Shone181504 2 Napisano Jul 2, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR1000f, Kawasaki Z750s Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, po prvi put sam rešio da uvezem motor iz inostranstva (samo zato što je stari sa malo km i extremno očuvan) pa zbog neiskustva naletim na potencijalni problem. Nakon plaćene carine, ugovora, taksi itd... dodje na red AMSS. Nisam još odvezao motor na pregled pa rešim da se pripremim i nadjem nešto što može da bude problem i pitanje parkiranja motora da stoji kao ukras što nikako ne želim. Naime u saobraćajnoj dozvoli (Nemačkoj) stoji da motor ima 72kw a ja kontaktiram ovlašćenog dilera koji mi kaže da je motor izašao iz fabrike sa 96kw i da zbog toga mogu da imam problem i da ne dobijem uverenje od AMSS. Da li je iko imao ovakav slučaj i jel uspeo da reši? Konjske snage su u Nemačkoj tada spuštane zbog smanjenja dažbina, ali na žalost kod nas svako neslaganje sa fabričkom specifikacijom predstavlja nerešivi problem, iako je to samo manje ks odnosno kw. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano Jul 2, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @Jovan Ristic je aprila uvozio motor i pominjao je golgotu sa AMSS-om ovde: Pomenuo je i da će biti poseban članak o toj golgoti, ali ne mogu da pronađem isti, pa verujem da je ovo dobra prilika da kolega napiše svoje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Jul 2, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, vasa.93 je napisao: Kolega @Jovan Ristic je aprila uvozio motor i pominjao je golgotu sa AMSS-om ovde: Pomenuo je i da će biti poseban članak o toj golgoti, ali ne mogu da pronađem isti, pa verujem da je ovo dobra prilika da kolega napiše svoje iskustvo. Još je nisam prošao, to jest nisam ni započeo pošto nemam vremena da se bavim tim problemom, jer treba da izgubim 3-4 dana da to rešim. Prvo da prepakujem motor i napravim restriktore, zatim da nosim u servis da izdaju uverenje da su promene izvršene, onda da nosim u AMSS na valjke da dobijem potvrdu, pa da tek onda idem u AMSS po homologaciju i nakon toga da idem na tehnički i onda opet da skidam karbove da vadim restriktore. U planu mi je da to odradim u nekom momentu, ali ne stižem sad. Plus mi to sve poskupljuje legalizaciju motora za 7.500 din koliko koštaju valjci, gorivo, potvrdu ovlašećenog servisa (ne znam koliko košta), izradu restriktora (oko 20 e), moram da pozajmim auto sa prikolicom, da se cimam dva dana (troškovi goriva) i dva izgubljena dana, plus jedan dan u AMSS-u na homologaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shone181504 2 Napisano Jul 2, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR1000f, Kawasaki Z750s Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da bar neki način postoji. Koliko vidim pominješ restriktore što znači da imaš problem sa viškom ks? Hvala na odgovoru i ukoliko bude nekih informacija podeli sa nama mnogo će da znače. Srećno sa tim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Jul 2, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Shone181504 je napisao: Drago mi je da bar neki način postoji. Koliko vidim pominješ restriktore što znači da imaš problem sa viškom ks? Hvala na odgovoru i ukoliko bude nekih informacija podeli sa nama mnogo će da znače. Srećno sa tim Da, motor je fabrički prema papirima izašao sa 25 kW (dakle, restriktovan). U NL je legalno vraćen na 52 kW, ali kod nas to ne može, pa moram opet da vratim na 25 kW, da odnesem na valjke da izmere snagu i sa tim papirima sa valjaka idem u AMSS i onda mi rade homologaciju (to jest ne meni, već motoru) i to bi trebalo da je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shone181504 2 Napisano Octobar 6, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR1000f, Kawasaki Z750s Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Ristic jel si pokušavao nešto da odradiš po pitanju homologacije i cele te procedure? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Octobar 6, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam. Rešio sam da će mi to biti motor samo za stazu. Nije mi se dalo da se cimam i da vučem motor tamo - ovamo i da se bakćem sa papirologijom i idem u dodatni trošak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2222 Napisano Octobar 6, 2022 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Ristic jel si pokušavao nešto da odradiš po pitanju homologacije i cele te procedure?Moj kum je rešio Fazera. U saobraćajnoj iz Nemačke 35kw, a iz fabrike izašao sa oko 70kw tako nešto. Uzeo je potvrdu iz ovlašćenog Suzuki dilera da je skinuta blokada, na valjke na merenje snage, sa tim u amss na pregled i to je to. Registrovan. Jeste da treba malo živaca,vremena i da košta to sve i valjci i ne znam da li je potvrdu platio itd ali rešio je.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...