Miki972 1 Napisano Novembar 27, 2008 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Celo leto nisam ni primecivao, motor normalno radi i vuche bez problema, lepo sam se vozio....ali pre par dana kad sam se vratio iz kratke voznje i ubacivao motor u garazu (napolju je bilo prilichno ladno) primetih da blagi dim, koji je valjda normalana stvar, izlazi iz samo jednog auspuha i kad sam motor ugasio taj auspuh je znatno topliji od drugog auspuha????? Zaboravih da kazem motor je Triumph 1996 godishte i ima tri cilindra. Ako se ne varam iz motora izlaze 4 grane prema izduvima s'tim shto se grana iz srednjeg cilindra rachva u dve. Zapravo tri grane, ali se jedna rachva u oba auspuha. Kazem, motor odlichno radi, bez problema, vuche perfektno, al me ovo malo brine. Iz jednog auspuha izlazi dim (ne jak-chini mi se normalnog inteziteta) ali iz drugog nishta. Kad primaknem ruku blizu izduva normalno se oseti da vazduh izlazi. Auspuh iz kojeg se vidi dim je topao, a auspuh iz kojeg nema dima jedva da je topao ??? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Jel beli dim i koliko kratka voznja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1357 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan imao sam slican problem sa suzukujem pa se nadam da je i kod tebe, meni se izlomio unutrasnji deo u auspuhu pa je na taj auspuh dimio,proveri prvo to,ako ti se lonci otvaraju jos bolje mozes da proveris,a u drugom slucaju neznam kako bi mogao da vidis dali je nesto izlomljeno unutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1357 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan kako iz motora izlaze 4 grane a ima 3 cilindra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan kako iz motora izlaze 4 grane a ima 3 cilindra Ako se ne varam iz motora izlaze 4 grane prema izduvima s'tim shto se grana iz srednjeg cilindra rachva u dve. Zapravo tri grane, ali se jedna rachva u oba auspuha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1357 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan eto sad da sam umro to nebi znao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki972 1 Napisano Novembar 27, 2008 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel beli dim i koliko kratka voznja? Dim je belo-sive boje, nije crn, i voznja je bila od nekih 20-25 minuta. Juche sam ishao da izvadim akumulator pa sam ga malo upalio, jedno 10-tak minuta je radio na leru, i opet isto. Kazem celo leto sam se normalno vozio, bez ikakvih problema, ali eto nisam to primecivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki972 1 Napisano Novembar 27, 2008 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan imao sam slican problem sa suzukujem pa se nadam da je i kod tebe, meni se izlomio unutrasnji deo u auspuhu pa je na taj auspuh dimio,proveri prvo to,ako ti se lonci otvaraju jos bolje mozes da proveris,a u drugom slucaju neznam kako bi mogao da vidis dali je nesto izlomljeno unutra Nisam ni pomishljao da je mozda neshto sa auspuhom, moguce. Al, chini mi se da je sve zanitovano, ne moze se otvarati. Jedan auspuh se se lepo ugreje, a drugi jedva da je topao. Josh nisam proverio posle neke duze voznje kakvo bi stanje bilo po pitanju topline auspuha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan eto sad da sam umro to nebi znao ;D Evo da nebi umro u ne znanju. Jednostavno svaki od ta tri cilindra imaju pa dva usisna i dva izduvna ventila, normalno. Kako bi izjednačili pritiske u oba auspuha, fabrika triumph je pribegla triku. Dakle, jedan izduvni ventil ide u jednu granu a drugi u drugu, i tako imamo čudnu kombinaciju, tri cilindra, četri grane, dva auspuha. Uglavnom. probaj sledeći put da začepiš taj auspuh iz kojeg ti dimi i pogledaj dali je dim počeo da izlazi na drugi auspuh. Verovatno je u pitanju kondezat koji se skupio u auspusima od stajanja, a ti nisi opeglao dovoljno motor da se grane zagraju do te mere da to sve ispari, a problem obično pravi levi auspuh (na strani ćopave) , nekako se tu skupi uvek više kondenza, a zašto pojma nemam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Novembar 27, 2008 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Proveri nivo tecnosti za hladjenje , ako je pao moze biti dihtung na glavi , vidi svecisu na tom cilindru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Bas zbog kondeza sam pitao da li je beli dim, i koliko je te kratka voznja kratka. Mada mislim da je 25min voznje dovoljno da ispari sav kondez. Ne znam kako izgleda to na Trijumfu, simetricnost grana itd, mada kada bi logicno razmislio trebalo bi da je simetricno, tri cilindra u red po 1,5 cilindar u auspuh. Na Stromu na primer prvo ide beli dim iz jednog auspuha, koji se brze greje, pa onda iz drugoga, koji se sporije greje, ali kod njega su grane malo asimetricne... @revolution Mozda vise skupi kondeza u levom aupuhu, jer je on u vecem broju slucajeva u hladu u odnosu na desni, a i blize je zemlji, a mozda i vise krivina i duzinu ako se racva iz 1 u 2 ;D a mozda su i u sumi ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 27, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Kondenzacija dolazi i iz cilindara i samoh grana. Mislim da je logicno da i gravitacija radi svoje tj da prije ode u nizu granu, odnosno onu koja je nageta zbog copave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHO 598 Napisano Maj 5, 2017 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA CB250, HONDA CB360,MZ es 175/1 1966, Triumph Thunderbird 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan On 11/27/2008 at 21:53, revolution said: Evo da nebi umro u ne znanju. Jednostavno svaki od ta tri cilindra imaju pa dva usisna i dva izduvna ventila, normalno. Kako bi izjednačili pritiske u oba auspuha, fabrika triumph je pribegla triku. Dakle, jedan izduvni ventil ide u jednu granu a drugi u drugu, i tako imamo čudnu kombinaciju, tri cilindra, četri grane, dva auspuha. Kod trocilindricnih Triumfa to nije slucaj...... postoje resenja 3 u 3, 3 u 2 i 3 u1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...