Jump to content

Moto Zajednica

Alexx

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Alexx's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Alp, hvala na odgovoru. Naravno da je dilema koliko alata treba imati. Nekada smo imali po jedan par skija a sad po 3-4 .. za svaku vrstu snega i plaina po (barem) jedan par. Tako sad i sa motorima. Upoznat sam sa enduro / trail / trial tehnikom i alatom. Gledajuci po slikama i opisima stekao sam utisak da su to spore tehnicke voznje koje dopusta teren, vremenski uslovi, godine staža (i preostale godine staža sto je takodje bitno!) i alat. Zbog toga i moje pitanje oko 'radije' primene laksih motora. Naravo radius kretanja i kolicina ponetog goriva imaju takodje uticaja. Mada se i to moze srediti. Izgleda mi savrsena kombinacija zastava poly bez plastike koja bi sluzila svrsi prenosenja do track-a i laganog 2T motora. Sva troijca vozaca nose portable testere / sekire sa sobom? I da dodam: posebno cenim opaske oko zastite prirodne sredine tu gde se vozi kao i postovanje lokalnog stanovnistva ili slucajne setace / hikere. Na zalost prilicno mnogo (mladjih) se ne osvrce na te cinjenice i kvare za nas ostale ugled i sa time mogucnost voznji. Izmedju ostalo Srbija je jedna od malo evropskih zemanja gde i moze da se vozi 'tek-tako' van puta. Da ne kazem off-road / enduro. To treba shvatiti i ponasati se pristojno i nikoga ne ugrozavati. Ili ce uskoro ako nas 'prime' u EU i to biti zabranjeno.
  2. Alp, prvi put gledam temu. Imam pitanje: s 'obzirom da vozite motore kolima do polazne tacke trek-a, a ne idete is stana pa sve asfaltom desetine ili stotine kilometara, a putevi koje vozite su planinsko-sumski, razmishljam da su za takve voznje pogodniji laksi (enduro / trail / trial ) motori ?
  3. Najbolja "enduro"(!!!) guma je ona koje te odvede do zamisljenog cilja bez (vecih) posledica po vozacu i motoru a bogami i po okolinu.
  4. za razna trzista imaju razne konjaze. isti motor postojao je u verzijama od 12 do 30 ks - OEM. oslobadjanje restrikcija: elektronika u obrtomeru, cdi, power-valve pozicija, razne pregrade u auspuhu ..
  5. kao sto vidis, .. rupa na trzistu. za mastodonte od +200 kg nema veze +/_ 5kg extra. za finije motore 115 - 135kg, +/_ 5kg mnogo znaci. ( 5kg je moga gruba ocena tezine gledajuci slike nekih modela)
  6. kao mashinsko-avio inzinjer slazem se sa konstatacijom. prvi interes je aluminium, a posle chrom-moly. cilj je (delimicna) protekcija sa znatnom ustetedom tezine, za lakse motore.
  7. Sebo, hvala na odgovoru. hrom moli je u stvari na engleskom "chrome molybdenum 4130". Primena je gde je potrebna velika cvrstoca i manja tezina celika; motosport i aerospace. Primer varenja sa tig aparatom ovde Pozdrav
  8. Sebo, par pitanja vezano sa zastitu motora i nosace; - radish samo sa celicnim cevima ili i sa aluminilumskim takodje ? - celicne cevi: molim te napisi mi specifikaciju cevi koje su ti dostupne sa obzirom na ponudu domaceg trzista, - celicne cevi: da li imas znanje i aparaturu za varenje hrom-moli cevi 4130 (cevi bi bile isporucene)? Unapred hvala na odgovorima, pozdrav
  9. rado cu da kupim ovo, ako jos se ide na buvljak u Sabac (nekada je vasar u Sabcu za ne .. ;-)
  10. vozio sam dnevne ture na 200cc (i dvoje) po 200km. jedino sto boli guza zbog enduro sedista. sa 350cc obishao 1/3 evrope. sa po 1000km u danu. sa 600cc 1/6 evrope.
  11. Moj doprinos temi iz licnog iskustva; - grad i fun faktor > 125-250cc 2T - ostalo > od 250cc pa na gore - ostalo_02 > uglavnom ne protebno, bitan je odnos tezine i snage motora. mada i za neke ljude i show-off faktor isto tako takodje ..
  12. Alexx

    Yamaha FJ 1100

    Sve pozitivno sto sam procitao je uglavnom tacno. Slabe tacke (kao i kod vecina Yamaha iz periode '80) su; - linkage sistem ( sistem poluga koji vezuje zadnju viljusku sa amortizerom), lezajevi se trose ako se ne odrzavaju (nemaju 'sisice' za podmazivanje) a Yamaha ne prodaje delove vise. - Mislim da je bio i anti-dive sistem u prednjoj viljusci koji nije bas najbolji, - prednje celjusti kocnica su ne dorasle tezini i snazi motora. Generalno: pouzdan, trosi koliko i svaki motor - sve je u desnoj ruci, prelazi bez problema 100k ...
  13. @dfast: slazem se. Vodim se po onoj: ".. ko nije pi'to nije ni dobio...". prosirujem diapazon potrazje jos sa; - kawasaki 3 cilindra 'KH' serie ( 250, 350, 500, 750) - RG 500 - RG 250 - TZR 250 - i ostalo iz '70-'80 Z. Evropsko / Japansko dvotaktno
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja