Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Ja sam samo stigao do otkrića da treba da menjam gumicu u zadnjim kočionim kleštima, pušta ulje :ups:

I otišao do Biker House-a da uzmem lanac i lančanike da bih saznao da ne rade, JOŠ UVEK!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Kod mene opet problem, izgleda da su kraceni srafovi i distanceri na prdnjim klestima....nemam pojma kako je bilo fabricki uglavnom prednja klesta ne dolaz najbolje, ako bi neko bio ljubazan da slika i da merice.....

P.S balltrek javi se....

• Podržavam 2

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Kod mene opet problem, izgleda da su kraceni srafovi i distanceri na prdnjim klestima....nemam pojma kako je bilo fabricki uglavnom prednja klesta ne dolaz najbolje, ako bi neko bio ljubazan da slika i da merice.....

P.S balltrek javi se....

:lol:

hehehe...evo da se javim! :zdravo:

U sutra idem za MNE i vraćam se tek u subotu uveče, tako da ništa do nedelje. Ali molim te da mi tačno opišeš šta ti treba , tj. koje merke, po mogućstvu i da fotkaš, kako ne bih dva puta uzimao iste.

Ja sam se od Nove godine već dva puta vozio po gradu. :nanana:

ps. Ostao si dužan da javiš koja je debljina zidova.

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Drustvo,pitanje...?osovina od pumpe za ulje da li treba da ima luft napred nazad (unutra-napolje) i zupcanik na njoj da li treba cvrsto da stoji na osovini bez pomeranja ili treba da ima lufta?

http://s1227.beta.photobucket.com/user/zuna89/media/22012013018_zps2af1152c.mp4.html

http://s1227.beta.photobucket.com/user/zuna89/media/22012013017_zpsb466f69b.mp4.html

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 E

Ima li neko stari istegljeni lanac ,koji bi inace bacio u kantu da mi pokloni? Ili prednji lancanik sa manje od 15 zubaca pa mi proda? :)

Ne treba mi cak ni ceo lanac ,3,4 clanka :)

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: XT600E

ljudi, ocu da uzmem mitas e09 gume za xt-a.

Problem je sto zadnju imaju samo u 130/80 mjesto 120/90 po fabrici propisanoj dimenziji...

Kakva su vasa misljenja oko toga, stavljat ili ne? sto gubim sa ovim?

e da... je li ko vozio e09 ? kakva je ? cuo sam da je za mokri asfalt pogibja, a za ostalo ?

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

ljudi, ocu da uzmem mitas e09 gume za xt-a.

Problem je sto zadnju imaju samo u 130/80 mjesto 120/90 po fabrici propisanoj dimenziji...

Kakva su vasa misljenja oko toga, stavljat ili ne? sto gubim sa ovim?

e da... je li ko vozio e09 ? kakva je ? cuo sam da je za mokri asfalt pogibja, a za ostalo ?

Nemaš frke, 130/80 ide bez problema.... Malo lakše po klizavom i bit ćeš zadovoljan. :takoje:

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Što se dimenzija tiče, ja vozim 140/80 i nemam nikakvih problema, jedino što mi je guma pojela deo lancobrana :) Ranije sam vozio 130 sa nižim profilom (guma namenjena touring motorima, prednja!) i razlika je bila ogromna kad sam stavio ovu, trebao mi je ceo dan da se naviknem.

Što se dimenzija tiče, ja vozim 140/80 i nemam nikakvih problema, jedino što mi je guma pojela deo lancobrana :) Ranije sam vozio 130 sa nižim profilom (guma namenjena touring motorima, prednja!) i razlika je bila ogromna kad sam stavio ovu, trebao mi je ceo dan da se naviknem.

Inače, za vašu informaciju, za felge kakve imaju yamahe XT, za felgu 2.50 je maksimalna

širina 130, a za 2.75 je 140. Može i 140 na felgu 2.50 ali ne sjedne dobro i ne preporuča

se....

• Podržavam 1

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Imam problem... Danas u voznji mi je prestao da se puni aku... Svetla su bila sve slabija i slabija dok nije izvukao svu struju iz akumulatora i nisam vise mogao ni da zaverglam... Sta bi mogao biti problem? Ja sumnjam na regler i ako je on, da li pase za moju Tenere (3aj) regler od XT-a (2kf)? Da napomenem, aku je nov, skoro stavljen 12Volt, 12Ah...

• U prolazu, 92 postova

Ja imam Mitas E09 i ok su i po asfaltu i za blazi off... Ali po mokrom kad naidjes na "zebru", neka ti je Bog u pomoci...

Istina da nisam neki expert za gume, ali onakav krampon i blazi off ? Kako to sad ?

Pa najvise je kupujem za off ... bila bi 30/70 u korist offa ???

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Ja imam Mitas E09 i ok su i po asfaltu i za blazi off... Ali po mokrom kad naidjes na "zebru", neka ti je Bog u pomoci...

Istina da nisam neki expert za gume, ali onakav krampon i blazi off ? Kako to sad ?

Odlicne su one i za grublji off, ali nikako sa onim pritiskom vazduha u njima sa kojim se vozi po asfaltu.

Pa to sam rekao jer sam ih i probao samo na blazem off-u, pa sam rekao da su ok za blazi off... Nisam ih probao za tezi offroad pa ni ne mogu da tvrdim kako se ponasaju na toj podlozi... Glupo bi bilo da tvrdim nesto sto nisam siguran...zar ne..?

• Drug član, 3028 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Imam problem... Danas u voznji mi je prestao da se puni aku... Svetla su bila sve slabija i slabija dok nije izvukao svu struju iz akumulatora i nisam vise mogao ni da zaverglam... Sta bi mogao biti problem? Ja sumnjam na regler i ako je on, da li pase za moju Tenere (3aj) regler od XT-a (2kf)? Da napomenem, aku je nov, skoro stavljen 12Volt, 12Ah...

Mislim da neće moći. 2kf ima jednofazni alternator. Uzmi od tvog modela ili zovi Jošku (možeš i Rajka u Laboratoriju), i uzmi nov regler. Pre nego što išta budeš radio, proveri da li ti je dobar alternator, da li iz njega dobijaš struju (naizmeničnu).

Ako ti je off sastavljen od makadama, kamenitih podloga i slično, biti će ti ok....Ali

u blatu nisu nešto, ono zadovoljava...

Mislim da neće moći. 2kf ima jednofazni alternator. Uzmi od tvog modela ili zovi Jošku (možeš i Rajka u Laboratoriju), i uzmi nov regler. Pre nego što išta budeš radio, proveri da li ti je dobar alternator, da li iz njega dobijaš struju (naizmeničnu).

Ok, a kako da probam da li imam struju sa alternatora? Gde da merim?

• Drug član, 3028 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Raskopčaš tri žice koje izlaze iz dekla (levog), i idu u regler. Meri unimerom postavljenim na naizmenični napon voltažu između sve tri faze. Ako je približno jednak rezultat, onda sa velikom sigurnošću znaš da ti je otišao regler, a da je alternator ispravan. Mada, pošto vidim da si i u NS, Joška je u Temerinu, probaj da se sa njim čuješ i da on pogleda i napravi ti regler (bolji od fabričkog).

• U prolazu, 92 postova

Pa to sam rekao jer sam ih i probao samo na blazem off-u, pa sam rekao da su ok za blazi off... Nisam ih probao za tezi offroad pa ni ne mogu da tvrdim kako se ponasaju na toj podlozi... Glupo bi bilo da tvrdim nesto sto nisam siguran...zar ne..?

Istina ziva. Nismo se razumjeli :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja