Jump to content

Moto Zajednica

Dvotaktni vs cetvorotaktni...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 197 postova

ja se poprilicno razumijem u masine ,ali ne kao neki na forumu ,jebiga jos sam mlad ,

i tvrdim da nema motora 125ccm 4 taktnog koji ima jaci momenat i bolje ubrzanje u bilo kojem rezimu voznje.

istina je da se kod 4 taktnih snaga isporucuje ravnomjerno ali to ne znaci bolje vuku na manjim obrtajima ,i opet kazem ni jedan 4 taktni motorod 125ccm se nemoze dici bez na zadnji bez upotrebe kvacila , dok kod 2 taktnog se dize kako oces.

Druga stvar da se dvotaktni motori izbacuju zbog obrtnog momenta nikad ne bi bili izbaceni iz proizvodnje,oni se izbacuje samo iz nokoliko razloga ,potrosnja ,mnogo vise zagdjuju vazduh ,i ne ispunjavaju normu euro3.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1779 postova
link=topic=27041.msg367799#msg367799 date=1227614226]

ja se poprilicno razumijem u masine ,ali ne kao neki na forumu ,jebiga jos sam mlad ,

i tvrdim da nema motora 125ccm 4 taktnog koji ima jaci momenat i bolje ubrzanje u bilo kojem rezimu voznje.

istina je da se kod 4 taktnih snaga isporucuje ravnomjerno ali to ne znaci bolje vuku na manjim obrtajima ,i opet kazem ni jedan 4 taktni motorod 125ccm se nemoze dici bez na zadnji bez upotrebe kvacila , dok kod 2 taktnog se dize kako oces.

Druga stvar da se dvotaktni motori izbacuju zbog obrtnog momenta nikad ne bi bili izbaceni iz proizvodnje,oni se izbacuje samo iz nokoliko razloga ,potrosnja ,mnogo vise zagdjuju vazduh ,i ne ispunjavaju normu euro3.

Ocigledno da nisi nikad vozio cetvorotakni kros motor kad mozes tako nesto da pricas ,al posto je ocigledno da si veoma dobro upucen u problematiku evo i ja odustajem od ubedjivanja sa tobom sto naravno ne znaci da si ti u pravu.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

@['_']

S' obzirom da još nisi naučio pravopis srpskog jezika gde stoji da se NE piše odvojeno od GLAGOLA, mogao bi malo da uvažavaš mišljenje drugih i da malo prestaneš da lupaš gluposti po forumu i stavljaš komentare na mesta gde im nije mesto. Otvorena je nova tema samo o tome koliko lupaš gluposti ne samo na ovom mestu već po celom forumu

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kad su Forda novinari pitali " Koji je za vas najbolji auto na svetu "  ( ocekivali su da ce reci neki model iz njegove fabrike ), ali Ford je rekao " NOV AUTO " , pa bi i ja na ovo rekao nesto slicno - Nov dvotaktni i nov cetvorotaktni.

• Zainteresovan, 560 postova

Kad uporedjujes motore oni moraju biti iste snage-dakle 125cc(2t) je u klasi 250cc(4t)...

Posto si vozio dt125 i znas kako povlaci iz malih obrtaja-sad lepo zamoli nekog drugara da ti da da provozas wr250f,pa ces videti razliku u praksi. ;)

Tema je krenula u pogresnom pravcu-moram reci,kao i inace...

Ova bi tema trebala da sluzi za diskusiju o razlicitim modelima off road motora i njihovim prednostima i manama u odnosu na druge...Da ponovim-kriterijumi su :vozne karakteristike,dugovecnost,pouzdanost,troskovi odrzavanja i stepen uzivanja koji nam odredjeni motor pruza...

Komentari na tu temu bi trebali da pomognu nekome ko bude u situaciji da bira izmedju navedenih motora ali nema pojma sta dobija a sta gubi kupovinom ovog ili onog modela... ;)

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Da malo usmerimo temu na pravi kolosek...

Vidim Ivane da voziš XR600 a na snimcima sam video da je baš voziš... takodje sam na najnovijem snimku video da je u drustvu bila i XT600... interesuje me tvoje misljenje o upotrebljivosti XRa i XTa za teži offroad, u odnosu na njihovu težinu, veličinu , prednosti, mane itd...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

E zemljace, vidis, ovo nije uopste tacno. Evo ti par cinjenica:

Dvotaktni motori nisu oni koji obiluju momentom, oni ga isporucuju u jednom jako malom opsegu ali sa velikom snagom na kraju opsega, dok cetvorotaktni motori imaju vecu kontrolu nad momentom i podese se da sto linearnije isporucuju isti. Osim ekoloskih propisa, dvotaktni motori nemaju vise mnogo mjesta za razvoj, dok kod cetvorotaktnih tek slijedi era direktnog ubrizgavanja u cilindar. Dakle, veoma su male prednosti 2T naspram 4t u odnosu na prednosti koje nudi 4t u ovom nadmetanju.

jos si mlad, polako, isto tako sam i ja govorio kada sam bio maloljetnik i vozio 2T. Onda sam sjeo na 4T i vise se nikada necu vratiti 2T motorima, cak ni u skuteru ;)  Samo opusteno i polako, uci sada od ljudi koji su ovdje voljni da podijele znanje sa tobom i svima ostalima ;)  Pozdrav!

• Zainteresovan, 554 postova

Tesko pitanje  pa je i diskusija zucna  ;D

Mislim da je ovo vise  stvar ukusa, znate ono neki vole crne, neki plave...

Ja licno vise volim "cvaje" a evo i zasto:

- kad sam prvi put dosao na stazu i cuo kros motor bio je 2T, kasnije sam imao Suzuki RM250 i Kawasaki KX 250  i ostao trajno zaljubljen u dvotaktase

-Dvotaktni motor ima manje pokretnih delova i jednostavniji je za odrzavanje od cetvorotaktnog, klip, cilindar radilica to je to. Cetvorotaktas ima ventile, bregaste osovine, lance, balansne osovine (tegove) sa svojim pogonom i sve to treba popravljati i stelovati.

Cinjenica je da su dvotaktni motori istisnuti sa staze jer stoperica govori u prilog 4T medjutim za hobi voznju  nevazno je koliko desetinki po krugu brze idete sa ovim ili onim.

Obrtni moment:

Podjednako je vazno koliki je kao  i na kojim obrtajima motor postize maksimalni obrtni moment. Dvotaktni motor ima veci obrtni moment ali ga cetvorotaktni postize na manjem broju obrtaja, rezultat je to da cetvorotaktasi vuku lepse "odozdo"!

Sta je na kraju zaista vazno?

Uzivanje u voznji cete postici i ovako i onako ukoliko odaberete dobro drustvo i  lepu destinaciju !

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

[`_`] au čoveče pa ti kao da nikad nisi vozio cvaju a hvališ se da jesi.  Zar nisi primetio da cvaja vuče bolje na visokim obrtajima? Kakvi niski obrtaji, to se ne može voziti na niskim obrtajima.  Dok sam imao Yamahu TDR (ista mašina kao Yamaha DT), to je išlo jako dobro od 7000rpm kada se otvara YPVS dok se na niskim obrtajima vukla kao prebijena mačka... 

Inače, sad sam prešao na 4T i ne vraćam se više nikad na 2T. Nikad. Nikad. Nikad. Nikad. 

Pusti ove što znaju materiju da pričaju... Posle ako Ivan uzme neku cvaju i ne bude zadovoljan, ti ćeš mu platiti taj motor..

PS  umesto da ispadneš pametan ispalio si piglu i još su te napljuvali kao konja...

to ovi Ameri lepo kažu...  FAIL

...i ne dirajte ovog momka sa zagradama, covek se prosto ukljucio u diskusiju a vi odma'  "...cuti mali sta ti znas! "  ;D

[`_`] au čoveče pa ti kao da nikad nisi vozio cvaju a hvališ se da jesi.  Zar nisi primetio da cvaja vuče bolje na visokim obrtajima? Kakvi niski obrtaji, to se ne može voziti na niskim obrtajima.  Dok sam imao Yamahu TDR (ista mašina kao Yamaha DT), to je išlo jako dobro od 7000rpm kada se otvara YPVS dok se na niskim obrtajima vukla kao prebijena mačka... 

Inače, sad sam prešao na 4T i ne vraćam se više nikad na 2T. Nikad. Nikad. Nikad. Nikad. 

Pusti ove što znaju materiju da pričaju... Posle ako Ivan uzme neku cvaju i ne bude zadovoljan, ti ćeš mu platiti taj motor..

PS  umesto da ispadneš pametan ispalio si piglu i još su te napljuvali kao konja...

to ovi Ameri lepo kažu...  FAIL

Ja ozbiljno mislim da ne treba nikoga kritikovati niti zvati glupim, pljuvati ni slucajno!

Ne dajte da i ova tema ode u qrac pa da moraju da je zakljucavaju, dele na dve itd.

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Ja ozbiljno mislim da ne treba nikoga kritikovati niti zvati glupim, pljuvati ni slucajno!

Ne dajte da i ova tema ode u qrac pa da moraju da je zakljucavaju, dele na dve itd.

ma i ja isto to kažem al' ga napljuvaše kao konja u http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=27156.20;topicseen xexe

pozdrav!

Da malo usmerimo temu na pravi kolosek...

Vidim Ivane da voziš XR600 a na snimcima sam video da je baš voziš... takodje sam na najnovijem snimku video da je u drustvu bila i XT600... interesuje me tvoje misljenje o upotrebljivosti XRa i XTa za teži offroad, u odnosu na njihovu težinu, veličinu , prednosti, mane itd...

Za amatersku upotrebu su odlicni...E sad...Xt je manje off road orijentisan(dosta je tezi,ima manji klirans,itd.)...Momak koji je vozio Xt-a na snimku(Zeljko) je kamenorezac,sto ce reci da je jak kao zivotinja ;D,medjutim imao je dosta problema da se izbori sa Xt-om i proveze ga kuda su oba Xr-a lagano prosla-bolja bi bila varijanta TTr kada je Yamaha u pitanju... ;)

Inace-gde prodjes sa Xr250r,proci ces i sa Xr400/600/650r...Razlika je u tome sto ces se sa 600-ticom mnogo vise rvati nego sa 250-icom.

Za tezi off road-ttr250 ili xr250/400r

Za otvorenije puteve-ttr600 ili xr600/650r

Inace,ove motore prati reputacija gotovo neunistivih motora(dugovecnih),veoma pouzdanih koji zahtevaju veoma male troskove  odrzavanja-u sta sam se i sam uverio. ;)

I jos da dodam-XR600r je dugo vremena dominirao Baja 1000 rally taknicenjima...Jos 1986 godine je Honda pobedila na Baja reliju sa XR600r i vozacima Chuck Miller-om i Bruce Ogilvie-om,a potom jos cetiri puta na Baja 1000,tri puta na Baja 500 i time je zsluzeno XR600r dobio titulu "king of Baja"...XR600r je pobedjivao i na Nevada rally-u,Barstow-to-Vegas rally-u i jos mnogo pustinjskih takmicenja...

Ono sto bi nam moglo biti interesantnije je da je Scott Summers na XR600r pobedjivao devet puta na AMA National championships takmicenjima u sumi-od toga cetri puta u Hare Scrambles trkama i pet puta u Grand National Cross Country trkama.Takodje,Summers je dobio tri zlatne medalje vozeci XR600r na Six Days Enduro takmicenjima...

Zanimljivo je da je Scott Summers imao obicaj da posle zavrsene GNCC trke pozira pred fotografima sa svojim XR600r u rukama... ;D

qRtxz_summerskd3.jpg

By ivanx

Xr600r je vozen na jos bezbroj raznoraznih takmicenja-od motocross ,preko Enduro do pustinjskih trka...

Kada je Honda izbacila XR650r vec na prvom Baja 1000 rally-u je odnela pobedu-prvi je bio Johnny Campbell na Xr650r a drugi...Xr650r. :D

Xr650r je nastavio tradiciju pobedjivanja Xr600r i nasledio titulu "king of Baja" .

Honda XR400r je takodje dosta koriscena za Enduro trke...

Zato mislim da je Xr veoma upotrebljiv u tezem off roadu... ;)

Ivan

• Svrati ponekad, 197 postova

necu vise da raspravljlam o ovome ,samo cu jos jednom reci nijedan 2 taktni motor nema manji obrtni momenat od 4 taktnog,i nijedan nije slabiji kao sto i svi znate e sad sto vi poredite 2 taktni 125 i 4 taktni 250,u tome se slazem jer trenutno imam ovog bagija 250 koji cupa nenormalno.

jesina stvar koja mi se nesvidja na ovom forumu su poneki ljudi koji jedva cekaju da neko nesto pogresno napise,makar to bilo i slovo i odma ga napadaju .pogotovu napadaju ljude koji tek dodju na forum i odma prave neku barijeru izmedju kao znas ja sam ovdje car i moras mene da slusas ,mislim da bi admini morali da povedu racuna o tome.i da malo opomenu takve likove,jer ko dodje na forum i odma ga tako docekaju nece se vise vratiti,a ovdje dolazi dosta likova koji neznaju a zele da nauce,valjda bi ovaj forum trebao tome da sluzi.

• Svrati ponekad, 318 postova

Ljudi porede 125 dvotaktni sa 250 četvorotaktnim jer se oni voze u istoj klasi.  Kao i 250-2t i 450-4t.

Ivane, grešiš u vezi XR 600 i ostalih sličnih motora u vezi njihove upotrebljivosti na teškom terenu. Tu je težina presudna. Kada ti padne motor ( i ti sa njim) na nekoj strmini, kamenju, šumi, često i po više puta na par desetina metara neprohodnog terena, plače ti se kada treba da ga podigneš, a jedva i sam stojiš na nogama( što zbog umora, što zbog nagiba terena ) i onda dolazi još teži deo : paljenje. Zato bih u mnogo slučajeva pre odabrao neki 2-takt nego i moju crf 450, a da ne pričam o xr 600.  Veruj mi , jedva smo čekali da RBoban proda svoju xr650, jer smo je obično svi na smenu  podizali i palili. U takvim trenucima ne misliš ni o dugotrajnosti, ni o pouzdanosti, nego samo da ga upališ i izvučeš se odatle. 

• U prolazu, 13 postova

2T je:

- za ljude koji znaju i vole da 'srafe' i razumeju pre svega mehaniku i kao radi /zasto radi motor (mashina dakle..)

- za ljude koji su 'adrenalin junkie' ( u klasi sa roniocima, sky divers, extreme ski/bord, base jumpers etc...)

- za ljude koji imaju ceo dan osmeh na licu posle voznje sa (pravim) 2T

- za ljude koji uglavnom nemaju 'kacigu-jaknu-pant.-cizne-rukavice' u boji (po mogucstvu marke motora ili neke druge marke ..)

- za ljude koji ce radije da ostanu u garazi i  'maste' se celu noc mesto da sednu na 'dizela' i provozaju se po gradu ('strahinjica bana' i to..)

- za ljude koji nevezuju 'kolicinu zadovoljstva' sa 'cenom necega'

- za ljude kojima je voznja 4T jednaka voznji dizelom (diesel)

4T je:

- za sve one ostale koji nespadaju pod '2T ljude'

enduro 2T vs 4T?

- pitanje 'terena' i lichnog stila voznje,

recimo;

- tereni kao Deliblatska peschara je po meni za 2T zbog dugachkih ravnih delova i brzine.

- planinine i sume su vise za lagane 4T zbog manje brzine i tezine motora. moze i 2T ali onda vozach mora da zna da dozira kvachilo gde i kad treba.

my 2 c

• Podržavam 3

• Drug član, 1261 postova

2T je:

- za ljude koji znaju i vole da 'srafe' i razumeju pre svega mehaniku i kao radi /zasto radi motor (mashina dakle..)

- za ljude koji su 'adrenalin junkie' ( u klasi sa roniocima, sky divers, extreme ski/bord, base jumpers etc...)

- za ljude koji imaju ceo dan osmeh na licu posle voznje sa (pravim) 2T

- za ljude koji uglavnom nemaju 'kacigu-jaknu-pant.-cizne-rukavice' u boji (po mogucstvu marke motora ili neke druge marke ..)

- za ljude koji ce radije da ostanu u garazi i  'maste' se celu noc mesto da sednu na 'dizela' i provozaju se po gradu ('strahinjica bana' i to..)

- za ljude koji nevezuju 'kolicinu zadovoljstva' sa 'cenom necega'

- za ljude kojima je voznja 4T jednaka voznji dizelom (diesel)

4T je:

- za sve one ostale koji nespadaju pod '2T ljude'

enduro 2T vs 4T?

- pitanje 'terena' i lichnog stila voznje,

recimo;

- tereni kao Deliblatska peschara je po meni za 2T zbog dugachkih ravnih delova i brzine.

- planinine i sume su vise za lagane 4T zbog manje brzine i tezine motora. moze i 2T ali onda vozach mora da zna da dozira kvachilo gde i kad treba.

my 2 c

Jesi ovo prepisao ili si sam smislio.

Šalu na stranu, motorciklizam je potpuno lični doživljaj (mada ima puno kopija), vožnja u prirodi takodje, ali moj glas ide za 2T u terenu. Ko zna zna, a ko ne zna nikada ni neće naučiti.

p.s.

Ekologija i nois-polution su proterali 2T sa ulica a ne manjak obrtnog momenta ;D ;D ;D

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa,,zavisi od zelje vozaca,,,ko nije vozio rd 350,,rs 250,itd,cvaje,,nezna sta je adrenalin,,,upakovan u malu kubikazu,,sto se terenske vozznje tice tu je 2t,,,zakon,,,,4t nije bas za neko divljanje po terenu,moze naravno,al 2t u istoj kubikazije nervozniji na gas,laksi,jaci itd,,,eh sad opet za grad itd,,,bolja su mi nekako 4t,,,,za otvoren put 4t,,al za neke staze,,,kratke krivine itd,,,pa 2t je majka mara,,,naravno treba znati i voziti pa iskoristiti cari dvotaktnog motora,,,,,nego prvo probajte rd 350,,rd 400,,ili nsr 250  :-X :-X :-X :-X e posle sedite na 4t mal vece kubikaze pa se razocarajte,,nebih smeo ni da pomislim da sednem na 750cm nekog cvaju,,verovatno bih se duze peo na nju nego sto bih je vozio.....

• U prolazu, 25 postova

Ovom raspravom o pravopisu ste me potpuno zbunili. Na kraju neko jedva moze da zakljuci da li je bolji 2t motor ili 4t... Ja licno neznam kako se ponasaju 4t masine (manje) jel sam stalno vozio 2t.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Za extremni off road je po meni 2t bolji, laksi i zabavniji. Ipak za vozikanje i na asvaltu 4t je bolje resenje, bez neugodnig mirisa i lep zvuk. I tu ume 2t da bude itekako zabavan ali ipak ima mana. Da imam jedan motor za voznju po asvaltu izabrao bih 2t, ako bi mi to bio jedini motor uzeo bih 4t.

• U prolazu, 13 postova

za preciznji odgovor "kada 2t a kada 4T" prvo definishite;

- teren (cross, enduro, sm, show-off, city wheelies .. ?)

- vozac (iskustvo i tezina)

- krajnja potrebna snaga motora

- cena motora / odrzavanje-servisi

posle toga se tek gleda dali 2T ili 4T

chinjenica je da ako covek se razmishlja izmedju 2t/4t i pita za iskutvo i savet onda bih rekao: uvek 4t!!!

nevolim 1cil. 'dizele' uopshte ali imaju predosti ...

zato je aprilia napravila ultime enduro: rxv seriju!

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ih bre gde ode diskusija...

Danas bar ima motora kakvih god poželiš pa treba ići u susret svojim željama a ne željama proizvođača. Pa šta sad, može nam se, neka nam udovoljavaju za pare koje im dajemo.

Ja sam na MZ-u promenio skoro sve moguće varijante jer originalni delovi to omogućavaju. Npr., zadnji lančanik je isti ali prednjih ima od 15 do 22 zuba što dozvoljava ispunjenje svakoj mašti. Ali ili imaš snagu ili brzinu, nema oba sa 250 ccm pa se traži kako ti odgovara u okviru ponuđenog intervala.

Nekako mi rasprava o snazi na stolu nije suviše od koristi, sem mašine ima motor još ponešto...

Ako je uopšte ideja da se ''oseti'' mogućnost jedne i druge mašine onda to treba probati pa pronaći sebe u nečemu što postoji. MZ je klasičan cvaja koji ispoljava sve predosti i nedostatke 2T mašina, delovi su jeftini i ko ima želju da proba uvek može da se snađe za neki.

Na kraju krajeva, tu smo da se pomažemo.  ;)

Trenutno u mom slučaju dileme nema, na prikoličara bolje ide 4T mašina, ovo što ja radim je zločin.

I baš me briga, za 100 evra nemogu da se nakupujem delova kada su karike 1 evro a klip 10... A za 200 evra eto ga enduro, za najmanje 250 može i čoper, pa ko šta voli...

I jako lepo sve zvuči ali je zaista grozno voziti na dužem putu iza 2T motora. Moji prijatelji iz kluba kažu da im se pričinjava da mi iz auspuha izleću niti, vlakna... Sem naobjašnjivog smrada koji može da se reši mirišljavim dvotaktolom, otrov nemože, na dužim putevima dovodi do vrtoglavica svih iza...

Ukratko, nema lošije i bolje već samo odgovarajuće i neodgovarajuće varijante.

Ljudi porede 125 dvotaktni sa 250 četvorotaktnim jer se oni voze u istoj klasi.  Kao i 250-2t i 450-4t.

Ivane, grešiš u vezi XR 600 i ostalih sličnih motora u vezi njihove upotrebljivosti na teškom terenu. Tu je težina presudna. Kada ti padne motor ( i ti sa njim) na nekoj strmini, kamenju, šumi, često i po više puta na par desetina metara neprohodnog terena, plače ti se kada treba da ga podigneš, a jedva i sam stojiš na nogama( što zbog umora, što zbog nagiba terena ) i onda dolazi još teži deo : paljenje. Zato bih u mnogo slučajeva pre odabrao neki 2-takt nego i moju crf 450, a da ne pričam o xr 600.  Veruj mi , jedva smo čekali da RBoban proda svoju xr650, jer smo je obično svi na smenu  podizali i palili. U takvim trenucima ne misliš ni o dugotrajnosti, ni o pouzdanosti, nego samo da ga upališ i izvučeš se odatle. 

Posto sam ja vozio 600-icu po najgorim mogucim terenima,znam o cemu pricas-bilo je tu trenutaka kad sam po 3-4 sata gurao(pod gasom) motor na nekim jebenim uzbrdicama da bih presao 2-3 metra :D-bilo je tu i skakanja sa motora kad se otisne na nekoj strmini-jednom sam cak morao da ostavim motor i odsetam par kilometara da bih nasao neke seljane koji bi mi pomogli da izvucem motor iz gliba...U tim situacijama covek popizdi...

Ali to se desava samo u extremnim uslovima voznje-zato sam i u predhodnom postu napisao da su 600/650 za otvoreni put a 250/400 za jebenije deonice...

Od kad sam uzeo 400-icu,video sam kolika je razlika-kad se vratim sa 600-icom,kupam se u znoju(kao da sam izasao iz bazena) dok sa 400-icom se nisam ni posteno oznojio...

E sad xr250 je jos laksi-trebalo bi da je slicne tezine kao i crf250x i uz modifikaciju suspenzije i prenosa moze biti odlican u extremnim uslovima exploatacije...

Jesi li imao priliku da vozis Xr250r?Posto ja ne koristim motor za duza putovanja planiram da prodam 600-icu i kupim Xr250r,sredim mu suspenziju i stavim veci zupcanik nazad i koristim ga za voznju po extremnijim terenima-400-cu bi ostavio za svakodnevne potrebe,odlazak do Bg-a,itd.

Dakle,ako imas iskustva sa xr250r,reci mi sta smatras prednostima a sta manama tog motora?

Vozio sam i CR250 ali nije mi se svidela isporuka snage-koje ima i vise nego sto se moze realno iskoristiti po tehnicki zahtevnim terenima...

Vise volim 4-taktne motore...

Zato bi moj izbor za sumu bio Xr250-lagan,uz promenu prenosa-dovoljno snazan i jeftin za odrzavanje...

Ili ttr250. ;)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Tvrdim da su 2T motori superiorniji, prostiji i isplativiji za exploataciju na ovim prostorima. Ubila ih je politika moto industrije.

Što neko reče "Lakše se diže" naročito u šumi... ;D ;D ;D

A tek što volem kad naprdi EXC450 kroz Akrap bez homologacije, sav se naježim  8) 8) 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja