iksel 191 Napisano Decembar 20, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Ok, neka neko kupi ovo sranje na struju kad je tako logično i delotvorno. Ja odustajem... Ма нема љутиш, и ја сам поставио тему да видим оћел' се неко упеца ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Još jednom pozivam "poznavaoce" da pogledaju malo teh. podatke Renaulta 5 GT Turbo, a onda da komentarišu dali to radi ili ne. Garantujem da na 2T može da ima efekat, koliki, zavisi od mnogo stvari. p.s. Princip rada 2T je ostao skoro isti, ali flater-vantil (reed valve) dozvoljava neke stvari koje "poznavaoci" nisu još dokučili ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Još jednom pozivam "poznavaoce" da pogledaju malo teh. podatke Renaulta 5 GT Turbo, a onda da komentarišu dali to radi ili ne. Garantujem da na 2T može da ima efekat, koliki, zavisi od mnogo stvari. p.s. Princip rada 2T je ostao skoro isti, ali flater-vantil (reed valve) dozvoljava neke stvari koje "poznavaoci" nisu još dokučili ;D ;D ;D pa objasni malo taj princip rada renoove turbine,ima nas dosta koji nismo poznavaoci renoa 5 TURBO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Decembar 21, 2008 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Molio bih link od tog renoa 5 turbo sa elektricnim turbom... Takodje bi molio neki link gde je turbo (obican ili elektricni) uspesno primenjen na 50cc 2T. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja malo googlo, i taj garrett T2 na Renou mi lici na obican, cak sam bio i na sajtu kluba (!) ljubitelja R5Turbo, tamo ima dosta slika i podataka, i sve mi se cini da je taj turbo ko i svaki drugi, Revolution, ako bi moglo neko objasnjenje na tu temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja malo googlo, i taj garrett T2 na Renou mi lici na obican, cak sam bio i na sajtu kluba (!) ljubitelja R5Turbo, tamo ima dosta slika i podataka, i sve mi se cini da je taj turbo ko i svaki drugi, Revolution, ako bi moglo neko objasnjenje na tu temu... Liči ali nije, on je električno gonjen na niskom broju obrtaja a klasično gonjen na visokom. Tako se anulira efekat rupe. Ali princip je taj da elektro gonjen turbo može da nabije pritisak, i podigne snagu. Evo jedan link gde su to objašnjavali ali za mazdu RX8 iz 2005e, pa nevidim nikakav problem. http://rotarynews.com/node/view/381 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Decembar 21, 2008 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Taj turbo u mazdi je trebalo da bude Garettov e-turbo sistem koji je ostao na nivou prototipa. Ideja je bila da radi kao ispomoć turbini na malim obrtajima i da radi kao generator pri usporavanju ali odbačena kao nedovoljno efikasna zbog količine baterija (težine) potrebne za pogon elektro motora. Baš me zanima koliko bi trebalo da bude jak el. motor i koliko baterija da to napajaju, a da turbina bude efikasana u svim režimima rada SUS motora. I dalje nemam link od Renoa 5 turbo gde se pominje el. turbo. Znam da je reno 21 imao električnu pumpu za vodu koja hladi turbinu kad se ugasi motor. Molio bih link od tog renoa 5 turbo sa elektricnim turbom... Takodje bi molio neki link gde je turbo (obican ili elektricni) uspesno primenjen na 50cc 2T. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Decembar 22, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Taj turbo u mazdi je trebalo da bude Garettov e-turbo sistem koji je ostao na nivou prototipa. Ideja je bila da radi kao ispomoć turbini na malim obrtajima i da radi kao generator pri usporavanju ali odbačena kao nedovoljno efikasna zbog količine baterija (težine) potrebne za pogon elektro motora. Baš me zanima koliko bi trebalo da bude jak el. motor i koliko baterija da to napajaju, a da turbina bude efikasana u svim režimima rada SUS motora. I dalje nemam link od Renoa 5 turbo gde se pominje el. turbo. Znam da je reno 21 imao električnu pumpu za vodu koja hladi turbinu kad se ugasi motor. Molio bih link od tog renoa 5 turbo sa elektricnim turbom... Takodje bi molio neki link gde je turbo (obican ili elektricni) uspesno primenjen na 50cc 2T. Biće, kopam po netu, a moraću i u podrum da se nabodem, imam to na papiru ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 22, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Jeb'o sliku svoju, al meni i dalje to lici na obican turbo. Evo slika Garrett T2 iz R5 Turbo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljan021 0 Napisano Decembar 31, 2016 U prolazu, 1 post Lokacija: beograd Motocikl: yamaha fzr 600 Prijavi odgovor kao problematičan na koju foru radi ovo??Za one koji nisu znali, sličnu turbinu (na elektromotor) je imao i Renault 5 GT Turbo, i to je sasvim korektno radilo. E sad po teoriji venturi cevi sa diznom i difuzorom(koju mi zoveko karburator zbog svrhe) protok vazduha povlači gorivo iz rezervoara (čitaj lončeta karburatora) a iglica i dizna regulišu odnos smeše za odredjeni broj obrtaja. Kod dvotaktnih motora je problem u tome što je jako mali potpritisak koji povlači gorivo na nižem broju obrtaja, dok je na visokom više nego zadovoljavajući. Sa turbinom se postiže da dobijete dovoljno smeše i na niskom broju obrtaja. Ništa spektakularno, postojalo još 30 ih godina prošlog veka, a čak je mislim i DKW bio šampion sveta sa agregatom koji je imao klipni kompresor, ali na sličnom principu. STA je imao R5 GT TURBO,kakvu turbinu na struju nisam razumeo a imam fazu 2 i inace sam automehanicar za renoe kao i moj cale koji se i penzionisao radeci iste ceo zivot...jedini motor kao turbina je bio za hladjenje karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 1, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan na koju foru radi ovo??Za one koji nisu znali, sličnu turbinu (na elektromotor) je imao i Renault 5 GT Turbo, i to je sasvim korektno radilo. E sad po teoriji venturi cevi sa diznom i difuzorom(koju mi zoveko karburator zbog svrhe) protok vazduha povlači gorivo iz rezervoara (čitaj lončeta karburatora) a iglica i dizna regulišu odnos smeše za odredjeni broj obrtaja. Kod dvotaktnih motora je problem u tome što je jako mali potpritisak koji povlači gorivo na nižem broju obrtaja, dok je na visokom više nego zadovoljavajući. Sa turbinom se postiže da dobijete dovoljno smeše i na niskom broju obrtaja. Ništa spektakularno, postojalo još 30 ih godina prošlog veka, a čak je mislim i DKW bio šampion sveta sa agregatom koji je imao klipni kompresor, ali na sličnom principu. STA je imao R5 GT TURBO,kakvu turbinu na struju nisam razumeo a imam fazu 2 i inace sam automehanicar za renoe kao i moj cale koji se i penzionisao radeci iste ceo zivot...jedini motor kao turbina je bio za hladjenje karburatora. 1. Kad dodjes na neki forum - prvo procitas pravila foruma ( pisanje velikim slovima se smatra vikanjem ). 2. Postoji i tema " Predstavljanje clanova " pa je red da se i ti predstavis - kao sto su to uradili i drugi pre tebe ( ne mora nesto puno, al da ipak steknemo neku sliku o tebi ) . 3. Ako vec naidjes na forumu na nesto sa cime se ti ne slazes ( kao ovo sto si nasao ) , prvo pogledas datum kad je to pisano. Konkretno ovo je " revolution " pisao u decembru 2008 godine , pre osam godina, a mislim da " revolution " nije na forumu zadnjih pet godina. Na tako stare teme - tesko da ce neko da ti odgovori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...