Jump to content

Moto Zajednica

Standardi za ocenjivanje moto-skupova

Recommended Posts

• Zainteresovan, 981 postova

Sta je to po Vama i kako bi trebalo da izgleda?

Da li je to broj posetilaca,

ljubaznost domacina,

ponuda zabave u kampu za posetioce,

cene ulaza i pica,

dostupnost smestaja....

Molim predloge.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Od svega po malo.

Za mene bi bio sledeci redosled:

1)ponude zabave u kampu za posetioce,

2)dostupnost smestaja;

3)Ljubaznost domacina;

4)cene ulaznica i pica;

5) broj posetilaca mi nije vazan(to je vazno za organizatore)

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Po mojim ocekivanjima

1. lokacija skupa odn. prostor na kome se skup odrzava-da ima dovoljno hladovine, adekvatan prostor za satore, sank, rostilj i sl.

2. organizacija-ovde mislim na kvalitet ponudjenog, a ne samo da je na broju: docek, igre, defile, bina i bendovi, klopa, pice, usluga, postavka infrastrukture, ispracaj

3. ljubazni domacini-da se stekne utisak dobrodoslice

4. higijena-WC, tekuca voda, tusevi

5. napredak u organizacionom smislu-ovde mislim na to da skup ne  bude svake godine jedno isto bez ikakvih ideja kako da se nesto poboljsa na bolje, a evidentno ima sta tj. da se otklanjaju nedostaci

6. dostupnost klasicnog smestaj tj. hoteli, moteli, sobe, apartmani-ovo mozda nekada nije bilo tako bitno, ali kako vreme prolazi postaje sve bitnije jer jako veliki broj bikera zeli malo udobniji smestaj od satora

7. zanimljivost puta-voznja do mesta odrzavanja moto skupa. Ovo nije stvar na koju organizator moze da utice, ali to moze da utice na izbor na koji cu skup ici. Ako uz zanimljivu voznju imam i dobar skup pre cu doneti odluku da idem tamo nego do nekog drugog auto putem.

Poenta svih ovih ocekivanja je da organizatori skupova usvajaju jedno po jedno kako bi organizacija postla sto profesionalnija, bez prirucno resenih stvari. Svako ko je organizovao obican rodjendan zna koliko ima posla, a kamoli moto skup. Stoga organizatori bi trebalo da sagledaju sve aspekte oragnizacije i da procene da li mogu i kako, uspesno da izguraju to do kraja.

• Drug član, 3029 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Doktor je sve lepo nabrojao. Jedino se ne bih slozio oko puta do skupa, sto i sam kaze, na to organizatori ne uticu, znaci, nebitno je za ocenu samog skupa. Ja i do Nisa idem zaobilaznim putem, samo da izbegnem dosadni auto-put, znaci, uvek postoji varijanta B da se negde stigne. Po toj logici, onda ne bih nikada isao na skup u Vojvodini, mnogo je dosadno za voznju.

Dopdao bih da je, po meni, jako bitno unutrasnje uredjenje mesta za skup. Znaci, mesto za motore, odakle moze da se izadje kad god neko pozeli, da ne mora da se pomera njih 20 da bih izasao. To spada pod redare, obezbedjenje itd. Da satori budu bezbedni od "posetilaca", naravno, nikad ne moze da bude 100% obezbedjeno, ali, neko mora i tu da bude, od redara, cuvara.

Udaljenost WC, pogotovu od satora, da nikom ne padne na pamet da se olaksava na tudj sator, u sred noci, jer treba da ide 500m do WC, a da, naravno, WC bude higijenski i ne smrdi (uvek se setim kako je Krkelja u Mitrovici, bez blama, povremeno prao WC smrkom, samo da bude pristojniji, svaka mu cast).

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

1.Izbor lokacije *=dosta prostora za sve ucesnike,normalno sa hladovinom

2.WC= dovoljan broj, OSVETLJENI, redovno ispirani i cisceni

3.Redarska sluzba u kampu= da nebi se ostavljali motori gde ko stigne pa posle guzva

4.Cene=ulaz, pice, hrana

5.Shank dovoljno veliki sa dovoljno aparata za tocenje ( posto se sve vise to koristi) normalno sa dovoljno osoblja.

Za sve ostalo ce se ucesnici sami snaci i za zabavu i ostalo, ko oce neka baca gume, radilice, skace unazad unapred...

*mada klubovi imaju svoja tradicionalna mesta tesko da ce neko zarad hotela , bazena da menja lokaciju. Tusevi ako je moguce instalirati, ali skupovi koji se organizuju u prirodi gde nema vodovoda nemoguce je da to obezbede.

Recimo da je to minimum?? ???

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nisam ove godine glasao ni za jedan skup, nekako mi se ne glasa na taj nacin - " naj bolji "  i  " naj losiji ". Vec su drugi ovde pomenuli sta bi trebalo ocenjivati, a ja bi jos dodao ( ako je to moguce izvesti ) da bi valjalo da svako ko glasa moze da da po pet pozitivnih glasova, i po pet negativnih ( najbolji / najlosiji ) tako sto ce glasati sa ocenama 1, 2, 3, 4, 5  - jer meni je licno tesko da samo jedan skup proglasim najboljim ili najlosijim.  Ovako svako moze da izabere i da ocene - nesto slicno kao glasanje na evroviziji .

• U prolazu, 2 postova

mozda nije popularno ali je iskreno...

1.) Izbor muzickog programa (desavalo se da odemo na skup i voditelj programa ne zna koje grupe sviraju a ni kad pocinju...)

2.) Lokacija kampa (desavalo se da su lokacije kampa mnogo dobre ali previse udaljenje od grada i da budu bas bas prazne a onda se dogodi da bajkeri odu tamo gde ima naroda i kamp ostane prazan)

3.) Organizovana desavanja u kampu i defile... (znaci desavalo se da odemo na skup i preko dana se cuje samo muzika sa bije a nema ni bajkerskih igara ni defilea a ni ostalog muzickog programa)

4.) WC (sto se mene tice mogu da izostavim WC jer sam musko ali kad se povede neka devojka onda bude problem)

5.) Cena ulaza mi nije problem jer ako idem onda mi je nebino koliko cu da je platim jer imam para ako nemam para onda ne idem... A za dobar provod nijedna cena nije visoka i nikad nisam razumeo ljude koji kukaju na cenu ulaza...

6.) Cene pica pa i to mi nije toliki bitno... U sustini uvek budu slicne a ako hoces da se napijes treba ti opet dosta dubok dzep...

7.) Profesionalan bina i ozvucenje su mi najmanje bitni... Jer nisam neku muzicki kriticar a uz prepoznatljiv ritam neke poznatije  grupice cu se uvek lepo osecati... Bitno da se cuje :)

naravno ovde nisam naveo neke stvari zbog kojih i idem na skupove...

1.) Ljubav prema motorima

2.) Druzenje ako je ekipa extra

3.) Zbog ljudi koje tamo srecem a to je nekad jedina prilika da ih sretnem u toku godine...

i jos mnogo stvari... :)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Meni će naredne godine prioritet biti putovanja u slobodnom aranžmanu, a manje skupovi. Nekako, skupovi su postali mesta za pijančenje i bahanalije, a to me sve manje zanima. Ne kažem da sam ja cvećka, volim i da popijem i da se proveselim, ali me gutanje prašine, kuvanje na suncu i promašaji u organizaciji sve manje interesuju. Nemojte ovo da shvatite kao poruku protiv skupova, ali ova naša mala zemlja bi trebalo da ima 5-6 dobrih i velikih skupova godišnje i to je to, sve ostalo je smaranje i oduzimanje našeg dragocenog vremena. Ako i sledeće godine svaki vikend posvetim nekom skupu, neću otići nigde preko i neću videti ništa drugačije. Kao predsednik najvećeg požarevačkog kluba već sam pokrenuo dijalog sa kolegama iz Kostolca da zajednički organizujemo skup u našem kraju i mislim da bi trebalo da sledimo takav pravac, dakle ukrupnjavanje i veći i kvalitetniji skupovi. Čak smatram da Požarevac i Kostolac nisu dovoljno veliki da imaju jedan skup, već bi trebalo da se uključe i ostali klubovi iz regiona. Nema šanse da jedan grad ima 5 dobrih skupova, imaćemo 5 loših, a ako se udružimo, možda ćemo imati jedan dobar, a i to nije sigurno. Eto, ja napisah ovo pa kud puklo da puklo.

P.S. Možda sam malo promašio temu, ali se ipak tiče skupova.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Slazem se sa Acimom, i ja sam nesto razmisljao u tom pravcu .  Otprilike ovako:

Po jedan skup - na severu, jugu, istoku i zapadu ove nase zemlje, jedan u Beogradu ( kao glavnom gradu), i jedan u sredini koji bi svima otprilike bio podjednako udaljen (  tu mi se motala ideja o Knickom jezeru ) . Pa klubovi nek se udruze i dogovore  ko ce gde i kad da to organizuje.

• U prolazu, 99 postova

na prvom mestu ljubaznost domacina

pa infrastuktura,pa sve ostalo

sto rece MZ svi bi mi u prirodi sa dosta hladovine,ali na takvvim mestima je vrlo tesko napraviti osvetljenje

tuseve, tako da mi je bitno da vidim da se domacin potrudio oko tih stvari i da je imao volju ali koliko je uspeo nije mi bitno

i nemogu da ih krivim jer je nesto jace od njih

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom

dabi jedan moto skup nosio prefiks #dobar# mora da sadr\i sve elemete koji su vec navedeni LOKACIJA, UREDJENJE KAMPA, IZBOR GRUPA, ZABAVA. Ali ima jedan problem sta vise osmisliti a da nije vec negde vidjeno, kako da organiyujes yabavu u kampu jedino da dovedes BURE SMRTI.Svi skupovi u Srbiju pretvorili su se vasare. Svaka mesna zajednica ili sokak koji broji vise od dva motora organizuje moto skup.Svakog vikenda u Srbiji ima od tri do pet skupova.Odavno zagovaramo ideju da se u Srbiji, godisnje moze održati do dva skupa, tako sto će se klubovi svojim ponudama izboriti da naprave skup u svome gradu. Pre toga treba utvrditi precizne kriterijme koji treba da se ispune da bi klub mogao da napravi moto skup.Za pripremu ozbiljnog moto skupa potreban je period od najmanje 4 meseca. Srbiji je potreban jedan do dva velika skupa, ostalo mogu da budu moto žurke.Što pola bajkera iz Srbije ide u Umag na skup.Zato sto je dobro orgrganizovan.Ima jočjedna stvar, da bi otišao na jedan skup potrebno ti je izmedju 50 i 70 eura, što znači da ti godišnje za 10 skupova treba oko 700 eura. Za te pare možeš da obiđeš pola Evrope ili svake godine da proputuješ druge zemlje, što ja i moj klub radimo unazad 5 godina.

• U prolazu, 2 postova

dabi jedan moto skup nosio prefiks #dobar# mora da sadr\i sve elemete koji su vec navedeni LOKACIJA, UREDJENJE KAMPA, IZBOR GRUPA, ZABAVA. Ali ima jedan problem sta vise osmisliti a da nije vec negde vidjeno, kako da organiyujes yabavu u kampu jedino da dovedes BURE SMRTI.Svi skupovi u Srbiju pretvorili su se vasare. Svaka mesna zajednica ili sokak koji broji vise od dva motora organizuje moto skup.Svakog vikenda u Srbiji ima od tri do pet skupova.Odavno zagovaramo ideju da se u Srbiji, godisnje moze održati do dva skupa, tako sto će se klubovi svojim ponudama izboriti da naprave skup u svome gradu. Pre toga treba utvrditi precizne kriterijme koji treba da se ispune da bi klub mogao da napravi moto skup.Za pripremu ozbiljnog moto skupa potreban je period od najmanje 4 meseca. Srbiji je potreban jedan do dva velika skupa, ostalo mogu da budu moto žurke.Što pola bajkera iz Srbije ide u Umag na skup.Zato sto je dobro orgrganizovan.Ima jočjedna stvar, da bi otišao na jedan skup potrebno ti je izmedju 50 i 70 eura, što znači da ti godišnje za 10 skupova treba oko 700 eura. Za te pare možeš da obiđeš pola Evrope ili svake godine da proputuješ druge zemlje, što ja i moj klub radimo unazad 5 godina.

Svaka tebi cast... Ali imaju u vidu da nisu svi  ljudi isti i pokusaj da razumes razlicitos medju ljudima... Recimo ja vise volim da se druzim i upoznajem ljude sirom Srbije nego da putujem po evropi sa nekom svojom ekipom... Sto se tice standarda na skupovima mislim da tu MAS mora da uvede rigoroznije standarde kao i da ih detaljnije definise i da natera organizatore da preuzmu odgovornost za propuste... To je jedini nacin da se nesto popravi... :)

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom

cenim ja sve ljude i u potpunosti shvatam razlicitost medju ljudima. Ajde da budemo posteni. Ako odes negde na skup sa ekipom celi dan ste zajedno ili si sa ljudima koje su ranijih godina upoznao. Mali broj ljudi barem po mom misljenju ima zelju da se druzi. Ranijih godina smo se svi znali i postovali. Dodjes na skup u petak poslepodne i tu si sve do nedelje. Sada u petak u kampu mozes na prste da prebrojis koliko ima ljudi. U subotu ima ljudi sve dok se ne zavrsi defile i onda veliki deo pali kuci. Uvece na koncertu ostane relativnoo mali broj ljudi - bajkera. ima naroda iz tog mesta.Skupovi su se pretvorili u cistu komercijalu, gde organizator hteo ne hteo mora da gleda kako ce da bar izvadi ulozeni novac. A novac ne moze da izvadi od bajkera pa je prinudjen da isti pravi malte ne za gradjene mesta.Po mom misljenju kvalitetnija su druzenja na zurkama gde dolaze ljudi koji zaista vole motore druzenja i putovanja, a drugo manje je ljudi nego na skupu pa mozes i da popricas sa nekim.

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Aprilia Caponord

Mislim da je jako komplikovano utvrditi standarde za ocenu moto skupa.

Mislim, nije to umetnicko klizanje ili skijaski skokovi pa imas elemente daljine, umetnickog dojma...

Ako se radi anketa o tome koji je skup naj onda je za ocekivati da anketirani ne mogu a i ne treba u svemu da se sloze jer ono sto je za mene lepo ne mora da bude i za drugog. E sad sto se standarda vezanih za higijenu, redarsku sluzbu i tehnicku organizaciju, pa i to je prilicno individualna stvar jer nekome treba cist i uredjen toalet a nekome ne smeta dobra sumica. A i tome sto mu je neophodan uredjen WC moze biti prelepo kad se ostale kockice sloze pa lepo i bez problema ode u istu.

Kad bi se jedan od skupova obelezio ili izglasao kao "mustra" onda bi sve bili lakse jer bi mogao ostale da ocenjujes prema njemu. Ovako, ostaje da se oslonimo na subjektivni dozivljaj.

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: cbf600abs

to bi se u principu moglo resiti veoma lako kroz jednu tabelu. ako se za svaku od stavki dodeli jedna kolona ( naprimer uredjenost kampa) i njoj dozvoli  ocena od recimo 1 do 5  kao sto je vec neko naveo, na kraju reda koju bi pojednac popunio dobila bi se armitmeticka subjektivna srednja ocena koju je jedna osoba dodelila za taj skup. naravno sa svakim novim redom i novim pojedincem koji popuni kolone mozemo dobiti i objektivnu aritmeticku sredinu kvaliteta nekog skupa izracunavanjem srednje vrednoti armitmeticka subjektivna srednje ocene.

naravno ja bi h stvar dodatno zakomplikovao unosenjem koda koji bi recimo bio stampan na ulaznici, ili zabranom od strane administratora preko IP adrese osobama iz tog kraja da glasaju

toliko od mene ,nadam se da vas nisam ugnjavio

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Ljubaznost domacina i ponuda zabave u kampu za posetioce

Kao u Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Bijeljini,Brckom, Sabcu,,da i Valjevo nije lose

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36

Ja stvarno ne znam o kakvoj vi ljubaznosti pricate?

Prema meni su bili ljubazni samo oni sto me poznaju a i oni malo uzurbano u svoj njihovoj frci vjerujte da ne stignu da budu ljubazni i ja im ne zamerim.

1. Ja najvise cenim na susretu ono sto organizatori ne mogu da kontrolisu a to su vremenski uslovi, sta mi vredi to sto je sve cakum-pakum organizovano ako sam pokisao, meni tad sve pada u vodu.

2. Volim i kad je neka lepa lokacija, na pr. Istocno Sa. one zivotinjice su mi bas bas ulepsale celi skup.

3. OBOZAVAM kad na skupu vidim bar 5 mnoooogo dobrih komada ribe!

4. Mrzim kad vidim da su nabudzene cijene.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Za mene su kljucni uslovi za dobar skup:

1. Domacin-Organizacija

2. Drustvo

3. Lokacija-Dobar kamp

4. Prihvatljive cijene pica i jela za sve

5. Mogucnost obilaska nekih Znamenitosti mjesta u kojem se organizuje susret

• Svrati ponekad, 208 postova

Sta je to po Vama i kako bi trebalo da izgleda?

Da li je to broj posetilaca,

ljubaznost domacina,

ponuda zabave u kampu za posetioce,

cene ulaza i pica,

dostupnost smestaja....

Molim predloge.

Sve je bitno, ali licno smatram da je najbitnija dobra organizacija.

Ako i imate sve sto je potrebno za jedan dobar "skup" vrlo lako sve to mozete upropastiti

losom organizacijom i obrnuto, zato je jako bitno da svi posetioci osete taj stimung "opustenog

raspolozenja"  a to se postize samo dobrom organizacijom to jest da svako valjano odradi

svoj deo posla.... a da pritom ne "gusite" posetioce.

• U prolazu, 6 postova

sve sto kazete za skupove je ok , ali bih vise radi na nama samima da budemo mi ti koji dodju na skup i ne pravimo nesto sto bi skodilo domacinima , pocnimo od nas

da sirimo dobru volju  i bezbednos na skupovima

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: BMW R1100RS

Ako zamislimo skup koji je idealno organizovan sa svom infrastrukturom,logistikom,...

i sve ostalo da ne nabrajam.

Kako ce pojedinac da odredi kriterij za ocenjivanje?

Kako se proveo!?

To je osnovni kriterij svakog ako malo razmisli!?

Znaci ponesi svoju pozitivnu energiju i pokusaj je podeliti sa drugima! :);)

• U prolazu, 16 postova

Treba biti realan ne treba ocenjivati licni provod nego sagledati sve iz sire perspektive i ukazati na sve  aspekte organizacije skupa i eventualne propuste, a organizator je taj koji treba da se potrudi da iste ispravi.Skup i organizator koji ne obezbedi elementarne stavri poput higijene i zdravstevene i licne  bezbednosti posetilaca ne bi trebao da dobije  termin narednih godina sve dok ne bude u stanju da ispostuje neke standarde.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Treba biti realan ne treba ocenjivati licni provod nego sagledati sve iz sire perspektive i ukazati na sve  aspekte organizacije skupa i eventualne propuste, a organizator je taj koji treba da se potrudi da iste ispravi.Skup i organizator koji ne obezbedi elementarne stavri poput higijene i zdravstevene i licne  bezbednosti posetilaca ne bi trebao da dobije  termin narednih godina sve dok ne bude u stanju da ispostuje neke standarde.

Pozdrav Grujo bajkeru, slazem se u potpunosti sa tvojom konstatacijom i nacinom dobijanja termina za organizovanje moto skupa. Smo i ti si usao na mala vrata na ovaj Forum, nisi nista popunio u Profilu sem Nick-a, pa ako vec zelis "ispravke na bolje" , kreni licnim primjerom. :D :D :D 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja