihove mogucnosti. :)

Aj da ne bude da da lupetam, da pojsnim. Na slikama se vidi da se sipke rama savrseno uklapaju, kao da su livene zajedno. Dok je to u stvarnosti nemoguce uraditi i var se primecuje (pogledajte nekog Dukca).

Slazem se. Ovo je model. Renderovano.

Mislim da bi imali barem nekakav video snimak voznje u slucaju da je prototip proizveden. To bih bas voleo da vidim i cujem.

Ilustracija 99 % realnog izgleda necega sto je ustvari modelirano moze da se pogleda ovde:

http://www.maxwellrender.com/img/gallery/engineering/vehicle/pics/nicor44_3.jpg

http://www.maxwellrender.com/img/gallery/engineering/product/pics/nicor44_180107bz0.jpg

• Drug član, 1372 postova

Ne verujem da ovo uopste postoji fizicki. Sve ove "fotografije" su uradjene kompjuterski tipa SolidWorks, ProEngineer...

Jel si pogledao i poljski sajt? Evo galerije:

http://www.jjsdesign.net/jj2sx4500/galeria.html

Pogledao sam sve, radim u tim programima tako da znam njihove mogucnosti. :)

Aj da ne bude da da lupetam, da pojsnim. Na slikama se vidi da se sipke rama savrseno uklapaju, kao da su livene zajedno. Dok je to u stvarnosti nemoguce uraditi i var se primecuje (pogledajte nekog Dukca).

Slazem se. Ovo je model. Renderovano.

Mislim da bi imali barem nekakav video snimak voznje u slucaju da je prototip proizveden. To bih bas voleo da vidim i cujem.

Ilustracija 99 % realnog izgleda necega sto je ustvari modelirano moze da se pogleda ovde:

http://www.maxwellrender.com/img/gallery/engineering/vehicle/pics/nicor44_3.jpg

http://www.maxwellrender.com/img/gallery/engineering/product/pics/nicor44_180107bz0.jpg

Totalno neverovatno kako moze da se uradi. Ja sam programe za 3D modeliranje poceo da koristim pre 4 godine i od tad sam radio na raznim, ali naj bolji do sad po meni je SolidWorks. Radis li ti u nekim programima ili?

• Drug član, 3087 postova

....Za ove motore je karakteristicno da se sve klipnjace vezu na jedno koljenasto...Neko je spomenuo 2klipa ne jedno koleno, nije nego svi klipovi tj. klipnjace se vecu u jedan kako da vam pojasnim, kao jedna velika pesnica klipnjace pa iz nje izlaze sve druge klipnjace, a ova se nalazi s jedne strane koljenastog koje je takodje karakteristicno, slicno kao u vankel motora...Probacu naci sliku pa da postujem...

Апропо млађарије: па ево, дечко који је постовао ово има 16-17 година, ако не и мање.

А ово чудо са х4 мотором, ако се појави, имаће звук вероватно као "Вартбург".

• Drug član, 1261 postova

Sta ste skocili na dijete, postuje ovo, postuje ono...E ljudi ovo je forum nije KPZ pa da je sve zabranjeno...Rekao je da je ruzno, mi smo mu rekli da nam ne kvari temu i ok...Ajde sad da se vratimo temi otisli smo u off u P.M.....

Ja cu reci da je zanimljiv...To ne znaci da ja ne znam nistaa....Naime, zvjezdasti motori su se koristili u starih aviona, imali su po milion kubika (nemojte me shvatiti bukvalno) mnogo su veliki bili..Uglavnom dizelski a kasnije i benzinski...Nisam siguran, ali mislim da se nije 2T koristio puno...

Za ove motore je karakteristicno da se sve klipnjace vezu na jedno koljenasto...Neko je spomenuo 2klipa ne jedno koleno, nije nego svi klipovi tj. klipnjace se vecu u jedan kako da vam pojasnim, kao jedna velika pesnica klipnjace pa iz nje izlaze sve druge klipnjace, a ova se nalazi s jedne strane koljenastog koje je takodje karakteristicno, slicno kao u vankel motora...Probacu naci sliku pa da postujem...

Nasao.......

Radial_engine_large.gif

Nažalost ovo je neizvodjivo kod dvotaktnih motora, pošto svaka stublina mora imati zaseban donji kompresioni prostor, kako bi se ispirao cilindar. E sad voleo bih i ja da vidim kako je rešen agregat, špošto mi je to struka. Za sad još nisam došao do rešenja koje bi mogao spakovati u tako uzak ram (ko se seća 2t zveri rg500 zna da je to zapravo klonirana 250 ica, kao i Rvz500).

• Drug član, 1261 postova

Ne primajte se na ovaj dizajn jer jednostavno, nit je isproban nit je napravljen tako da...

Ja sam pristalica floskule, da sve što se nacrta može da se i napravi, prema tome od ideje kada stigneš do razradjenog projekta, onda je realizacija pitanje količine para :D :D :D :D

• Zainteresovan, 760 postova

Mislim da je ovo moguce , postoje dvotaktni dvocilindrasi u boks konfiguraciji gde dva klipa imaju zajednicki karter , samo bi u x konfigur. takav agrtegat bio nesto siri , a to mi tako i izgleda.  Inace  dvotaktni bezinci se vracaju na scenu , barem u svetu vanbrodskih motora.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Motor izgleda preterano dobro a verujem i da ide opako. Po meni naj lepsi prototip u kategoriji.

Da ne citiram revolutiona, sta ce oni sa dial up-om ;D

E vidis o tom nisam razmisljao, pritisak u karteru koji je u ovom slucaju u sredistu...Mozda to i ne igra vaznu ulogu posto je u svakom trenutku jedan klip u DMT i gura smjesu do prelivnog kanala klipa sa druge strane, ako me razumijete...Moracu pitati profesora Motora, sad me bas zainteresovalo...

• Zainteresovan, 760 postova

E vidis o tom nisam razmisljao, pritisak u karteru koji je u ovom slucaju u sredistu...Mozda to i ne igra vaznu ulogu posto je u svakom trenutku jedan klip u DMT i gura smjesu do prelivnog kanala klipa sa druge strane, ako me razumijete...Moracu pitati profesora Motora, sad me bas zainteresovalo...

Da se nadovezem , mislim da ce ti profesor reci da je kompresija kartera kod dvotaktasa  vrlo bitna , direktno utice na performanse, sto je manje slobodnog prostora u karteru to je kompresija veca odn. bolje i brze ispiranje cilindra , veci broj max. obrtaja.

Da se nadovezem , mislim da ce ti profesor reci da je kompresija kartera kod dvotaktasa  vrlo bitna , direktno utice na performanse, sto je manje slobodnog prostora u karteru to je kompresija veca odn. bolje i brze ispiranje cilindra , veci broj max. obrtaja.

Znam ja to i bez njega...

Ma stvorila bi se tu dobra kompresija, 4 su klipa, ma nisu ni oni budale da prave nesto sto nece dobro funkcionisati...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja