quasaar 1027 Napisano Novembar 28, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pun q... oglasa i kod nas a i napolju... svakakvih motora recimo godista oko '90 koji su presli od 30.000 do 60.000 km. I onda ja sednem na motor i napravim za godinu dana izmedju 15.000 i 25.000 km. Da li to znaci da sam ja van svih standarda i da se inace motorom godisnje prelazi 1000-5000km ili svi lazu!?!? Zaista je retko da neko napise pravu ili bar priblizno pravu kilometrazu... retko vidim oglad na mobile ili slicnim mestima gde pise da je motor presao 90.000 ili vise. A u Svrbiji zemlji motori ne prelaze vise od 30.000. Za koju godinu ce cifra pasti na cetvorocifrene brojeve. I kakav je zakljucak? Pa opcije su sledece: 1. Slepo verujes oglasu 2. Pokusas da provalis prodavca kada ga upoznas kakav je covek i koliko je moguce da laze i mulja 3. Pokusas da provalis po stanju motora 4. Skontas da ti laicko poznavanje motora dozvoljava da ono sto si na prvi pogled video uklapa u finansijsku konstrukciju i nadas se najboljem, pa kako ispadne - sto je najcesci slucaj u zemlji Svrbiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 84 Napisano Novembar 28, 2008 Architect, 339 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan 2. Pokusas da provalis prodavca kada ga upoznas kakav je covek i koliko je moguce da laze i mulja Upravo je to najbolja stvar koja moze da se uradi, ako je motor i namesten da izgleda lepo, prodavac je tak koji odaje u tom slucaju. Treba znati citati ljude... Uvek moze da se prepozna kada neko voli motore i sa paznjom ih odrzava i kada neko prica praznu pricu, sta god da kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Novembar 29, 2008 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Na kilometrazu ne obrcam posebnu paznju jer kod nas 90 posto ljudi mulja i laze.Najvise se oslanjam na to kako procenim coveka pa tek onda gledam motor i trazim nedostatke.Problem je jedino sto je i taj koji meni deluje kao posten covek vlasnik masine tek nekih godinu,dve dana a pre toga mu je desetak godina gomila divljaka vadila dusu. Tako da vam svakako ostaje da se nadate da niste bas toliki maler da odmah radite generalnu ili nesto slicno.Pricam o uvezenom motoru koji je stariji od 7,8 godina kakav sam trazio jer sam bio ogranicenih sredstava a i kontao sam ako kupim jevtiniji motor ostaje mi novca da ga dovedem u neko normalno stanje.Sve bi to drugacije izgledalo kad bi se za vracanje kilometraze odgovaralo krivicno jer to i jeste jedan vid PREVARE! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ja ima tri cajgera na lageru pa buduci kupac sam moze da bira kilometrazu. gde ces bolju uslugu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OldSchool 6 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 70 postova Prijavi odgovor kao problematičan za stanje motora je najbitnija redovna zamena ulja i nacin voznje. tako da je nekad motor koji je preso 10000 km mnogo osteceniji ako nije redovno menjano ulje i ako je vozen stalno u crveno od motora koji je preso 50000 ali je redovno sipano dobro ulje i ako je vozen laganije bez velikog gasiranja. Tako da po meni kilometraza, bila ona prava ili ne ne oslikava stanje masine na motoru. Kupovina polovnjaka prvenstveno zavisi od iskustva kupca da proceni motor na osnovu zvuka, dima iz auspuha i voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat_rat 0 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna moja prica o podesavanju kilometar sata: Naime covek je kupio auto,nekog alfa romea mislim i na km satu je bilo oko 150 000 i to ga je kupio kod ovlascenog distributera,kod prodavca na veliko.I sve je tako islo dok na jednoj pumpi nije sreo pravog vlasnika,i tu su se upoznali i tamo ovamo dodju do kilometraze.Prethodni vlasnik se veoma zacudio kada je video da je auto presao samo 150 000 a on kada ga je prodao imao je 240 000.E sad ovaj zajebani se naljuti i ode kod toga u radnju sto mu je prodao,zapreti da ce da zove finansijsku,policiju i novine a ovaj da bi sve smirio mu da 1000€ samo za cutanje i jos mu vrati neke pare od cene auta.Ovo i ne bi bilo tako cudno da se desilo na autopijaci u Kraljevu ali sve se u stvari odigralo u Italiji.To znaci da muvanja ima svuda,osim mozda u Svajcarskoj.Tamo imam prijatelja koji ponekad dovozi aute i znam da je on uvek skidao kilometrazu kod nas ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 29, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Kompresija u 2.-oj brzini je jedna od ludjih u zadnje vreme, ako to zavisi od prenosa i još pokoje sitnice. ''ja imam tri cajgera na lageru pa buduci kupac sam moze da bira kilometrazu. gde ces bolju uslugu.'' Ra$a je još i najbliži istini. Većina uvoznika čačka kilometraže na velikoj većini svojih vozila, što povećavaju zbog carine, što smanjuju zbog prodaje, ništa novo, ništa strašno! Ako ćeš da piljiš u svaku sitnicu i da se treseš kakva je mačka u džaku, pa nemoj ni da trguješ. Dosad sam pokušavao da pazarim polovne stvari od poznatih ljudi i to je UVEK jeftinije bez obzira na cenu. Mi smo uglavnom JAKO glupa raja za trgovinu vozila, pa nam je kilometraža ''svetinja'', zato nam se i pakuje da vidimo ono što volimo da vidimo. Iskustva naše raje za vreme sankcija i nemaštine i ranijih proizvoda na 4 točka, uglavnom dosežu do 100-150,000km, da je sve preko toga grob. Lično znam za slučaj Passata ('90) koji je prešao oko 700.000km za 9 godina, pa ga čovek vrati na 350.000 zbog prodaje. Naravno, auto k'o nov. Takodje se ne bih složio sa ''opterećenjem'' motora da su 3 puta jača nego kod kola zbog obrtaja. Prvo, ima motora sa 1, 2, 3, 4 , i 6 cilindara, koji se vrte od 3.000rpm pa sve do 16,500rpm u blokadi, pa je samim tim i generalizacija pogrešna. Dalje, moj Yugić je riknuo već na 68.000km, a CBR-ovi i BMW-ji odredjenih serija prelaze i po 5 puta toliko (a vrte se i do duplo više). Dalje, koliko košta ulje i kakvog je kvaliteta ono što sipamo u motor , a kakvo u kolima?? Svejedno, Ako možete da birate, kupujte motor od vlasnika, ne od trgovca. Vlasnik vas može jako malo slagati ili uopšte, a trgovac će vas SVE slagati, jer ne zna ništa (ili jako malo) o modelu. I opet, kad vidim da je motorcikl '97 godište po pravilu prešao izmedju 17,000km i 26,000km, - POVRAĆA MI SE!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Kompresija u 2.-oj brzini je jedna od ludjih u zadnje vreme Da vid's sto je Djusijev Ducati dobaaaaar! ;D ;D E, sad me fat_rat potsetio na ovo: Resio ja da pazarim Alfu, i nagledao sam se xxx primeraka, ovaj recimo tek stigao iz Italije, a isti nedelju dana kasnije na bubanj potoku- 147.000km! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Novembar 29, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Kompresija u 2.-oj brzini je jedna od ludjih u zadnje vreme, ako to zavisi od prenosa i još pokoje sitnice. ''ja imam tri cajgera na lageru pa buduci kupac sam moze da bira kilometrazu. gde ces bolju uslugu.'' Ra$a je još i najbliži istini. Većina uvoznika čačka kilometraže na velikoj većini svojih vozila, što povećavaju zbog carine, što smanjuju zbog prodaje, ništa novo, ništa strašno! Ako ćeš da piljiš u svaku sitnicu i da se treseš kakva je mačka u džaku, pa nemoj ni da trguješ. Dosad sam pokušavao da pazarim polovne stvari od poznatih ljudi i to je UVEK jeftinije bez obzira na cenu. Mi smo uglavnom JAKO glupa raja za trgovinu vozila, pa nam je kilometraža ''svetinja'', zato nam se i pakuje da vidimo ono što volimo da vidimo. Iskustva naše raje za vreme sankcija i nemaštine i ranijih proizvoda na 4 točka, uglavnom dosežu do 100-150,000km, da je sve preko toga grob. Lično znam za slučaj Passata ('90) koji je prešao oko 700.000km za 9 godina, pa ga čovek vrati na 350.000 zbog prodaje. Naravno, auto k'o nov. Takodje se ne bih složio sa ''opterećenjem'' motora da su 3 puta jača nego kod kola zbog obrtaja. Prvo, ima motora sa 1, 2, 3, 4 , i 6 cilindara, koji se vrte od 3.000rpm pa sve do 16,500rpm u blokadi, pa je samim tim i generalizacija pogrešna. Dalje, moj Yugić je riknuo već na 68.000km, a CBR-ovi i BMW-ji odredjenih serija prelaze i po 5 puta toliko (a vrte se i do duplo više). Dalje, koliko košta ulje i kakvog je kvaliteta ono što sipamo u motor , a kakvo u kolima?? Svejedno, Ako možete da birate, kupujte motor od vlasnika, ne od trgovca. Vlasnik vas može jako malo slagati ili uopšte, a trgovac će vas SVE slagati, jer ne zna ništa (ili jako malo) o modelu. I opet, kad vidim da je motorcikl '97 godište po pravilu prešao izmedju 17,000km i 26,000km, - POVRAĆA MI SE!!! A VOLIS ME,VOLIS !! ;) A STO PAMTIS.... Ko ce koga da usvoji ,ja tebe ili ti mene ? Pa da se krene sa prevaspitavanjem i lecenjem sujete. Ne znam samo ko je stariji od nas dvojice,taj ce preuzeti ulogu tate. A mladjem neka je Bog u pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=87277328&__lp=20&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=25&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=10000&customerIdsAsString=〈=en&pageNumber=1 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=70009213&__lp=20&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=25&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=10000&customerIdsAsString=〈=en&pageNumber=1 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=88735834&__lp=20&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=25&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=10000&customerIdsAsString=〈=en&pageNumber=3 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=1261905&__lp=20&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=25&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=10000&customerIdsAsString=〈=en&pageNumber=3 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=33729357&__lp=20&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=25&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=10000&customerIdsAsString=〈=en&pageNumber=4 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=86472736&__lp=20&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=25&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=10000&customerIdsAsString=〈=en&pageNumber=6 Oš još ?! ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Novembar 29, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan A šta će tek na ovo da kaže BJB zajednica ??!!! :o Kad sam naručio VFR-a uzmem uz njega i ZZR 600. Znači da ga prodam - to je faul br.1. Još ima i malu kilometražu - faul br.2. I povrh svega vozio ga deda (Nemac) ,ali ne znam da li samo nedeljom do crkve ili na trkama - faul br.3. E sad jest da imam kopiju lične karte i brif ali sigurno je neka mućka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 30, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno,kada kupujem motor veliku ulogu igra kilometraza. Nikako da objasnim ljudima da su motori jako,jako optereceni u odnosu na neka prosecna kola koja imaju 3-4ooo obrtaja maksimum. Ovi nasi se vrte uglavnom oko 10000 obrtaja ,tj dok ne proradi blokada. Znaci, u proseku su optewreceniji 3-4 puta vise od obicnih agregata sto znaci da traju 3-4 puta krace. Ako prosecna kvalitetna kola predju 300-400 hiljada kilometara i tada izdahnu za ocekivati je da ce motor preci 100-150 hiljada i tu je zakucavanje. Pedeset hiljada za motor je pola njegovog zivota,pa ko voli ... Velika vecina motora koja je uvezena nema cifru na satu ispod 50000 km. Ono sto pise je druga prica. Kada probam motor koji kupujem jednan od pokazatelja je kompresija u 2-oj. Malo ga zaletim u drugoj i naglo pustim gas. Ako zakoci kao da si zaboo prednju onda je to ono pravo, u suprotnom kompresija je slaba sto znaci da je kilometraza zavidna na tom motoru. Ovaj ti sistem nikako nije tacan pokazatelj, cak sta vise - pogresan je. Postoje razni nacini za provjeru stanja polovnog vozila, ali ovo definitivno nije jedan od njih. Prvo: kompresija se za male pare provjerava kod servisera/majstora spajanjem na uredjaj. Drugo: kada naglo pustis gas nekom ispravnom cetvorocilindrasu i nekom ispravnom monocilindrasu, tvojom logikom bi covjek bio ubijedjen da je cetvorocilindras pokvraren, ali u stvari nije Razliciti tipovi agregati se razlicito ponasaju pri otpustanju gasa, manje zbog kompresije, ali mnooogo vise zbog inercije klipa (masa i velicina klipa). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Novembar 30, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno,kada kupujem motor veliku ulogu igra kilometraza. Nikako da objasnim ljudima da su motori jako,jako optereceni u odnosu na neka prosecna kola koja imaju 3-4ooo obrtaja maksimum. Ovi nasi se vrte uglavnom oko 10000 obrtaja ,tj dok ne proradi blokada. Znaci, u proseku su optewreceniji 3-4 puta vise od obicnih agregata sto znaci da traju 3-4 puta krace. Ako prosecna kvalitetna kola predju 300-400 hiljada kilometara i tada izdahnu za ocekivati je da ce motor preci 100-150 hiljada i tu je zakucavanje. Pedeset hiljada za motor je pola njegovog zivota,pa ko voli ... Velika vecina motora koja je uvezena nema cifru na satu ispod 50000 km. Ono sto pise je druga prica. Kada probam motor koji kupujem jednan od pokazatelja je kompresija u 2-oj. Malo ga zaletim u drugoj i naglo pustim gas. Ako zakoci kao da si zaboo prednju onda je to ono pravo, u suprotnom kompresija je slaba sto znaci da je kilometraza zavidna na tom motoru. Ovaj ti sistem nikako nije tacan pokazatelj, cak sta vise - pogresan je. Postoje razni nacini za provjeru stanja polovnog vozila, ali ovo definitivno nije jedan od njih. Prvo: kompresija se za male pare provjerava kod servisera/majstora spajanjem na uredjaj. Drugo: kada naglo pustis gas nekom ispravnom cetvorocilindrasu i nekom ispravnom monocilindrasu, tvojom logikom bi covjek bio ubijedjen da je cetvorocilindras pokvraren, ali u stvari nije Razliciti tipovi agregati se razlicito ponasaju pri otpustanju gasa, manje zbog kompresije, ali mnooogo vise zbog inercije klipa (masa i velicina klipa). E ljudi,necu vise da se nadovezujem ali.. Tacno je, ne rekoh da sam mislio na cetvorocilindrase jer njih preferiram. Tkodje,nisam mislio na pocetnika vec na nekoga ko ima zavidnu kilometrazu, ako iole ima sluha ,osecaja, onda mora da uoci razliku o kojoj pricam. A sto se tice majstora i provere kompresije ,verujte, ne poznajem nikoga i nikoga ko je to uradio pri kupovini motora. A znam mnoge koji to urade kada doteraju motor kuci posle kupovine. Obicno si negde u nekoj nedodjiji (ne mora da znaci) i ti i tvoj dobar drugar treba da odlucite da li izvaditi novce ili ne. Da ne razvlacimo pricu, moj test kompresije je samo jedan u nizu koje treba uraditi prilikom kupovine motora, daleko od toga da je odlucujuci faktor. Ali eto, njega sam naveo jer mi tog momenta pao na pamet. A sto se tice kilometraze da objasnim i to: Meni glavnu ulogu igra kilometraza. Ali,naravno, ona kilometraza koju ja i moji pomagaci prilikom kupovine procenimo da je stvarna a ne ona koja pise na satu. Na sat pogledam cisto da vidim koliko je gazda bezobrazan i alav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan treba gledati ukupno stanje motocikla. kilometraža je samo jedan od pokazatelja i ne treba se čvrsto držati toga. kao ni godišta proizvodnje uostalom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 30, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno,kada kupujem motor veliku ulogu igra kilometraza. Nikako da objasnim ljudima da su motori jako,jako optereceni u odnosu na neka prosecna kola koja imaju 3-4ooo obrtaja maksimum. Ovi nasi se vrte uglavnom oko 10000 obrtaja ,tj dok ne proradi blokada. Znaci, u proseku su optewreceniji 3-4 puta vise od obicnih agregata sto znaci da traju 3-4 puta krace. Ako prosecna kvalitetna kola predju 300-400 hiljada kilometara i tada izdahnu za ocekivati je da ce motor preci 100-150 hiljada i tu je zakucavanje. Pedeset hiljada za motor je pola njegovog zivota,pa ko voli ... Velika vecina motora koja je uvezena nema cifru na satu ispod 50000 km. Ono sto pise je druga prica. Kada probam motor koji kupujem jednan od pokazatelja je kompresija u 2-oj. Malo ga zaletim u drugoj i naglo pustim gas. Ako zakoci kao da si zaboo prednju onda je to ono pravo, u suprotnom kompresija je slaba sto znaci da je kilometraza zavidna na tom motoru. Ovaj ti sistem nikako nije tacan pokazatelj, cak sta vise - pogresan je. Postoje razni nacini za provjeru stanja polovnog vozila, ali ovo definitivno nije jedan od njih. Prvo: kompresija se za male pare provjerava kod servisera/majstora spajanjem na uredjaj. Drugo: kada naglo pustis gas nekom ispravnom cetvorocilindrasu i nekom ispravnom monocilindrasu, tvojom logikom bi covjek bio ubijedjen da je cetvorocilindras pokvraren, ali u stvari nije Razliciti tipovi agregati se razlicito ponasaju pri otpustanju gasa, manje zbog kompresije, ali mnooogo vise zbog inercije klipa (masa i velicina klipa). E ljudi,necu vise da se nadovezujem ali.. Tacno je, ne rekoh da sam mislio na cetvorocilindrase jer njih preferiram. Tkodje,nisam mislio na pocetnika vec na nekoga ko ima zavidnu kilometrazu, ako iole ima sluha ,osecaja, onda mora da uoci razliku o kojoj pricam. A sto se tice majstora i provere kompresije ,verujte, ne poznajem nikoga i nikoga ko je to uradio pri kupovini motora. A znam mnoge koji to urade kada doteraju motor kuci posle kupovine. Obicno si negde u nekoj nedodjiji (ne mora da znaci) i ti i tvoj dobar drugar treba da odlucite da li izvaditi novce ili ne. Da ne razvlacimo pricu, moj test kompresije je samo jedan u nizu koje treba uraditi prilikom kupovine motora, daleko od toga da je odlucujuci faktor. Ali eto, njega sam naveo jer mi tog momenta pao na pamet. A sto se tice kilometraze da objasnim i to: Meni glavnu ulogu igra kilometraza. Ali,naravno, ona kilometraza koju ja i moji pomagaci prilikom kupovine procenimo da je stvarna a ne ona koja pise na satu. Na sat pogledam cisto da vidim koliko je gazda bezobrazan i alav. samo znas,ako je mnogo mali ler gas ima da se zakopa i bez kompresije,a ako je malo veci ler,nece se zakopati ni nov,nije ti to neko merilo,ako trosucka po malo ulja,ima da ima bolju kommpresiju nego nov,ako ima produzen prenos,,ni nov nece da se ukopa,a pak ako ima skracen prenos i omaj bez kompresije ima da stane..,,tako da bez merenja kompresije na licu mesta nema nista,ali i to nije merilo,moz da ima kompresiju jedva 3 bara,a da opet nebude do karika,nego recimo do pretegnutosti ventila,,,bolje umazi prste u auspluh pa vidi dali ima taloga ulja unutra,mada .....zamisli prodavca u situaciji da ga teras na nekom r motoru daa skidas plastike itd. ;D ;D ;D ;Dsta si video to si kupio,ko ima oci neka gleda ko nema...nek se ne zali posle.....ukljucis oci prste usi,,i sta vidis to ti je :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 30, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Novembar 30, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan zamisli prodavca u situaciji da ga teras na nekom r motoru daa skidas plastike itd. ;D ;D ;D ;D Ja kad sam prodavao K4 rekao sam svakom ko je dosao- pare na sto pa ga izvrcemo na postavu ako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HD R1 0 Napisano Decembar 2, 2008 U prolazu, 53 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan -najbolje od svega je ako usporedite oglase rabljenih motora i njihovu kilometražu i temu na forumu u kojoj navodite prijeđenu kilometražu po sezoni ??? - ispada da je omjer 1:10 ;D -za mene osobno kilometraža nije previše bitna već kompletno stanje motocikla i od koga ga kupujem, inače imam R1 iz 2000. godine sa 57000 km i ide savršeno , a znam ih barem desetak koji nisu doživjeli ni 30 000 km jer su se iživljavali na motorima(hladan u blokadi , paljenje guma, vožnja na zadnjem...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Decembar 7, 2008 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Predjena kilometraza je relativna stvar. Ja sam Suzuki Burgmana kupio oko 15.6.2008. a 5.10.2008. na satu je imao 14000km vise. Desilo se da preko leta svaki dan prelazim po minimum 150km dnevno, jer sam radio u H.Novom a vikendica mi u Budvi, plus bg-bd i bd-bg. Kada sam se vratio, kupio sam motor koji je od 26.1.2005. do 5.11.2008. presao svega 4109km i za koji sam siguran da je presao toliko, provereno. Svako ima drugacije potrebe vezane za voznju motorom i naravno ne treba zaboraviti da li vlasnik ima samo jedan ili vise motora. Neko predje za 1 godinu manje nego neko za 7 dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...